»» ««
Bunny hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-25 Vákuumos beázásvédelem
1. Bunny Ugrás 2015 ápr 26. 09:43  
Ahol a dome portomat javították, ott gyártanak ilyen rendszert is. Bennem az merült fel, hogy a toknak ugye van egy mélységi korlátja, elvonatkoztatva a méregdrága tokoktól ez 40m. De ez ugye úgy van kiszámolva, hogy a tokon belül 1 bar nyomás van, mi viszont vákumot csinálunk. Szerintem ezzel csökken a használható mélység, ami egy 60-90m-es toknál nem gond, de egy 30-40m-es toknál már pont arra elég, hogy egy -még határon belül lévő- merülést már ne merjen az ember bevállalni. Vagy hogy van ez, mekkora az a "vákum" ? Mert ha csak pár tized bar, akkor persze az más tészta.
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-22 Hosszútávú vízállósági teszt
12. Bunny Ugrás 2015 ápr 26. 00:38  
Tén még képem is van rólad, de most nem keresem meg :)
10. Bunny Ugrás 2015 ápr 25. 23:23  
Karodra fel tudod húzni pl. Asszem pont Zookról van olyan kép ahol így tárolja a dome védőtokot, és igen, én sznorizáshoz is viszem az objektív takarót, ott méginkább sérülhet.
8. Bunny Ugrás 2015 ápr 25. 09:58  
Nagylátó van fent és dome port, Maldív, simán lehet, hogy természetes fénnyel fotózott, sőt. Esetleg sznorival, kiesett a kezéből - leakadt a rögzítésről és pápá. 18m-re meg nem tudott utánamenni, később meg nem találta meg. A port le van takarva, nem csillogott. Na, elég jó az alibi amit gyártottam? :D
5. Bunny Ugrás 2015 ápr 24. 09:20  
De végül is a cikk címe akkor is igaz, ez egy hosszútávú vízállósági teszt volt, és a tok átment :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19056. Bunny Ugrás 2015 ápr 23. 08:19  
Gondolom ez attól is függ majd, a közösség mit reagál. Mert anno sem azért lett megszüntetve, mert nem volt ki csinálja.
19054. Bunny Ugrás 2015 ápr 22. 23:43  
Van egy komoly rossz hírem. Előd Laci annyira komolyan vette Mikino igényét, hogy vállalta a képek értékelését. Szóval reszkessetek, mert a Sith ébredezik, csak aztán nehogy megbánjátok amit kívántatok :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-22 Hosszútávú vízállósági teszt
3. Bunny Ugrás 2015 ápr 22. 23:32  
Gerilla marketing? Lehet, de ha nem, a gyártó helyében adnék neki egy új tokot cserébe ezért, ezt meg kiállítanám, hogy lám-lám, milyen jó tokot gyártunk :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19053. Bunny Ugrás 2015 ápr 20. 12:22  
Ne felejtsünk el szavazni a havi képekre!
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-17 Eltüntetett fotók
6. Bunny Ugrás 2015 ápr 20. 09:02  
Hé, megtörted a sort, hiányzik a 100% a hozzászólásodból! :D
4. Bunny Ugrás 2015 ápr 19. 17:39  
Igen, a 100% feletti adatvisszanyerés is lehetséges, szóval meg lehetne nézni a képeket. A 11 méter amúgy nem ördögtől való, ugye sekélyben szívatósabb, macerásabb a merülés és 11 méter azért nem mélység. De az egy jó kérdés, hogy lehet elhagyni egy búvárt akit elvileg fogsz. Több infó kéne a korrekt véleményhez.
1. Bunny Ugrás 2015 ápr 18. 09:41  
Ha nagyon akarják azért azok a képek elővadászhatóak a kártyáról, főleg ha nem volt annyi eszük, hogy teleírják más képekkek. Ha üres a kártya szinte 100% helyreállíthatóak a képek.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19042. Bunny Ugrás 2015 ápr 11. 23:45  
Hát ez az, egy ugyanolyan háziversenye egy búvár magazinnak, mint a miénk. Még mi is reklámoztuk őket amikor megkértek rá minket, hogy beinduljon a magyar fotós képküldés oda. Cserében meg tán ők is írtak a mi nagyversenyünkről asszem. Vagy valami ilyesmi rémlik.
19040. Bunny Ugrás 2015 ápr 11. 16:35  
De Atko, ahogy említettük volt már az elmúlt napokban többször is, nálunk volt zsűri. Nem pénzes szponzorok által hanem társadalmi munkába, és azt gondolom olyan nevek mint Dani, Előd, Zsolt, Kis Gábor, stb nem kisebbek mint az uw értékelői. És nálunk minden képet értékeltek, sokszor volt pl. Béla bácsi aki átszerkesztette a képet, hogy megmutassa hogy kellene. És nem a zsűrin múlott, hogy vége lett ennek, hanem a fotósokon.
19036. Bunny Ugrás 2015 ápr 11. 01:42  
Mondjuk ezen lehetne vitázni, mit lenne a minimum, hogy egy kép búvárfotónak minősüljön, de egyben nehéz, hiszen pl. egy felezőhöz se használunk semmit ugyebár.
19034. Bunny Ugrás 2015 ápr 10. 23:01  
Meg van már javítva, úgyhogy már a friss mandzsettát nézegethetem :P
19026. Bunny Ugrás 2015 ápr 10. 16:06  
Én azt gondolom aki ismeri Bélát és Marikát annak a fejében meg se fordult semmi kétely a verseny eredményével szemben. Egészen biztos vagyok abban, hogy nekik se volt kellemes a szituáció, és tutira számítottak is rá, hogy ezért támadásokat fognak kapni.
Sajnos a hazai búvárfotós élet leült. Vagy lefeküdt. Ez látszik a saját versenyünk gyér részvételi számán, és látszik az OB-n is. Látszik azon, hogy megszűnt a Tengeri Só és senki nem keresi. Nem tudom miért, talán mert mindenki azzal van elfoglalva, hogy túléljen, vagy egyszerűen a XXI. században ennyire elhidegültek az emberek, de ez van.

Én mostanában nézek egy régi számítógépes műsort a Youtube-on, Én és a számítógép a címe. 80-as évek. Fantasztikus látni, hogy akkor az emberek mentek, szerveztek, csináltak dolgokat, klubélet volt. Tudom, hogy kommunizmus, meg minden de akkor is. Nem sírom vissza, de szomorúan látom, hogy ma mennyire nincs semmi ilyesmi az emberekben. Manapság az, hogy klubélet szinte nem is létezik. Önzetlenség? Társadalmi munka? Szerintem sokan a szó jelentését sem értik. Minden üzleti alapon van, és amikor valaki megpróbál mégis a széllel szembe vizelni, többnyire kritikát kap csak érte.

Ahogy Laci is írta Bélabácsi a ragasztó, ami összetartja még a dolgokat, az ő lelkesedése nélkül nehéz elképzelni a BOB-ot. Gyanítom ő is szívesebben lenne csak versenyző, esetleg kritizáló versenyző, pihenő nyugdíjas mint szervező, aki számolatlan órát beleöl az egészbe, aki szivességet kér mindenkitől mert pénz az ugye nem nagyon akad.

Én a magam részéről hálás vagyok Násfay Bélának azért, amit tesz a közösségért. És tegyük hozzá hogy Dani is meglehetősen sokat tesz, de ha zsűrizésre van szükség tudom, hogy Lacira is mindig lehet számítani. És még lehetne pár nevet sorolni, de a lista nem lenne hosszú. Úgyhogy aki kritizál az előbb talán nézzen tükörbe, és vegye ki a gerendát a szeméből, mielőtt máséban a szálkát keresi.

És ez most nem Miki ellen szól, mielőtt úgy értené hanem nagy általánosságban név nélkül. Akinek inge vegye magára, én nyugodtan alszom emiatt.
19012. Bunny Ugrás 2015 ápr 09. 23:27  
Persze, hogy nem a te hibádból, hiszen itt se voltál. Volt, nem érdekelt senkit, elmúlt, az se érdekelt senkit.
Mindegy, zárjuk le. OB lezajlott, aki akart ott volt, eredmény online, mi meg levonjuk a konzekvenciákat oszt ennyi. Mindenki megy a dolgára :)
19009. Bunny Ugrás 2015 ápr 09. 22:54  
Az untert én hoztam fel, hogy oda lelkesebben megy a képküldés. Amit viszont leírsz azt mi mind adtuk, zéró hatással.
"Kezdem Unterwasser van kozonségszavazat van szakmai értékelés van díj az illeto képe bekerul egy neves ujságba ami jól esik egy fotósnak.és még fizetnek is az elso 10 helyezettnek :)"

Van közönségszavazat.
Volt szakmai zsűri, minden hónapban más neves fotós zsűrizett.
Volt szakmai értékelés, és nem csak az elő néhányat, az összeset! Szintén neves fotós által.
Volt nyeremény, 5-20.000ft- között értékben.
Jó, papírra nem került a kép, ez tény.

Szeretem amikor a fejünkre olvastok olyasmit, amit mi is megtettük, csak annyira nem érdekelt senkit, hogy még arra se veszi a fáradságot, hogy emlékezzen rá.
A többi résszel nem akarok foglalkozni, mert az a része elég sértő viszont teljesen alaptalan.

Végezetül azért megemlítem, hogy furcsa módon azok a fotóstársak aki valaha megpróbáltak bármi tenni a közösségért sosem kritizálnak minket. Talán, mert ők tudják milyen a másik oldalon lenni. Könnyű lepasszolni a feladatot azzal, hogy "nem az én szakmám", csak az a baj, hogy a verseny szervezés nem szakma.
Az arról szól, hogy van aki tesz valamit a közösségért. Saját idejéből. Saját pénzéből.
19004. Bunny Ugrás 2015 ápr 09. 21:58  
Nem sértettél meg senkit Miki, remélem a következő OB-t te szervezed, és akkor megmutatod mindenkinek hogyan kell. Hasonlóakat szívesen látunk tőled rendszeres havi fotós és videósversenyként is.
Mutasd meg kérlek hogyan kell, köszi előre is!
19000. Bunny Ugrás 2015 ápr 09. 14:15  
Miki. A mi versenyünkön volt minden, nyeremény, plakett, értékelés neves fotósoktól, fejlesztettem hátteret nem kevés munkával.
A képek véleményezése most is elérhető, senki nem veszi a fáradtságot rá - Te sem. Bárki leírhatná a véleményét, lehetne róla beszélgetés, mi többször nekifutottunk, minden próbálkozás elsikkadt - nem a mi hibánkból.
Emlékplakettet megszüntettük (sajnálom, hogy ez pont téged érint, de hidd el semmi személyes nincs benne), mert a havi verseny résztvevői és a szavazatok száma komolytalan.
Értékeléseknek annyi hatása volt, hogy páran besértődtek mert megmondták nekik az igazat és nem elvtelenül szembedícsérték, az értékelők meg beleuntak abba, hogy ugyanazokat a hibákat látják így ugyanazokat kell elmondaniuk. Volt nyeremény, itt van a polcomon nem egy, nem kettő amit át se vettek.

Én azt gondolom az vesse ránk az első követ, aki többet tett a közösségért, mint mi. De amikor könyörögni kell a képküldésért, könyörögni kell a szavazásért, dícséretet nem csak fikázást vagy totál passzivitást kap az ember, hát elnézést, de egy idő után ráuntunk. Elnézést, hogy nem vagyok Terézanya, mi sokáig odatartottuk a másik orcánkat is, de amikor már bucira lett verve hát mi bizony elfordultunk.

Marha jól esik az embernek, amikor azt látja, hogy azok a népek akik nagy ívben ... a dc versenyre beszállnak fb-os hívj meg küldj képet marhaságokba, hogy a német unterwasser versenyét komolyabban veszik mint a hazait. Ezek nagyon lelkesítenek ám minket, sejtheted. Jó látni, hogy kidolgozod a beled és cserébe mit kapsz.

OB-re visszatérve, most komolyan az fáj mindenkinek, hogy nem kaptatok személyre szóló emailt? Tényleg, ez a világ legnagyobb problémája? Ahelyett, hogy megköszönnétek a szervezőknek a munkájukat, hogy felhajtottak nyereményeket, zsűrit, stb? Szerintem nekik is tutkóra jól esik, hogy ennyire meg van becsülve a munkájuk.

De ez csak az én személyes véleményem, lehet más az igazság, lehet ElChe is máshogy látja, szóval ez nem official DC vélemény csak az enyém :)
18998. Bunny Ugrás 2015 ápr 09. 00:08  
Érdekes egy jószág.
18993. Bunny Ugrás 2015 ápr 08. 16:37  
De hogy kicsit szúrkálódjak az OB kommunikációja még mindig messze jobb, mint mondjuk úgy kompletten az MBSZ-é, pl. a versenyekkel kapcsolatban meg úgy egyébként. Szóval nincs itt nagy gond, gyertek el, drukkoljunk együtt aztán ahogy István is mondta megtapsoljuk a díjazottakat és örülünk :) Az meg , hogy nem kapott mindenki névreszóló emailt talán nem egy hatalmas nagy probléma, lehet vele élni.
18992. Bunny Ugrás 2015 ápr 08. 16:35  
Valószínűleg technikai megvalósítással is lehettek gondok, nem biztos hogy van rá lehetőség, hogy minden indulónak kiküldjön egy körlevelet pl., mint ahogy az előzsűrizésnél is lehetett ilyen indok. Egyenként mindenkinek kivadászni az emailjét meg elég nagy meló, egyébként is van weblapja a versenynek, plusz a médiában ahogy ElChe is írta minden infó megjelenik. Akit érdekel szerintem hozzájutott mindenhez amire szüksége van. De egyébként a helyszínen kifaggathatjátok a szervezőket, mi miért volt. És ha ez vígasztal a DC versenyfelület ilyesmiket simán tud, mondjuk nálunk meg induló van kevés, hiába a technikai háttér.
18987. Bunny Ugrás 2015 ápr 08. 15:14  
Nem volt nyilvános az előzsűrizés idén.
18985. Bunny Ugrás 2015 ápr 08. 14:18  
Díjátadó időpontját és helyszínét megírtuk, ott a meghívó. Ott lesz az eredmény hírdetés is, mire gondolsz még, milyen tájékoztatásra? Az eredmény nem nyilvános addig, minden más infót szerintem megadtak. Ha kíváncsi vagy a végeredményre vagy elmész személyesen, vagy megvárod a másnapot amikor megírjuk :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-30 A műanyag nem ehető
2. Bunny Ugrás 2015 ápr 08. 09:28  
Ez így van. Sokan vannak úgy vele, hogy minek fáradjak amikor rajtam kívül senki se foglalkozik vele, de igazából minden az egyén szintén dől el. Ha senki nem dobálja el a szemetet, akkor nincs szemét. Ha mindenki összeszedi a kutyakakát nincs tele vele a város. Csak többnyire ha ezt felveted az illetőnek, 99.99% az a válasz, hogy "dehát mindenki ezt csinálja, ez nem számít". Hát igenis számít.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18976. Bunny Ugrás 2015 ápr 06. 19:56  
Most milyen jó lenne egy 3D nyomtató :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-18 Nemzetközi vízumügyek
8. Bunny Ugrás 2015 ápr 06. 19:44  
Igazából az eredetit se erősítették meg, tehát úgy isten igazából nincs mit cáfoltni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18974. Bunny Ugrás 2015 ápr 06. 19:43  
Íii, ez kellemetlen. Remélem találsz csere darabot.
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-18 Nemzetközi vízumügyek
6. Bunny Ugrás 2015 ápr 03. 16:27  
Helyes.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18972. Bunny Ugrás 2015 már 30. 14:25  
Szerintem oktatótalin elég volt bemondani, hogy oda megy az ember. Lehet most is elég lenne egy "jelszó", mondjuk "ősember rulez" és nyílik a kapu :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
7009. Bunny Ugrás 2015 már 29. 19:20  
Hát ha csak egy HP van rajta, akkor kénytelen leszel levenni. Bővíteni nyilván nem lehet. Max azt teheted, hogy viszed magaddal a konzolt, és ha bármi gond van a jeladóval, visszarakod. De egyébként ha nem barlangászkodsz akkor valószínűleg nem lesz vele gondod.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18968. Bunny Ugrás 2015 már 29. 11:53  
Megnéztem, tavaly volt ott (cikk itt róla), és akkor be lehetett állni, mert belül egyébként marha sok parkoló van. Szóval szerintem meg kéne valahogy boltolni, hogy oda be lehessen parkolni. Persze kérdés lesz-e ott akkor épp más is ami miatt nem lehet esetleg, de egy próbát szerintem megérne.
18966. Bunny Ugrás 2015 már 27. 08:20  
Ez egy elég jó ár, ismét olympus akciós kit.
https://www.opticaloceansales.com/olympus-e-m5-camera-housing-bundle.html
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-18 Nemzetközi vízumügyek
4. Bunny Ugrás 2015 már 25. 23:08  
Igen, ott már elkezdődött ez az értelmetlen baromság. Beteg logika ez, ahelyett hogy nyalnák ezerrel a jólfizető turista hátsóját mintha arra hajtanának, hogy elmenjen mindenkinek a kedve az odautazástól. Érdekes gondolatmenet, bár állítólag hivatalosan még mindig nem mondták ez, szóval tudja a fene. Remélem mire mi megyünk már tiszta lesz a kép merre hány méter.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Címlapfotó
28. Bunny Ugrás 2015 már 25. 12:25  
Annak mi csak örülnénk :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18964. Bunny Ugrás 2015 már 25. 12:24  
Ott volt az oktatótalálkozó, ugye? Akkor ott elvileg lesz belső parkolási lehetőség is, az szerintem jó lenne és fontos infó a vendégeknek, mert a környéken amúgy elég macera parkolni.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Címlapfotó
23. Bunny Ugrás 2015 már 23. 17:48  
Sajna Kiss Gábor figyelmét elkerülte a forduló, amúgy biztos küldött volna egyet a kedvedért :)
/portfolio/1472

  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14198. Bunny Ugrás 2015 már 23. 09:37  
A GH átköltözött a FB-ra :)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
5470. Bunny Ugrás 2015 már 23. 09:36  
Vannak azok mindig, nem gólyák, hogy elköltözzenek. Csak mélyen max.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35148. Bunny Ugrás 2015 már 22. 21:59  
Túl krixraxos nevet adtál a képeknek :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Címlapfotó
19. Bunny Ugrás 2015 már 20. 21:35  
Kiváló, akkor ezalapján Stefi megnyugodhat, mindegyik kép megfelel a címlapfotó kritériumnak :D
15. Bunny Ugrás 2015 már 20. 17:42  
Arra ami tetszik :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-18 Nemzetközi vízumügyek
1. Bunny Ugrás 2015 már 18. 15:29  
Indonézek tudják mivel kell a turistákat csalogatni, lehet gesztus értékű csak a dolog, de pont a gesztusok amik számítanak. Mint ahogy gesztus egyiptom részéről a megemelt vízumdíj, és most ez a szigorítás. A kérdés mi a céljuk, mert ha nyugalmat akarnak csak mondják meg, és nem megyünk oda. Csak azokat sajnálom, akik sok pénz betalicskázva az országba ott vállalkozást indítottak, és esetleg rajtuk is csattan az ostor.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
5466. Bunny Ugrás 2015 már 17. 20:04  
Gyanítom ez arról szól, hogy ne menj oda a bankba megvenni a vízumot, hanem dupla áron fizess valami utazási irodának az "ügyintézésért". A szafarizók esetében nem tudom hogy lesz, de majd kiderül.
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-16 Új egyiptomi főváros
1. Bunny Ugrás 2015 már 16. 16:18  
Bazze, nem aprózzák el. De ha megcsinálják jó példa lesz bármely ország számára.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18959. Bunny Ugrás 2015 már 16. 14:42  
Tudod, sapka-sál!
18957. Bunny Ugrás 2015 már 16. 10:36  
Most vasárnap (március 22) délelőtt 10 órára megy egy kisebb csapat Kőbányára fotózni. Lesz modell, kis csapat, no időlimit. Még kb. 2 ember elfér anélkül, hogy tömeg lenne, akit érdekel vegye fel velünk a kapcsolatot. A víz kb. 12-14 fokos, meleg ruha több, mint ajánlott és nagylátó obi meg persze vaku.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Címlapfotó
10. Bunny Ugrás 2015 már 16. 10:33  
Oké, de akkor légyszives akkor tényleg küldjetek és tényleg estik intézzétek el please!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Nelivaru Thila

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 26m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés