»» ««
MerGirl hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6629. MerGirl Ugrás 2012 okt 17. 12:51  
Sziasztok,    

érdeklődni szeretnék, hogy ki tud valamit az Aqua Lung súlyzsebek visszahívásáról? Most olvastam róla egy amcsi búvárportálon. Megnéztem a honlapjukon is, Európára is kiterjesztették.  Nekem pont ilyenem van, Magyarországon vettem, de nem a forgalmazónál, hanem egy netes áruházban. Szerintetek itthon is cserélik? Érdemes foglalkozni vele?
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH verseny 2012
10. MerGirl Ugrás 2012 aug 23. 12:40  
Aztaaaa, nem nagyon szoktam kommentelni, de most muszáj. Csak ámulok... csodaszépek ezek a képek. Minden elismerésem a készítőké! :-)
  fórumok / Országok fórumai / Spanyolország, Kanári-szigetek
154. MerGirl Ugrás 2012 jún 19. 07:43  
Hát igen, azért odafigyelnek a nemzeti park funkcióra. Ezen az oldalon, ahol mi voltunk, sima napi kihajózási engedélyt kell leadni csak búvárnévsorral, viszont a másik oldalán a parknak már jóval szigorúbb a rendszer. Ott található pl. a S.S. Stanfield roncs is, ahová mi is el szerettünk volna menni, de az engedélyköteles. Orvosi vizsgálat+kb. 2 hét a várólista, szóval arról sajnos most lemaradtunk, de remélem valamikor összejön, mert jó kis roncs! :-))    


Az piszkos anyagiakról meg csak annyit említenék, hogy valójában ez a hely olcsóbb, mint Horvátország (kaja, szállás, merülés), csak hát a repülőút a többlet, ami megdobja.(de ha ügyes vagy, akkor ki lehet fogni nagyon jó áron repjegyet, kb. 45-50ezerért)
151. MerGirl Ugrás 2012 jún 15. 21:08  
Sziasztok,    

meg szeretném osztani veletek a spanyolországi Hormigas szigetek -i (nemzeti park) merüléseim élményét. A Földközi tengert merülés szempontjából eddig csak Horvátországban próbáltam, és bár láttam a marketing videót, kicsit szkeptikusan indultam neki. A repülőút Budapestről 3 óra Alicantéba, onnan kisbusz visz le Cabo de Palos-ba, ahol az apartmanunk volt. Út flottul ment, egyedül a 15kg-s súlykorlát ad némi matekozást a csapatnak a reptéren. :-) Az apartmanunk kiváló, hatalmas kerttel, medencével, jakuzzival. A házigazdáink magyarok és nagyon kedvesek. Itt említeném meg külön a szakács kiváló munkáját, remek, mit remek, fenséges kajákat ettünk egy héten át. És a többiek is megtettek mindent azért, hogy jól érezzük magunkat, szóval le a kalappal, utólag is köszönet érte. :-)  
A merülésekről: alapból 4 bója merülhető, valamint egy narancsszállító teherhajó roncs. Speedboattal mentünk a helyszínekre, amik max 15-20 percre voltak a parttól. Kényelmes merülések voltak, nem voltunk időhöz kötve, és nem is futottunk bele plusz 50 búvárba a helyszíneken. Már az első csobbanásnál feltűnt, hogy ez teljesen más, mint Horvátország. Össze sem lehet hasonlítani, halrajok tömkelege mindenhol, mintha csak egy akváriumba csöppentem volna. És amikor kicsit beljebb menve megláttuk a hatalmas fűrészes sügéreket, hát pazar látvány volt. És ez a látvány bójánként fokozódik, a 4.-nél már sasrájákat és mola-molákat is lehet látni, szóval elmondhatom, hogy minden merülés igazi élmény volt. Ami sajnos hátrányként mondható, hogy eléggé időjárásfüggő. Ha szeles az idő, akkor megjelennek az áramlások, és néha a látótávolság is csökken, viszont cserébe kapunk több barracuda rajt! :-)  
Összességében egy nagyon jó hetet töltöttem el, a merülések is nagyon klasszak voltak. Ebben az évben a Horvátországot cseréltem le erre, és nagyon nem bántam meg. Ha tehetem, akkor jövőre is kilátogatok.
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
411. MerGirl Ugrás 2011 sze 04. 09:25  
Sziasztok!  
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ és a tanácsot. Alapötletem egy D6os Suunto volt (a tájoló miatt), de rávilágítottatok, hogy kb. fele annyiért kapok számomra megfelelő komputert, tájolót meg majd beszerzek valamilyet. Sajnos rájöttem, hogy ez most már elkerülhetetlen, mert egyre többet bíznak rám (társnak) tapasztalatlanabb búvárt, így én irányítok. Ezzel addig nincs is baj, amíg csoport van, de ha ketten vagyunk vagy négyen, akkor már illik tudnom, merre van a hajó. :-)
405. MerGirl Ugrás 2011 sze 03. 17:24  
Sziasztok!  
Bár már évek óta olvasgatom a honlapot (nagyon szeretem, grat hozzá!:-) ), csak most regisztráltam, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tanácsot szeretnék kérni. Le szeretném cserélni a búvárkomputeremet, de elég nagy a választék és bajban vagyok, melyik lenne számomra a legideálisabb. Ami segíthet, van 92 merülésem, éves szinten kb. 20-30-at merülök, csak meleg vizeket szeretem, imádom a roncsokat és tipikus szőke nő vagyok, aki még a felszínen is eltéved. :-) (ezt azért írtam, mert olvastam, hogy vannak már beépített tájolóval is - ér ez valamit? ) Nitroxot szoktam használni, egyéb más gázkeveréket még nem. Olyat keresek, ami kitart pár évig minimum. Tudnátok nekem valamit javasolni? Köszönöm szépen.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Local, Temple

Egypt, Red Sea

4/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés