»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-12-03 Éves eredmény, búcsúzik a fotósverseny

A novemberi forduló volt az utolsó, decemberben speciális esemény, januártól leállítjuk a 10 éves versenyünket.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 23. zorro 2017 dec 12. 08:42  
Na ez igaz! Elég sokat merültem, jó helyeken, mantát nem láttam soha! Mondták, hogy ott úszott el fölöttem, csak hát én pont bíbelődtem valamivel, hahaha! Cetcápa az ok, de jó fotóm nincs róla, mert azt meg inkább csak néztem, annyira szép volt, sajnáltam volna , ha a fotózás miatt elvesztek egy másodpercet is a látványból :)
 22. Bunny 2017 dec 12. 08:15  
Ez igaz, de se DD se Zorro nem merül sokat, szóval erre nem hivatkozhatunk. Ezen kívül egy csomó olyan állandó hibával fotóz a többség, aminek semmi köze ahoz, mennyit merül, mert ha csak 1 képek lő az évi egy túrán, akkor is oda lehet figyelni a kompozícióra pl. Szóval ez egy igazán népszerű kifogás, csak nincs alapja.
Inkább igaz lenne, hogy "értem én csak lesz*rom".
 21. Vanek 2017 dec 11. 23:14  
Azért az sem elhanyagolható, hogy ki mennyi merüléshez jut. Ha 1-2 évben 5-10 merüléshez, vagy havi 10-20-hoz, hát biztosan másképpen fog "beáldozni" egy-egy merülést egy téma mégszebb "meglövéséhez". Pláne ha valaki nem "profi" fotós.
 20. Bunny 2017 dec 11. 22:42  
Jó, de ha úgy jönnek vissza, hogy jött a cetcápa meg a manta, akkor azért te is eszed a kefét?! :D
 19. zorro 2017 dec 11. 18:50  
Azért ez egy hosszú történet. Én úgy láttam, éreztem , hogy ha egy merülés alatt a csoport nem látott cápát, vagy óriási halrajt, akkor amikor visszatértek, és megkérdeztem mit láttak, a válasz álltalában az volt, hogy semmit. Közben én nagyjából az egész merülést egyhelyben fotóztam, vagy mondjuk 20 nm-en... és rengeteg érdekes dolgot láttam. Láttam az életet zajlani. De ahoz, hogy azt lásd, figyelni kell, "elvegyülni". Ezt is kitárgyaltuk már amúgy vagy százszor :) A lényeg a részletekben van. Persze egy fotós szafari, az az igazi, ebben egyetértek.
 18. Bunny 2017 dec 11. 09:58  
Te ugye fotózni még a víz alá, a többség pedig merül és közben fotóz, plusz a túrák is olyanok, hogy szafarin egy merülés egy hely gyerünk tovább. Tehát vagy megnézed a helyet és lősz pár képet, vagy megfotózol egy témát és nem láttál semmit. Erre megoldás egyébként a DC szafari, amit direkt ezért úgy szervezünk, hogy egy helyen többet lehet merülni, akár egy egész napot. De átlagtúrán ez egyszerűen nem oldható meg.
Az viszont tökéletesen igaz, hogy ez nem mentség arra, hogy a tanácsokat nem meghallgatva ugyanazokat a hibákat elkövetve fotózzon a nép. Úgy is lehet elfogadható képet lőni, hogy közben azért merülöd a helyet is, és ebben segít a képértékelés. Már annak persze, aki elolvassa és megfogadja.
 17. zorro 2017 dec 10. 18:14  
Tudnál olyat. Azért tudnál, mert tudod, mit kéne csinálni, hiszen látod! Nem kell ezer kép. Ez a digitális nyavaja, hogy lehet veszettül lőni, és reménykedni, hogy csak lesz benne 1 jó... A " régiek" , mint DD is, még diára kezdtek, és az tanított!  Türelemre, komponálásra, expóra. A fő gond , amit én itt láttam hosszú évek során, az az, hogy hiába írták, írtuk le ezerszer, mi a hiba, alig volt hatása. Saját tapasztalatom az volt, hogy téma mindig van a víz alatt. Nem bántam otthagyni egy témát, ha nem találtam jónak, és kerestem mást, tuti volt pár méterrel arrébb valami! A másik, hogy ha van egy jó téma, rászánom a merülést, vagy még kettőt, ha nem érzem, hogy jó lett! Ma meg már látni is, milyen a kép! Akinek ezek nem jutnak eszébe merülés során, na ja... írja fel a csuklójára, egy kis táblára! :D
 16. Bárónő 2017 dec 08. 22:15  
Halkan mondom. A búvár egy érdekes ember. Még ha fotós is akkor már négyszeresen. Van olyan búvár aki csak nyáron szereti a vizet. (Persze szeretné télen is de nem született baldahinos ágyba.) A fotós mikor merül akkor pont nem merül. Nyűg, nyavaja, macera. Csinál ezer képet aztán az idő hiánya miatt sem marad egy, kettő. Na azt is lehúzzák, mert a fotós az egy másik bolygó szülötte és jellemzője a fene nagy "precizitás, maximális alkalmazkodás az éppen futó trendekhez és szentírással egyenértékű igazságérzet "- meg különben is....  Aki csak alapokban ismeri a fotózást az ránézve a saját képeire már tudja miért nem ér semmit sem.
Ilyen vert helyzetből beszállni - hát hiányzik ez? Látom a képeket. Tudom, hogy nem a legjobb. Sorolhatom a hibáit. Tudnék ilyet? Nem. Akkor?
Persze régebben voltak tanfolyamok, tanították az emberkét... De. Gyerekek! Iskolások nem tudnak írásban három számjegyű számmal osztani papíron.
Valahol lemaradtunk. Kár.☺
 15. horvathv 2017 dec 07. 20:28  
Én is mindig elolvastam!
 14. Vanek 2017 dec 07. 20:23  
Jelentem én elolvastam.
És káááár, nagy káááár. :-(
 13. elche 2017 dec 07. 20:21  
A verseny ott vált furcsává, amikor a hat nevezőből ketten Bunny és én voltunk. Még ha én el is olvastam a kritikákat (de tényleg!), ez így mégsem az igazi.
Egyébként az, hogy egy képen van javítanivaló, elég gyakran előfordul. Meg az is, hogy amikor fotózok, eszembe jut DD néhány intelme. (Sajnos nem mindig, de ez van.) Ha úgy egyébként az elolvasná ezeket, aki képet nem küld, akkor lenne értelme az egésznek, természetesen, mert más hibájából is lehet tanulni. De hát már ebben sem vagyunk biztosak.
 12. Garfield33 2017 dec 07. 09:02  
Köcsög
 11. Luciferin 2017 dec 06. 22:05  
Nem nevesíteném.... :-) Úgy sem hallanád meg.... :-) :-) :-) :-) :-)
 10. Vanek 2017 dec 06. 19:04  
Követelem, hogy Lucit üssük elnökké, de tényleg!

 9. Garfield33 2017 dec 06. 16:20  
Két süket?
DD és ki?
 8. Luciferin 2017 dec 06. 15:36  
Hááát nem tudom....
Például én miért küldtem volna képeket? Egy verseny szükségszerűen a nyerésről szól. Itt is a győztesek és az ő cselekedeteik vannak felsorolva. :-)
Én korlátos számú jó helyen járok. Az én felszerelésem minősége is korlátos. Kis empátiát kérek. Ennyit tudok, az én képeim ilyenek. Látom, hogy mindenkié jobb. Néha még azt is látom, hogy az enyimeket, hogy lehetne javítani. Ha 100 %-ot javulok (ami kedves ismerőseim szerint nem is lenne nagy munka) akkor is csak, joggal fanyalgásra jók a képeim. Igen megírják, hogy menjek vissza és csináljam meg ílyen-olyan beállítással a képemet. Fájó, de nekem nem ér annyit...
Itt számos olyan képet is megkritizáltak, amilyet reményem sincs, hogy megközelítsek. ...és jogosan kritizálták meg. Még én is látom...
Meg kellene becsülni ha akár csak 5 jó versenyző is van. És annyi biztosan van. De persze nem biztos, hogy igazam van... A tévedés jogát fenn tartom. :-) De van egy ilyen vonulata is a dolognak. Szerintem.
...és természetesen, mindenkinek köszönet és elismerés a munkájáért. Jó volt szép képeket látni.
Néha még a két süket vagdalkozása is szórakoztató volt.... :-) :-) :-)
 7. Bunny 2017 dec 06. 15:28  
Igen, sajnos mást is érint ez a probléma, de az engem nem vigasztal, hogy másnak is szar :)
 6. macok 2017 dec 06. 14:51  
Ha a halódás alatt arra gondolsz, hogy egyre kevesebben és kevesebben indultak, az jogos. Bár ez a jelenség a többi hasonló versenyen is jól érezhető.
 5. Bunny 2017 dec 06. 14:22  
Az a baj, hogy 2015-ben is nyert a nyavajás, szóval sajnos nem csak hullagyalázásban jó! És ha még hozzávesszük Évi 2009-es győzelmét, akkor szomorúan ugye, de azt kell mondani, hogy a legsikeresebb család.
 4. Garfield33 2017 dec 06. 14:03  
Nosss....

Először is köszönöm szépen a zsüri munkáját, kiemelve természetesen Előd D. László értékeléseit.
Tudom, soha nem lehettem volna ilyen sikeres a fordulókban, ha DD nem a végletekig elfogult a képeim professzionalitásával kapcsolatban. Sokszor bele is pirultam a dícséretébe, és olyankor meg kellett állapítanom, hogy egy jó szemű, jó ízlésű, bölcs, ízig-vérig szak-emberrel van dolgom...

Sajna, már egy ideje gyanús volt, hogy vége lesz a versenynek. Mostantól még az a havi egy kép sem lesz megcsinálva LR-ban, amit eddig legalább muszáj volt. Kár. Az a marék fotós, aki a verseny kedvéért, vagy akár csak a DC iránti böcsületből küldte mindig a képeket, hiányolni fogja. Én biztos.

Valmelyik hüje aszonta, hogy a lelkemen szárad, merthogy 2013-ban megnyertem a videós évadot, aztán vége lett, jött 2015, az uccsó teljes közönségszavazásos fotós verseny, első lettem és az is megszűnt.
Most meg 2017, a zsűrizéses jutott erre a sorsra.
De esküszöm, ártatlan vagyok!

Szóval most akkor egy darabig nem lesz kép küldözgetés, de remélem, az a sok lusta disznó egyszer meggondolja magát és újraéled az egész.

Addig is, közel 24.000 posttal maradok a DC őszinte híve:



Garf, the Competition Killer




 3. Bárónő 2017 dec 06. 13:19  
Köszönet a munkáért, a képekért!
( Mikor 95-ben volt egy kiállítása a Bumbinak, na akkor kezdtünk búvárkodni, mert mi is látni akartuk azokat a szépségeket. Láttuk is. Úgy gondolom azok a képek amiket mi csinálunk magunknak majd előkerülnek mikor már nagyon nagyon öregek leszünk. Akkor nem fog számítani, hogy milyen a beállítás, a kompozició, a téma, a fények honnan hová és egyáltalán..... mert ma még rosszul viseljük a kritikát, a jótanácsot meg mindent. A fotós az egy másik világ. Már csak merülgetni szeretünk.)
Viszlát hát valamelyik túrán! ☺
 2. Darth-Digilog 2017 dec 06. 09:51  
Milyen érdekes, hogy amint elkezdett haldoklani a dolog Garfieldnak megjöttek a sikerek! Csak ki kellett várna! :-)
 1. zorro 2017 dec 04. 15:22  
Ez van. Változnak a dolgok idővel. Köszönjük a sok munkát! Üdv
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés