»» ««

2007 februári Submarine ízelítő

(Hirdetés)

Megjelent a Submarine Búvármagazin 2007 február - március száma. A Főszerkesztő bevezetőjét, és a Magazin tartalomjegyzékét közöljük.

Kedves SUBMARINE Olvasó!

Ahogy a január a nagy fogadkozások időszaka, a február talán már a megújulás, felfrissülés jegyében zajlik, és ahogy a Természet is újjáéled, leporolja, levetkezi régi köntösét, magazinunk is új ruhát kapott. 7 év telt el az első felöltözés óta, ennyi idő alatt még az emberi szervezet is átalakul, sejtjeink teljesen kicserélődnek. Bízunk benne, hogy a SUBMARINE modernebb öltözete, "trendi", új ruhája elnyeri olvasóink tetszését.
Inkább nem keresem tovább a költői hasonlatokat, hanem rögtön tekintsünk bele idei első számunk kínálatába.
Molnár Attila folytatja indonéziai kalandozásait, ezúttal a Mapia atollhoz kalauzol bennünket. Szerencsére egy kis térképet is mellékel az úthoz, így legalább fogalmunk lesz arról, merre bújkál ez a magyar búvárok által nem sűrűn látogatott sziget.
Sokak számára talán nem ismert, hogy a világon a negyedik legnépesebb nagy fehércápa populáció éppen a hazánkhoz legközelebb eső Földközi-tengerben található. Cápaszakértőnk, Dr. Elter Tamás a mediterrán tenger csúcsragadozóiról készített összeállítást.
A Násfay házaspár Szithónia félszigeten tett látogatásának egy újabb fejezetébe avat be minket, tengerbiológus szakértőnk, Németh Szabolcs pedig a békés és a halálos fegyverzetű porcos halakkal, a rájákkal hoz minket közelebbi ismeretségbe.
Különleges helyszínre invitál bennünket Völgyesi Lívia, aki az egyiptomi Delfin háznál tett nehezen felejthető barátkozását meséli el a fonódelfinekkel.
Dr. Szentgáli Zsolt katonai kalandjait tárja elénk, de azért ne rémüljünk meg, a "kiképzőtábor" akár egy haladó búvár számára is nyitva áll.
Ki gondolná, hogy egy csinos magyar hölgy a világ legfiatalabb course directora? Gőgh Szilvi "viseli" ezt a címet, aki a világban tett kalandozásairól mesélt nekünk.
Nem lehet érzelmek nélkül viszonyulnunk Isabelle Croizeau beszámolójához, aki búvárfotós barátunkkal, Alexis Rosenfelddel Madagaszkár egyik öblében egy szörnyű gyilkosságot örökített meg. Az ottani halászok ugyan a megélhetésükért ölik meg a hatalmas ceteket, de a kegyetlen élveboncolást nehéz feldolgozni, nincs is rá magyarázat.
Azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy vegyek részt az Országos Búvárfotós Bajnokság zsűrijének munkájában. Színvonalas pályaműveket kellett értékelnünk, tettük mindezt lelkiismeretesen, kora délutántól - éjszakába nyúlóan. Ezért talán hitelesebb, ha a Galathea Búvárközpont faggatja a zsűri elnökét, a nemzetközileg ismert természetfotóst, Dombovári Tibort, a zsűri munkájáról és a képértékelés nehézségeiről.
Élményekben gazdag, kellemes merülést kívánok!

Herold István
főszerkesztő

SUBMARINE Búvármagazin VIII. évfolyam 1. (33.) szám - 2007 február - március
Tartalmából:

Mapia atoll - Kalandozások az indonéz szigetvilágban
Érdekességek Neptun isten birodalmából - A mangrove világa
Nagy fehércápák a Földközi-tengeren
Előnyben a víz alatt
Kalimera Szithonia!
Tengerbiológia kezdőknek és haladóknak - A halak, akiknek nem a vicce halálos
Barátok között vendégségben - a Delfin ház Egyiptomban
Kiképzőtábor "Maldíviában"
Virágzik a "Liliom"
Össztűzben a cápák
Mese egy kalandozó magyar búvárlányról
EFR - magabiztosság a segítségnyújtásban
I. Magyar Búvároktatói Találkozó és Fórum
A bálna utolsó sóhaja
Készülj a nyárra!
Irodalmi ásatások búvároknak - "A csend világa"
SUBMARINE Híradó
Kishírek a nagyvilágból (a divecenter.hu rovata)
Kérdések, válaszok, vélemények
Megkérdeztük az Olvasót
A National Geographic Channel filmbemutatói
IX. Búvárfotós Országos Bajnokság
Ízelítő
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés