»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-06-20 Merülések Guadeloupe szigeten

Egy kis Franciaország a Karib-tengeren, ami ideális helyszín egy jó búvártúrához.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. rezgaras 2016 aug 22. 22:34  
Egy pár adalék:
1./ Valóban euróval lehet fizetni, az árak kb. 10-20%-kal drágábbak (!), mint Franciaországban. Minden, a kenyér és a tej is. Kivéve a cukor és a rum!
2./ A rumot érdemes kipróbálni! Teljesen más, sokkal jobb, mint amit mi rumnak ismerünk. Finom ital a mindenütt kapható rumpuncs is, a "planteur".
3./ A strandon lévő éttermek olcsóbbak, 10-15 euróért lehet ebédelni (ital nélkül). Az európai jellegű éttermek viszont elég drágák. A kaja finom.
4./ Az utikönyv leírja Guadeloupe változatos eredetű lakosságát, de a gyakorlatban ebből csak két csoportot látni: a bevándorolt franciákat és a helyi négereket, akiket a franciák kreoloknak hívnak. ők is franciául beszélnek, van egy kis akcentusuk, de jól érthetően. Sokan beszélnek angolul is, hiszen a többi karib szigetről érkező látogatók angolul tudnak. A kreolok nagyon barátságosak, közvetlenek. Ha betérünk egy étterembe, biztos megkérdezik, hogy jót fürödtünk-e és jól érezzük-e magunkat.
5./ A szigeten a fővárost leszámítva nem létezik bűnözés! Igen, nem létezik! Ha egy nyitott autóban az ülesen hagyjuk a pénztárcánkat, ott lesz egy nap múlva is. Hacsak egy turista el nem viszi. Borravalót sem adnak, bár mostanában a francia látogatók elkezdték rászoktatni a helyieket. De ha nem adunk, senki sem sértődik meg. (mondjuk Párizst leszámítva Franciaországban sem kötelező)
6./ A búvár központok fel vannak készülve az olyan kuncsaftokra, akiknek a papírjaikon kívül semmi felszerelésük sincs, ilyen a többség. Igazi búvárruhára nincs szükség, shortyban merülnek. Viszony shorty nélkül, egy szál gatyában tilos! Általában a csoportban csak a guide-nak van búvárkomputere.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés