»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-07-24 A cápák sem mennek sokra a tűzhalakkal

A Karib-tenger fenyegető tűzhal-invázió egyelőre feltartóztathatlannak tűnik.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. Káplán 2013 júl 24. 19:39  
Telepitgetunk, telepitgetunk ....
 5. jokerke86 2013 júl 24. 13:56  
Akkor az eredeti élőhelyéről az eredeti természetes ellenségéből kellene betelepíteni néhány példányt, ami majd levadássza őket. Ha ilyen természetes ellenség nincs, akkor meg kár aggódni, mert ahol őshonos ott sem irtott ki és zabált fel minden fajt.
 4. bcslaci 2013 júl 24. 13:50  
A baj ott van, hogy emberi tevékenység miatt került oda, ha mi nem vagyunk a hal megmarad a természetes élőhelyén és nem kerül be egy olyan környezetbe, ahol már kárt okoz az őshonos fajtákban, mivel ott nincs természetes ellensége. Ha pedig arra várunk, hogy elfogy az élelme és majd akkor csökken az egyedszám régen késő lesz, hiszen élelem hiányában elfogynak az őshonos fajták is.
 3. jokerke86 2013 júl 24. 13:09  
Én a parlagfüvet sem irtom, mivel felénk nem honos, de egyszer már fogtam, akkor se támadt rám, nem rúgott tökön, nem kaptam allergiás rohamot tőle. Csak ott elvolt, egy növény, olyan mint a többi.
A tűzhalakkal sem kellene ennyit okoskodni, odakerült, kajál, szaporodik, mint a többi hal. Van aminél erősebb és van aminek a prédája lehet, így megy ez a természetben amíg egyesek bele nem kontárkodnak.
Szerintem vagy minden, de minden esetben tartsuk magunkat ahoz, hogy nem nyúlkálunk semmihez a víz alatt, vagy kár a hegyibeszédeket tartani arról, hogy ne kapaszkodj a teknősbe, ne vakard a korallt stb, mert teljesen szubjektíven kezelendő ez az egész.
 2. Mirci 2013 júl 24. 12:12  
Hát ez nem ilyen egyszerű! Akkor a parlagfüvet se irtsuk...
Majd okos emberek elmagyarázzák a lényeget, de a tűzhal az adott területen nem őshonos, hanem behurcolt faj. Az irtásával inkább kármentés folyik. Sose lehet tudni, hova vezet egy invázív faj elszaporodása, általában egy-két helyi sérülékenyebb kihalásához és egyéb kellemetlenségekhez.
 1. jokerke86 2013 júl 24. 10:00  
Ilyenkor hol marad a "ne tapizd, ne ijesztgesd, ne érj hozza, ne piszkáld, ne ne ne...!!!" elv? Három cikkel ezelőtt a Tabu c. írásban kígyót békát dobtok (jogosan) azokra, akik a víz alá nem csak nézelődni járnak. Most kit érdekel, hogy elszaporodtak a tűzhalak? Ha van kaja és kevés a ragadozó akkor elszaporodnak, ha ez változik akkor a számuk is csökkenni fog. Ez a természet rendje. Ne akarjunk már a saját önkényes egyensúlyelméletünk alapján "rendet" teremteni.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés