»» ««
bohóchal hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11757. bohóchal Ugrás 2009 nov 11. 15:25  
Köszönöm, gyanítottam én, csak ajándék lónak ne nézd a zársebességét. Affene. Azért meglepő, hogy a kis Canon Ixus 40-em sznorkelezés közben milyen remek képeket tudott csinálni - kár, hogy a tokja csak 3 méterig jó.
Na, nekiveselkedem a fényképezés megtanulásának, aztán majd eldöntöm, mit is vegyek a víz alá élményfotósi célzattal...
11725. bohóchal Ugrás 2009 nov 10. 22:57  

Megpróbálok képet feltenni - lekicsinyítettem, de talán megmaradtak az infók (amelyeket én nem tudok elővarázsolni).
Pontosan azért tettem fel a kérdést, hogy lehet-e Intovával jó képeket csinálni, mert én minden tanácsot követtem, amit kaptam. Sportra állítottam (éreztem én is, hogy a záridő hosszú, de manuálisan nem lehet állítani), vakuztam 5 m-en belül, azon túl nem, figyeltem a vörös szűrőre, állítottam én a fehéregyensúlyt Fluorescentre, állítottam Cloudy-ra, az ISO-t 100-ra vettem, megpróbáltam olyan közel menni, amennyire csak a lények veszélyeztetése nélkül lehetett, mindhiába. És mivel Macok írta, hogy neki is Intovája van, viszont remek képeket készít vele, felötlött bennem, hogy talán bennem vagy a gépben van a hiba.
Most már csakazértis meg akarom érteni, hol a bibi... :(
Ezek még a jók közül valók, a legelmosódottabbakat mérgemben letöröltem (úgyse látszott rajtuk semmi, csak pacák).






11699. bohóchal Ugrás 2009 nov 09. 13:55  
Ha neked már van Intová-d, akkor talán tudsz segíteni. Nekem egy ajándékba kapott használt Intova IC-600-om van, vettem hozzá vörös szűrőt, vakuderítőt és át is tanulmányoztam minden okosságot, amit itt a tudósok ajánlottak a víz alatti fényképezéshez. Ehhez képest bármilyen beállításban is fényképeztem vele, tízből jó, ha egy kép sikerült - no nem élesre, csak hogy ki lehetett venni, mit is vettem le. Kétségbeejtő eredmények születtek, életlen, elmosódott képek. Végül kínomban videóztam- ezeknek is rossz a felbontása, de legalább azt meg lehet különböztetni, hogy halat látsz-e vagy korallt. :( Szóval én vagyok a kétbalkezes, a gépem rossz vagy az Intova nem jó semmire? Van valami ötleted - hiszen neked a 700-as bevált? Esetleg valaki másnak van valami elképzelése, mi is lehetett a baj?
11660. bohóchal Ugrás 2009 nov 05. 12:47  
Köszönöm szépen a segítséget. Leveledhez képest kicsit változtak az árak, így cca 140-re jönne ki a cucc. Mivel májusig úgyse merülök, van időm gondolkozni, a régieken túladni és spórolni kicsit. Mivel nem értek a fotózáshoz, csak remélni tudom, hogy nem fogok benne csalódni. Eddig össze-vissza gépekkel készítettem fotókat, de a legszebbek a kis Canon Ixus 40-emmel sikerültek sznorizás közben... :)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2295. bohóchal Ugrás 2009 nov 05. 10:54  
Nem pápua (sajnos), én "csak" Wadi Lahamiban voltam. A Vörösön vizsgáztam le és eddig kettő híján csak ott merültem. Örülni fogok, ha ezt a trendet folytathatom az emberi kor legvégső határáig.
Na, megyek pápuákokat olvasni... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22754. bohóchal Ugrás 2009 nov 05. 01:20  
Mint "úrinő", csatlakozom a pusztába kiáltott szóhoz.
Viszont, környezetszennyezés ide, lustaság oda, csak megosztom tapasztalataimat. Vagy egy évtizede nekem is megterem, ami akar (itt bunny hozzászólására céloztam: ami megterem, az megérdemli), idő függvényében fel is dolgozom. Továbbá biciklivel elérhető körzetben felderítettem az élelmiszerforrásokat, csirkétől a mézig. Ez remek beszélgetéseket szokott a termelőkkel eredményezni (szidjuk a kormányt, mint a bokrot), valamint kiiktatjuk a kereskedelmet, ami megint nem haszontalan. Továbbá jókat eszünk és iszunk, valamint leszármazottainkat is ellátjuk a lehetőleg legkevésbé ártalmas táplálékkal. Minimális ráfordítással.
És nem csak vidéken van erre mód: már sok helyütt vannak élelmes kiskereskedők, akik ráéreztek, hogy elég a csomagolóanyagokból, elég a multikból, elég az önmérgezésből. Meg is élnek belőle.
Konklúzió: jobb a kovásszal sütött kenyér.
Ha pedig aggály merül fel az offsór vakcinával kapcsolatban, amely EU-engedély nélkül kerül forgalomba, ellenőrizetlen vírustörzsből lett kitenyésztve, hazugságokkal lett megfejelve: inkább maszkot, higiéniát, immunerősítőket, egészséges életmódot és imádságot javaslok. Továbbá merüléseket.
Akkor biztos nem jutunk Kaffka Margit sorsára.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11631. bohóchal Ugrás 2009 nov 05. 00:40  
Kéremszépen, egy célzottan analfabéta emlékfotós 25 méterig milyen digit-gépet vegyen tokostul, hogy ne csak pacák látsszanak képek helyett? Minden tudományt elolvastam, minden kedves tanácsot megfogadtam, mindhiába.
Ha a kedves főmuftik adnának tanácsot, elkezdhetnék kuporgatni...
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2293. bohóchal Ugrás 2009 nov 05. 00:05  
Most októberben, ezért vagyok ilyen lelkes. Egyébként a merülőhely-leírásoknál a dátumok is szerepelnek... :)
Sajnos, a képek nem sikerültek, a gépem lehet, hogy sok mindenre jó, de erre nem alkalmas (talán főzni tud). Videóztam végül vele, de ez is csak szigorúan elfogult családtagok kábítására használható. :(
Ilyen gyönyörű helyekről üres kézzel hazatérni méreg. Szép volt! Azóta is itt ülök és rendezgetem, mit és hol láttunk (igaz, pygmy gyorsabb volt, én viszont szószátyárabb).
Most aztán vívódhatok, hogy fényképezőgépre spóroljak-e, vagy a következő búvárútra.
2291. bohóchal Ugrás 2009 nov 04. 16:49  
Beírtuk a merülőhelyeket, tessék elkapni a ragályt...
2289. bohóchal Ugrás 2009 nov 02. 00:38  
Én csak Nakarit ismertem, de ott az áramlatok miatt szemetes volt az öböl (csuklottam is), hal meg kevés volt, se a házizátonyon, se a habiliken nem volt pezsgő az élet. Shagrától már ismeretlenül is eltántorított a tömeg, és most - látva, hogy tényleg mennyire nagyüzem, mert visszafelé bekanyarodtunk letenni néhány embert, aki még folytatta -, nekem ott túl nagy a létszám (és ezzel fordítottan arányos a szirtek állapota minden bizonnyal). Maradok, ha van miből, a lahami-i sátraknál magam is.
Homok, homok, ott vigye el az ördög, ha ez a szép szirtek és a magány ára (no meg a zodiakos merülés is kalandos szeles időben, de ilyenkor meg repülőhalat is lehet látni). És kora reggel halászsas vijjogott az egyik királyi sátor tetején (igaz, letojta, mielőtt elrepült), és még be is várt vagy tíz méternyire. A Daisy nevű közeli zátonynál pedig (noha egy szálloda már ott van vele szemben a parton, ami nagyon rossz ómen) egyszerűen hallevesben merültünk, magukat impresszionista festménynek hivő korallok között. A vezetett merülések zátonyai is gyönyörűek voltak.
Szóval Lahami nagyon szép hely, remélem, még visszajutok oda, mielőtt ez is az északiak sorsára jut.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11541. bohóchal Ugrás 2009 nov 02. 00:22  
Én ismeretlenül gratulálok a sikerhez, bár felmérni nem tudom, mekkora is a dicsőség (biztos nagyon nagy). Jobban tudnám értékelni, ha utalnátok rá: hol is lehet megtekinteni a nyertes alkotást? Nem nyomdokbalépési célból, csak gyönyörködésileg kérdezem.
Bár lehet, hogy vérszemet kapok, mert nekem is van múvimékerem (használni még nem próbáltam)... :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-30 Wadi Lahami- bázis a sivatag szélén
69. bohóchal Ugrás 2009 nov 01. 23:59  
Csak néhány gondolat még, noha az egész történet nem jelentős.
Az, hogy mások is vannak a helyszínen, emiatti bosszankodásra nem emlékszem, gájd-kiáltozásra sem: hogy átúsztál, azt is csak akkor vettem észre, amikor már a hajón láttalak. Én se tudtam, hogy kié a hajó, csak láttam, hogy magyar (itt olvastam róla, hogy kié is, ezért örülök, hogy egy általam megfelelőnek tartott csapaté). Nem a hajóról írt véleményeddel van bajom.
Arra viszont kifejezetten emlékszem, hogy megrőkönyödtem, amikor kérdésemre, hogy kié a hajó és kik vannak rajta, válaszod lekicsinylő volt, búvárklub-tagokról nem volt szó, ismerősökről se, örömködés se volt egy szál se. A helyszínen nem is tulajdonítottam a dolognak jelentőséget, csak itteni, teljesen eltérő hangvételű hozzászólásod akadt a torkomon és ösztökélt megjegyzésre. Nem csúsztatás: újmagyarul szólva nekem "ez jött le" a történetből.
A cikkedhez pedig, amely kimerítő volt, nem sok írnivaló van, jó összefoglalás (bár, ha már hasogatjuk a szőrt, a szolnoki csapatba se beleszaladtunk, hanem csatlakoztunk hozzájuk). Én összességében véve azt kaptam a túrától, amit vártam: puritán (néha tényleg túl puritán) körülményeket, cserébe viszont szép merüléseket, csendet és szép természetet, nem lepusztított helyszíneket, tömegnyomort egy-egy szirtnél meg szállodában.
Na, ugorgyunk.
58. bohóchal Ugrás 2009 okt 31. 07:56  
Nem állom meg, hogy ne reflektáljak pygmy 21. sz. hozzászólására, annak ellenére, hogy cikke nekem is tetszett pár apró kis csúsztatástól eltekintve: gratulálok is hozzá.

Valóban találkoztunk a Claudiánál egy kopottasnak látszó hajóval - ugyan mi nem bosszankodtunk, hogy "elmerülik" előlünk a szirtet, inkább örültünk, hogy jé, magyar hajó, hiszen a webcím "hu"-val végződik. Jómagam ráadásul jobban is kedvelem az emberléptékű fahajókat (ezen merülni is fogok, mert a DeepDreams csapatával eddig is meg voltam elégedve). Aztán láttam is, hogy pygmy átúszott rá, beszélget az ottaniakkal, meg is kérdeztem tőle később, hogy kikkel találkozott ott, kik is voltak rajta. A válaszra pontosan nem emlékszem, de messze nem volt ilyen örömködő és eufórikus, inkább lekezelő, fanyalgó és mind a hajót, mind a rajtalévőket semmibevevő, lebecsülő. Pedig az alábbiak szerint fórumtagok is tartózkodtak rajta.

Tényleg apró és igen kedves szösszenet volt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11341. bohóchal Ugrás 2009 okt 03. 20:30  
Dehogy veszem, dehogy veszem. Csak mindig örülök, ha új bolondériám akadhat. Valójában azért nem (sem) leszek én jó fényképész, mert amit csak megcsodálok, lekattintom - lövöldözök, mint a bolond. (Ezt a részt a valódi fotósok el se olvassák). Aztán itthon a képeket (halfarkakat) is segítségül híva idézem vissza a látott fajokat (tulajdonképpen élőlényeket és halakat gyűjtök), meg az egész merülés hangulatát. No, meg írok a merülőhelyről tirádákat.
De igyekszem megfogadni a tanácsokat. Még a végén lesz néhány jó képem is (elbizakodik).
Majd gondolok rád Lahamiban...
11335. bohóchal Ugrás 2009 okt 03. 18:36  
Jelentem, ócska kis géphez már van O-gyűrű, szilikonkrém, vakufény-törő és piros szűrő. Továbbá tanulmányozom a tokkal való fényképezést (egyáltalán a fényképezést); minden kedves tanácsot megfogadtam, cikkeket kijegyzeteltem, a neten mindent megkerestem, ami csak a témához közelített, megértettem, hogy noha az élményfotós nem ember, azért merülhet - szóval felkészültem, köszönet. Ha egy-két kép sikerül, neked majd elküldöm, te megértesz - lásd, hogy nem törődtél velem hiába. :)
Még két hét...
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-02 Narancsvidék: bohóchalak az élen
39. bohóchal Ugrás 2009 okt 02. 14:12  
Tudtam, hogy előbb-utóbb híres leszek... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22057. bohóchal Ugrás 2009 sze 25. 09:06  
A képeket NEM én csinálom... :)
22048. bohóchal Ugrás 2009 sze 25. 01:00  
Sajnos nem tudtam részt venni a bulin, bár így ismeretlenül talán még korai is lett volna. De amióta búvárkodom, a divecenter.hu vezérfonal (tényleg): amikor csak időm van, olvasom, nézem, véleményt kérek (és köszönök), no meg magam is próbálom feltalálni szarva közt a tőgyit, ha elkap a hév. A képeket irigylem és csodálom, a merülőhelyeket olvasva álmodozom - szóval mindenkinek, aki csak részt vesz a készítésében és segít a búvárkodást szeretőknek jobban eligazodni ebben a tudományban: köszönet!

Most jutott eszembe valami (persze nincs harag, ha nem tartjátok megvalósíthatónak). Sok időt töltök azzal, hogy megtanuljam és megismerjem a Vörös-tenger élővilágát (téli merülés) :). Ha van rá igény, szívesen készítek egy-egy halfajról képpel, magyarázatokkal, családfával rövid anyagokat, hátha másokat is érdekel. Bunny, neked küldök egy mintát emilen.

Boldog születésnapot, divecenter.hu!
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-09-23 Egy kaszkadőrlány naplója
1. bohóchal Ugrás 2009 sze 23. 11:05  
Hátizé. Még szerencse, hogy más az ízlésem.
De hogy legyen elég pihentagyú adrenalinhiányos, aki ilyen "filmeket" kedvel...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11139. bohóchal Ugrás 2009 sze 22. 11:56  
Leányfalun van egy ügyes optikus, akinél hozzájuthatsz egy érdekes és pénzügyileg is elérhető megoldáshoz (a férjemnek bejött). Ez egy speciális rugalmas lencse (én, a laikus egy külső kontaktlencséhez tudnám hasonlítani), amelyet desztillált vízzel (...) a maszk bemért fő látóterére rögzítettek az üveg belső oldalán (kisebb, mint a teljes maszküveg). A bolt neve Hórusz Optika (a 11-es úton van, a falu elején, nem kell bemenni a központba), a száma 26/580-072. Egy hívást megér.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22024. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 21:03  
Már hogyne lenne érdemes. A Gyaloggalopp is rendkívül időszerű manapság. Igaz, abban nincs magántitkár.
22021. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 16:42  
Remélem, nem csak Rejtőt lehet itt idézni... :)
22019. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 16:33  
Nem iszom, csak jó kedvem van... :)
22016. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 15:41  
Nem hiába van sok ügyvéd barátom... :)
Azt nem tudtam, hogy itt számvadászat is folyik, nem csak kezdők segítése és évődés. De ezentúl figyelek.
Azonban az utánad jövők tudhatnk az alábbiakat:
- a bohóchal vezérlőkarakterekhez nem ért (pedig szeretne, hogy jóvátegye főbenjáró vétkét);
- az anemóna nem jól ég;
- a nyuszi fűben ül, nem virágállatban.
Ráadásul pöttyöspaci legyen a talpán, amelyik át tud verni egy Amphiprion bicinctust. Aki ráadásul majd gyíkká is változtatja, csak sajnos hamar elmúlik...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11123. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 10:22  
Elhiszem, persze hogy elhiszem. Köszönöm is a tanácsokat, mert eddig csak tévelyegtem a semmiben. Most már vannak kapaszkodóim.
Ahhoz képest, hogy leszármazottamnak a fényképezés a bolondériája, szégyen... Igaz, nem víz alatt...
11121. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 10:11  
Köszönöm a tanácsokat, mint analfabéta emlékfotós (by Bunny). Igyekszem képezni magam, de valójában én TÉNYLEG emlékfotókat szeretnék gyűjteni (az élőlényekről). De a fényképezésre is figyelmet fordítok a jövőben, hogy ne legyen annyi az üresjárat
Ami pedig a tökéletes képeket illeti: megelégszem azzal, hogy a tieiteket csodálom és nézegetem kedvemre. Már egész könyvtáram van itt a gépen a gyönyörű tengeralatti felvételekből (persze szigorúan saját használatra).
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22009. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 09:45  
Én már hűtlenül el is hagytam az Explorert, mert nem szeret. Nálam köhög és alig működik. Így inkább a tűzrókával barátkozom.

Pygmynek: a látszat csal. Az én műveltségem újlatinos... :)
22008. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 09:43  
Nem, nekem minden működik.
Egy beszúrásnál (puskáztam, pirulva bevallom), valami éktelen hosszú kódolt szöveget is betett a hozzászólásomba, amit nagy örömömre ki tudtam javítani. Ennyi.
Lehet, hogy ez mindekinek ártott, csak nekem nem? :)
Remélem, nem tettem tönkre a fórumot...
22005. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 09:40  
De mi az az IE6?
22003. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 09:37  
Igenis. Többet nem fórumozok.
Valamit megint elbaltáztam. Oppardon.
22000. bohóchal Ugrás 2009 sze 21. 09:13  
A csinos kis piros pöttyeid miatt nem lesz könnyű illegalitásba vonulnod.
Egyébként az abriktolás részben automatikus. Akármennyi határozót cipelek is magammal, mindig lecsapnak rá a többiek. Ráadásul komoly következményekkel is járhat, ha például egy Carcharhinus amblyrhynchos-t összekeversz egy Neoniphon sammará-val. Ugyanis ignorantia non est argumentum... :)

21997. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 22:44  
Az egyik megoldás nem zárja ki a másikat. De csak ha az úri közönség táncol...

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11119. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 22:29  
Köszönöm, közben rájöttem, elolvastam. Ki fogom másolni, és addig tanulmányozom, amíg alkalmazni nem tudom (már amire az én - egyre jobban látható, hogy gagyi - kis gépem alkalmas belőle).
De nem adom fel! :)
11118. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 22:26  
Jó. Megpróbálom.
De valójában minden olyan csodálatos és váratlan és megörökítésre méltó, hogy először az önuralmamat kell nagy mértékben fejlesztenem...
Vagy is-is. Mindenre lövök, ami felbukkan, aztán keresek kevéssé dinamikus témákat is (csak addig el ne ússzanak a többiek)... :)
11115. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 21:24  
Köszönöm a könyvtanácsot, okvetlen élni fogok vele, és megpróbálom Bunny cikkét is megkeresni. Ami a szűrőt illeti, lehet, hogy az Intova gyári szűrőjét próbálom meg beszerezni, ami a tokra alkalmazható - így lehet majd a gépet vakuval és vaku nélkül is használni, ha igaz.
11114. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 21:18  
Pedig hirtelen azt hittem, hogy ez az álneve... :)
11113. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 21:17  
Azt azért előrebocsátottam, hogy fényképezni nagyon szeretek, de nem tudok. Azért böcsülettel megtanultam a gépet használat előtt, de valahogy az volt a tapasztalatom, hogy a tok mintha sötétített volna a felvételeken. Egyébként mindent automatára állítva fényképeztem vele (vagyis ő fényképezett, és csak nyomtam a gombot). Valahogy nem voltam megelégedve, de sebaj, a részvétel a fontos. Meg szidhatom is, mert csak kölcsönben volt nálam... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
21995. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 20:54  
Kedvesek vagytok, köszönöm, igyekszem. 2007 őszén kezdtem és már haladó vagyok 50 Vörös-tengeri merüléssel. Túl akarom szárnyalni Leni Riefenstahl-t. :)
Egy biztos. Amíg győzöm, annyit merülök, amennyiben csak örömömet lelem (no meg amennyire futja a költségvetésünkből). Ha pedig szárazra vagyok ítélve, benneteket olvasgatlak és könyvekkel meg a nettel pótolom. Pygmyt majd abriktolom ichtiológiából Lahamiban... :)

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11110. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 20:40  
Köszönöm, most már értem. Tekintettel arra, hogy egészségi okokból kénytelen leszek főleg nitrox-szal merülni, nem nagyon fogok 15-20 alá menni (egyébként se). Akkor viszont célszerű venni egy szűrőt. Világos.

Kíváncsi leszek, hogy érdemes lesz-e ebbe az olcsó kis gépbe akármennyit is beruházni. A különbségek igen nagyok lehetnek - legutóbb kölcsönöztem egy Panasonic TZ5-öt, és nagyon nem váltotta be a reményeimet, sötét és életlen képeket készített.

Hát majd beszámolok, mert most vagy gépet veszek, vagy utazom, vagyis lesz az Intováról tapasztalat. Ha a képeim amatőrök lesznek is, nekem mindig nagy élmény őket nézegetni (és részleteket felfedezni, mint legutóbb is: csak itthon vettem észre a remorákat a teknős hasi páncéljára csimpaszkodva).

Hálából majd mindig jól megmondom neked, milyen halakat fényképeztél, mert két éve képezem magam tudományosan a Vörös-tenger élővilágából... :)
Nagyon kedves vagy, hogy felvilágosítottál egy laikust.
11107. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 18:10  
Vagyis, ha jól értem előző divecenter-olvasmányaimból, a szűrő 5 m-ig nem használható, de oda nem is kell vaku. 5 m alatt kell a szűrő, de oda vaku is kell, vagyis mégse lehet használni. Izé...

Lőtávolságon belül - az mit jelent? Ha közelről fényképezek valamit, használom a vakut is, de messzire felesleges, üvegestótnak a hanyattesés.

Ja, vakun természetesen a beépített vakut értettem.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Narancsvidék
129. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 18:01  
Köszönöm. Egyébként az éjjel rábukkantam három videódra - hát tudod... Nagy gyönyörűséget szereztél velük... Megyek is lefele nemsokára! :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11103. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 15:50  
Köszönöm! Gyönyörű volt!
(Bár beszélhetett volna franciául is). :)
Milyen kár, hogy valószínűleg sose jutok el ide...
11101. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 13:44  
Mint már írtam alább valahol, kaptam egy Intova IC600 gépet ajándékba. Mivel egyáltalán nem konyítok a fényképezéshez (hiába olvaslak benneteket hűségesen), tovább kérdezősködöm.

Rájöttem, hogy - mivel nincs benne "vízalatti" opció -, kell hozzá 5 m alatt egy vörös szűrő. Kell vagy nem kell?
Ugyanakkor láttam valahol hirdetni varázsszűrőt is - ehhez a típushoz is létezik?
Szűrő nélkül lehet-e jó képeket csinálni víz alatt a fehéregyensúly manuális állításával vagy sem (különös tekintettel arra, hogy csak automatikus, napos, felhős, izzólámpa és fluoreszkáló opciókat lehet benne beállítani)? :)

Vagy annyira plebejus ez a gép, hogy ne is foglalkozzam vele?

Persze nem törekszem az általatok elért magasságokba - inkább emlékeket gyűjtök, mint képeket.Örülök, ha felismerem a lényeket a képeken.

És néha vak tyúk is talál szemet...






  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
21977. bohóchal Ugrás 2009 sze 20. 00:43  
Kedves Vanek,
Ezek szerint nem kell szekrényt keresgélnem, ez mindenesetre előny. A himnuszt is köszönöm (by Garfield33), és minden elismerésem azé a pokolbéli fajzaté, amely mindezt ki volt képes váltani. Ettől eltekintve egyelőre maradok a járt útnál (illetve oktatónál), mert tapasztalat: már egy ebéd ürügyén is órákig képes velünk búvárkodni (ha csak szóban is). Persze lehet, hogy erre más is képes lenne, de még nem próbáltuk ki. :)
Azért kedves tőled, hogy felhívtad a Mesterre a figyelmemet...
21959. bohóchal Ugrás 2009 sze 19. 18:03  
Messze vagy; van saját különbejáratú személyi trénerünk / oktatónk / barátunk; és most először Lahamira költöm a pénzem, aztán majd összevakarom a tanfolyamra is.
Addig meg elég annyit tudni (nekem), hogy ne menjek mélyre és ügyeljek a keverési arányokra... :)
De Vanekkel majd beszélek, ha megtalálom a szekrényt...
21957. bohóchal Ugrás 2009 sze 19. 11:56  
Emlékezve kedves érdeklődésedre, no meg hogy talán másoknak is segíthetek vele, jelentkezem. A süketségnek és a fülcsengésnek (amely szerencsére javult, nem lévén szervi alapja) valószínűleg vérkeringési oka volt. Namármost Göbl Anna szerint nem hogy ellenjavallott lenne ebben az esetben a búvárkodás, hanem ezzel ellenkezőleg (juhé)!

Vagyis a hasonló panaszokban szenvedőknek hasznára válik egy hiperbár kezelés. Búvároknak pedig kínálkozik egy másik megoldás: 5-6 méteren le kell csücsülni egy medence fenekére (persze nem egyedül - szegény merülőpár) és oxigént belélegezve el kell meditálni egy órácskát kúraszerűen egy-két hétig; a hatás azonos (majd télen megszervezem magamnak).

Viszont a nitroxos merülés is segíthet - tekintve az ár-érték-arányt, én hamarosan ezt a megoldást fogom választani. Most futok elvégezni a tanfolyamot :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Narancsvidék
127. bohóchal Ugrás 2009 sze 18. 23:37  
Valóban szép kép, de nem ízlés kérdése volt - nem tudom, hogy csináltam, de belekerült a levelembe. Igaz, hogy előtte éppen ezt a képet nézegettem, de ha megölsz, se tudom, hogy csináltam - ezért is kértem elnézést.
Ettől függetlenül jó ízlésem van... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
21896. bohóchal Ugrás 2009 sze 18. 08:54  
Talán még beleférek: én is boldog névnapot, és (mivel nem bukkantam rá a specialitásodra), általánosságban sok naaagy leletet kívánok neked! Ez lehet avar sír, tavi rák vagy ásó is...
(Utóirat: a harisnya-ötletet szabadalmaztasd. Én mindenképpen kipróbálom legközelebb).
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Narancsvidék
120. bohóchal Ugrás 2009 sze 17. 11:38  
Nakari alatt, Marsa el Fokery merülőhelyen láttam a tavasszal.
Nagyon szép hely, csupa kanyon és alagút.
Csak egy ilyen anemóna volt ott is, dominókkal és bohócokkal. Másutt még sose volt hozzá szerencsém.
117. bohóchal Ugrás 2009 sze 17. 09:44  
Igenis, VAN narancsszínű anemóna. Én se hittem volna, de LÁTTAM...



Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Nelivaru Thila

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 26m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés