»» ««
pygmy hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
33596. pygmy Ugrás 2012 máj 15. 13:51  
Mi a gond ezzel? Előre befizetve, plusz 5.800 forintért vihetsz 15+8 kilót, ami 23kg (mint a Malév régen):) Rég emelték az árakat, kiesett a konkurens, így most megtették.
Elhiszem, hogy minden fillér fáj, de azért egy ez szafari költségvetésében alig pár százalék, mondjuk 3%
Sokkal jobban érzem, hogy a forint gyenge, az többet jelent...
33585. pygmy Ugrás 2012 máj 15. 13:15  
Ööö, elég hosszú... Összefoglalnád?:)
  fórumok / Országok fórumai / Horvátország
694. pygmy Ugrás 2012 máj 14. 16:34  
www.zaton.hr
Elég családbarát:)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
4620. pygmy Ugrás 2012 máj 10. 10:31  
Nos, mint fotós szafari szervező, akár macerálhatnád is a dolgot:D

Ööö, van akit az odaúton elengedtek 20 kilóval, visszafele meg már büntették, mert május 1. után jött haza:)
4613. pygmy Ugrás 2012 máj 09. 10:29  
Annak, aki ide utazik, egy kis segítség... Bár azt nem kérdeztem meg, aki csak rep.jegyet vesz, az is megkapja a kedvezményt, ezt rátok bízom:)
PLUSZ 5 KG SÚLYKERET AZ ANUBIS TRAVELTőL! A kényelmes utazás érdekében minden kedves Utasunknak ajándékkal szeretnénk kedveskedni: valamennyi Travel Service charter járatunkon felár nélkül biztosítunk +5 kg súlykeretet, így az Anubis Travellel utazók számára a díjmentesen feladható poggyász súlya 20 kg, a kézipoggyász súlya pedig 5 kg lehet.
Ajánlatunk a következő úticélokra érvényes: Kréta, Rodosz, Mallorca, Bulgária, Aqaba, Hurghada és Sharm el Sheikh.
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-05-03 Lávaszobrász
4. pygmy Ugrás 2012 máj 03. 15:00  
Ööö, volt szerencsénk már második alkalommal olyan helyne szafarizni, ahol a természet is képes volt hasonló érdekes csodákra (víz alatt és a felszínen is). A vulkánok hihetelen formákat hoztak létre, néha tényleg gyanúsan ember alkotta alakzatokra hasonlót... Nekem az jobban bejött.
Civilben biztos kohász, vagy üvegfúvó:)
  fórumok / Országok fórumai / Montenegró
39. pygmy Ugrás 2012 máj 02. 22:19  
Ezért voltam mérges a Malév miatt, nekik volt jó kis  járatuk Podgoricáig:D
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-05-01 Az én váram
13. pygmy Ugrás 2012 máj 02. 21:53  
Az ÉS megnyugtatott:) Viszont akkor nem értem. Magas pontszámoknál nem látok bibit...
  fórumok / Képtár megjegyzések / Lanzarote - 2012.április
4. pygmy Ugrás 2012 máj 02. 21:52  
Most azt mutatja, ezért ki fog nyírni!
Más: használtam a medencében egy olyan funkciót a kis gépen, aminek víz alatti a neve, így szerényen. Szinte minden képet erősen bevörösített. Túl sekély vízben használtam? Használ valaki ilyet? Gondolom, nem:)
2. pygmy Ugrás 2012 máj 02. 21:40  
Ööö, festettem erről párat, mert jó sokáig úszott velünk. Homok felett, sziklák előtt, susnyásban... Nekem mégis egy vizipókos a kedvencem, ami az alagút gyakorlatot mutatja be:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-05-01 Az én váram
11. pygmy Ugrás 2012 máj 02. 21:36  
Egészen hasonló pontszámok, egészen hasonló témában. Thomas is megmondta értékelése során, a bohóchal nehéz téma:D
  fórumok / Országok fórumai / Spanyolország, Kanári-szigetek
150. pygmy Ugrás 2012 ápr 28. 00:43  
Tropical és Dorada a hiperből:)
148. pygmy Ugrás 2012 ápr 27. 22:46  
Megkóstoltuk. Inkább söröztünk:)
147. pygmy Ugrás 2012 ápr 27. 22:45  
Persze, vannak nagy hullámok, csak PDIC-t nem akartam elriasztani. Jártunk egy üdülőtepelen (Famara), tuti csak szörfösök lakják:) Volt pár piros zászlós napunk, akkor kevesen nyomták. Beszariak!:)


Ja, pár adalék:
1 doboz 0,5 l sör: 0,8 eur. 1 liter benzin: 1,1 eur. Egy négyszemélyes vacsi italfogyasztással: 40-50 eur.
Az autóbérlés olcsó, az Autoreisen megint bejött (bár még a reptérig vissza kell menni), parkolás szinte mindenütt ingyenes.
145. pygmy Ugrás 2012 ápr 27. 22:41  
Igen!! Nekem is van már, bibibííí! Még át kell rágnom magam a 4 giga anyagon... Remélem, lesz pár használható:)
Visszatérve a vulkánokhoz, elég meredek helyen van a látogatóközpont, ilyen energiák élnek alatta...

Gyakran volt borult az ég. Mikor aztán előbújt a nap, brutál színeket varázsolt a tájra egy pillanat alatt. A kicsit szürke-barna kopár táj egyszerre feléledt, kivirult. Kegyetlen!  

A másik a fekete lávafolyam. Sokkoló. Meg az is, hogy hordják a földművesek a kis kertekbe az anyagot, mert a parcellákat ezzel a fekete cuccal fedik. És a meló, amit a gödrökbe tesznek; kiássák, körbekövezik; küzdenek a természettel rendesen... és aztán minden kiszenvedett gödörben ott virul majd egy db növény, tőke...  
142. pygmy Ugrás 2012 ápr 27. 22:31  
Hehe! Sokat emlegettünk. Tiszteletedre számos szörfös, hullámos helyet felkerestünk bámészkodás céljából, és alapos terepszemléket tartottunk. Jöhetsz Te is, nem nagyok a hullámok:D
Bécsben tuti több deszkát pakoltak a gépre, mint reduktort:)
141. pygmy Ugrás 2012 ápr 27. 22:27  
Mi meg egy-egy alkalommal töltünk annyi időt, hogy ezek a parkok is beleférnek. Nekünk bejönnek ezek is.
A másik nagy durranás itt a Timanfaya Nemzeti Park volt. Furi, mert Tenerifén kocsival, gyalog, vagy biciklivel mindenki magának fedezheti fel a vulkánt, a kalderát. Itt meg ugye van egy keskeny műút át a fekete lávamezőn, egészen a látohatóközpontig, de ott le kell tenni az autót, és irány a helyi busz. Sűrűn járnak, tapasztalt sofőrök vezetik a szűk utakon át a park vadregényes részein. Angol, német és spanyol nyelvű komment a látnivalókról. Tényleg jól szervezett, igényes és látványos túra a vulkánok között. Utána a központ körül számos mutatvánnyal demonstálják a vulkán élő voltát. Forró köveket nyomnak a kezdedbe, amit ott ásnak ki előtted a földből. Száraz fákat gyújtanak meg a föld hőjével, látványos gejzíreket fakasztanak egy vödör víz segítségével, amit néhány szűk kürtőbe öntenek. A legtutibb viszont a lávahővel sütött husika. Egy hatalmas üreg felett sülnek a csirkék, brutál hője van a vulkánnak közvetlenül a felszín alatt is! Hazafele egy parkolót talál az ember az úton, ott tevekaravánok várják a turistát egy rövid vulkántúrára. Mi csak fotóztunk, tevére csak búvárkodás okán ülök fel:) Klassz az egész, a színek főleg!
138. pygmy Ugrás 2012 ápr 27. 21:32  
Értem:)
Nekünk kicsit szeles volt az idő (a szörfösöknek és PDIC-nak biztos tetszene), és sajnos itt nem véd semmi a széltől, mint mondjuk Tenerifén, ahol "betakar" a Teide. Nem rossz ettől függetlenül. Nem is tudnám most eldönteni, hova költöznék ki inkább, ide, vagy Tenerifére:) Hmm, azt hiszem, előbb még megnézzük a többit is, majd azután döntünk.
A sok látnivaló közül a Texas Rancho Park megérdemel pár külön sort. Mint említettem, jártunk északon egy elhanyagolt állatparkban, ide ne menjen senki! Ez viszont brutál volt, mint Tenerifén a Loro Park. Puerto del Carmen mellett van. Igényes, szuper. Papagáj, oroszlánfóka és ragadózó madarak bemutatója a fő attrakció, de az állatpark is szép. Sok játszótér, éttermek, gyönyörű park, kaktuszokkal, pálmákkal, szép virágokkal. Aki elfáradt, az egy hatalmas strandon pihenheti ki magát, egy nagy medence a nagyoknak, egy a gyerkőcöknek klassz játékokkal. Egész napos programot lehet tehát tervezni. Akinek nincs kocsija, azt buszokkal is elhozzák a legtöbb üdülőhelyről.
 
134. pygmy Ugrás 2012 ápr 26. 22:18  
Nos, a szigeten (ami cc 860 km2) több mint 300(!) vulkán van; legutolsó nagy kitörések 1700 évek elején voltak, amikor szinte mindent ellepett a hamu és a láva. Ez eléggé meghatározza a táj képét, és a látnivalókat is:) Fekete lávafolyamok, fekete és vörös vulkáni kúpok. Erre tényleg azt lehet mondani, földönkívüli. Növényzet alig, de érdekes módon ezt a kopár vidéket is megművelik, fekete termékeny vulkanikus talajon egy speciális öntözési rendszer lévén szép kis gazdaságok léteznek: szőlő és egyéb gyümik, zöldségek teremnek. És sok a kaktusz, melyeken bíbortetveket tenyésztenek. Sok a borászat, a pincészet:) Szuper látvány a "fekete sivatagban" a sok ásott gödör, melyet még félkörív alalkú kőfalak is védnek a szél ellen, rajtuk pedig lecsapódik a pára... ebben húzzák meg magukat pl. a szőlőtőkék.
Szóval jártunk a Timanfaya Nemzeti Parkban, ahol megcsodálhatjuk a vulkánok pusztító erejét, jártunk láva által vájt járatokban, km hosszú barlangban, csodaszép kaktuszkertben. Volt egy szép zöld lagúna, egy lepukkant és egy mesés állatpark, szerpetinen kapaszkodtunk egy kilátóhoz, ahonnak Graciosa szigetét látni, sok-sok hangulatos település megfordultunk, főleg a sziget belsejében, amelyek tavernákkal, szép terekkel, parkokkal vártak. És baromi sok a játszótér, mindig volt hol megállni egy kis kikapcsolódásra a gyerkőccel.
Jártunk szeles partokon, ahol szörfösök dőzsöltek, sziklás meredélyeken, amik alatt háborgott a víz, és még járni fogunk Papayago partjain is egy kis fürdőzés erejéig.
A városok közül Yaiza és Tegusie jött be. Ja, tényleg minden ház fehér:) És Cesar Manrique sem ment az agyamra:)  





133. pygmy Ugrás 2012 ápr 25. 20:05  
Most az zajlik. 750 km-nél járunk. Beszámoló később:) A sziget legdélibb részén lakunk, sokat kell felautózni északra...
131. pygmy Ugrás 2012 ápr 25. 19:53  
Pár szó a helyekről, a látnivalókról:
Playa Blanca előtt viszonylag sekély és lapos a tengerfenék. 15-25 m között dobtak horgonyt, kötél mellett süllyedés után az aljzaton bóklásztunk. Világos homokos a fenék pazar fekete és vörös lávaformációkkal, ékes bizonyítéka a sziget vulkanikus eredetének a víz alatt is. Soha nem látott formák, barlangok, üregek, átjárók, alagutak, hasadékok, kisebb falak vagy csak hatamas bazaltdarabok elszórva. Rengeteg búvóhely az élőlényeknek.
Puerto del Carmen, vagy Mala inkább a letörésekrők emlékezetes. Rövid sekély rész után itt meredeken zuhan a fal a mélybe. Barlangok, üregek itt is szép számmal. Itt inkább kerül az ember 30m alá.
Rengeteg halacska, szép számmal követik a búvárokat széttört sünre éhesen. A lapos homokos részen tengernyi lepényhal, sok az eel garden. Sok a rája (sas, tüskés, elektromos), akad angyalcápa is:) A lávaformák közt sok-sok muréna bújik (tigrismintás, vagy kommersz barna kiadásban szép fehér-világos kék szemekkel) - tényleg rengeteget láttunk. Polipok, és nagyon sok tintahal. Jellegzetes trombitahalak, szerencsére sok nudicsiga és szép rákocskák is akadnak mindenféle méretben. Főleg az anemónákban (körül) üldögélnek, melyekből aránylag sok van, többféle színben. A kékben néha kisebb barrakuda raj húz el, de volt, hogy a szirtek előtt őrjáratozott pár méteresnél is nagyobb darab. Gyönyörű sügérek, itt is volt, ami a métert közelítette.
A barlangos, üreges részeknél szépek a fények, és meglepően sok előlény rejtőzik bent is (anemónák és rákok, tigris murénák, de néha bent is rája lapul)
Élővilág szempontjából Playa Blanca változatosabb, több a nagy rája, a muréna.
Mala a legszebb lávaformációkat mutatja, de itt szerényebb az élet. Viszont ennyi üregben, ennyi boltív alatt rég nem úsztam egy merülés alatt.
Szóval érdemes több környéket kipróbálni a nem olyan nagy szigeten:)
 
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
10963. pygmy Ugrás 2012 ápr 25. 18:48  
Végre egy normális férfi a családban:D
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-04-24 Tehetetlenül
6. pygmy Ugrás 2012 ápr 25. 18:47  
Hát van vagy 10.000 sziget arrafelé, meg egy rakás zátony. Most álljon mindegyik mellett egy csősz? És különben is, ő mit vacsorázna?
  fórumok / Országok fórumai / Spanyolország, Kanári-szigetek
130. pygmy Ugrás 2012 ápr 25. 18:44  
Ööö, jogos. Két merülés közt, vagy valami hasonló. A lényeg, merülések után nem kell ringatózni a tengeren. A forró húsleves egyszerűen zseniális ötlet, mindig jobban fogyott, mint a kávé:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-04-24 Tehetetlenül
4. pygmy Ugrás 2012 ápr 24. 20:23  
Sipadant is letarolták, miután rövid időre kiürült a sziget, a bázis. Azonnal odasereglett a sáskahad, borzasztó pusztítást végeztek... Gyors, megbízható, de cseppet sem tiszta módszer. Az ő szempontjukból hatékony, és sajnos vannak annyira rövidlátóak (ostobák), az már nem érdekli őket, holnap mi lesz...
  fórumok / Országok fórumai / Spanyolország, Kanári-szigetek
126. pygmy Ugrás 2012 ápr 24. 20:16  
Egy jó kis bázis annak, aki Lanzarotén jár:
Rubicon Divecenter Playa Bancán, a Rubicon Marinában. őszintén mondom, ilyen tuti kis bázist, ennyire tuti jó helyen rég láttam. A kikötőben, a móló végén. Ingyen parkolás, hely van bőven. Hatalmas, tágas épületek. Van tér mindennek. Külön tárolva a bázis, külön a hozott saját cuccok. Aqualung eszközök, ruhák bérelhetőek. Kényelmes öltözők, tusolók. Szuper shop, van minden, ha gond van (nekünk computerbe elemcsere 1 perc alatt). A két nagy csónak (hajó) a bázis előtt horgonyoz, könnyű bepakolni. Gyorsak, kényelmesek, akár 10-12 búvár is elfér. Merülés végén létrán mászol vissza a hajóba...
Nitrox ingyen, akinek lehet. Töltenek mindenféle keveréket, bérelhetsz szárazruhát, vagy újralégzőt, stb...
Napi két merülés. Első 9 után, második, ahogy adja. Kora délutánra (ebéd után) végzel, mehetsz vissza a családhoz:) Merülések között nasi, kávé, forró húsleves. Első merülés után mindig visszatérés a bázisra.  Merülőhelyek közel (vagy csak gyors a hajó?)
Mennek partról is, ehhez nagy mikrobuszok vannak, ládába, táskába pakolással. Akár a sziget másik végére is elvisznek.
Angol, spanyol, német amit tuti tudnak. Sok guide, egyre így kevés vendég jut. Volt hogy csak hármunkkal futott ki a hajó.
Gördülékenyen megy minden, kb. 12 helyet merülnek hajóval, zömmel Playa Blanca előtt. Kocsival még több pont elérhető, pl. Puerto del Carmen, Mala, stb...
Ajánlani tudom csak:)  

 
125. pygmy Ugrás 2012 ápr 24. 19:57  
Nos, elsőnek egy angyalcápa finom kihúzása a homok alól:


















Másodiknak pedig egy kisebb elektromos rája felemelése uszonnyal (a nagyobb is így ment, csak két kézzel, és sokkal jobban lelógott az uszonyról)
Bocs, kapáslövések voltak, elég szutykos meló...

               
123. pygmy Ugrás 2012 ápr 21. 17:13  
Hmm, összességében azt kell mondjam, jobb merüléseink voltak itt Lanzarotén, mint tavaly Tenerifén! A tavalyi rájás és teknősös simogatós-etetős bugyogások sokat dobtak a túrán, itt azonban jóval változatosabb, érdekesebb merülések voltak mindenféle hókuszpókusz nélkül. Rája van dögivel (sas, atlanti nagy tüskés, elektromos hatalmas), rengeteg muréna (minden üregben) köztük több tigris muréna, angyalcápa, polipok és tintahalak, szép anomónák tuti kis rákokkal, barracudák rajban és magányosan, hatalmas sügérek, sok zöld-fekete nudicsigák, halak tömegben, eel gardenek... A víz alatti táj is változatosabb, szép láva formációk, üregek, barlangok, sok bújkálós érdekes hely van. Búvárkodás okán ide inkább jönnék újra, mondjuk ősszel, amikor melegebb a víz. Most 18 fokos a tenger, kicsit szeles, emiatt közepes a látó is. Nyárra tisztul, őszre 24-25 fok is lehet a víz...
121. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 22:01  
Azt hiszem az megvan, hogy az angyalcápát a farkánál fogva húzza elő a homokból... :)
Már tavaly is okoztak meglepetést a Kanárin, mennyire lazán kezelik az ilyen dolgokat a bázisok. Túrnak, kotornak, etetnek, simogatnak, ásnak, piszkálnak és sünt ölnek...
Az tény, az uszonnyal kiásás (kiemelés) eddig a csúcs... párom a másik a tanú, meg egy angol úriember:)    
119. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 21:42  
Igen!!! Egyébként nagyon sok muréna van. Ebből a szempontból is jeles a hely!
Az elektromos rája talán még jobban elbújt a homok alatt, mint az angyalcápa. Azt fotózgattam, amikor arra lettem figyelmes, a merülésvezető leveszi az egyik uszonyát, és ásni kezd:) Nem sokkal később egy igen szép példányt kotort elő, nem mert hozzányúlni, csak az uszonyával:) Ijedten nézte, mikor odahasaltam fotózni:D  A két dög nagyon közel lapult egymáshoz. Én egyiket sem vettem volna észre magamtól...
117. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 21:06  
Amiért jöttünk, megtaláltuk. Azért még reménykedem az ismétlésben:)
Ma viszont volt egy érdekes konfliktus a bázison:
A merülésvezetők folyamatosan gyilkolják a sünöket nagy késükkel (nagyon elszaporodtak, sünírtó akciót hirdettek...). A halak ilyenkor jót zabálnak, lehet rajokat fotózni:) Spanyol vendég, mivel kése nem volt, egy kővel aprítja a sünöket egész merülés alatt. Svájci vendég már a víz alatt mutogat, nem tetszik neki. Merülés után a vezetőnek ezt jelzi, kifogásolja a spanyol művét. Az csitítja, de miután kiszállunk, a svájci nekiugrik a spanyolnak és németül, angolul, ahogy tudja, szidja elég hangosan. Libanoni bázisvető rohan, megvédi a spanyolt, nyugtatja a svájcit és figyelmezteti, nem beszélhet így egy másik vendéggel. Veszekednek, a svájci nem bír magával, nem érti, miért ölik a sünöket. A libanoni még prospektust, plakátot is hoz, melyen látható, ez egy nagy akció, írtani a sünöket... Minden bázis csinálja. Semmi hatás. A svájci kiabál, puffog, az ok neki, ha a merülésvezető öli őket, de a vendég ne tegye. Aztán hirtelen haragjában kijelentkezik a bázisról. Összepakol, és elmegy. Nos, ezután a délutáni merülésen láttunk angyalcápát, brutál nagy elektromos ráját, meg pár fincsi murénát és nagy tüskésráját:) A hangulat egyébként szuper! Pláne, hogy elment a morgós fickó:)
115. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 20:43  
Hol járunk? :) Ennyi infóból neked ki kellene találni! :D
Playa Blanca, Lanzarote. Egy köpésre Fuerteventurától:)
113. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 20:18  
Semmi. Iszonyat lusta állat:) A guide percekig ásta elő a homokból, az meg rezzenéstelenül tűrte... Vicces, no.
112. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 20:17  
Nem. Még merült... :( Mi viszont nyomjuk rendesen. Van itt minden: barracuda rajok, hatalmas sügérek, rengeteg rája (atlanti tüskés és nagy elektromos), sok-sok halacska, rákok. Nagyon sok a muréna, és jópofa nudicsigák is kavarnak.
A víz hideg, ezért szvsz nem is fog merülni... Pedig bátorítom. Ja, és a füle sincs még rendben.
109. pygmy Ugrás 2012 ápr 19. 15:51  
Áááá, angyalcápa!!!
  fórumok / Képtár megjegyzések / Hol járunk?
2733. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 11:23  
Te jössz!
2731. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 10:00  
Hehe:) Nem, ez csodálatos és nagyon híres természeti képződmény... mint pl. a Grand Canyon... Ok, a teraszokat már az inkák alakították ki, de az alapokat a természet:)
2729. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 09:15  
OK, de mi ez?
2727. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 08:59  
Mi ez és melyik országban?
2725. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 08:27  
Hello, még mi mást?:)
Yogjakarta jó lesz?
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1920. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 07:41  
Szuper, a jemenieknek legalább nem kell venni halradart:D
  fórumok / Képtár megjegyzések / Hol járunk?
2723. pygmy Ugrás 2012 ápr 06. 07:39  
Jáva, Borobudur, a világ legnagyobb buddhista épülete?
2693. pygmy Ugrás 2012 ápr 05. 16:01  
Lübeck?
2688. pygmy Ugrás 2012 ápr 05. 09:43  
Drezda?
2625. pygmy Ugrás 2012 ápr 03. 15:48  
Rendben, akkor tegyen fel képet Mirci!
2623. pygmy Ugrás 2012 ápr 03. 15:12  
Bár ez pontosabb és szebb leírása a helynek, aront már bejelöltem nyertesnek:)
2622. pygmy Ugrás 2012 ápr 03. 15:11  
Igen. Közvetlen a Nagy mellett:) Ebben a pazar klimatizált épületben egy szép hajócska van kiállítva, anno ezekkel lavíroztak a Níluson...
Ön nyert!
2618. pygmy Ugrás 2012 ápr 03. 14:32  
Ehh, ez igaz. Sőt, a májusi is, mert ez akkor készült:) No de hun van?
2616. pygmy Ugrás 2012 ápr 03. 14:23  
Nos, mi az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy Szöult megnézhetjük. A Korean Air törölte az egyik lábát a balinéz járatnak, átraktak másik járatra, amihez nem volt jó csatlakozás. Így élvezhettük a cég költségén a koreai levegőt:) Felvettek a reptéren, bevittek a citibe egy szép szállodába, és mondták, majd jönnek, ha indul a következő gép. Mi meg elindultunk csak úgy, bele a világba. Annyi időm se volt, hogy előtte felkészüljek, megnézzem, mit nézzünk meg... De kb. azt kaptam, amire számítottam, engem akkor ez érdekelt. A "nagy és modern" város:) Jó volt. Alig aludtunk, sokat mászkáltunk. Itthon már sok-sok filmet és blogot megnéztünk azóta az országról. Érdekel, visszamennénk.
2615. pygmy Ugrás 2012 ápr 03. 14:17  
Nagyon forró! Kicsit konkrétabban!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés