»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-01-29 Újdonságok az SSI-nál

Az elmúlt időszakban komoly változások történtek az SSI háza táján, a tulajdonoscsere megújulást hozott.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 10. Bunny 2015 feb 04. 10:21  
Szia, Köszi a megerősítést, én is hallottam ilyen irányú nem hivatalos információkat. Én személy szerint nem tartom szerencsésnek az időpontot, nem véletlen volt ez eddig januárra szervezve. ősszel az oktatók még javában a cápás, távolkeleti stb. túráikat nyomják, aztán meg ha késő ősz már az ünnepek kavarhatnak be, így könnyen érdektelenségbe fulladhat. A január volt az ideális, mert akkor még a fű se nő, és az oktatók többnyire itthon vannak. Node nem tisztem az észt osztani, reméljük a legjobbakat :)
 9. pmiki 2015 feb 04. 07:15  
Az említett rendezvényen azt mondták, összel szervezik meg az oktatótalálkozót.
Üdv. M.
 8. Bunny 2015 jan 30. 18:19  
Ami ugye technikai búvár találkozó, nem búvároktató találkozó. Egyébként mi is írtunk róla :)
/hirek/4001/ii-magyar-technikai-buvar-talalkozo
 7. janosbuvar 2015 jan 30. 10:15  
Éppen holnapra  jan 31 szombatra van szervezve egy technikai búvártalálkozó ahol több oktatási rendszer több oktatója is ott lesz:
http://www.buvar.hu/136-46797.php
 6. Bunny 2015 jan 29. 22:34  
Ilyen témákról pl. az oktatótalálkozókon jókat lehet beszélgetni. Kár, hogy idén úgy tűnik elmarad, vagy legalábbis nekünk még nem szólt senki, hogy lesz.
 5. Káplán 2015 jan 29. 20:35  
Marketingfogás. Nekem is szimpatikusak a "hasonló hölgyek", állandó (mű)mosollyal az arcukon. Mindaddig, amig a briefing után meg nem kérdezik, hogy most hol is horgonyzik a hajó. :(
De én ezt a jelenséget nem kötöm rendszerhez.
 4. janosbuvar 2015 jan 29. 16:26  
Kedves Bunny, kedves SSI :)

Elnézést kérek ha félreérhető módon fogalmaztam és megbántottam volna az SSI rendszer híveit.
 A  búvárok és oktatók elektronikus nyilvántartása évek óta jól működik az SSI rendszerben ezt én személyes példámon is igazolni tudom mert az én SSI kártyáim is elérhetőek több éve az interneten.
A cikkben leírt oktatási módszer korszerűsítés szerintem részben hasznos dolog. Nem vonom kétségbe a javító szándékot de a számítógép előtt ülve nem lehet megtanulni a merülést.

A magyar nyelvű tananyagok az UEF és a CMAS rendszerben már  naprakészen elérhetőek szép színes könyvek formájában.

Arról is hallotam hogy az SSI igyekszik ráerősíteni majd tavasszal a búvárkodás biztonságára  és az oktatók részére komoly pszichológiai továbbképzés szervezése van folyamatban Magyarországon.

Ezek mellett a pozitívumok mellett szerintem nem szabad elhanyagolni az általam említett gondot a mentőbúvárnak is alkalmatlan oktatók létetéséről legyen szó bármely búvár oktatási rendszerről.
 3. Bunny 2015 jan 29. 12:54  
Amit leírsz a legtöbb oktatási rendszert érinti, a kritériumok elég hasonlóak. Emellett nem igazán értem, hogy jön a biztonság, a fizikai felkészültség ahoz, hogy a tananyagok elektronikusan elérhetőek lettek. Ennek a témának ha szeretnéd körbejárni inkább a szakmai fórumokban volna helye, és nem egy cikk alatt ami tök másról szól.
Végül szerintem ez pont, hogy nem marketing, a cikk nem is PR cikk, nincs is jelölve ugyebár.
Az, hogy elektronikusan hozzáférsz a tananyaghoz, a kártyáidhoz nem marketing hanem egy 2015-ben elvárható lépés, amit elég szomorú, hogy a többi rendszer hanyagol, és gyanítom a többségük a közeljövőben biztosan nem is fogja meglépni. Nem beszélve arról, hogy a tananyagok magyarul is elérhetőek lesznek, ebben se jeleskedik a többi rendszer. Szerintem ezek olyan dolgok, amiket a búvárok rendszerfüggetlenül szívesen látnának, és azt gondolom ez jó dolog. Nem védeni akarom az SSI-t, csak szerintem ne beszéljünk másról, mint amiről a cikk szól.

Egyébként az új tananyagokban az SSI addigiekhez képest pont, hogy ráerősített a búvárkodás biztonságát érintő részekre, pl. a fizikai részek hangsúlyosabbak lettek állítólag (bevallom, nem olvastam még el a könyvet így csak azt mondom amit a agyértágítón mondtak, de én hiszek nekik).
 2. janosbuvar 2015 jan 29. 12:40  
Ez nagyon szépen és jól hangzó marketing. Vajon mikor érjük el mi egyszerű búvárok azt, hogy a búvárkodás biztonságát is komolyabban veszi ez az oktatási rendszer?

Nekem szimpatikusak a tengerparton a vékony fiatal  és csinos lányok amíg nem tőlük függ mások élete és biztonsága . Azonban nehéz megérteni hogyan és miért kaphatnak 50-55 kg huszonéves hölgyek  SSI oktatói kártyát ?
Vajon hogyan lettek  divemesterek és eleve a " Sterss and Rescue "  vagyis a mentőbúvár vizsgán hogyan hozták ki a vízból az aktívan/passzívan pánokló 100-120 kg  búvárt ?

Aki csak " virtuálisan" tud embert menteni a vízből az ne legyen se oktató se oktató segédje semmilyen búvárokat oktató rendszerben.  
 1. Káplán 2015 jan 29. 10:35  
Gratulálok.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Middle Reef

Egypt, Red Sea

3/7 db alapján:érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoknagy rája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés