»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Országok fórumai / Ausztria
434. elche Ugrás 2015 máj 08. 19:13  
Hát sajnos erről az idén valószínűleg lemaradok... De azért nem bánkódok, hátha kárpótol valami más.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14204. elche Ugrás 2015 máj 07. 20:01  
Azt épp nem tudom, de Agárdon biztos utol tudod érni...:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-05-01 2015 áprilisi eredményhirdetés
30. elche Ugrás 2015 máj 04. 19:15  
Hun van itt a szabályozás? Ötlet volt, semmi több. Kb. mint macok futottak még galériái.
28. elche Ugrás 2015 máj 04. 18:00  
Egyébként csak egy tipp. Ilyen véleményezős játékhoz lehet akár egy külön galériát létrehozni, és akkor ott egyértelművé válik adott hozzászólás melyik képhez kapcsolódik, nem kell visszakeresgélni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19068. elche Ugrás 2015 máj 02. 21:22  
Macok és Balage szépen szerepelt a hónapban az Unterwasseren, gratula!
http://www.unterwasser.de/visionsfotowettbewerb/artikel/eine-jury-sieht-rot
19060. elche Ugrás 2015 ápr 23. 23:28  
Meglátjuk, hogy működik majd a dolog.
Erről a témáról mindig is volt különvéleményem, te ezt tudod is, hiszen láthattad, nem nagyon piszkáltam bele az értékeléseidbe. Annyi hatása azért volt a kritikának, hogy aki kapott egy kis "dédelgetést", sokkal-sokkal ritkábban büszkélkedik a gyenge fotóival. Annyi panaszkodást a vacak képekre ritkán hallani, mint a DC-s túrákon, ahol az emberek maguknak teszik magasra a lécet. És ez még úgy is igaz, ha hébe-hóba felhúzza valaki az orrát. Aki nem nagyon volt ebben a körben sose, az bezzeg lelkesen teszi fel tucatszám a borzalmas fotókat az FB-re...
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-17 Eltüntetett fotók
7. elche Ugrás 2015 ápr 20. 09:47  
A helyzet az, hogy az oktató már így is bajban van, intrós búvárt elveszteni eleve nagy probléma, de hogy még szegény életét is vesztette, végképp ő látszik felelősnek. Hogy mi történt, azt az áldozat tudhatná, de ő már nem fog tanúskodni, a másik rutintalan búvárnak valószínűleg fogalma sem volt az egészről, szóval ami minimális információ jött, az nem mond sokat. Mivel intróról van szó, igazán sokkal több nem is kell: hogy a kezdő búvár saját feje után ment, vagy akármi más körülmény okozta a bajt, szinte mindegy, az oktatónak látnia kellett volna.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19047. elche Ugrás 2015 ápr 12. 17:38  
Egyébként tényleg? Neked akkor erről már tudni kéne. Jó csapat lenne.
19045. elche Ugrás 2015 ápr 12. 10:05  
Azért ne reménykedj, hogy már idén májusban ott lehetsz Hollandiában is.:)
19043. elche Ugrás 2015 ápr 12. 00:22  
Egyébként gratulálok a kategóriagyőzteseknek az OB-n, akik indulhatnak a búvárfotós EB-n és VB-n egyaránt. Nem is tudtam, hogy ilyen népes csapatot nevezünk, de hát ha az MTI alapján az inforadio.hu ezt írja, akkor nyilván így lesz.
19032. elche Ugrás 2015 ápr 10. 21:41  
De legyen rajtuk hal...:)
19028. elche Ugrás 2015 ápr 10. 18:51  
Ebből nehéz jól kijönni, az a baj. De ha arra játszol, te mit nyersz a mi versenyünkön, peched van. Nem azért mert bárki kizárt, hanem mert mostanában merülés és fotózás helyett a szakadt mandzsettát nézegeted. :) A korábbi képeiddel meg esélyed sincs. :)
19025. elche Ugrás 2015 ápr 10. 14:04  
Persze, ezt akkor és ott már nem lehetett módosítani. Nem is tudom, mikor került képbe egyáltalán kompakt összetett, ilyen régebben nem volt emlékeim szerint.
19023. elche Ugrás 2015 ápr 10. 13:40  
Én személy szerint nagyon örülök hogy nyilvánosan válaszoltál a felvetésekre. A zsűrizés részéhez nem szólnék hozzá, az én szakértelmem fényében ez nyilván nem meglepő. Az viszont egyértelmű kiírásbeli hiba volt, hogy kompakt összetett eredményt Fibonacci-rangsor alapján hirdettek, mert itt egyetlen kategória volt, egy győztes kép brutálisan eltolta az egész rangsort- ha valaki viszi az össze helyezést a harmadiktól a tizedik helyig, akkor sem előzhette volna meg. Ez nem Marika ellen szól, ez pusztán utólagos megjegyzés, mert a jövőben erre számítani kellene, ha lesz kompakt összesítés is. Négy kategóriában kiegyenlíthetik egymást a kategóriagyőzelmek és helyezések, bár a Fibonacci ott sem a szívem csücske.

A másik része, a szervező mint induló... Volt benne részem, kevés sikerélménnyel ugyan, de a helyzetet ismerem. Van egy álláspontom, amiről megintcsak felesleges vitázni, de szerintem mindenki tudta aki ismerte az eredményt, hogy ez még szóba fog kerülni. Ilyen kicsi körben mint a magyar búvárfotózás, mindig beleütközünk ilyesmibe, de ettől ez még nem szerencsés.
19022. elche Ugrás 2015 ápr 10. 12:51  
Miki, nincs azzal baj, ha beszélgetünk. Ez már rég nem különösebben sértődés kérdése, és talán azért is ment félre a társalgás, mert kicsit összekeveredett az OB és a DC. A kettőt azért alapvetően szét kell választani, mi csak támogatunk, de valójában az OB dolgaiba nem folyunk bele.
A DC-ben is nyilván voltak hibák, rossz döntések, meg volt olyan is, amikor nekünk esett rosszul ez-az. Tudjátok, volt szó arról, hogy az egész verseny megszűnjön, köszönjük azoknak, akik akkor kiálltak mellette, képet küldtek és küldenek. De azért kicsit maradt takaréklángon az egész, egyszerűen nincs rá úgy energiánk, mint rég. Szomorú de ez van.  
19011. elche Ugrás 2015 ápr 09. 23:26  
Nem akarok én veled veszekedni, mert tényleg nincs miért. Kicsit elfáradtunk, vannak gondjaink, és néha rosszul esik ez-az, ami régebben kevésbé bántott volna. Szerettünk volna jót csinálni, és sikerült is, olyasmit, amit előttünk senki meg se próbált idehaza. És szomorú, ha azt látjuk, kevés embert mozgat meg egy-egy jó ötlet. Ez van.
19008. elche Ugrás 2015 ápr 09. 22:53  
Értelek, de az OB-nak ezen ügyeivel tényleg nem tudunk mit kezdeni. Én ma is beugrottam, mert nem volt más, aki műsorközlőként levezényelje a díjátadót. Segítünk, amiben lehet, elmondjuk, elmondtuk, amit lehetne másként csinálni. Nem látjuk át, ki mit intéz, ki miért felelős, mert nálunk pontosan tudjuk, hogy Bunny inkább programoz, én meg inkább cikkezek, közösen tesztelünk és persze együtt találjuk ki az alapelveket. Abból indulunk ki, máshol is tiszták a viszonyok. Az OB rendezése az MBSZ feladata, hiszen az a sportági szakszöveség, nyilván nekik kell a feltételekről gondoskodni...
19005. elche Ugrás 2015 ápr 09. 22:29  
Harag nincs. Azt, hogy nem foglalkoztunk a dolgokkal, nekem nagyon nehéz elfogadni, mert sokat dolgoztunk felülettel, szavazólappal, mindenféle dologgal, én szerveztem és gondoztam az értékeléseket, és persze most is igyekszünk minden hónapban egyből közzétenni az eredményt. Az Unterwassert meg a német piacot vicces velünk összevetni, nagyon szeretnék az ő helyükben lenni. Ígérem, lesz minden, ami csak kell, ha oda eljutunk mi is. Jelen helyzetben inkább arrafele tendál a dolog, hogy egyáltalán bármit kezdjünk-e valamit dc-vel hosszú távon. A Submarine is csak az FB-re posztol ezt-azt mostanában, ezt végülis mi is tudjuk csinálni simán.:)
19001. elche Ugrás 2015 ápr 09. 14:46  
Pontosítok, a 2013-as díjátadónál a Búvár Bál lefújása is bekavart (csak egy újabb példa arra, hogy mennyire pörög a búvárélet mifelénk), a plakett megvan az évből. Ezeket a történeteket részben mi finanszíroztuk, és persze sokat köszönhetünk azoknak a támogatóknak, akik éppen egy időben mellénk álltak. De egy kicsit mind megfáradtunk. Ha emlékeztek, egy nemzetközi versenyt is tető alá hoztunk, nevezési díj sem volt, és a nyeremények sem voltak éppen rosszak véleményem szerint. Remélem elhiszi mindenki, hogy nem feltétlenül volt egyszerű többek között egyiptomi, hondurasi, indonéziai, adriai merülési-, túralehetőségeket lebizniszelni. Nem volt nagy visszhang, pedig azért dolgozgattunk vele, nem csak mi, hanem a zsűritagok Dani vezetésével (aki még díjat is ajánlott fel), vagy Zook aki szép dizájnt hozott össze.

Persze nem csak a mi oldalunkat érinti ez a fajta közöny, és én főleg azért fogadom el nehezen, hogy mi mindent csináltunk rosszul. A Tengeri Sóhoz mi is vittünk programot, előadást, nem rajtunk múlik, hogy most nincs, de ahogy látom, kevesen hiányolják. A Búvár Bálról már szóltam, és most itt az OB: azért ott is van szervezőmunka, és az is lehet, hogy nem tökéletes minden, de az egészet pár ember viszi a hátán, és ezért igen ritkán jár legalább egy vállveregetés, hogy kösz, amiért dolgoztok vele. A képek száma visszaesett, és szép lassan még jobban elkedvetlenedik mindenki.

Biztos, hogy mi sem vagyunk hibátlanok, és mondhatjuk azt, a dc-s versenyeknek azért voltak szép időszakai, amire büszkék vagyunk, mert az OB-n kívül nem volt más ilyen lehetőség. Igyekeztünk fejleszteni, reagálni a felvetésekre, pontozásokat módosítottunk, örültünk ha díjakat hajtottunk fel, meggyőztünk embereket hogy véleményezzenek, de aztán ott tartunk, ahol. A minden képet értékelő szakértőktől is megkaptuk a kérdést: tulajdonképpen elolvassa ezt a valaki? Foglalkozik vele valaki? Mert visszajelzés alig volt, pedig mindenki becsülettel megcsinálta. Nem sok verseny volt nemzetközi szinten se, ahol ilyen szakmai kritikát kaphattak a fotósok.

Bunny is, én is folyamatosan kell mindenféle más dolgokkal foglalkozzunk, a DC nem az egyetlen és már nem is a fő dolog a mindennapjainkban. Szeretjük és a jó dolgokat nem akarjuk elengedni, de azt mondani, hogy ne próbáltuk volna meg sok-sok alkalommal felpörgetni ezt az egészet, kissé túlzó. Ami eddig működött, azért működött, mert rajtunk kívül mindig akadt még pár ember akinek fontos volt- kettőnk kedvéért tuti nem rendeznénk soha, semmilyen versenyt. Nem kértünk pénzt vagy más támogatást a közösségtől, csak annyit, hogy vegyen részt benne aki tud képpel, vagy akár szavazattal. Ennyi. Ezt akkor is meg lehet tenni, ha valaki egyébként munkássága színe-javát megosztja a Facebookon, de ha lejárt az ideje a versenynek, akkor azt is elfogadjuk. Én is ott állok ezer dolog mellett, és egy részüket tudnám rendesen kritizálni, de ha hívnak, hogy menjek, segítsek, akkor amit tudok, megteszek. Ma is ott leszek az OB-díjátadón, igyekeztünk a szervezők helyett is válaszolni felvetésekre, és majd utána el is mondjuk nekik, mit lehetne másként csinálni, de ettől még megpróbálunk kiállni a hazai búvárélet utolsó bástyái mellett. És nem vagyok boldog tőle, hogy itt is magyarázkodni kell, hogy nekünk fontosak ezek a dolgok, melóztunk is vele, csak kicsit elfáradtunk.
18995. elche Ugrás 2015 ápr 08. 16:44  
Na, már én is félreolvasok...:)
18990. elche Ugrás 2015 ápr 08. 16:21  
Dehogynem kaptál! Emlékszem, rosszul olvasták fel a nevedet...:)
18988. elche Ugrás 2015 ápr 08. 15:47  
Ebben Robinak igaza van, nem láttuk a képeket, nem ismerem én magam sem a mezőnyt, pedig ami információ jött, arra odafigyeltünk. A lényeg: mi mindent, de tényleg mindent közzétettünk, amit küldtek a szervezők. Az idén így alakult a lebonyolítás.
18971. elche Ugrás 2015 már 30. 12:21  
Ha nyilvános a rendezvény, akkor feltehetünk róla egy hivatalos meghívót is a hírek közé, hátha többen leszünk.
18969. elche Ugrás 2015 már 29. 14:15  
Szerintem nem lesz ezen az eseményen olyan döbbenetesen sok ember, hogy ezt a helyzetet ne lehessen kezelni, de nincs messze a Récsei center, ahol szerintem a parkolóban meg lehet állni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14202. elche Ugrás 2015 már 27. 14:47  
Jah persze, ezt bárki mondhatja.:)
14200. elche Ugrás 2015 már 26. 12:11  
Szerintem te utáltad ki őket.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Címlapfotó
20. elche Ugrás 2015 már 21. 10:17  
Egyébként tényleg nem rossz. Van, ami kicsivel jobb a többinél ilyen szemmel nézve...
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-01-13 Újfajta védelem cápák ellen
13. elche Ugrás 2015 jan 20. 22:01  
Állatkínzás!:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Legszebb képem 2013-2014
5. elche Ugrás 2015 jan 13. 19:43  
Hol a roncs vége?...
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14194. elche Ugrás 2014 dec 30. 21:16  
Természetesen lesz. Mindörökké!:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35120. elche Ugrás 2014 dec 14. 20:23  
A bátrak...:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18913. elche Ugrás 2014 dec 10. 13:59  
Nem egy GoPro, hanem egy szempontból sokkal jobb: alapból van kijelzője, látod, mit veszel fel, nem csak kalimpálsz a kameráddal. Nagy előny, ezt biztosan állíthatom. A minőségi különbség nyilván fennáll, de az is, hogy ezekből a felvételekből ritkán lesz mozifilm, és a YouTube-on nézve már nem sok látszik belőle. Az meg az összesnél igaz, hogy lámpa nélkül kék-zöld lesz a végeredmény, szóval olcsó kamera lámpával többet ér, mint drága kamera világítás nélkül.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-12-07 Újból merülhető roncs
3. elche Ugrás 2014 dec 09. 19:52  
Én is arra gondolok.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-12-01 Novemberi végeredmény
4. elche Ugrás 2014 dec 01. 18:12  
Nem, vigyél neki kávét...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18901. elche Ugrás 2014 dec 01. 11:50  
Szerintem a lámpa nélkül csak úgy saját kedvükre videózgatók, akik amúgy is bénák voltak a makróhoz, semmilyen szinten nem lépnek vissza a GoPro jellegű cuccokkal. Feszesre vágott 2-3 percekkel adni lehet egy kis ízelítőt egy roncsról, egy zátonyról vagy ha felbukkan valami nagyvad- erre pont elég. Inkább az a baj, hogy az emberek azokat a 2 perceket se vágják össze.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-11-21 Horvát sztrádagondok
10. elche Ugrás 2014 nov 28. 14:24  
Persze, tény, némi ciprusi meg kanári rálátással nyugodtan mondhatom, egy nap az utazásra oda is, vissza is elmegy. Így jár aki nem menő tengerparti országba születik...
2. elche Ugrás 2014 nov 22. 13:43  
Emelnek? Még ezen is?...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18884. elche Ugrás 2014 nov 13. 10:14  
Legutóbb zsűri oldalról folytam bele a témába, és azt gondolom, ha több a zsűrtag, mint a komoly versenyző, akkor az nem szerencsés. Szeretjük a videót, a gond az, hogy a videósok közül mennyire szeretik annyira a dolgot, hogy filmet is készítsenek. És nem feltétlenül csak milliós kamerákkal lehet jópofa dolgokat csinál, egy ügye ember egy GoPróval is tudna- de én is elég ritkán találkozok a műveikkel. Bevallom, nekem is sok órányi olyan felvett anyagom van, amiről azt mondtam, "na majd egyszer nekiülök és szuper filmet csinálok belőlük", de gyanítom, ebből soha nem lesz semmi. Most már amint van valami, egyből csinálok egy rövidke ízelítőt, de az meg nem versenyminőség... Szóval nem akarok másra mutogatni ujjal: én sem vagyok különb.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-10-29 Életmentő inflátor
7. elche Ugrás 2014 okt 30. 15:38  
40 másodperc után nem lövi fel, csak megszólal marha hangosan a sípolás, meg villogni kezd a cucc, amit bizonyára komálnának az élőlények.:)
  fórumok / Országok fórumai / Ciprus
13. elche Ugrás 2014 okt 27. 11:41  
Állítólag ott lakik, láttuk is falatozni. A roncson növő sok növényt ette.
11. elche Ugrás 2014 okt 27. 11:12  
Nagyon szuper kis túránk volt a múlt héten, még 25 fokos volt a víz a felső 25 méteren. Ezúttal sikerült beúszni pár helyre, megnézhettük jól a kapitány Ladáját...
http://youtu.be/_hUFEuC4ZmM

Aztán pedig felbukkant egy szép nagy teknős, aki vagy 25 percig úszkált velünk a Zenobia környékén.
http://youtu.be/VOOyXyIvV-s
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18859. elche Ugrás 2014 okt 08. 16:01  
Kérdés az, milyen obival használható. Most gondolj bele, ha mondjuk csak makrózni akarsz, de azt normálisan, akkor egy ilyen 200 dolcsis tokot megveszel a géphez meg egy erre alkalmas obihoz, optikai kábellel slave üzemmódban elketyeg két egyszerű vakud- nem mondom, hogy extra szett, de nem is túl drága. 300 ezer, és DSLR minőségű makró? Lehetne rosszabb.:) Árulnak ilyen tokot Canon 550D-hez, de istenemre mondom, ha lenne az én Nikonomhoz, vennék egyet.:)
18855. elche Ugrás 2014 okt 08. 12:44  
Érdekesek ezek a tokok, úgy néz ki, mintha lenne egyféle a nagylátóhoz, másféle a makróhoz...
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
5425. elche Ugrás 2014 okt 06. 20:46  
Ne búsulj, ő is csalódott lehet, mert neki meg nem volt horvathv-s merülése.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-09-28 Stuka az Adriában
6. elche Ugrás 2014 okt 01. 10:58  
Nem, a Stuka 30-on van, de egyelőre ott biztosan tilos a búvárkodás.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-09-22 Tíz éve
2. elche Ugrás 2014 sze 22. 09:49  
Hát, így megy ez, de ami jó volt, az jó volt.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-09-19 Új mélységi rekord
2. elche Ugrás 2014 sze 19. 12:13  
Én úgy tudom, hogy a sima sűrített levegős mélymerülést nem tartják már nyilván, mert életveszélyes, 140 méterekre járkáltak. Bernabé merülésénél az volt a gond, hogy nem volt elegendő bizonyíték az elért mélységére, ezért nem jegyzi a Guiness- legalábbis én így olvastam.
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
908. elche Ugrás 2014 sze 18. 17:07  
A DAN-nek elvileg van asszisztenciája, persze angol nyelven. Ez még nem is volna gond, de saját tapaszalat, anno kicsit értetlenek voltak. Amikor péntek délután azt mondták, erre a dekókamrás dologra hétfőn kéne visszatérni, amikor ott lesz a szakember, enyhén meglepődtünk, bár ennek már jó tíz éve. Ma már ilyesmi nem nagyon lenne valószínűleg...
907. elche Ugrás 2014 sze 18. 17:06  
Ha legközelebb kell egy napra való, rögvest jelentkezek...:)
904. elche Ugrás 2014 sze 18. 12:34  
Persze, magadnak könnyebb azt a bizonyos statisztikát megcsinálni: mennyit utazol egy évben, hova, stb. Téged az osztrák tavi merülések kérdése például aligha érint... De megmondom őszintén, én már kötöttem magamra oda is biztosítást, megkerestem a legolcsóbb 1-2 napra köthetőt, a két sör ára nekem megérte.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Koh Bida Nok

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merülésnyílt vízi fajokcápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés