»» ««
BoGyesz hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
23711. BoGyesz Ugrás 2009 dec 11. 23:44  
Csak nehogy egyik éjjel megtorpedózzák a Steve Irwin-t és nyomuk vesszen.
23709. BoGyesz Ugrás 2009 dec 11. 23:30  
Most fejeztem be a Whale Wars első évadját. Aki nem ismerné: reality show a Steve Irwin hajóról, azaz a Sea Shepherd hajójáról. Nem semmi dolgokat vállalnak be teljesen amatőrök, sokat szerencsétlenkednek, mert többségük sosem volt még tengeren ilyen körülmények között, de azért örülök, hogy vannak ilyen elszánt embereket. Az első évad szerint kb ötszáz bálnával kevesebbet fogtak ki. Az évad közepén elromlott a hajó egyik motorja és vissza kellett menniük Melbourne-be, hogy megjavítsák. 400 ezer dollár volt a javítás, de zenészek és egyéb gazdag hírességek hamar kisegítették őket. Az élelmet meg a lakosság vitte nekik a kikötőbe. Jól volt látni.
23605. BoGyesz Ugrás 2009 dec 09. 02:08  
Ne is mond. Javascript... Ha rajtam múlna én maradnék a servleteknél vagy JSP-nél, mert  Java, de sajnos az nem jó mindenre. CGI programozást meg outsource-olom másnak és így csak azzal foglalkozom amihez értek (SEO). Ezzel csak az a baj, hogy úgy járok mint most, az illető aki a php-t készítette tróger és nem törődik azzal, hogy csak az ő szerverén fut, a kliensén pedig nem. Így egy "kicsit" nehéz eladni, nem? :-) vagy inkább >:-(((((
23603. BoGyesz Ugrás 2009 dec 09. 01:08  
Most jöhetne egy kis hó ide is, mert az utóbbi napokban dög meleg volt. Ma kicsit felhős, 24C körül. Az óceán már elég jó, nem túl hideg, gyenge szél, kis hullámok. Lehet ma kimegyek gyakorolni kicsit és edzem a tüdőm. :-)

(mellesleg Bunny, három napja szívok egy nyamvadt php scripttel, úgyhogy leginkább a monitor előtt fonnyadok én is)
23554. BoGyesz Ugrás 2009 dec 07. 10:47  
Attól tartok, hogy tévedsz. Az elmúlt 22 évben iszonyatos pusztulás volt a tenger élővilágában. Ajánlom a 'The End of the Line' dokumentum filmet, ami pont erről szól: http://www.youtube.com/watch?v=bedirwk95Oc
Valamint nekem is pont a film témája volt a fejemben amikor reggel hatkor meglátogattuk a tokiói halpiacot. Ha még nem  jártál ott, akkor el nem tudod képzelni mekkora mennyiségeket adnak el minden nap. Napi kétezer tonna halat adnak el és bálnától kezdve a hableányig mindent lehet kapni és akkor az csak egy piac a világon. A Sydneyben lévő valamivel kisebb, de itt is iszonyat mennyiséget fogynak naponta és ezt mint korábban is írtam észre is lehet venni a part mellett. Persze tudom, hogy semmi sem fog történni, soha nem fogják ezt rendszabályozni, vagy talán csak akkor amikor már alig maradt vmi. Mindenesetre büszkén hordom a Sea Shepherd pólóimat. :-)
23550. BoGyesz Ugrás 2009 dec 05. 17:05  
Persze, bár olyan nagyon sokat nem merültem a Nagy Korall Zátonynál, kétszer voltam összesen és akkor sem Cairns-ből mentünk, hanem máshonnan, délebbről.
23545. BoGyesz Ugrás 2009 dec 05. 13:46  
Sok helyen úgy olvastam, hogy PNG a fotósok paradicsoma, de nem csak a víz alatt, hanem a szárazföldön is. A világ egyik legsűrűbb élővilága van itt, mert rendkívül sok tápanyag van ezekeben a vizekben. Hogy a fővároshoz képest milyen messze vannak a legjobb merülő helyek azt nem tudom. Amikről itt leginkább hírdetést látok, azok a liveaboard-ok, de akkor meg kimaradnak a szárazföldi érdekességek. A lényeg szerintem, hogy a túristák által látogatott forgalmas helyeken kell maradni és nem szabad egyedül bemerészkedni a dzsungelbe messze a civilizációtól, de szerintem ez egyértelmű. Nekem rajta vana listámon, úgyhogy előbb vagy utóbb remélem eljutok.
Biztos csak Ausztrálián keresztül? Singapore közelebb van és onnan olyan 4-500 USD a repjegy Port Moresby-be. Tkp. két társaság repül PNG-ba, úgyhogy nincsen sok választék és épp ezért drága a repülés. Nézd meg a Lonely Planet oldalát, itt is azt írják, hogy Singapore vagy Ausztrália: http://www.lonelyplanet.com/papua-new-guinea/transport/getting-there-away
Ha jössz Ausztráliába, akkor viszont olyan járat kell neked ami Cairns-be megy, mert semmi értelme elrepülni Sydney-ig. Cairns-ben rengeteg hajós társaság szervez pár napostól több hetes utakig bármit. Ismerőseim szerint az egyik legjobb brigád a Taka és nekik 5,6 vagy 7 napos programjaik vannak a Nagy Korall Zátonyon. http://www.takadive.com.au/
23540. BoGyesz Ugrás 2009 dec 05. 10:05  
Pápua Új-Guinea? Gyönyörű hely, azon kevés helyek egyike, ahol még a dzsungel értintetlen, mármint nincsenek túrista hordák és fantasztikus élővilága van. Hajós, liveaboard búvár túrák rendszeresen mennek oda, mert a Pacific egyik legjobb merülő helyének tartják. Rengeteg 2. világháborús roncs van a víz alatt, mert Pápua környékén hatalmas harcok voltak és rengeteg japán, amerikai és ausztrál esett el.
Az ok, amiért nincsen sok túrista az az, hogy Pápua Új-Guinea nagyon veszélyes. A túristákat leginkább a hajókon tartják és nem javasolják senkinek sem az egyedüli mászkálást, főleg nem este. Legveszélyesebbek a dzsungelek, ahol rendszeresen rabolnak el embereket és váltságdíjat követelnek. A főváros, Port Moresby a világ egyik legveszélyesebb városaként van számon tartva. Egy francia hölgy mesélte, aki ott lakik, hogy a "fehér" lakónegyed hatalmas kerítéssel, őrtornyokkal és fegyveres őrökkel van körül véve.
Igaz én ezeket még csak másodkézből tudom, nem voltam ott, de egyszer el fogok menni az tuti, mert érdekelnek az ilyen helyek. Nem kevés témát lehetne ott fotózni, meg vennék egy koteka-t az tuti :-), haveromnak meg használt koteka-t :-DDDD
Aki nem tudja, hogy mi az a koteka az keressen rá! :-)
23528. BoGyesz Ugrás 2009 dec 05. 00:12  
23526. BoGyesz Ugrás 2009 dec 05. 00:00  
Tegnap este megnéztem a 'The Cove' c. filmet. Arról szól, hogy hogyan vadásszák Japánban egy kis halászfaluban a delfineket. Pontosabban, hogyan mészárolják őket ezer számra. Undorító basszus amit a fajtánk művel a természetben, csak a profit számít semmi más, semmi.
Úgyhogy merüljön mindenki amilyen sokat csak tud, mert öreg korunkra nem sok mindent lesz nézni a víz alatt, vagy mehetünk merülni valamelyik vidámparka akváriumába. Az a rémisztő, hogy saját magam is tapasztaltam ezt, pont erről beszélgettem nemrég a haverommal akivel úszni járok itt Bondion. Vagy palackkal, de leginkább freediving-it gyakorolni járunk ki az öbök északi oldalán lévő sziklákhoz. 2005ben még láttunk két nagy blue groupert amik évekig itt laktak ezen a részen, láttunk rájákat, polipokat, néha egy egész raj halat elúszni. Aztán szép lassan eltűntek. Az utóbbi hónapokban is voltunk egy párszor, de semmit sem látni. A kishalak maradtak, de minden más ami ehető az eltűnt köszönhetően a pecásoknak meg a sok baromnak aki kedvtelésből jár spearfishing-elni (szigonnyal lemerülnek és kilövik ami nagy). Nem tudom mi lesz ebből, de sok jó biztos nem.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2433. BoGyesz Ugrás 2009 dec 02. 07:17  
Nem is tudtam, hogy van mobil DC. Koszi, elmentettem ezt. Eddig mindig a normal verziot nyitottam meg, de ez egy fokkal gyorsabban bejon. :-)
2431. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 23:07  
Az miert van hogy mobilrol csak akkor tudok hozzaszolni a temahoz, ha atvaltok egyszeru modba?
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1574. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 23:04  
Ok, nyithatok, de elobb ossze szedem a gondolataim, hogy vmi erdekes vagy hasznos is legyen.
1571. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 22:04  
Nem az a drága, hanem a HMAS Brisbane Queenslandben. Most néztem, ha viszem a teljes felszerelést akkor két merülés hajóról $160 AUD, bérléssel $200 AUD. aztak... :-(
Absoluteról még annyit, hogy elég rugalmasak a gázokkal, mert külön kértem 40-es Nitroxot és kevert a srác, de a szórása elég nagy mert csak 37-re sikerült. :-) Ilyenkor azért jobb lenne korrektebben jelöli a palackokat, mert ha vki az én 40-es Nitroxommal megy máshova az kellemetlen lehet.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-29 Zűr a HMAS Canberra körül
9. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 12:03  
bázz, pedig úgy van a fejemen, és még Halcyon is van ráírva :-))))
7. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 11:00  
Nincsen, mert eddig elvoltam a semi-dry ruhában. Majd a technikai kurzuson fog kelleni.
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1568. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 10:50  
OK, gebedek... :-)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-11-29 Zűr a HMAS Canberra körül
5. BoGyesz Ugrás 2009 dec 01. 05:07  
Biztos jó lesz, de száraz ruha fog kelleni. Én inkább megyek a HMAS Brisbane-t megnézni Queenslandben, Sunshine Coast. Jobban hangzik. :-)
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1564. BoGyesz Ugrás 2009 nov 30. 23:48  
Megjöttem, fasza volt nagyon. Utolsó három napban 12 merülés kicsit lefárasztott. :-) Összesen 14 volt. Manta point-on három manta is volt, de az egyik különösen érdekes volt, mer teljesen fekete volt. Mola mola most nem volt, de rengeteg apró érdekesség helyette. Láttam életem legnagyobb boxfish-ét Padang Bai éjjeli merülés alkalmával a roncsnál. Nem is akartam elhinni, hogy boxfish akkorára hízott. :-) A víz nagyon meleg volt, 29C, áramlatok nem voltak annyira vészesek, The Toilet-be nem mentünk merülni.
Absolute-al merültem, nagyon rendben volt minden, bár három dolgot megemlítettem a managernek, hogy talán növelné a hely minőségét: 1. senki sem csekkolta a kártyámat se a nitrox kártyát 2. a nitrox palackok tök ugyan úgy néznek ki, mint a többi, csak egy kis fehér papír matrica jelzi a különbséget 3. online foglalás alkalmával megkértek, hogy emailen küldjem el a bankkártyám adatait (atyaég...). Dave, a hely managere, örült, hogy elmondtam ezeket, főleg a miatt bosszankodott, hogy nem ellenőrízték a kártyáim.
A divashop szállása elég fasza, főleg a medence meg a mellette lévő bár. A merülések után a búvár csak megy a jó meleg medencébe kicsit felmelegedni a night dive után és helyben kapja a jéghideg Bintang-ot. :-) Nem rossz. Padang Bai lassan, de azért fejlődik, első 2005ös látogatáshoz képest mindenféle képpen, 2007-hez képest meg kicsit. A bárok azóta a strandról az egyik utcába költöztek, egymás mellett mind a három vagy négy. Nem volt sok túrista, vége a szezonnak.
A kétágyas, légkondis szoba $32, merülések $30/alkalom. (USD)
1554. BoGyesz Ugrás 2009 nov 21. 08:44  
Jelentem jo ido van. :-) Tenyleg valtoztak a dolgok 2007 ota, meg wifi-t is talaltam az egyik etteremben. Kutan a 2-es Poppies Lane-ben kapasbol osszefutottam harom magyarral. Mondtak, hogy most otthon elegge reklamozzak Balit, foleg a meruleseket. Vegulis csak a repjegy draga, ha mar itt van az ember akkor minden mas olcso. Bintang ket dolcsi korul. :-)
1551. BoGyesz Ugrás 2009 nov 18. 13:31  
OK, majd két hét múlva megírom milyen volt. ;-)
1549. BoGyesz Ugrás 2009 nov 18. 13:21  
A legközelebbi ausztrál város Balihoz Darwin, ami 1700km, Sydney (ahol én vagyok) 4600km. A repjegy nem vészes, mert $800 AUD, és azért mondjuk hat napot dolgozik itt az átlag.

Vanek!!! :-) se DIR, se DURR :-DDDDD ezt már sosem magyarázom ki... :-)))))
1546. BoGyesz Ugrás 2009 nov 18. 12:42  
aron5: $800 AUD körül van, azaz 130ezer Forint kb.

Káplán: nem volt az asszonya, csak szerette volna az öreg :-) ..de ez csak később derült ki :-) tényleg nem volt semmi, DIR-ről szó sem volt :-D
1543. BoGyesz Ugrás 2009 nov 18. 11:49  
2007-ben a Gekko-val merültem, meg a "deep" kurzust ist velük csináltam. Volt ott egy Kadek Café nevű étterem, mindig ott kajáltam, csak volt egy kis kellemetlenség a Gekko tulajával, mert ő rá volt állva az étterem managerére, a kiscsaj viszont rám. Egyik hosszú Bintang éjjel után a faszi kitalálta, hogy lenyúltam a nőjét és azután nem volt túl kedves velem, pedig semmi ilyesmi nem történt. :-) Úgyhogy utána az Absolute csapattal mentem merülni és most it velük megyek, nem a Gekkoval. Veszélyes hely ez a Bali... :-D kb egy hetet csak Padang Bai-ban töltöttem, minden nap merültem. Azon a nyáron öt hetet voltam Balin és Lembongan-on. Talán a legjobb diaporámám is ott készült.
1541. BoGyesz Ugrás 2009 nov 18. 11:12  
Igen, Padang Bai és Absolute. Azt mondta a nő, hogy új menedzsment van, sok új fejlesztés van azóta mióta voltam. Amikor én voltam január végén akkor láttunk mola molát, pedig nem számítottak rá. Remélem mázlink lesz megint, de inkább a mantára vagyok kíváncsi.
1539. BoGyesz Ugrás 2009 nov 18. 09:44  
Ma délelőtt foglaltam le a szállást és a merüléseket az Abs. Divenál. Velük már merültem régebben, elég korrekt csapat. Ami nagyon praktikus, hogy van Skype elérhetőség megadva és így chatelve egy hölggyel tudtam kérdezgetni dolgokról és a foglalást intézni. Olcsóbb és praktikusabb mint telefonálgatni. Persze a végén a hitelkártya adatait kérte és olyan butaságot mondott szegény, hogy emailben küldjem el. Inkább felhívtam őket és elmondtam úgy. Ilyenre azért figyelhetnének, mert tuti van olyan aki simán elküldi emailben a kártya adatait. Még a chat-be sem írom bele.
Más cégek is használhatnák a Skype-ot vagy hasonlót rugalmasabb komm. miatt.
1535. BoGyesz Ugrás 2009 nov 17. 23:34  
Pénteken én is Balin leszek, hosszú kihagyás után megint. Alig várom már. "Bebookoltam" temérdek mantát, meg még pár mola-molát. :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
75. BoGyesz Ugrás 2009 okt 26. 10:49  
DIR, DIR és csakis a DIR. Aki mást mond az téved. :-D Viccet félre téve, én azért mondom a DIR-t, mert nincs időm kitapasztalni más technikát vagy vmi egyéni megoldást. Ez bevált rengeteg más búvárnak akiket ismerek, úgyhogy nekem is jó lesz. Akitől a legtöbbet tanultam az is GUE tech1 oktató és ott aztán tényleg csak a DIR megy.
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1326. BoGyesz Ugrás 2009 okt 25. 07:53  
Akkor majd legközelebb. :-) Pedig ez egy fotó nem festmény és nem módosítottam. :-) Megdöbbentő látvány. Lent még a reggeli ködöt látni és miután leereszkedtünk, lóra ültünk és átnyargaltunk a szemközti aktív vulkánhoz. Egy rendkívül meredek lépcső megy fel a pereméig és az aljában maszkokat osztogatnak. Persze mi kemény magyar gyereknek hittük magunkat és nem vettünk. Félúton voltunk mikor is fullasztó lett a kénes levegő ami a vulkánból jött. Persze felküdöttük magunkat, de nem kis szenvedés volt. Arra a napra ma is úgy emlékszem mintha tegnap lett volna akkora élmény volt.
1324. BoGyesz Ugrás 2009 okt 24. 07:06  
Yogya a kedvenc városom volt Java-n. Ha már ott vagytok akkor ki ne hadjátok a Bromo-t! http://izoominphoto.com/images/Java_Mordor.jpg 2005-ben fotóztam és nem véletlen lett Mordor. :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
58. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 13:36  
Értelmetlen ez a vita, mert sosem fogjuk meggyőzni egymást. Az adatlapod sem fog.
55. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 13:25  
OK. Szerinted.
53. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 13:19  
Akkor nem volt részed még ilyenben. Amikor egy csaj pont az utolsót szívta előttem és a következő már nem jött... sosem felejtem el a tekintetét a maszk mögött. Ott kezdj el előkeresni meg purge-ölni meg... Nem gyorsabb kivenni a szádból és odaadni neki, amikor kétségbe esetten feléd nyúl? Amit írtam az nem marketing maszlag, különösen zárt környezetben nem.
51. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 13:03  
Az a baj azzal, hogy elő kell vennem, míg a DIR konfignál egyszerűen kiveszed a szádból és oda adod. Mivel csak egyszer meg körbe a nyakadnál a bal kezeddel kiveszed a reget és már nyújtod is a fuldokló társadnak. A jobb kezeddel meg besegíted a saját szádba a nyakadban lévő reget. Ez azért jó, mert mivel a sajátod adod a tásadnak ezért 100% olyat fog kapni ami működik, amiben nincsen piszok/akármi illetve helyes gázkeverék jön. Mert mi van ha olyat reget adsz neki ami épp nem működik, ha van benne egy kavics vagy iszap vagy kishal vagy rossz helyre nyúlsz és 100% oxigént kap.
Nekem mivel nem barlangászom csak 5 láb hosszú a primary tömlőm, akik barlangásznak azoknak 7. Így egymás mögött tudunk haladni még megosztás esetén is.
49. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 12:41  
Vagy te láttad rosszul vagyok azok voltak barmok. Nekem is ugyan ez a konfig van. GUE rendszerben így van a tömlők elrendezése. A hosszú primary ahogy PDIC is írta a nyak körül egyszer, az oki meg a nyakba akasztva. Ez sokkal jobb elrendezés mint a hagyományos, különösen barlangi vagy roncs merülésnél.
43. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 12:17  
A "hosszú tömlőt a nyakukra tekerték" dolognak nagyon sok értelme van, de az elég offtopic téma lenne itt.

Maradjunk annyiban, hogy én egy elégedett használója vagyok a wing-nek, nekem bevált és ha kérdezik, akkor pozitívan nyilatkozom róla. Nem akarom eladni, nincs anyagi hasznom belőle sőt még csak a márkát sem védem büszkeségből. Bunny jól látja a dolgot. Alapból csak a minimális cuccokat viszem magammal, de ha akarnám, akkor sokkal több mindent is tudnék és ez később még nagyon jól fog jönni. A sok lom egyébként 1db lámpla, 1db safety sausage, 1db feltekert kötél, 1db kés és a jegyzettömb.

Egyébként az itthoni fórumokon jellemző azonnali flame megindul, meg az ellen érvelés, meg a "láttam már", "hallottam már" a helyett, hogy "good on you, mate" és mindenki örül. Mindegy, már megszoktam.
32. BoGyesz Ugrás 2009 okt 17. 10:08  
Lom? :-D
30. BoGyesz Ugrás 2009 okt 16. 23:44  
Mondhatod! :-) Most milyen legyen egy BCD ha nem az? Szép? Színes? Cool? Praktikus vazee... ;-)
25. BoGyesz Ugrás 2009 okt 16. 15:35  
Praktikus, mert rengeteg mindent fel tudok rá aggatni és jól elérhető minden. Mindennek megvan a helye, ki van találva, hogy mit hova kell rakni. Igaz más gyártányú wing-et nem próbáltam, de a klasszikus BCD után nekem nagyon nagy előre lépés volt. Nincsenek rajta műanyag gyorscsatok, minden rám van beállítva, fém D gyűrűk, fasza anyag mindenhol. A bal oldali váll D gyűrűjére fel tudom rakni a kis lámpát amit egy gumi szorít a pánthoz, hogy ne lobogjon. A jobb oldali D gyűrűre az oki van akasztva, illetve a parton a homokban a primary reg-et is arra lehet akasztani, hogy ne a homokba lógjon. A wing övén elfér a kis Halcyon tokban a kés, jobb oldalt az övre akasztható táska, mögött meg a baromi nagy akksi ami a nagy lámpához kell. A lábam közti D gyűrűre megy a jegyzet füzet, amit az öv szorít hozzám, hogy ne essen ki, valamint erre a D gyűrűre lehet akasztani a scooter-t. A jobb oldal tele van, de a bal oldara még rakhatok egy vagy két stage palackot amiket szintén faszán rá lehet csatlakoztatni a fém D gyűrűre. A wing aljában, a hátnál van egy kis zseb amibe a felfújható safety sausage fér el. Mi van még?....
Szóval akár kezdő akár haladó búvár, de barmi jól fel lehet szerelni mindennel. Elég erős anyagokból van össze rakva, nem szakad, nem törik. A nálam tapasztaltabbak a diveshopból itt a környék roncsait merülik állandóan a dupla verzióval és eddig nem történt baleset. Nekem ez elég bizadalmat ad. Persze vannak hibák, de lényeg, hogy szóltak azonnal, készítettek videót és leírást is és nem sunnyogták el.
12. BoGyesz Ugrás 2009 okt 16. 08:29  
Én sem azt mondom, hogy jobb, csak gyakran praktikusabb. Persze ez is attól függ kinek.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4140. BoGyesz Ugrás 2009 okt 15. 22:48  
Amikor itt a parton merülök ismerőseimmel, akkor általában őket rakom párba és én megyek elöl, egyedül, ők meg egymás mellett. Így tutira nem maradnak egyedül.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
10. BoGyesz Ugrás 2009 okt 15. 22:43  
he-he-he.. Akikkel járok merülni, azok mind Halcyon-t használnak. Szinte mindenkinek ugyan az a konfigurációja van és mivel tech búvárok ezért nem hiszem, hogy szart használnának. A rozsdás rugón kívül milyen termék visszahívás volt az utóbbi években vagy neked mi romlott el?
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1205. BoGyesz Ugrás 2009 okt 12. 00:09  
Én egyiket sem láttam ezek közül, pedig jó sokat merültem mindenhol. Mindig csak white meg blacktip cápák voltak, gyerek méretben.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22240. BoGyesz Ugrás 2009 okt 08. 05:36  
50 óra??? Togean nem Indonéziában van? Hányszor repülitek körbe a Földet? :-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
6. BoGyesz Ugrás 2009 okt 07. 00:16  
Azért akkora baj nem történt. Továbbra is megbízom a márkában.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4109. BoGyesz Ugrás 2009 okt 05. 13:30  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 2307 sorszámmal.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2307. BoGyesz Ugrás 2009 okt 05. 13:30  
Egyet értek. A DC forgalmához képest nagyon kevés ez a pár topic amire szét van bontva a búvárkodás, valamint napi szinten chatelésre van használva a fórum és így olvashatatlan ha valaki nem jön minden nap. Rengeteg érdekes témáról volt már eddig szó, amik kiérdemeltek volna egy-egy külön topicot, de így több ezer hozzászólást végig olvasni, ha valami témát keresek az teljesen reménytelen. Szerintem ezzel a fórum motorral nem valósítható meg a mostani forgalom lebonyolítása, úgyhogy sok változásra nem számíts.
De ezt folytassuk inkább a Gépház üzenbe.


A hozzászólás válasz volt fects üzenetére.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
3. BoGyesz Ugrás 2009 okt 05. 13:19  
Rugó csere bele fér ezer merülésként. ;-)
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1194. BoGyesz Ugrás 2009 okt 05. 08:43  
Novemberben megyek megint Balira, de mivel nem voltam ott már vagy két éve nem tudom melyik bázis milyen állapotban van. Padang Bai-ba megyek majd a merülések miatt, de nem emlékszem már annak a kettőnek e nevére akikkel merültem. Az egyik talán Absolute.. a másikra nem emlékszem, de ők az utolsók a parti soron. Majd ha ott vagyok meglátom.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-04 Halcyon visszahívás
1. BoGyesz Ugrás 2009 okt 05. 08:33  
Most írtam volna a fórumba erről, de megelőztetek. Az enyém is a listában van, pont most néztem meg, de szerencsére nem rozsdás.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés