»» ««

Megjelent a 2006 decemberi Submarine

(Hirdetés)

Megjelent a SUBMARINE búvármagazin VII. évfolyam 6. (32.) száma. A bevezető és a tartalom.

SUBMARINE Búvármagazin VII. évfolyam 6. (32.) szám
2006 december - 2007 január

Kalimera Szithonia!
LED lámpák
Gáz van... a sportbúvároknál is
Érdekességek Neptun isten birodalmából - Csövezünk?
Egy hal története
Össztűzben a cápák
Korcula barlangjai
Tengerbiológia kezdőknek és haladóknak - A tengeri teknősökrôl
Luxus roncsvadászat
Miért jó barlangban merülni?
Egy apnea túra öt napja
Kérdések, válaszok, vélemények
Első Magyar Búvároktató Találkozó és Fórum 2007
Kishírek a nagyvilágból - (a divecenter.hu rovata)
VODAN 2006 - IX. víz alatti fotó és videó fesztivál
Irodalmi ásatások búvároknak - "Szelek szárnyán"
Könyvsarok
A National Geographic Channel filmbemutatói
Magyar kutató-expedíció indul Dél-Amerikába
Az első kép az isteneké
DSLR tesztelés a víz alatt
Selmeczi Dániel portfolió
Ízelítő

Kedves SUBMARINE Olvasó!

Az év vége közeledtével sokan éreznek ellenállhatatlan vágyat, hogy összegezzék az évben történteket, a sikereket, kudarcokat, és merész terveket szövögessenek az elkövetkezendőre. Mi sem voltunk kivételek, és miután decemberi számunk megjelenésével egyidőben ünnepli a Jaguár Kiadó a 15. születésnapját, egy röpke számadásra mi is vállalkoztunk. Nem untatnám a kedves Olvasót rideg számhalmazokkal, csak a végső konkluziót szeretném megosztani: Az eltelt másfél évtizedben közel 150 könyvet, katalógust, magazint és szakmai kiadványt jelentettünk meg több mint 4 millió példányban, de a legkedvesebb egyértelműen az a 32 db SUBMARINE, mely eddig megszületett.
Ezt gondolom nem is kell magyaráznom...
Nem könnyű egy réteglap helyzete sem ma a piacon, de ezek a gondok messze eltörpülnek azon küzdelemek mellett, melyet nehéz sorban élő embertársaink folytatnak nap, mint nap. A magunk módján szeretnénk helyzetükön segíteni. Minden eladott lap árából 15 Ft-ot elkülönítünk, és ezzel a pénzzel olyan alapítványokat támogatunk, melyek érzésünk szerint valóban szívükön viselik a beteg gyermekek és elesettek sorsát, és a támogatás jó helyre kerül. Tudjuk, hogy csak enyhíteni tudunk a nehézségeken, de talán ha többen leszünk...

De kanyarodjunk az aktuális lapszámhoz. Szerkesztési elveinktől ebben a hónapban sem tértünk el, így most is találkozhatnak megszokott rovatainkkal. Utazásainkat most Görögországban kezdjük. Amióta megváltoztak a görög merülési szabályok, és nyitottabb lett a szigetvilág a búvárok számára, úgy egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk honi búvártársaink körében is. Szerkesztőtársam, Násfay Béla, szintén búvárfotós feleségével régi "szerelmét", Szithoniát kereste fel újra. Már egy nemzedék is felnőtt utolsó látogatásuk óta a hajdani vendéglátóknál, de a viszontlátás sok új élményt is tartogatott.
Molnár Attila most egy ernyőszerű "tollpamacs" nyomába eredt, Németh Szabolcs pedig eloszlatja azt a sztereotípiát, hogy a teknősök lassúak lennének. Dr. Elter Tamás természetesen kedvenc területén maradt, és a cápákat vette össztűz alá.
Ábel László Korcula barlangjaiban tett látogatásáról számol be, és ha valakinek még lenne kétsége, hogy miért is szép barlangban merülni, Schütz Gabriella megadja rá a választ. Ágh Csaba egy szabadtüdős túra mindennapjaiba avat be minket, kedvet ébresztve az apnea műfajához. Régi vesszőparipám a hazai búvároktatás helyzete, de leginkább a jövője. Ezért egy olyan búvároktatói kezdeményezés mellé álltunk, mely talán közelebb hozhatja az oktatókat egymáshoz, és hasznos szakmai fórum lehet a jövőben. Ilyen találkozóra korábban még soha nem került sor, ideje hát, hogy belevágjunk!
Újabb nagy tervéről számol be az Octopus Régészeti expedíció, hiszen Dél-Amerikába készül egy 1700-ban elsüllyedt kereskedőhajó felkutatására. Remélem a későbbiekben a sikeres kutatásról is hírt adhatunk.
Selmeczi Dániel idén nyáron megnyerte a SUBMARINE Búvárfotós versenyt, azóta is lelkesen csiszolja víz alatti fotóstudását, oly annyira, hogy egy remek portfolióval is megörvendezteti a Nagyérdemű Olvasót.

Kellemes ünnepeket és merülésekben gazdag új esztendőt kívánok!

Herold István
főszerkesztő
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Drljanda / Kompkikötő

Croatia (Hrvatska)

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés