»» ««
Edka hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2087. Edka Ugrás 2009 már 02. 18:51  
Jaj te kis buta, ezek mind rendben voltak, csak nem elég átlós a kompozíció és ezen forgatással sem lehet sajnos segíteni! De most hogy így mondod, a diamika tényleg sántít, nagyon álló képek, a modellen nem érezni, hogy megy valahova...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14707. Edka Ugrás 2009 már 02. 18:48  
Jaj Elnököm, hát csak azért, hogy ki ne maradjon valami a hovanemutazunk körből, csupán ellenőrzöm a tényállást. Tényálladékot. Feláldozom magam, hogy nektek ne kelljen kínozni magatokat!
14705. Edka Ugrás 2009 már 02. 18:40  
Ha nekem is, akkor nagyon köszi!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8193. Edka Ugrás 2009 már 02. 11:19  
Laaaa..lalala...la...hejjj!
8191. Edka Ugrás 2009 már 02. 10:55  
Nem túlzás ez? Mindenütt záporoznak a díjak? Gratula!
8179. Edka Ugrás 2009 már 02. 08:38  
No, én is csatlakozom a gratulálók egyre terebélyesedő csapatához! Megérdemelt a siker. Egy kandikamerával szívesen megnéztem volna, hogyan röhögtek a tésztafalók a poénokon.

Maszatot, hogy sikerült betanítani mosogatni?
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-03-01 Nagy, nagyobb, legjobb
17. Edka Ugrás 2009 már 01. 11:06  
A rántott húst pépesíteni kell előtte, szabadon választható, hogy te vagy maszat pépesíti, nyállal keverve összerágás után már kiskanállal beadagolható, rákenve a szájaszélére.  .... Azér' a kompjuter még jöhetne....
15. Edka Ugrás 2009 már 01. 11:04  
Gratula mindenkinek akit illet.
Szegény Garf, hiányozni fog, de azért nem kaphatnám meg a kompjuterét? Miért mindent Zook kap? Ez nem igaccág. Jól jönne a Hovánemutazunkazidén klubbunkban kitennénk az irodánk falára, valahol csak kell mérni az időt. Ha mégis menni kéne sajnos valami vizsgálati útra, akkor meg lenne mit vinni magunkkal... Az én kompjuterem már olyan öregecske, mint az elhunyt volt, hehe...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14696. Edka Ugrás 2009 már 01. 11:00  
Ne viccolj, adatbáziskezelő kell a sok nemmerülőhely és a tagság nyilvántartására, az ál-tagok kiszűrésére, akik mikor és hova utaztak, szóval ezt is irányítani köll valakinek. Igazi valóságos térképész kell a hovanemutazunk célpontok GPS nyilvántartására.
14694. Edka Ugrás 2009 már 01. 10:54  
Húúúú, régen röhögtem folyamatosan ilyen hangosan. Pedig minden szavad színigaz!
DE!
Kifelejtetted az apró betűs részt!  
Ide másolom az Alapító Okiratból, de a méretet nem tudom az eredetinek megfelelően lekicsinyíteni, tehát:

"Ez az Elnökség nem leválasztható. Örök tengeri merülőhelyekre távozásuk után a cím örökölhető, de nem adományozható. Az Elnökségi tagság azonban bővíthető. Pl. Utazásnemszervező, Térképész, Adatbáziskezelő stb."
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2513. Edka Ugrás 2009 már 01. 10:26  
Vasmacs, britt tudósok megmondták a tutit. Ha csinálod a tornát, az 100 % izomépítés, ha nézed, az kb. 30 %-os, ha csak gondolsz rá, és végigveszed alaposan a gyakorlatot az elmédben, az is 10-20 %-os izomfejlesztésnek felel meg. Esküszöm ezt olvastam! Úgyhogy hajrá!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14588. Edka Ugrás 2009 feb 27. 15:04  
ááá, értem, szóval ajándék a macseknak, hagy örüljön. Rákérdezhetek? Szülinapja volt?
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2483. Edka Ugrás 2009 feb 27. 15:01  
De, mégis azt mondom, hogy a másodikat "megfogtam". A Blue Hole-nál merültünk, helyesebben a Bells-nél mentünk le a hasadékban, és a Blue H-ban jöttünk ki. A teljes cuccban a tűző napon végigcaplatás után nagyon ideges voltam, most a kedvedért kikerestem, 18. merülésem volt, ha a vizsgás merüléseket nem számítom. Nagyon stresszes voltam az ezer rémtörténettől amit a BH-ról hallottam, meg látva a holtak tábláit, meg a bemenéstől is, hogy leülünk a sziklára, ott vesszük fel az uszonyt, a szűk hasadékban. Sosem láttam még ilyet, izgultam, hisz sült kezdő voltam.
Megbeszéltük, hogy lemegyünk 10-15 méterre, hogy fölöttünk is tudjanak ereszkedni a hasadékban, én kb. a 3. lehettem a sorban, a DM várt lent bennünket. Már merülés közben éreztem, hogy szapora a pulzusom és kezdem kapkodni a levegőt. Emlékezve (!), hogy lassan, nyugodtan kéne lélegeznem, szépen megálltam a mondott mélységben, két ujjal megtámaszkodtam egy sziklán, és próbáltam lassan lélegezni. A határán voltam, hogy elengedem a pánikot, vagy nem gondolok a fölöttem lévő víztömegre, a halottakra, csak arra, hogy VAN IDőM cselekedni, van levegőm és csak le kell lassulnom. És sikerült, és életem egyik legnagyobb győzelmének éreztem, aki nem élt át görcsös levegőért küzdő pánikot, lehet, hogy túlzásnak érzi, pedig nem az. Nem tudom mennyi idő, talán egy perc is volt, közben a DM szemmel tartott kb. 3-4 méterről, jeleztem neki, hogy ok, és gyönyörű merülés volt.
Igen, ez alapján azt hiszem, hogy kezelhető. Éreztem azt a másodpercet, ahol eldőlt, hogy melyik irányba megyek, pánik vagy megpróbálom a higgadt utat, hátha sikerül. A pánik szerintem nem azonnal jön, van előzménye, van kifutása, és talán azt kell megtanulnunk felismerni. Ezt a pillanatot. Akkor tanultam meg, amit kezdőként nem tud az ember, hogy VAN IDő! Amire te azt mondod, van megoldás, asszem ugyanarra gondolunk. Kezdőként én még emlékszem minden olyan gyorsnak tűnt. Haladni is kell, kezelni a mellényt, üríteni a maszkot, megtalálni a fenékszelepet, vagy az inflátort, meg miért tekeredik el ez a fránya öv, meg miért lett ilyen nagy a mellény stb. stb. Semmire sincs időd kezdőként, úgy érzed, ez a nagy fordulat, mikor egyszercsak van idő mindenre, minden a helyén van rajtad, ösztönösen megy a kezed a leeresztő gombra, vagy játszol a lélegzeteddel és csak mozdulattal emelkedsz, stb. Velem ez itt történt meg. A "Van idő" érzés, talán ez az ellenpontja a pániknak, nem lehet?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14575. Edka Ugrás 2009 feb 27. 14:32  
És szoktad is gyakorolni ezt a kevésbé sportszerű, ám annál indulatosabb, feszültséglevezető, inkább pszichológiai hadviselésnek tűnő elemet?
14566. Edka Ugrás 2009 feb 27. 13:43  
Fogalmam sincs az előző hsz-t miért írtam, tudja valaki?
14565. Edka Ugrás 2009 feb 27. 13:42  
Kedves Dupla, azért mert mi nem jutottunk el a fantasztikus bulidra, már nem oldod fel a rejtélyt a Dupla-csavarról?!? Jaj, nekünk, be kell vennünk a klubbunkba, akik a Duplabálbasemmentek kitételt. Bár ez belefér a hovanemutazunk az idén kategóriába, csak eddig nem volt hazai alosztályunk.
14562. Edka Ugrás 2009 feb 27. 13:19  
Igaz, de te pl. sosem mégy 50-nél többel éjszaka egy néptelen városban? Vagy egy néptelen településen - nyílegyenes utca - 70-80-al?
Nekem volt 2007-ben súlyos balesetem egy kamionnal, pedig szabályosan mentem...
Nem figyelted? A statisztikák szerint többnyire a vétlenek hallnak meg az autóbalesetekben. Közeli ismerőseimnél egy szabálytalan előzés miatt heten haltak meg. A szabálytalan előzőnek pedig a hajaszála sem görbült. Szóval ilyen is van.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2480. Edka Ugrás 2009 feb 27. 13:09  
Hát igen, ez lenne az ideális állapot. De el tudod ezt képzelni egy napi kihajózásnál? A DM nem pszichológus, hogy felmérje a temperamentumokat. Itt lép be a képbe, hogy mindenkinek az önrendelkezési képességét kéne olyan szintre emelni, ami kezdőként sajna kevés búvárban van meg. Vagyis nem megfelelő guide-al nem menni, ha a megbeszéltektől eltér, mélyebbre megy, nem figyel, akkor magam feljebb és biztonságosabban merülök. Ezt sajnos én sem mertem így tenni az elején. Bíztam az oktató minősítésű DM-ben, ha azt mondja, hogy nem gond 6. merülésen 40 méterre menni, falat merülni, 800 m alattad, akkor hittem neki. Mert barom voltam. És mert nem mertem nemet mondani, bátortalan kísérletemre, hogy nem ezt tanultuk, csak legyintés és röhögés volt a válasz, és még hülyének is éreztem magam. No comment.
De kinek higgyen az ember, ha nem az oktatónak az 1000 valahány merülésével?
Az első pánikom is tanulságos volt, már leírtam ide, nem ismétlem meg, de egy pillanat műve, hogy egyszercsak nem tudsz gondolkodni, beszűkül a tudatod, bár tudod, hogy nem kéne pánikolnod, ha kitört, már nem tudod megállítani könnyen...Mikor vízzel kevert levegőt lélegzel be, hiába üvöltik, hogy lassan lélegezz, vagy ha hiperventillálsz, és azt mondják lassan lélegezz, a felszínen történt, a kb.10. merülésemen évekkel ezelőtt, de máig emlékszem, arra gondoltam, hogy kapja be, könnyű ezt mondani, de hiába veszem, nem jön be a levegő. Pedig már felszínen voltunk, de emlékszem a kényszeres görcsre, ahogy levegőt akarok venni, olyan erősen, hogy ettől már nem is bírok lélegezni, elég rémes.
A második pánikom már meg tudtam fogni, nem tört ki, emlékezve az elsőre. Ezért Kékbálnával értek nagyon egyet, hogy mindig önmagáért felel elsősorban az ember, s ha magára vigyáz, avval a társára is vigyáz egyben. Tehát az önmentés is nagyon fontos része, én ezt tapasztaltam meg a saját bőrömön, mielőtt a buddy-ra hagyatkoznánk.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14558. Edka Ugrás 2009 feb 27. 12:49  
Lehet.

Én úgy kezdtem érezni, az hogy sokan elmondják, ők milyen figyelmesek, vagy szintén milyen ügyetlenek, már nem a téma elemzése. Csupán magukat fényezik vagy ostorozzák. Nyilván tükröt tart mindannyiunk elé ez a tragédia, akiknek nem ez a szakmája, "csak" az öröme. És rávilágít arra, hogy milyen könnyen véget érhet ez a földi lét. Nagyon könnyen.

De a szemtanúk kellenének, hogy abból tanuljunk, hogy az éberségünk megmaradjon. De erre van és ezért nagyon hasznos és ennek tere a búvárbalesetes fórum. Sokat tanulhatunk ott is.

Én csak belegondoltam, hogy mit érezhet az özvegy, hogy huszonhatodikezerként valaki azt sugallja, hogy bezzeg ő, a hozzászóló milyen jó fej. Nyilván joga van, nem azt vitatom, hanem nagyon becsülöm ezt a feleséget ismeretlenül is, hogy egyáltalán megosztotta velünk a történteket, és ez a mai, értékvesztett világunkban - nagyon, NAGYON nem kevés! Mondhatnám azt is, hogy a maga megítélését is a kezünkbe, olvasókéba helyezte, és ez nem kis bátorságra vall.
Ezért érzem úgy, hogy ideje lenne ezt meghálálnunk együttérzéssel.

De lehet, hogy tévedek és rosszul látom.
14554. Edka Ugrás 2009 feb 27. 12:36  
Hát nem veszed észre Hősöm, épp megmentettük az életed? A szigeten való felzabálástól megmenekülve komoly esélyed lett a szárazföldön! Ott már nem Garffal, csak cicákkal és kutyusokkal (a hiéna is az, nem?) kell elbánnod. Egy Hősnek az menni fog, tehát meg vagy mentve.
14548. Edka Ugrás 2009 feb 27. 12:21  
Moderátorni tudó Urak!

Kérlek Benneteket, hogy a másik, tragikus topikból ugyan tegyétek már át a hsz-eket ide vagy bárhova. Nem kéne a tőrt forgatni az özvegy szívében, hogy újra és újra mindenki elmondja ugyanazt. Lehet, hogy én látom rosszul? Ennyi hálával azért tartozunk neki, hogy megkíméljük most ettől.

E.
14547. Edka Ugrás 2009 feb 27. 12:17  
Nagy Kék Nagy Kék nélkül? Talán testen kívüli élmény? Parafenomén a Nagy Bálna? MUKODJ Nagy Kék! Mukodj!!! és elkezd ketyegni is?
14545. Edka Ugrás 2009 feb 27. 11:55  
valahol azt olvastam, hogy Nagy Kék mindig Nagy Kéknével merül, ez az igazi életbiztosítás a szigeten... még jó, hogy nem Luci elfogyasztását tervezed, nagyon csontos erre a célra.... (bocs Hősöm)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2477. Edka Ugrás 2009 feb 27. 10:49  
sőt, ha még lehet fokozni, láttam egy barátnőmet pecsenyévé égni (élete első) sznorizása közben, helyesebben én már pecsenyeként láttam, nem voltam vele, kiderült, hogy a búvárhajón senki nem figyelmeztette, hogy legalább egy hosszú pólót vegyen fel, mert csúnyán megéghet. Napokig ülni, feküdni, járni is alig bírt. Meg a sós víz is szétmarta az égést. Brrrrr.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-23 Magyar búvár balesete Malajziában
285. Edka Ugrás 2009 feb 27. 10:26  
"reduktorkonstruktőrködés" - ezt még kimondani is nehéz, nemhogy leírni. :-)

Csak egy apró megjegyzés, valaki mondhatna zárszót, és lezárhatnánk ezt a topikot, rendhagyó módon, kegyeleti okokból. Nem hiszem, hogy bárki véleménye újat tudna hozzátenni, vagy segítene az özvegynek, vagy az igazságszolgáltatásnak. Hála és köszönet az özvegynek, hogy megosztotta velünk történetét és fájdalmát, mindannyiunkat megrázott a tragédia, de most már valahogy véget kéne érnie a topiknak, az ezzel kapcsolatos egyéb gondolatokat és palacknyomás számításokat át kéne tenni a búvárbalesetesbe.

Együttérzésből.

Köszönöm.
Edka
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14533. Edka Ugrás 2009 feb 27. 09:19  
Amikor Dupla keresztbetett lábbal lehajol és a bal oldalról próbálja hátulról megközelítve a jobb lábán lévő cipője fűzőjét megérinteni.
14529. Edka Ugrás 2009 feb 27. 09:03  
Bocsi Dupla, téged soha meg nem tagadnálak, ezt állítom!
14528. Edka Ugrás 2009 feb 27. 09:03  
ok, én benne vagyok, de azért az utinemcélokat alaposan meg kell válogatnunk. Akárhova nem nemmegyünk, húúú, kezdek belezavarodni, logikából nem azt tannnultuk, hogy a dupla tagadás az állítás?!? Vagy hogy is van ez? De Florida még jöhet. A Dél-Afrika-i cápás helyeket is felvenném a kihagynámba.
14525. Edka Ugrás 2009 feb 27. 07:49  
Jujj, divefotó, mint Dahab(ot nagyon) szerető búvárka, én is csatlakozhatnék a kunyerálók közé? Máris küldöm a címem, ha leszel olyan nagy lelkű bennünket is megörvendeztetni ezzel.
Edka
14480. Edka Ugrás 2009 feb 26. 15:15  
Meghaltak?
14478. Edka Ugrás 2009 feb 26. 15:14  
Hmmm, ez nekem még ijesztőbb, már, hogy az ablak nem nyitható, akkor csak légkondin jön be levegő? Brrr. Szerintem állást kéne változtatnod. Ennyi bajt, az ablakodra szögezett motorosok, zaj, nem nyitható, 10 óra munka + utazás, jajjaj, keress gyorsan valami jobbat!
14477. Edka Ugrás 2009 feb 26. 15:12  
és akkor mit csinálsz Abban a 8-ban?
14466. Edka Ugrás 2009 feb 26. 14:49  
te hüle, roppant unalmas iratok fölött röhögök, (miközben ide-ide kacsintok a DC-re) miközben a főnököm az ajtó előtt sertepeltél, kész lebukás!
14465. Edka Ugrás 2009 feb 26. 14:48  
Ellentámadás! Miért nem teszel be valami jó hangos zenét, legalább ritmusra szenvednétek mind. De lehet, hogy ők hamarabb feladnák, ha nem fogukra való a zene.
14458. Edka Ugrás 2009 feb 26. 14:37  
Na de miért tart 2 napig? Magyaros a tempó és ultiznak miközben berreg a gép? Vagy söröznek és közben berregtetik? Mégis hány csavar köll egy ilyen ficsur izéhez?
14452. Edka Ugrás 2009 feb 26. 14:34  
Szívesen
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-23 Magyar búvár balesete Malajziában
153. Edka Ugrás 2009 feb 25. 07:58  
No, ebből a felsorolásból nálam az owd-n az ólomöv levétel és redo keresés volt csak meg. A többi csupán elméletben. Csak elméletben! Azért hangsúlyozom, mert nem sokkal később, kb. 20 merüléssel voltam usziban kipróbálni az akkor vett használt mellényemet. Oktató (nem az eredeti) vízben gyakoroltatta a teljes felöltözést, egyszercsak (próbaképpen) mutatta, hogy elfogyott a levegője. Én bámultam rá, totálisan nem fogva fel, hogy mit mutat és hogy nincs a szájában redo. Feljöttünk (már nem kapott levegőt) és lehordott a sárgaföldig, hogy többször meghalhatott volna, amilyen hülyén bámultam, hogy mi baja. Na ennyi a különbség az elmélet és a gyakorlat között. Azóta nem tűnik mellékesnek, a másik mit mutat. Méghogy owd-n kéne tudni, hosszú időn át próbáltam behozni mindazt, ami nekem kimaradt a tanfolyamon.

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14405. Edka Ugrás 2009 feb 24. 16:45  
Mán most sajnálom, főleg, hogy itt helyben el köllött mönni a gyerök báljára, brrr, 13-14 éves sihedereknek másutt is rendeznek bált, vagy ez helyi hülye specialitás? Szegény kölykök tökre be vannak hülyítve, keringő meg mennyasszonyi ruhák, az ember haja égnek áll. Szóval amaz a bál biztos jobb volt.
14404. Edka Ugrás 2009 feb 24. 16:41  
mél ment titkár úr!
14403. Edka Ugrás 2009 feb 24. 16:21  
nem felejtettelek el, de borzasztó hajtásban voltam, most van egy pár percem, mingyá' megkeresem
14400. Edka Ugrás 2009 feb 24. 15:50  
Nohát, ez a szelíd kép nyilván nem fejezi ki a lényegeteket. vagy itt még nem melegedett (hehe) be a társaság? Sovánka kis fotó ez, hangulatilag, bár nme nagyon csinos rajt'. Van ott több is, nemdebár? A "hovanemutazunkazidén" klub nevében kérem tiszteljetek meg bennünket 1-2 plusz fotóval. Naaa, ne sza...ozzatok mán'
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-23 Magyar búvár balesete Malajziában
78. Edka Ugrás 2009 feb 23. 18:26  
Nagyon megrázott ez a tragédia. őszinte részvétem a családnak.

Most már biztos, hogy inkább mégis én merülök ezután is a férjemmel, ha együtt megyünk búvárkodni, inkább lássak kevesebb halat, de rendben menjen minden.

Iszonyú lehetett látni messziről, hogy baj van a férjemmel, és túl messze vagyok, hogy segítsek. Nagyon együttérzek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-19 Felszínre hozzák Hitler titkos tengeralattjáróját
35. Edka Ugrás 2009 feb 20. 18:47  
Sőt, ne nyelje le a yellow submarine-t, mert erősen mérgező. Sárgaságot okoz.
28. Edka Ugrás 2009 feb 20. 14:51  
ja, mögvan, eseti bizottság nagy bötűvel tagság
27. Edka Ugrás 2009 feb 20. 14:51  
Akarom mondani, klubelnökségi tagság vagy mi is???
26. Edka Ugrás 2009 feb 20. 14:50  
Végre egy komoly ember!
Tudod, most jön a "Britt tudósok megmondták...", "felfedezték..." stb. szóval az újabb (általam szerényen mostanában megismert) kutatások szerint, mint mondottam volt, csak 5 éves korig épül be, nem 16-ig, de ezen nem fogunk összeveszni, egyezzünk meg átlagos 10 év körülben. :-) A foltosodás stimmel, aztat én is így tudom, részleteket majd magánban (ha minden igaz 10-én jelenik meg, de fluoridos rész ctr c, és v-vel (muhahah vagy hogy köll by zook) becopyzom neked magánba, ha jó löszöl. (tudod a klubtagság komoly kapocs...)
19. Edka Ugrás 2009 feb 20. 11:50  
Ja, de olyan kis mennyiségben, hogy pl. Amerikában a csapvízhez adagolt fluor, ("fogvédelem" szempontjából) MÉRGEZő, sőt vizsgálták, hogy a gyerekeknek csak 5 éves korukig épül be a fogzománcba. Viszont ugyanott pl. rá van írva a fogkrémre, hogy (csak emlékezetből idézem): "csak felnőtt jelenlétében szabad gyermeknek használni, ügyelni kell rá, hogy ne nyelje le és nagyon alaposan öblíteni, minden pici maradványt gondosan eltávolítnai"
 
No, ez bizony nem a helyes fogmosás miatti figyelmesség, hanem a mérgezés miatt... Mint tudjuk a gyerkőcök előszeretettel eszik meg a fokrémet. Szal érdemes fluor-mentes (bioboltokban kapható) fogkrémet beszerezni. (Mostanában jelenik majd meg egy könyv, abban konkrétumok is, ha érdekel, majd magánban szívesen írok róla)
17. Edka Ugrás 2009 feb 20. 11:15  
Sőt tovább megyek, évtizedek múlva (!) is toxikus az amalgám fogtömésben lévő igen kicsi higany mennyiség is, okozhat, allergiát, meddőséget, szív és érrendszeri betegségeket stb. Nemrég tudtam meg, hogy pl. a fogamzásgátló zselék és tabletták is higanyt tartalmaznak. Nem értek hozzá, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a lassan népbetegségnek számító méhnyakrákhoz is lehet köze (sok más mellett). A folyamatos és lassú kioldódó mérgezés megterheli a májat, az egész szervezetet, mert nem ürül ki, hanem valahol lerakódik, már nemigen emlékszem hol, de mindenesetre erősen mérgező. (Hasonlóan a fluórhoz, de ez már másik téma)

Mellesleg mi a fenének volt a hajón ilyen brutál mennyiségű higany?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
14296. Edka Ugrás 2009 feb 20. 08:47  
Kedves Aladár! Edka Boldog Névnapot kíván aladárságodnak!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Nagyok
388. Edka Ugrás 2009 feb 20. 08:44  
bocsi csak nem off voltam? jaj jaj, jó nagy az az olló,
on
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gubal Island - Ulysses Wreck

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa delfin teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés