»» ««
BoGyesz hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2767. BoGyesz Ugrás 2009 máj 06. 01:43  
Ezt most itt jól megbeszéljük, de az a két marha gondolom nem is tudja mekkora veszélyben voltak, csak jól elmesélik a "fasza kis story-t" a haveroknak a sör mellett és legközelebb sem fogják jobban figyelni a computert.
gkoltati beszámolója a hajóról meg a töltésekről egyenesen vicc kategória. Eddig sem akartam menni a Közel-Keletre, de az ilyen történetek az arab guide-okról és kollégáikról egyre jobban azt a benyomást keltik bentem, hogy ott rengeteg kontár van és csak az számít, hogy fizess.
2668. BoGyesz Ugrás 2009 máj 05. 02:07  
Basszus, az emberi hülyeség határtalan! :-0 Hogy lehetnek ekkora marhák felnőtt emberek?! Eleve kerülendő dekóba belecsúszni, de hogy ilyen negyed-fél órás dekóba belecsúszni mindenféle felkészülés nélkül... Azt kell, hogy mondjam, hogy persze marha volt a vezető is, hogy ezt nem vette észre, de a többi búvár is elég hülye volt ha nem tűnt fel nekik. Ha valaki ilyen helyzetbe kerül és megsérül az csak magát okolhatja. Itt, ha valaki belecsúszik dekóba mondjuk a hosszú hétvége első napján pénteken, akkor már csomagolhat is és mehet haza. Ezen a fórumon olvasott storik alapján egyre inkább az az érzésem, hogy Európában és a Közel-Keleten nem tudnak felelősen búvárkodni az európai emberek, vagy nem kapnak elég jó oktatást, nem jók az oktatók, stb. Még Ázsiában sem volt ilyen meredek élményem, pedig merültem egy párszor ott is.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17465. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 30. 01:33  
ősszel lesz valami túra mondjuk Ázsiába valahova? Bali esetleg? Öcsémet érdekelné és mondtam neki, hogy itt jó búvárok vannak. :-)
17442. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 29. 11:47  
Szerintem 145,3 jobb lenne. ;-)
17355. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 28. 09:47  
"...baleset után, ha megtalál a károsult, fogalma sincs, hogy miért is lehet még a biztosítótól kártérítést igényelni. A nemvagyoni kártérítés meg nem is beszélve."


Pont ezért kerestem meg egy ügyvédet, mert én sem tudtam. Kiesett fizetés, kórházi költségek, párom sem tudott dolgozni mert engem látott el szóval az ő kiesett fizetése meg még pár egyéb amit fel lehet írni a listára, de ezeket én fejből nem is tudom, majd az ügyvéd intézi. Direkt az egyik legjobb ügyvédi irodát kerestem meg, hogy vmi rutinos öreg róka intézze az ügyem. :-)

"Én persze azt mondom, hogy nem kidobott pénz az, amit az ember ilyen esetben (is) ügyvédre költ. Pláne úgy, hogyrendes épeszű ügyvéd ilyenkor nem előre, hanem a biztosító által kifizetett összegből kéri a tiszteletdíját."

Természetesen nem előre fizetek, hanem majd százalékot kap az összegből. Egyébként nem semmi az órabére, több mint négyszáz ausztrál dollár óránként. :-) Ügyvédnek kéne tanulnom nem programozni...
17343. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 28. 02:14  
Nekem eddig szerencsére csak egyszer kellett külföldön magyar biztosítóval orvost intéznem, de szerencsére nem volt ilyen nehéz. 2004ben Kanadában barátnőmnek SOS dokira volt szüksége. Miután felhívtam a magyarországi irodát szóltak, hogy a biztosító ottani dokija majd hív. Hívott is és kb. két órán belül házhoz jött. Nem kellett a nyilvános váróterembe sem sorba állni, kijött, megvizsgálta, felírt gyógyszereket, ennyi. Pozitívan csalódtunk egy biztosítóban. :-)

Ez a méltányosság a legundorítóbb kifejezés. Iszonyat pénzeket fizetünk mindenféle biztosítóknak és akkor méltányosság. Hát a k.... :-)
De itt Ausztráliában sincs ez másként. A motor balesetem után nem kis harc volt, hogy minden anyagi kárt kifizessenek annak ellenére, hogy absz. nem az én hibám volt és akkor a kiesett munka értéke, kezelés, stb. az még hátra van. A legjobb, hogy nem akarták kifizetni a tárolási díjat meg a roncs szállítását. Azt mondta a "hölgy" a telefonba, hogy miért nem vittettem el arról a telepről a motorom amig kórházban voltam. Mondtam neki azért b. meg, mert kómában voltam. :-D Ez hatott...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2653. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 27. 14:24  
OK, nekem nem gond, csak meg voltam lepődve, hogy valahol úgy tanítják és gondoltam megkérdezem mielőtt véleményt mondok róla, de nekem nem szimpi.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17307. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 27. 03:02  
A fotós és videós topicba pont most említettem meg a Sharkwater-t, hogy persze látványos, de nem elég jó. Magyarázza, hogy a cápa nem bánt és ott úszkál ilyen törpe cápák között. Amikor itt megnéztük a filmet mindenki ezen röhögött. Ki fél egy másfél méteres white tip cápától? Amit belinkeltem Disney természetfilm előzetesben meg a búvár ott úszik a nagy fehér mellett. Az igen! De még ha legalább bull shark-ok lennének a Sharkwater-ben vagy valami olyan fajta amiről az emberek azt hiszik, hogy vérengző gyilkosok. Tudom nem erről szól az egész film, hanem az illegális halászatról is, de az egyik fő mondani valója pont ez volt, hogy nem bántanak a cápák. Ezt nagyon gyengén hozták át. Amikor ott simogatja az egyiket és full láncruhában van. :-D Baromi meggyőző.
Pár hete volt az a faszi a hírekben aki egy cage dive alkalmával inkább kimászott a ketrecből és ott úszkált a hatalmas fehér cápa mellett.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2649. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 27. 02:55  
Az egészet szemből. Itt csak azt nem értem, hogy szemből hogyan lehet megtartani valakinek a fejét meg abban a regulátort plusz még az egész testet úgy ahogy van. Tehát a bal kezeddel tartod a regulátort a szájában (hogyan? belenyomod az arcába?) a jobbal meg mondjuk kezeled az inflátort. OK, de akkor hogyan tartod a testet? Valahogy nem tudom elképzelni ezt a szitut, de ha mégis így van akkor javítsatok ki.
2647. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 26. 16:22  
Egy érdekes dolgot hallottam a hétvégén és kíváncsi lennék a véleményetekre. A mentőbúvár kurzusról van szó, azon belül is arról a részről, ahol egy eszméletlen búvárt kell felhozni a felszínre. Én nagyon másképpen tanultam, mint ahogy most hallottam. Amikor én tanultam a következő volt az eljárás:
- búvárt hátulról megfogjuk mégpedig a következő képpen
- jobb kézzel a sérült búvár jobb karja alá nyúlunk, majd innen tartjuk a szájában a regulátort (ha benne van)
- ezt azért csináljuk így, mert így egy karral tartjuk a búvárt, a fejét és a regulárt
- a bal karunkkal pedig szabályozzuk a sérült inflátorát.
Ezt először a PADI kurzuson, majd később a GUE kurzuson is így tanultam, de most valaki tök másként tanulta és nem tudom miért. Más rendszerekben ez hogy megy?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
9091. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 25. 09:55  
A nagy fehér mellett úszik a búvár. Bámulatos! Pont az ilyeneket hiányoltam a Sharkwater-ből ahol csak apró white tip cápák mellett úszkált a srác.
9088. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 25. 02:04  
Most találtam ezt a bemutatót: http://www.apple.com/trailers/disney/oceans/
Fantasztikus felvételek lesznek ebben is. Egy újabb Blu-ray érdemes film lesz ez is. ;-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2623. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 19. 12:32  
Akkor maradok továbbra is a "sausage"-nál. :-)
2621. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 19. 11:44  
Akkor most virsli vagy bója? :-D Olyan másfél méter hosszú, felfújható, kötelet lehet rakni rá, és egyébként össze lehet tekerni és a zsebbe rakni. Leggyakrabban akkor szoktam használni, ha épp nincs nálunk nagy bója és nehogy egy hajó ránk parkoljon amig dekózunk. Szép sárga. :-)
2617. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 19. 06:06  
Búvár "virsli" szerintem alap, kell mindig, meg hozzá van kötél is. Aztán van még a zsebemben írótábla egy füzetben+2db ceruza. Lámpa mindig van nálam, bár nem a zsebben tartom, hanem a wing vállpántján, ahol a helye is van, a D gyűrűre akasztva. Kés is mindig van nálam meg iránytű a bal karomon. DIR standards ;-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
17065. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 16. 02:37  
Öcsém a héten Egyiptomban merül meg csinálja az elsősegély tanfolyamot. Remélem jó idő van most arra felé.
17041. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 15. 03:33  
Eddig is utalt mindenki, de most akkor majd megjobban. :-)))
17032. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 14. 09:33  
Rakd csak be, ezek is csak cseresznye fák, semmi kül, csak ilyen szépen minden parkban össze vannak szedve. Az esti kivilágítással azért elég érdekesek. Bár ma már esik az eső és vége is a virágzásnak, ki kell még válogatnom a jó képeket.
17029. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 14. 05:56  
Ha már cseresznye fa, akkor én is. :-) tegnap előtt lőttem pár fotót mikor megálltunk a parkban. Ittam olyan teát is, amiben a cseresznye fa virágai voltak benne.




16904. BoGyesz Ugrás 2009 ápr 08. 01:23  
Herbert Nitsch megint felállított egy rekordot! Hihetetlen ez a csávó. Konstans súly kategóriában 114 méterre ment le. Bámulatos! Pont száz méterrel mélyebbre tud menni mint én. :-)))))
16605. BoGyesz Ugrás 2009 már 31. 22:56  
Tegnap online beszéltem ezzel az ismerősömmel aki az emailt küldte, aztán megtudtam még pár érdekes dolgot.
- A munka befejeztével és a harminc lábas dekó után négy perc alatt kell kimászniuk a vízből és beülniük a kamrába.
- olyan dry-suit-ban dolgoznak amibe fentről nyomatják bele a meleg vízet, azaz száraz ruha plusz még fűtése is van :-)
- az ún. saturation diver-ek nem is jönnek fel a víz alól, hanem 28 napig egy 3x3 méteres víz alatti kamrában laknak
- az ismerősöm nem ilyen sat. diver, úgyhogy az ő fizetése olyan tíz ezer Euro egy hónapban és csak 5-6 hónapig dolgozik egy évben
- a barátja egy sat. diver, aki most töltött hét napot a kamrában a munka után, hogy végre a felszínre jöhessen. 250 méteren dolgozott. Az ő fizetése sokkal jobb, olyan 25-35ezer Euro egy hónapban.

Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy IT vagy ipari búvárkodás inkább? :))) ...de aztán eszembe jut, hogy milyen gyorsan épülnek le ezek a srácok, úgyhogy inkább maradok itthon... :-)
16568. BoGyesz Ugrás 2009 már 31. 00:43  
Ma kaptam újabb levelet egy belga ismerősömtől, aki ipari búvár. A munkáról szóló részt bevágom ide, háthe nektek is érdekes:

"My last job in Saudi Arabia was an excellent experience. There was air diving and saturation diving at the same time. The sat team is locked in a decompression chamber for 28 days and only comes out to do their dive. They dive 4 to 6 hours and go down to their depth with a dive bell. The whole sat system is on deck of the barge.

The air divers dove on Nitrox 32% and 40% and the sat guys were on a mix of 16% Oxygen and 84% Helium. And because I was the Lead diver on that job it was also my task to mix all the Nitrox gases. It's not just a few cylinders but whole quads (16 big bottles). I used partial pressure blending and it was a good practice of my gas blending. :-) I got nearly all my mixes to within 1 %.

We could only go to 30 meter depth because of the nitrox. All the deeper stuff was for the sat divers. But it was super diving. At one time I was diving on a platform on 30 meter and I could see the sat diver below me at 50 meter. Good vizibility and lots of fish on the platforms, big schools of great barracudas. We were installing big pipelines, risers (vertical pipelines on a platform) and some huge skids, metal constructions as big a a 2 storey house. Even on nitrox I did some serious long dives, 3 to 4 hours and then some decompression in the dive basket."

A partial pressure blending tényleg szórakoztató ilyen mennyiségben. :-) 2%-on belül "keverek" én is. :-D ..de még szerencse, hogy a diveshop-nak van előre kevert Nitrox, így nem kell ilyennel bajlódni. Mondjuk ez még nekem is új, mert tavaly augusztusban csináltam a DSAT tanfolyamát.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8522. BoGyesz Ugrás 2009 már 28. 12:37  
Nekem az elefántos tetszik a legjobban! Kicsit olyan mint a Wildlife Photographer of the year pályázatból a bálna+búvár. :-) ja, azokat ide feltöltöttem ha valakit érdekelnek: http://izoominphoto.com/wpy/
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2336. BoGyesz Ugrás 2009 már 27. 13:22  
Mi most legutóbb úgy mentünk, hogy én vittem ezt a nagy sporttáskát amiben csak kettőnk felszerelése volt, 20kg, párom meg hozta az ő kofferját amiben kettőnk ruhái volt. Ez így elég jó volt, ráadásul az sem volt gond, hogy a vízes cucc mellé rakjam be zsacskóba a ruhákat. Szóval csak vigyétek az asszonyt! ;-)
2309. BoGyesz Ugrás 2009 már 27. 00:27  
Én vettem egy olyan sporttáskát, aminek kerekei vannak alul, meg kihúzható karja, hogy lehessen húzni. Egy kínai boltban vettem több mint egy éve. Mindig ezzel utazom és már eléggé el van kopva, de legalább nem úgy néz ki, mintha vmi drága dolog lenne, sőt kifejezetten csúnya. :-) Azok a sporttáskák amikre Scubapro van írva meg hasonló márkák alapból ki vannak téve extra lopás veszélynek. Az ócska kínaim meg nem. Igaz majd kell vennem egy újat talán jövőre, de három évente az a $30 belefér. :-)
Most legutóbb amikor biztosítást kötöttem, külön kiemelt biztosítás volt a Halcyon wing-re, meg a reduktorokra, mert egyébként ezer AUD volt a maximum egy-egy darabra, ezek meg kicsit drágábbak annál.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-03-23 Ijedtében harapott a cápa
81. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 22:58  
Ez a 60 centis wobby még gyerek volt. :-) Mit lett volna ha egy rendes wobby ugrik a lábára? :-) Mellesleg lehet én is harapnék ha valaki a fejemre lépne reggel az ágyban.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1795. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 22:55  
..hogy miket nem tanul az ember... :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
15981. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 15:09  
Nem mondtam, hogy mivel! ;-) Nálam 1,4bar olyan 32m körül van általában.
15967. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 11:37  
Én 1.4-nél megállok. :-) (és öcsémet is seggbe rúgom ha megint szórakozik 50 méteren...)
15962. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 10:03  
Olvastam róla. Ott nem tudják, hogy pontosan mi történt, csak süllyedt le a mélységbe indulástól kezdve.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1793. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 09:45  
Chrome alatt nem működik a copy-paste. Gondolom blokkolja azt a felugró kis ablakot.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8504. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 09:43  
Through the Lens Photo Competition a ScubaDiver honlapján, nevezhet mindenki. www.scubadiveraa.com/competition.php
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
15960. BoGyesz Ugrás 2009 már 24. 09:16  
Igen Shaw volt, Dél-Afrikában a Bushman's hole-ban. Könyv is jelent meg róla amit azóta kétszer is elolvastam annyira jó.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1790. BoGyesz Ugrás 2009 már 22. 11:58  
Nem tudtok valakit aki tudna segíteni Java+XML programozásban. Nagyon sürgős lenne, de nem jutok előrébb. :-( (mint korrepetálás, nem ingyen persze...)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
15814. BoGyesz Ugrás 2009 már 22. 11:56  
...és ahogy hallottam pont ezért nem fog megjelenni a Blue Planet BR lemezen. Megvan a DVD verzió, de a BR azért ütősebb lenne. :-) Mindegy azért más film is ami megjelent BR lemezen és nagyon ajánlom: Planet Earth, Galápagos, March of the penguins. Csak természet filmeket veszek BR lemezen, másnak nincs értelme HD-ben. :-) (najó ez nem teljesen igaz, de eddig a természet filmeknél láttam leginkább értelmét)
15806. BoGyesz Ugrás 2009 már 21. 23:18  
A Sharkwater nektek tetszett? Én még múlt évben vettem meg a blu-ray verziót, de az a zavaró, hogy többféle kamerát használtak a forgatáson és a néha idegesítő ahogy HD-ből átmegy a kép sokkal rosszabba, majd vissza. Ennek ellenére a víz alatti HD felvételek döbbenet jól néznek ki. A másik dolog ami nem volt meggyőző a filmben az az, hogy csak olyan felvételek vannak a sráccal, hogy úszik a cápák között védelem nélkül, amikor csupa szirti cápa van körülötte, kb másfél méteresek. A haverom első mondtata az volt amikor néztük, hogy ebben most mi a nagy durranás? Mi is mindig a cápák között merülünk, ráadásul azok sokkal nagyobbak, mint a filmben láthatóak. Nem is tudom, hogy hívják azt a német kutatót/fotóst, aki a fehér cápákkal úszkált. Még régen olvastam egy könyvet a cápákról és abban volt róla egy fotó, hogy egy szál kamerával felfegyverkezve ott úszik a fehér cápa mellett. Na ilyen felvételek kellettek volna a Sharkwater-be.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1787. BoGyesz Ugrás 2009 már 21. 06:55  
Arra leszek kíváncsi, hogy pl. a CSS-t rendesen támogatja -e, nem úgy mint eddig.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
15757. BoGyesz Ugrás 2009 már 20. 06:35  
Bárcsak azt írhatnám... merülés helyett szerdára el kell készítenem egy összetett XML DOM parser-t, Java-ban. Jól hangzik, nem? :-)
15755. BoGyesz Ugrás 2009 már 19. 23:16  
:-DDDD jól indul a nap, mindenki utál.... :-D De no worries, mert mi lenne ha víz alatt fotóznék is és küldeném a képeket állandóan? Tuti tiltva lenne az loginom. :-)
Erre az OZTeK kiállításra meg attól félek nem lesz időm elmenni a hétvégén. :-(
15700. BoGyesz Ugrás 2009 már 19. 10:23  
Az egyik szörfös bolt árul Sea Shepherd cuccokat és ma vettem egy pólót, hogy vasárnap abban megyek majd a dive expóra. :-) Legközelebb ha megyek Japánba tuti ez lesz rajtam amikor kiszállok a gépből. :-D ...lehet be sem engednek...
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1773. BoGyesz Ugrás 2009 már 19. 02:04  
Errefelé az IE még mindig fölényben van, több mint 75%. A felbontásban 1024 a leggyakrabb, de a 800x600 már alig van, nagyon sok 1280 és a fölötti van. Mondjuk ez érthető is, hiszen a notik többsége 1280-as, mint az enyém is. Ami még érdekes, hogy itt nem ismerek senkit, akinek otthon asztali gépe lenne, csak a notik.
1767. BoGyesz Ugrás 2009 már 18. 23:14  
Egy hete váltottam Chrome-ra és tényleg gyorsabb még a FF-nál is. A DC statisztikája szerint mi a legnépszerűbb böngésző? (ha szabad ilyet kérdezni publikusan... :-) ) Kerestem az Analytics kódját, de ezek szerint mást használtok.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
15685. BoGyesz Ugrás 2009 már 18. 23:10  
...jobban, de még mindig nem 100% a lábam. Busz után futni, leugrani valahonnan továbbra sem megy. :-) A futás sosem volt nagy kedvencem, úgyhogy azt nem bánom. :-D Lényeg, hogy tudok úszni, tudom cipelni a felszerelést, bár hivatalosan csak március 16. után merülhettem volna, de ezt januárban már megszegtem. :-) Most már csak vmi állást kell találni...
15683. BoGyesz Ugrás 2009 már 18. 23:00  
Ezt kétlem, főleg az utóbbi fél év gondjait... ;-)
15649. BoGyesz Ugrás 2009 már 18. 09:27  
Hétvégén OZTEK '09 lesz itt Sydney-ben. Szerintem csak az expóra veszek jegyet a konferenciára nem, meg nem is érek rá egész hétvégén ott lenni, de azért remélem látok valami izgit. :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8415. BoGyesz Ugrás 2009 már 15. 23:05  
Ez a téma nekem is tetszik, mármint, hogy össze rakni sok képből egy egészet. Az egyik próbálkozásomnál ha jól emlékszem kb. ötven megapixelig mentem, de az már annyira ette a procim, hogy nem mertem bevállalni annál nagyobb projektet, nincs időm kivárni, mire a PS végez. :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
15449. BoGyesz Ugrás 2009 már 15. 15:13  
Mint minden évben most is elmentünk az Wildlife Photographer of the Year kiállításra. Idén csak egy magyart találtam, Máté Bencét, de ő az utóbbi években tőle mindig legalább egy kép ki volt állítva. Az idei kollekció nem olyan erős mint eddig volt, de azért van egy-két ütős kép, bár a nyertes képről nekem totál más a véleményem mint a zsűrinek. Na mind1. Fent vannak ezek a képek valahol online? Mert ha nem akkor belinkelhetem őket ide a tárhelyemről, bár nem tudom ez mennyire sérti a fórum szabályait.
15433. BoGyesz Ugrás 2009 már 15. 11:10  
Cápa Róbert .... :-DDDDD

(megjegyzem az még viccesebb amikor valaki tényleg cápának ejti...:-)
15423. BoGyesz Ugrás 2009 már 13. 23:16  
Megtaláltam. :-) Az újság fő cikkei között van. http://www.smh.com.au/environment/oil-spill-bigger-than-estimated-company-admits-20090313-8xuo.html
 
Ráadásul pont Sunshine Coast mellett. Atyaég. Hogy lehetnek ekkora barmok és a cikk szerint ennek a hajónak nem ez az első balesete.
15314. BoGyesz Ugrás 2009 már 12. 09:32  
:-D Naná! Egyébként Okinawán is szerettem volna merülni, azért is mentünk oda négy napra, de velünk együtt megérkezett a tájfun is és lezárták még a szállodát is olyan vihar volt. Autók borultak fel, fák repdestek, mi meg bent voltunk a szállodába és max a forró gyógyfürdőbe mehettünk. Ez utóbbi Japánban el van különítve nemek szerint mert tök pucéran vannak a vízben. Nekem a mai napig gondot okoz egy szál tenyérnyi törölközővel mászkálni mások előtt. :-)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Boonsung Wreck

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés