»» ««
grrrob hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1223. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 14:58  
Hi, igen az Oceanic Probe az, csak sajnos nem hibrid, mint kiderült.
1209. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 13:11  
Ettől függetlenül nekem még mindig a legszimpibb bolt, bőven az átlag feletti árúkészlettel és eladói felkészültséggel.
1208. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 12:52  
Nah, ez volt a másik gond. A szivacsban sincs alternatív hibrid.
(Kivéve a női Aerist, dehát azért már mégis, nőit fuj... :))
1205. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 11:29  
Ezt én sem merem meglépni, sőt még ha méret stimmelne is, a vám is nagy rizikó (nekem).
1202. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 11:08  
A garis  megjegyzéseddel teljesen egyetértek. Én csak azért ragaszkodom hozzzá, mert mégis fizettek érte... De tény, hogy nincs reális esély arra, hogy használni kelljen. (Most az a vicc jutott az eszembe, mikor az emberke nem száll le a cél megállóban, hanem a végállomásik utazik, hiszen a jegyet odáig van fizette... :D)

Az a bajom a webboltokkal (mármint ahol Aeris-t forgalmazokkal), hogy USA-ban vannak. Onnan cuccot rendelni, viszont még mindig gázos a vám miatt. Egyszer azért tuti utána járok a költség és idő vonzatának. Viszont ha ebben a mellényben gondolkodunk, akkor (mivel Európában nem forgalmazzák) kb. az USA-ba kell elmenni, hogy felpróbálhassam, akkor meg már jobb ha ott helyben megveszem. (Ami természetesen nem mentesít a vám kötelezettség alól :))
1200. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 10:41  
Kb. teljesen összevág a tapasztalatunk. Én kezdek arrafelé hajlni, hogy külföldön fogok mellényt vadászni/tapogatni/próbálni. Aztán vagy megveszem kint és rizikózok a garival, vagy (optimálisabb, de pofátlanabb módon) itthon berendelem a kint kiválasztott, felpróbált cuccot.

Most talán legjobban az említett Atmos jön be, de ezt nem forgalmazzák európában... (A szinte dettó ilyen nőit igen, így ha ennél maradok, lehet messzire kell mennem.)
1196. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 09:30  
Vanek, akkor élnék a hozzád fordulás lehetőségével :) Mesélj már, Te hol tartassz a válogatásban!

Én egy kissé megrekedtem: kevés olyan BCD van, ami hibrid, súlyintegrált, cordura, nem túl nehéz, forgalmazzák Magyarországon és van belőle készleten (ez a próba miatt fontos). Nekem kb. ezek a paraméterek lennének fontosak amellett, hogy a próba során úgy ítélem meg, hogy tényleg jól illeszkedik a kiválasztott típus és méret. Persze tudom, hogy ez még mind kevés, mert lehet vízben teljesen máshogy viselkedhet a cucc, de leadtam ennyire. őszintén szólva most csak az említett Aeris és a Mares Dragon játszik.
1194. grrrob Ugrás 2008 nov 18. 09:21  
Köszi, olvashattam volna tovább is...
1173. grrrob Ugrás 2008 nov 17. 09:27  
Még mindig jacket keresésben vagyok és egy kicsit belezavarodtam a terminologiába:
A "wrap-around bladder" kifejezést a normál vagy hibrid BCD-kre szokás használni? Azaz mit "ölel körül"? Engem (hagyományos) vagy inkább a palackot (hibrid)?

Eszerint a leírás szerint a normál típusú BCD-kre használják, másfelöl több gyártó kínálatában ezt a tulajdonságot a hibrid BCD-knél szoktam látni. Egyébként a fenti leírást több, más szempontból sem érzem helyesnek. Szerintetek mi a tuti?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
6230. grrrob Ugrás 2008 nov 05. 08:50  
Hello,

talán ezt nézd meg.

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1534. grrrob Ugrás 2008 nov 03. 17:31  
Nem lehetne publikusan, engem speciel nagyon érdekel a téma lehet, hogy másokat is.
1529. grrrob Ugrás 2008 nov 03. 14:18  
Huh, ez nagyon komoly...
1527. grrrob Ugrás 2008 nov 03. 12:50  
Nekem szédüléssel nem, de ilyen fül recsegéssel már volt tapasztalatom. Nekem is olyan eset után fordult elő, amikor erölködtem egy kicsit az egyenlítéssel. A recsegés után be is gyulladt egy kicsit a fülem, ezután egy ideig jártam is vele orvoshoz, aki valami gyógyszeres gézcsíkkal kezelte, 2-3 alkalom után helyrejött a dolog. Az orvos elmondása szerint víz maradhatott a fülemben...
Az én véleményem az, hogy az eröltetett egyenlítés hatására valahogy megszorult a víz a belső részében a fülemnek. Azután ez okozhatta a gyulladást, ahogy az orvos is mondta.
Tipp: probáld valahogy eltűntetni a vizet a füledből, majd valami olajjal próbáld elkerülni azt, hogy kiszáradjon (pl. kék Orthan csepp)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9927. grrrob Ugrás 2008 okt 18. 12:07  
Én is éppen költözésben vagyok...

Meg készülök Hawaii-ra, ezzel kapcsolatban találtam egy jó oldalt: itt.
9847. grrrob Ugrás 2008 okt 12. 20:21  
Hello,
október végén lehetőségem lesz merülni néhányat Hawaii-on. Sajnos csak most vettem észre, hogy az orvosi alkalmasságim lejárt. Az orvosi vizsgálatot a Baromedical-nál szoktam elvégeztetni. Sajnos, az egyetlen, számomra alkalmas időpont (október 15-e) teljesen be van telve (előtte, utána van szabad vizsgálati hely). Arra szeretném megkérni azt a kedves, tisztelt, ... :) búvártársat, akinek erre a napra van időpontja és olvassa ezt, hogy adja nekem az időpontját (feltéve, hogy Neki nem életbevágó, hogy pont akkor vizsgáltassa ki magát).

Előre is nagyon-nagyon köszönöm és örök hála.
9510. grrrob Ugrás 2008 sze 28. 20:41  
Köszi, ez király.
9396. grrrob Ugrás 2008 sze 26. 06:28  
PDIC, Te merültél is ezen a környéken, vagy csak jól informált vagy? Mennyire számít jó időszaknak október 25-e környéke? Most nézegetema Weather forecast oldalt, 23-30Cfok a levegő, a víz 27Cfok! Ez nagyon jónak tűnik. Milyenek a merülési körülmények? Mennyire jellemző az áramlás ezeken a részeken pl. Maldívhoz képest?

Köszi előre is ;)
9387. grrrob Ugrás 2008 sze 25. 20:55  
Köszi, akkor ezt most meg Google Earth-ozzuk....
9384. grrrob Ugrás 2008 sze 25. 19:47  
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek merülési tapasztalata Hawaii-ról. Úgy néz ki a dolog, hogy oktober végén egy hetet fogok Honolulun tölteni, ezalatt szeretnék merülni is néhányat (elsődlegesen konferenciára megyek, dehát azért mégis...). Eddig az alábbi bázisokat találtam:
- egyik bázis,
- másik bázis.
Igazából mindkettő jónak tűnik, de azért jól jönne némi jó tanács, tipp, javaslat, megjegyzés itthonról is? Megjegyzendő, hogy mindösszesen Open Water és Nitrox vizsgám van, és 20 merülésem Hurghadan.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
597. grrrob Ugrás 2008 aug 26. 07:11  
Ha ugyan olyan alaplapot veszel, akkor nem változik meg a géped összetétele, így nem is panaszkodik majd az XP (függetlenül attól, hogy gyári vagy sem). Ez tuti, már csináltam ilyet. Ezzel kapcsolatban viszont az is igaz, hogy akármilyen kicsit is eltér az alaplapod (mondjuk az alalalverziószámban :)), akkor nagy valószínűséggel be fog hülyülni az XP-d és nem úszod meg az újratelepítést.

Konklúzió: Ha találsz ugyan olyat és megfelel Neked, akkor azt vedd, máskülönben tök mindegy, hogy mit veszel az XP telepítés szempontjából.
594. grrrob Ugrás 2008 aug 25. 20:00  
Hello,
simán, nem fogja észrevenni az XP.
515. grrrob Ugrás 2008 aug 21. 08:00  
:) Hogy ez mekkora ötlet...
488. grrrob Ugrás 2008 aug 17. 18:31  
Mivel az augusztusi túránk után észrevettem, hogy a majdnem új Aqualung Traveller táskám egyik kereke egy kicsit lötyög, ma szétszedtem. Cseppet meglepődtem a kidolgozás minőségén:

Az első meglepetés akkor ért, amikor leszedtem a műanyag kerék tartót. Összesen négy csavar és egy szegecs tartotta. A csavarok mindegyike egy-egy műanyag csapba volt hajtva. Bár gyárilag a négyből hármat sikerült félre hajtani, így gyakorlatilag semmit nem tartott, azonban a csapokat sikeresen eldeformálta... Sebaj a megoldás egyszerű a csapokat átfúrva, a csavarokat kicserélve meg tudom erősíteni a dolgot.

Az igazán nagy baki a kerék tengelyének rögzítésénél volt: a tengely végébe egy kicsit belfúrtak (a hossztengelyével párhuzamosan), majd az így keletkezett peremet lehajtották!!! és ez rögzítette a kereket... Annyi, hogy a ráhajtás alá egy alátétet sikerült betenni, így nem közvetlenül a műanyagra feküdt. Ez számomra (bár nem vagyok egy nagy barkács ember, háromból egy általam végzett kalapács ütés átlagban az ujjamat éri) egy kimondhatatlanul gány megoldásnak tűnik:
1. nem lehet kiszedni a kereket csak a lehajtás megemelésével,
2. ha extrémebb terhelés esik a kerékre (leesik a repcsiről felpakolás közben, és pont a keréken landol a cucc), akkor ez kilazítja, lötyögössé teszi a kereket,
3. ha túl sokszor kalapálom meg a ráhajtást (stabilizálva a kilazulást), akkor az anyag elgyengülhet és tuti a leginkább megrakott állapotba fogom elhagyni a kerekét, ami után cipelhetem a hátamon az egész táskát.

Így most ott tartok, hogy csináltatok mindkét kerékhez egy új tengelyt, némiképpen átgondoltabban... Azért valahogy nem ezt vártam egy majd 30eFt-s tatyótól. Bár az is igaz, ha nagyon megcsinálják, akkor mikor vesz a vásárló újat?! Mindenesetre meglepődtem egy kicsit. Ennyire gány megoldásokat nem vártm. Azért a tervezett átalakítások után jó cucc lesz :)
441. grrrob Ugrás 2008 aug 15. 20:21  
De van is készletük? Mert az olyan bosszantó, amikor nem tudsz próbálni, csak rendelésre hoznak... Így aztán igazán könnyű eldönteni, hogy adott típusból melyik méret a jó. Az igazi az lenne, ha nem csak készlet lenne, de ki lehetne próbálni egy medencében. Tudom ez Magyarországon sokáig álom marad.

Más, én ezt a mellényt nézegettem mostanában: Aeris Atmos LX
Ez megfelelne, mivel:
- hibrid kialakitasú,
- integrált,
- cordura anyagú,
- nem tul nehéz,
- Aeris termékeket forgalmaz a SeaWatch, tehát fel lehet próbálni.

Megkérdeztem a SeaWatch-t mivel, nem találtam a honlapon csak a női változat árát. Erre kiderült: ezt a típust Európában nem forgalmazzák... De a szinte ugyan ilyen nőit igen... Mi ebben a logika?

  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1051. grrrob Ugrás 2008 aug 13. 16:33  
+1 fő mellette.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
164. grrrob Ugrás 2008 júl 24. 10:28  
Hello,

bár ez nem tapasztalati segítség, de ha Aqualung-ban gondolkodsz, mindenképpen érdemes átolvasni a http://www.factory.fr/aqualung/EN_Cata.pdf -t. Ez tematikusan összefoglalja (kis táblázatban, ikonokkal), hogy melyik redo milyen szolgáltatásokat nyújt, mi várható el tőle, valamint az egyes szolgáltatások korrekt leírása is megtalálható benne.

Esetleg érdemes lehet ránézned az Apeks kínálatára is: http://www.apeks.hu.

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7509. grrrob Ugrás 2008 júl 23. 13:32  
Írtam egy mail-t.
7024. grrrob Ugrás 2008 júl 09. 11:13  
:) Szerintem ez nem Neked szolt, de ezzel a hozzaszolassal lebuktal...
6106. grrrob Ugrás 2008 máj 26. 22:07  
Lenne egy rázos kérdésem:

Mennyi az ajánlott baksits árfolyam Egyiptomban, mondjuk pl. egy jól szervezett heti merülés sorozat után? (és esetleg kevésbé jól szervezett esetben?)

Tudom, rendszerint parázs vita szokott kialakulni arról, hogy kell-e/kötelező-e/stb... Én ettől függetlenül kérdezem, nem szeretnék vitát szítani, csak informálódom.

Köszi előre is válaszokat.
5934. grrrob Ugrás 2008 máj 22. 21:37  
Hoppá-hoppá! Változott a dugong.hu, most ez jelenik meg:

A dugong.hu weboldal új szerverre költözik!
Feltöltés alatt...
Kérjük látogasson vissza késõbb!

Akkor csak upgrade van...
5933. grrrob Ugrás 2008 máj 22. 21:22  
Jah, nem is Dugong Family, hanem Dugong Club a bázis neve, a másik pedig a promóciós video címe.
5932. grrrob Ugrás 2008 máj 22. 20:50  
Tud valaki valmi infot a Dugong Family-ről (Magyar bázis Hurghadán)? Ma próbáltam Nekik mail-t küldeni, ami visszapattant. Nézem a weboldalukat, nem működik.

Valami info?
5925. grrrob Ugrás 2008 máj 22. 15:32  
Most látom csak a lap alján: "Fórum v1.42 - © 2007 Bunny", te jó ég mit is írtam én az előző hozzászolásban... :)
5924. grrrob Ugrás 2008 máj 22. 15:30  
Nem lenne rossz, főleg ha ez egy jól megírt fórum és admin felületből 2 klikk, különben meggondolandó...
5720. grrrob Ugrás 2008 máj 13. 12:51  
Miután véletlenül a baleset fórumba toltam, most megpróbálom jó helyre feltenni.

Egy érdekes cikk.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
852. grrrob Ugrás 2008 máj 13. 12:49  
Ajaj, ez az általánosba akart menni, bocsi az off-ért. (Meg ezért is.)
851. grrrob Ugrás 2008 máj 13. 12:48  
Hoppá, egy érdekes cikk.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5687. grrrob Ugrás 2008 máj 11. 18:07  
Ez durva, csak az nem derül ki, hogy a madárnak mi okozta a végzetét? Csak nem agyonütötték a fürdőzök/tűzoltók a szerencsétlent!
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
848. grrrob Ugrás 2008 ápr 06. 10:41  
Hi,

most kezdem használi a fórum RSS-ét. Király, hogy van ilyen is. Viszont az a problémám, hogy csak a bejegyzéske első N karakere jelenik meg az RSS olvasómban. Nem lehetne esetleg olyan RSS-t csinálni ami a teljes bejegyzés szövegét tartalmazza?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5137. grrrob Ugrás 2008 ápr 01. 17:58  
Hm... Igazán írhatnál róla egy review-t, jó sok személyes tapasztalattal megtűzdelve.
5130. grrrob Ugrás 2008 már 31. 17:46  
Remélem nem írtam olyan hülyeséget, hogy minden dc fórumozó elpártolt másik fórumra? Nem is emlékszem mikor volt utoljára, hogy 2 napig nem volt új bejegyzés...

(Bocsi az off-ért.)
5129. grrrob Ugrás 2008 már 29. 10:34  
Ha jól gondolom, akkor ez az Aquanauta lesz. Ha nincs online elérhető változat, akkor csinálok egyet... (Említett termék vásárlása, scan, ocr, formázás, netre kitesz.)

Egyébként tényleg jó árban van ez? A magyar boltokhoz képest mindenképpen, de úgy általában is?
5127. grrrob Ugrás 2008 már 29. 10:22  
Hello,

erőteljesen gondolkodok egy eBay-en keresztül történő, új Vyper 2 beszerzésén. (Nagyon jó árban van szerintem, 92eFt szállítással.)

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek ilyen jellegű vásárlással kapcsolatban tapasztalata? Illetve, hogy van-e valakinek Vyper 2 magyar nyelvű manual-ja, online elérhető formában (olyasmire gondolok, mint a Bunny oldalán elérhető Vyper manual) ? Sajnos a Suunto oldalán nincs kirakva magyar verzió. Az angol nyelvűt leszedtem, megnéztem, jónak tűnik (érthető, olvasmányos, szerintem simán boldogulok vele), de nem ártana egy magyar nyelvű változat sem, főleg ha könnyen hozzáférhető :).

Köszi.
4670. grrrob Ugrás 2008 feb 22. 19:38  
Köszi, ez remek hír, igyekezni fogok a számban tartani a reduktort és mivel valóban kezdő vagyok, annak is örülök, ha a DM-ek többet tudnak foglalkozni velem.
4669. grrrob Ugrás 2008 feb 22. 19:37  
Igen, átnéztem, de pont azért dobtam fel a kérdést, mert erre az időpontra (szerintem kellő számú véletlen minta után) nem találtam adatot.
4656. grrrob Ugrás 2008 feb 22. 09:04  
Köszi, király. Igen az eleje, június 4-től.
4652. grrrob Ugrás 2008 feb 22. 08:47  
Hello!

Június elejére tervezek egy egy hetes hurghadai kiruccanást. Azt szereném kérdezni a nálam tapasztaltabbaktól (először fogok ott merülni), hogy ebben az időszakban jók-e a látási viszonyok, érdemes-e ilyen időszakra tervezni, stb...?

Előre is köszönöm a válaszokat.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-01 A halrajok bajnoka
1. grrrob Ugrás 2007 dec 01. 12:00  
Gratulálok a résztvevőknek!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2187. grrrob Ugrás 2007 okt 13. 22:06  
Egy gmail account és egy Google Picassa jó döntés lehet.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2524. grrrob Ugrás 2007 okt 13. 21:59  
Komolyan, ezt meg lehet tenni Apeks esetén. Azaz ha van egy INT-es vagy DIN-es első lépcső, akkor egy imbuszkulccsal lekapod a véget az első lépcsőröl és amennyiben rendelkezésre áll oda teszel helyére egy DIN-es vagy INT-es véget. Ennyi az egész? Ha igen, akkor ez alapjaiban oldja meg az egész kérdést...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés