»» ««

2007 a Delfin Éve

Környezetvédelem

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a 2007-es esztendőt a Delfin Évének nyilvánította, hogy nagyobb védelmet biztosítson a tengeri emlősöknek.

Az ENSZ bonni székhelyű Környezetvédelmi Programja, az UNEP a delfinek veszélyeztetettségére akarja felhívni a figyelmet a ma elindított nemzetközi kampánnyal. Ugyanakkor az Európai Unió néhány nappal ezelőtt újból engedélyezte delfinek ezreinek elpusztítását a lehalászás egy eddig tiltott formájával a Földközi-tengeren. Az Európai Unió halászati miniszterei ugyanis november végén Franciaország és Olaszország nyomásának engedve újból engedélyezték a 2002-ben betiltott úgynevezett lebegő hálók használatát delfinvadászatra. A horgonyokkal rögzített hálók hat méter hosszúak és ellenzőik a halál függönyeinek nevezték el őket, mert nemcsak tonhalak akadnak fenn rajtuk, hanem évről évre számtalan delfin fullad meg bennük, és áldozatul esnek tengeri teknősök, madarak és cápák is.

Az UNEP megütközéssel értesült az EU állásfoglalásáról és kilátásba helyezte, hogy tárgyalásokat kezd a kérdésről Franciaországgal és Olaszországgal. A delfinek családja 40 fajára terjed ki és hozzá tartoznak a nyolc méteres kardszárnyú éppen úgy, mint a Kínában honos, de talán már ki is pusztult kicsi édesvízi delfin. A delfineket mindenekelőtt az ipari lehalászás és a környezetszennyezés veszélyezteti.

[ Greenfo ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Small Giftun / Police station

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés fal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés