»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-10-02 DC-RSBH 2013: Értékelések

A shootout verseny lezárásaként a szokásos módon közöljük a zsűritagok véleményét a mezőnyről.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Garfield33 2013 okt 04. 11:21  
Ezt nem a konkrét menetre értettem, hanem úgy általában.
Főleg egy internetes oldalon, milyen szép kis flame lenne az ilyesmiből...
 16. Bunny 2013 okt 03. 22:14  
Senki nem mondta, hogy könnyű lesz :P
 15. Thomasbuvar 2013 okt 03. 18:30  
Aha! Már szinte értem!... :)
 14. Bunny 2013 okt 03. 17:20  
Szerintem úgy értette, hogy ismerd a képeit, stílusát. Pl. DD ugye búvárfotós, danira inkább az akció képek jellemzőek, mittomén Béla bácsi régi motoros neki valószínűleg a klasszikusabb stílus a bejövősebb, stb.
 13. Thomasbuvar 2013 okt 03. 15:58  
Mint már említettem, nem probléma. Korábban ezt írtam: "Viszont a részletes pontozást szívesen megtekinteném."
Csak egy óhaj volt. Ha nem lehet, hát nem lehet. Egyszerűen kíváncsi lettem volna, hogy a zsűritagok közül, kinek melyik képem jött be és melyik nem. Talán pont DD írta, hogy ő is készül a zsűriből, mikor pályázik egy versenyre. Magam is csak ezt tettem volna... :)
 12. Bunny 2013 okt 03. 15:31  
Nem értem mi a gond, ez a dc-rsbh verseny kollekció verseny volt, és ott van feketén-fehéren, hogy melyik kollekció hány pontot kapott. A nyertes kép esetén pedig komolyan azt várjátok, hogy mind a 85 kép esetén sorrendet állítsanak fel, és legyen a 84. és a 85. kép is egyértelműen sorba rakva? Srácok, egy kis realitás érzék nem lenne baj ... lehet át kéne ülnötök egyszer a túloldalra mint most zook-nak, és akkor látnátok mit is kértek :)
 11. Garfield33 2013 okt 03. 14:59  
Ebben ketten vagyunk.
(Nem(csak) a konrét esetre gondolok, mert itt én csak kibicelek, és kibicnek semmi sem drága vagy kuss, ahogy teccik).

Szóval nagyon jók az írásos értékelések, abból - akár építő, akár bíráló - lehet tanulni és lehet ötleteket meg trükköket eltenni a jövőre. De a fotós búvárka már nem oskolába jár, ergo a fejlődése mellett fontos az is, hogy egy megmérettetésen, vagy nevezzük nevén, versenyen vett részt. Márpedig egy versenyben borzasztó fontos a résztvevőknek, hogy tudják, hol végeztek, egy összetett számban akár egyenként is.
Úgy vettem észre, ezt a többség jobban szeretné látni, mint bármilyen szakszerű szöveges szakvéleményt.
Hát miért is ne lehetne...?
 10. Thomasbuvar 2013 okt 03. 12:03  
Értem, illetve nem annyira, de mind1...
 9. Bunny 2013 okt 03. 11:22  
Így-így, a több fordulós zsűrizésnél a pontozás kieső-továbbjutó jelentőségű, igazi sorrend csak a végső fordulóban van, ezért nem is nyilvános a pontozás. Hamis információt közölne.
 8. Archi 2013 okt 03. 10:09  
A pontozás szerintem ebben az esetben nem konzekvens.... nem biztos hogy pontosan jellemzi a képet és erről messzemenő következtetéseket lehetne levonni..  
 7. istvanv 2013 okt 03. 06:38  
Köszönöm az értékelést, elemzést én is, a vacsorán a rám vonatkozó részt már élőszóban megkaptam...
 6. atko 2013 okt 02. 22:24  
Osztom Tomas velemenyet minden szinten En is koszonom az ertekeleseket. A szoveges ertekeleseket valoban egyszeruen potolni tudna a pontozas ami sok tekintetben segitene kepeink minositeset megerteni
Koszonettel vennenk
 5. horvathv 2013 okt 02. 21:16  
Nagyon hasznos volt az összegzés, valamint a kolekciók részletes elemzése is. Nem csak a résztvevőknek, hanem azoknak is, akik tervezik, hogy majd egyszer elindulnak egy ilyen versenyen. Talán még soha nem láthattuk így megfogalmazva, mennyire fontos a tudatos tervezés, előkészület (technikailag, vagy a zsűri munkásságának ízlésének ismerete) egy ilyen jellegű versenynél.
Nagyon jó a Dani által felsorolt 5 alap kép, bár ennek alapvető technikai feltételeivel talán a DSLR mezőny minden tagja sem rendelkezik, a kompakt mezőnyben pedig ezek a témák nehezen megvalósíthatóak lettek volna.
A bemozdulásos elforgatós képek sikere az is volt, hogy viszonylag kevesen próbálkoztak ezzel. Jövőre, ha minden kollekcióban lenne egy-kettő már biztos nem lenne ilyen átütő sikere. De biztos lesz addigra valami újdonság, amit majd be lehet vetni.
A modelles fotózást tanítani kellene. Sokunknak fogalma sincs, hogy is kellene nekiállni. Biztos megvannak a titkai a kommunikációnak, valamint a kép komponálásának, hová kerüljön a modell stb.
Sajnos sokunk problámája a kevés merülés, sajnos pl (a DD által többször említett) vízalatti vakuzást a felszínen nehéz gyakorolni. A merülések közt a keresőn nézett képek hibái nem mindig jönnek elő, és nem ritkán akár 1-év is eltelik mire az ember megpróbálhatja, mit csináljon másképpen.
Persze ha már erre adtuk a fejünket, akkor fogadjuk meg a tanácsokat, hogy felkészültebben érjen bennünket ha meg akarjuk méretni magunkat, pl nézzünk a hosszú téli estéken sikeres, szép fotókat. :)
 4. elche 2013 okt 02. 19:21  
Nehéz ügy ez, élőben gyorsan lerohanják a zsűritagokat egy kis konzultációra, szóval szerintem most is az lenne a jó, ha el tudnánk menni közösen képet elemezni. De kiindulásként mindenképpen hasznos az elemzés.
 3. Thomasbuvar 2013 okt 02. 19:20  
Én a magam részéről köszönöm az értékeléseket!
Viszont a részletes pontozást szívesen megtekinteném.
 2. Luciferin 2013 okt 02. 19:11  
Úgy látom sokan így vannak ezzel...
Mármint az emésztgetéssel...
:-)
 1. elche 2013 okt 02. 17:46  
A zsűritagok szép hosszan elemeztek, köszönet érte. A magam részéről még emésztem a konkrétan nekem szóló sorokat, de egyébként azon elgondolkodtam, valami módon lehet át fogjuk alakítani a kiírást annak érdekében, hogy a tervezésnek, az előre felkészülésnek nagyobb teret adjunk.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés