»» ««
bohóchal hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / Kas, Törökország
1. bohóchal Ugrás 2010 okt 19. 00:35  
Ha nem haragszol, ez egy nyúlhalféle (Siganus rivulatus). Itt olvashatsz róla:
http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=4545
Vigyázni kell velük, mert a nyúlhalak veszélyesek lehetnek (mérgező hátuszonytüskék). Éjszakára pizsamát öltenek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-10-07 Gondok a netes biztosításkötéssel?
44. bohóchal Ugrás 2010 okt 10. 14:35  
Tudnál linket adni a Mondial-nál búvárbiztosításra? A honlapon valahogy erről nem találtam semmit. Köszönöm!
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-19 Cápa: érték vagy károkozó?
1. bohóchal Ugrás 2010 sze 20. 14:08  
Tényleg nem látunk tovább az orrunknál és magunk alatt vágjuk a fát. Recseg-ropog is szegény.
A vírus se fogja fel, hogy a gazdaszervezet pusztulásával neki is vége. Úgy látszik, nem vagyunk jobbak a vírusoknál.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
3626. bohóchal Ugrás 2010 sze 16. 18:31  
Majd mesélj, mert mi novemberben megyünk... Miattatok nincs előbb hely... :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-16 Búvárok a charter repülőn
27. bohóchal Ugrás 2010 sze 16. 13:42  
Kösz az infót. A két hajó eddig se vonzott - az egyszerűség híve vagyok :) - de eztán még kevésbé fogok kacérkodni az ötlettel. Nem csak velük lehet szafarizni. A Malévvel eddig nem volt soha problémám.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
3603. bohóchal Ugrás 2010 sze 09. 13:54  
Igyekszem magam is megtenni, van még jópár, amelyikre eddig nem került sor. Majd fékezem magam a latin neveket illetően... :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-07 Bálnahús az iskolákban
7. bohóchal Ugrás 2010 sze 09. 08:57  
Én nem vagyok rá képes. Gyermekkori érzelmeim méretemmel együtt nőttek, és zokogás közben ütne meg a guta.
Ezért tudatosan próbálok meg élni, inkább nem használok nejlonzacskót, szedem a szemetet, ha találom a tengeren (is), környékbeli árut vásárolok termelőtől, vagy amit megeszem, a kertben nő és nem nyúlok semmihez a víz alatt. Tőlem ennyi telik... :(
És sajnálom, veszettül sajnálom az unokáimat és az élővilágot... :(
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
3601. bohóchal Ugrás 2010 sze 09. 08:48  
Köszönöm, megkaptam, válaszoltam is!
3600. bohóchal Ugrás 2010 sze 09. 08:48  
Novemberben még nem jártam arra. A Földközi arab országaiban már nem vágytam vizbe menni azidőtájt. Igencsak el vagyok kényeztetve - de majd erőt veszek magamon. :) Az én koromban, ha már merülés, az legyen tökéletes... :)
Ezúton is hála mindazoknak, akik kitalálták és töltögetik a merülőhely-adatbázist. A zember már előre tudhatja, hogy bárhová is megy, lökdösni kell a mantákat és cetcápákat, hogy egy kis vizet is láthasson... :) De komolyra fordítva a szót, valóban nagyon hasznos, köszönet érte!
3597. bohóchal Ugrás 2010 sze 07. 23:22  
Tolódik sajnos, de előbb minden tele van. Mivel fázni utálok, aggódom, de majd viszek meleg cuccokat. Viszont ha a vízben is fázni fogok, az bosszantana.
Köszönöm az érdeklődést. Szafarizni még nem voltam, izgi lesz. Lehet, hogy soha többé parti merülések? :)
3580. bohóchal Ugrás 2010 sze 07. 12:50  
Ki tudja megmondani, hogy mélydélen november közepén-végén hány fokos a víz? Tartok tőle, hogy kevesebb, mint amennyit szeretni tudnék...
3578. bohóchal Ugrás 2010 sze 04. 14:53  
Köszönet, próbáltam, de úgy látszik, még nem jött el az utolsó órám... :) Szóval még nem találtam. De rajta vagyok.
Csak nem bántam volna, ha itt is adódik egy-két lehetőség - az ismert álnevekkel valahogy bizalomgerjesztőbbnek gondoltam a dolgot... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29988. bohóchal Ugrás 2010 sze 03. 23:34  
Kedves mindenki, ide is beírom, mert a reményhal... Kicsit későn jutott eszünkbe, hogy október 10 körül szafarizni szeretnénk menni mélydélre. Nem tud valaki netán két facér helyet egy jó hajón? :)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
3576. bohóchal Ugrás 2010 sze 03. 23:33  
Kicsit későn jutott eszünkbe, hogy október 10 körül szafarizni szeretnénk menni mélydélre. Nem tud valaki két facér helyet egy jó hajón? :)
3574. bohóchal Ugrás 2010 sze 01. 10:41  
Uramjézus...
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-08-21 Tragikus hírek Horvátországból
21. bohóchal Ugrás 2010 sze 01. 10:39  
Az ifjú nyugodjék békében.

A búvárkodás viszont veszélyes üzem, bármi (BÁRMI) megtörténhet odalent.

Ha mindenki betartaná az idegen közegben a szabályokat, ha mindenki tudatában lenne minden pillanatban, hogy lent mi vagyunk a földönkívüliek, ha nem lennének kivagyi mélymerülések kezdő merülőtárssal, ha sokan nem életük balsikereit szeretnék kompenzálni a búvárkodással, ha ismernénk azt a közeget, ahová tartunk, ha... ha... ha... - akkor talán kevesebb könny hullana.

Nem ismerem a körülményeket, ismeretlenül is gyászolom az elhunytat, részvétem a családjának.
Ugyanakkor igenis meg szeretném ismerni a baleset okait, hogy adott esetben meg tudjak oldani egy veszélyhelyzetet a magam és társaim élete megmentésére (talán).
A divecenter.hu eddig az egyetlen ismereteim szerint, amely (a lehetőségekhez mérten objektív) elemzéseket közöl - ezek segítségünkre lehetnek váratlan helyzetekben.

Visszatérve a konkrét esetre: ha az ifjú ember a szabályokat betartva, merülőpárral, merülésvezetővel, esetleg csapatban merült egy bázison, egyáltalán nem értem a vizsgálat elmismásolására való utalásokat. Társakkal volt, tanúk voltak, törvényes bázison történt a baleset - miért kell előre huhogni, hogy úgyse derül ki az igazság, és ami ki is derül, az úgysem felel meg a valóságnak?
Gyanús az eset. Nem tiszta ügy.

Remélem, a fiatalember emléke miatt is, hogy nem marad elmaszatolt a tragédia.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2010 Augusztus DC-RSBH fotósverseny
249. bohóchal Ugrás 2010 sze 01. 10:12  
Én szavaztam, szavaztam, szavaztam, becsszavamra! Bár általában nem úgy választok, hogy melyik a jó kép (fogalmam sincs, az értékelésekre is úgy nézek, mint borjú az új kapura), hanem úgy, hogy melyik tetszik nekem (állat és helyzet) - ezzel sajnos nem sokra mennek a profik.

De most amalfabéka létemre (először) el is találtam a zelső helyezettet... Juhé!
Rengeteg gyönyörű felvétel, dolgozhattatok velük. Legközelebb elmegyek megnézni benneteket, mert én gép nélkül szeretek csak úgy egyhelyben bámészkodni... :)

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4579. bohóchal Ugrás 2010 júl 30. 00:29  
Be akartam írni, de megelőztél. Nekem is a Viotic az első dolgom megérkezvén (Antinált már nem is veszek, ezzel elvagyok). Paraffinolajat meg itthonról viszek, így az arab csöppekre csak ritkán van szükség (legföllebb ha elfelejtem az olajat csöppenteni), de ha nem vennék, tuti, hogy berobbanna a fülem. A második héten viszont már egyik se kell, bejáratódom... :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
29403. bohóchal Ugrás 2010 júl 20. 12:53  
Mink birsalmából tavaly (sikerült is, mert én csak a kanalasra vállalkoztam), de nem isszuk: kölninek használjuk. Ha csak kinyitunk egy üvegcsével, nyár-illatú lesz a ház.
Nem is kap belőle senki... :)
29391. bohóchal Ugrás 2010 júl 19. 20:50  
Rovarirtás mechanikus. Részben kézzel leszedjük a hernyókat a kolbászbokorról, részben télen etetjük a madarakat, hogy nyáron ingyér dolgozzanak nekünk. De lehet venni mindenféle igazi vidéki húst és fűszereket, be is lehet gyúrni a kolbászt, bélbe tölteni (a célszerszámmal ellátott csehszlovák húsdaráló erre is alkalmas, nemcsak a betörők agyonverésére), szikkasztani, füstölőbe rakni (bükkfa), és enni, amíg belédfér. Ez is jó módszer. Shagrára ilyet vittem, bírta volna a meleget is, de elfogyott. A kerítéses kolbász viszont még várat magára, amíg Augiász istállóját ki nem takarítjuk - de addig úgysincs az embernek étvágya.
Ami pedig a jégverést illeti - úgy látszik, ódon imáim errefelé beváltak. Pedig garázsom is van. Ha hozzájutsz, javaslom a Hegyet láték, lőtőt lépék c. kisded gyűjteményt. Ezek szerint az hatásos, és néprajzilag is művelt leszel.
29357. bohóchal Ugrás 2010 júl 19. 11:15  
"Arról tudsz valamit, hogy mikor kell szüretelni a kolbászt a kerítésről?" (Dupla, 29323)

Már engedelmet, de előbb el kell takarítani a romokat, pénzt kell csiholni az építkezéshez, újra fel kell építeni a kerítést magát, keresni kell jóféle kolbászmagot, azt elvetni, a növénykét táplálni, öntözni. gondozni, a kártevőket elhajtani róla, a jégverés ellen imádkozni, a termést megérni hagyni.
A szüret csak azután jön.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-18 100k
1. bohóchal Ugrás 2010 júl 18. 11:39  
Én mindenesetre ezúton is szeretnék gratulálni. Nagyon sok érdekes, fontos, sokszor nagyon fontos információt, hozzászólást kaptam a fórumtól is, hogy a kellemes, sokszor mulattató pillanatokat ne is említsem. Bár ritkán szólok hozzá, gyakran olvasom, a honlappal egyetemben, és immáron sokadszor, de soha nem elégszer megköszönöm a szerkesztők munkáját. Se itthon, se idegenben nem bukkantam ilyen hasznos és sokoldalú honlapra!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
28662. bohóchal Ugrás 2010 jún 15. 08:10  
Hahó, mindenki, írtam Bunnynak magánban, de nem válaszolt - lehet, hogy merül valahol.
Vasárnap indulnánk Nakariba (utána Shagra, 2 hét öko-tábor), és váratlan betegség miatt nem tud jönni a társam. A repjegyet viszont befizettük, ha nem találok valakit, aki utazna helyette, az bizony elvész. Itt és most tehát magán-lastminute: nem akar valaki magányos farkas két hétre Marsa Alamban merülni az egyéni ár 75 %-ért véletlenül? Nem kell velem merülnie, ha nem akar ... :)
Nem tudtok segíteni? Szerdáig lehet átíratni a repjegyet.

  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
3299. bohóchal Ugrás 2010 jún 14. 19:22  
Hahó, mindenki, írtam Bunnynak magánban, de nem válaszolt - lehet, hogy merül valahol.
Vasárnap indulnánk Nakariba (utána Shagra, 2 hét öko-tábor), és váratlan betegség miatt nem tud jönni a társam. A repjegyet viszont befizettük, ha nem találok valakit, aki utazna helyette, az bizony elvész. Itt és most tehát magán-lastminute: nem akar valaki magányos farkas két hétre Marsa Alamban merülni az egyéni ár 75 %-ért véletlenül? Nem kell velem merülnie, ha nem akar ... :)
Nem tudtok segíteni? Szerdáig lehet átíratni a repjegyet.
3186. bohóchal Ugrás 2010 jún 07. 15:43  
Júliusban milyen állat Ras Mohamed teliholdkor?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
28555. bohóchal Ugrás 2010 máj 29. 08:49  
Még a híreket se vagyok képes erről a  rettenetről elolvasni. Iszonyodom.
Addig merüljünk, amíg van hova... :((((((((((((
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-04-28 Három hét, négy áldozat
35. bohóchal Ugrás 2010 ápr 29. 08:44  
Connery öregen tényleg vonzóbb, fiatalkori mivoltában sokkal kevésbé (számomra).
Köszönöm a híreket. Aki hatvan feletti (mint én is), de amíg lehet, merülni szeretne (mint én is), jó, ha megfogadja a jó tanácsokat. Megyek is biciklizni... :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-04-23 Cápatámadás Sharmban
1. bohóchal Ugrás 2010 ápr 23. 08:41  
Élőhelyek pusztulása, emberáradat, táplálékfogyás, környezetszennyezés, éghajlatváltozás - se szeri, se száma azoknak a tényezőknek, amelyek megváltoztatják az állatok viselkedésformáit, amelyek megzavarják, torzítják, megváltoztatják beidegződéseiket.
Hogy csak az általatok lefényképezett szerencsétlen cápára utaljak, amelynek a nyaka körül a húsába vágódó kötéllel kell élnie és minden bizonnyal miatta szörnyű halált halnia... :(
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2984. bohóchal Ugrás 2010 ápr 20. 09:01  
Hülye vicc, megfelelően eltorzított hangon a telefonban: "Ha kifizetitek a váltságdíjat, elzárjuk a vulkánt!"

Komolyra fordítva a szót: hála a Divecenter-nek, és mivel nagyon megkedveltük ezt a műfajt, újra öko-táborba megyünk június 20-án (most Shagrába, mert a másik kettőben már voltunk). Ha netán csatlakozni kíván valaki, szívesen látjuk (mi két hétre megyünk, de a csapat nagy része csak egy hétig marad).
Bunnyt meg is fogom kérni, tegye be az akciók közé - tavaly is volt olyan kedves. Az utaztató igen kedvező árakat adott, emilben szívesen elküldöm, akit érdekel.

Kíváncsi vagyok, melyiket fogom a legjobban szeretni a három közül... :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / Marsa Shagra 2010
17. bohóchal Ugrás 2010 ápr 11. 10:21  
Júniusban Shagrára készülünk. De most elbizonytalanodtam. Nejlonszatyor?!?
Nakarira is ezért nem akartunk visszamenni. Tényleg szennyezett? Mert akkor másfelé fordítjuk a kormányrudat... :(
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-04-07 Hadjárat a tűzhalak ellen
1. bohóchal Ugrás 2010 ápr 07. 08:52  
Tűzhalpörkölt?
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-21 Sammy újra szabad
1. bohóchal Ugrás 2010 már 21. 09:32  
Óvja ég és ezentúl messzire kerülje el az embereknek még az árnyékát is...
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-14 Végzetes stressz
18. bohóchal Ugrás 2010 már 15. 13:38  
Évtizedekre visszamenőleg emlékszem, amikor még azt se tudtam, eszik-e a búvárkodást vagy isszák, mennyire elszörnyedtem a szállodák medencéiben ücsörgő Michelin-babáktól, akiknek ledarálták délelőtt az elméletet, délután merültek kettőt-hármat a medencében és máris, láss csodát, nyíltvízi búvárok lettek.
Ez a gyakorlat ma sincs másképp sok helyütt.
Isten csodája, hogy csak ennyi búvár vész oda évente. Elvileg hullaniuk kéne, mint a legyeknek.
Arról már nem is merek beszélni, hogy hogyan viszonyulnak a környezethez és a természethez...
1. bohóchal Ugrás 2010 már 14. 10:11  
"A merülőtárs túl volt súlyozva és nagy sebességgel merült le 35 méterre". És Fox divemaster volt...
Mint NAUI-tanítványnak, kezdetektől a fejembe verték a társellenőrzés szükségességét. Egy divemaster nem látta, hogy a társa úgy néz ki az ólmoktól, mint a karácsonyfa, és nincs felfújva a mellénye?!?
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
505. bohóchal Ugrás 2010 már 13. 11:22  
Én metaxára sszociáltam. Ha az kijön az üvegből, az is jó...
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-03-13 Meglepetés a tenger mélyén
3. bohóchal Ugrás 2010 már 13. 11:18  
De tetszett. Csak az tűnt fel, hogy egy részegre se bukkantam a cikkben, pedig érdekelt volna... :)
1. bohóchal Ugrás 2010 már 13. 10:17  
Tengeralatti ásatások részegeknek?
Én mintha mást tanultam volna az OWD-tanfolyamon... :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2010 Fantázia
214. bohóchal Ugrás 2010 feb 17. 21:12  

Ha szabadna kérnem ennek a gobelinképnek a leszámolható mintáját... :)
Egyébként viccen kívül érdemes lenne kihímezni. Szépen mutatna téli estéken a kandalló felett.

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-19 Bálnakoncert az interneten
2. bohóchal Ugrás 2009 dec 19. 14:43  
Nem találom a konkrét linket, pedig azonnal meg tudnám mondani, hamisítvány-e vagy igazi... :) Betennéd?
  fórumok / Képtár megjegyzések / Egy Búvárbázis emlékére...
194. bohóchal Ugrás 2009 dec 13. 15:07  
Felháborító história. Bár nem vagyok a szakosztály tagja és csak 2x merültem Dorogon, nagyon sajnálom a történteket. Bizonyos, hogy amíg nem kerül egyenesbe a dolog, el fogom kerülni, amit bánok, de mit tegyünk.
Írtam neked privátban néhány javaslatot. Ha tudok segíteni, keress meg.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
23406. bohóchal Ugrás 2009 nov 28. 20:38  
Még nem jött semmi... Fogásokat a vacsorához hol lehet kiválasztani?
23258. bohóchal Ugrás 2009 nov 23. 18:09  
Külsősök jöhetnek? Mert akkor 2 fő jelentkezik. Vacsoraszűkíteni hol lehet? :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 E.T.
102. bohóchal Ugrás 2009 nov 18. 10:20  
És ha szegénykének leharapja valami a billegetett csalikukacát, éhen vész a nyomorult...
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2316. bohóchal Ugrás 2009 nov 16. 11:20  
Nem lehet unalmas. Sose ugyanaz jön szembe...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 E.T.
92. bohóchal Ugrás 2009 nov 16. 11:08  
Baudelaire tudta...
91. bohóchal Ugrás 2009 nov 16. 10:57  
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-13 Az Eagle Nest újabb áldozata
4. bohóchal Ugrás 2009 nov 13. 09:34  
Bár egy tragédia kapcsán cinikusnak tűnhet, de nekem egy egyetemi "bonmot" ötlött fel azonnal: aki hülye, haljon meg.
Hát ez a búvárkodásnál szinte garantált... :(
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11763. bohóchal Ugrás 2009 nov 12. 08:38  
Csak azt nem én láttam... :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 E.T.
54. bohóchal Ugrás 2009 nov 11. 17:14  
Szavazni nem löhet?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11758. bohóchal Ugrás 2009 nov 11. 16:23  
Köszönöm, hogy megnézted a képeket, azóta nekem is sikerült. Szomorú vagyok a gépecske miatt, de nem kísérletezem vele tovább.
Manuálisan záridőt állítani azonban víz alatt kicsit misztikusnak tűnik nekem, de mostantól hallgatok és megpróbálom megtanulni a fényképezés alapjait. Viszont továbbra is az az álláspontom, hogy élményfotósként inkább a merüléssel, a látvánnyal szeretnék foglalkozni, és néha el-elkattintani a gépet, amikor valami gyönyörű elibém kerül. De ilyen gépet még senki se mutatott be nekem... :)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Poseidonia (Al Kahfain) Wreck

Egypt, Red Sea

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés