»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-08-24 Egy szomorú történet vége

Több, mint egy évtized után került elő egy balesetben eltűnt búvár földi maradványa.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 7. Bunny 2012 aug 25. 09:31  
A mostani túrán merülőtársam reduktora döntött a szabadonfolyás mellett, amiről nem igazán sikerült lebeszélnünk, pedig többször is elzártuk a palackot. Bár 29 fokos volt a víz simán visszafagyott, a palackja meg semmi perc alatt lement 100 felettiről 20-ra, úgyhogy tőlünk szokatlan szoros buddy kötelékben tértünk vissza a hajóhoz -bár felül a gálya és alul a víznek árja, attól még az oktopus tömlő hossza az úr :) Az ember nem is hinné milyen gyorsan képes kiürülni a palack még így középnyomáson is, hát még amikor a palacknál megy el az O gyűrű és 200 bar-on jön kifele, brr...
 6. elche 2012 aug 24. 13:26  
Szerintem úgy gondolták, a pónipalack elég tartalék. De most se a levegőelfogyás lett végzetes, végülis.
 5. vizidino 2012 aug 24. 13:09  
Otthon a könyvespolcomon figyel egy példány a  "Deep diving: an advanced guide to physiology, procedures and systems (B. Gilliam, R. Von Maier, J. Crea)" c. opuszból, amit először '92 -ben adtak ki. Gondolom, neked nálam bővebb búvárkodással kapcsolatos könyvtárad van, biztos találsz régebbi dolgokat is a merüléstervezésről. Szerintem '99 -már nem a hőskor volt... vagy ha igen, akkor haragudni fogok magamra, mert akkor már lazán elkezdhettem volna búvárkodni, és mekkora lenne már, ha én is "hős nagy öreg" lehetnék :)

De igazából a "hozzál ki 50 bar -t" című mondókát is lefordíthatták volna józan paraszti ésszel a saját mélymerülésükre.
 4. elche 2012 aug 24. 12:27  
Igen, ez is igaz, de '99-ben egy kicsit talán még máshogy vették az ilyen mélymerüléseket, nem hirdettek rendszeresen kedvtelési technikai búvár tanfolyamokat, stb. Persze ez nem biztos, nekem akkoriban erre nem sok rálátásom volt, mert abban az évben vizsgáztam mint OW...
 3. vizidino 2012 aug 24. 11:28  
azért az nehézlovassági hülyeségnek hangzik, hogy ennyi gázzal indultak el. A gázok milyensége kérdés (arról nem szól a leírás), de úgy tervezni egy merülést,  hogy nem tudsz bármely pontjáról visszatérni gázvesztés esetén, háát... kihívták a sorsot maguk ellen.
 2. elche 2012 aug 24. 10:38  
ki tudja, mi tortent... Nehezek voltak eleve a korulmenyek, aztan jon a stressz, a veszhelyzet, nem is volt igazan fiatal a buvar... Sajnos ilyen helyzetben barmi lehet.
 1. Zook 2012 aug 24. 10:18  
vegig neztem a videot, hat 9 percnel tortennek erdekes dolgok, mondja a narrator is. megerositest nyertem abban, hogy nem vilagom a behatolasos roncsmerules. ott, ahol meg szabad szemmel atlatom a helyszint, es van bent elovilag, az ok, az megyen. de egy ilyen roncs, haaat. persze izlesek es pofonok, tudom.

mindenesetre beke az eltavozott buvarral, kiderult aztan h mi volt az igazi ok? vagy ennyi ido utan gondolom mar csak a technikat lehetett vizsgalni. vegulis mindegy is...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Rocky Point (island #7)

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés