»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-02-18 Bizonytalanság a Sínain

Gondban vannak a szállodatulajdonosok a Sínai-félszigeten eluralkodott káosz miatt.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. pygmy 2012 feb 19. 17:42  
Sajnos most úgy tűnik az irány rossz. Jön a vastagabb neoprén, vagy a szárazruhás korszak:(
A Perzsa-öböl? Olajos halban gazdag.

 
 2. Bunny 2012 feb 19. 09:51  
Mi ezért is raktuk augusztusra a túrát, addigra remélhetőleg kiderül milyen irányba mennek a dolgok. Nagyon-nagyon rossz lenne nekünk, ha egyiptom kiesne, mint uticél. Mert ugye mi is az alternatívája egy egész évben merülhető, meleg tengernek? Nem tudom a perzsa öböl milyen, de utána a legközelebbi megálló Thaiföld. Egyik se hiszem, hogy mérhető árban egyiptomhoz, ami amellett hogy olcsó, közel is van. Másik irányba legközelebb Kanári, nyáron nyilván adria meg úgy a földközi tenger Málta, stb. Tudom, hogy nem illendő ilyent mondani, de nekem meggyőződésem, hogy nem lehet az úgynevezett demokráciát (bármi is legyen az) ráerőltetni egy évszázadok óta erőszakra alapuló rendben élő országra egyik napról a másikra. Az arab térség, de mondhatjuk úgy is hogy Afrika tipikusan ilyen. Kell átmenet, lehet generációnyi mire megérik a helyzet.
A konkrét helyzetre meg megint nehéz mit mondani, hiszen ki tudja mi történt? Nyilván ha jönne egy Indiai, és azt mondaná neked, haver húzzál el a házadból ami generációk óta a családodé, mert ledózeroljuk és szálloda épül a helyére, te meg se munkát nem kapsz se pénzt, el lehet húzni és szavad nem lehet - nyilván az első adandó alkalommam magad is odamennél, hogy öcsisajt fordult a kocka, takarodj amíg jól van dolgod.
És persze lehet a másik félnek is igaza, hogy mi megvettük, a beduin pedig egy munkakerülő, lusta, semmirevaló népség, mint ahogy nálunk is van hasonló probléma. Honnan tudnánk mi itt európában kinek van igaza?

Én a részemről remélem, hogy mire oda kerül a sor legalább a mi szemszögünkből jó állapotok lesznek. Ha ehez az kell, hogy kemény katonai vezetés legyen, részemről welcome. Ez egy nagyon önző álláspont, belátom de vállalom. Amikor leváltották Mubarakot én már akkor mondtam, hogy ez nagyon rossz lépés volt Nekünk turistáknak mindenképpen, de véleményem szerint Egyiptomnak is.
 1. pygmy 2012 feb 18. 21:43  
Szomorú. És sajnos nem csak a Sínain vannak megkergülve... Most akkor hogy is van azzal a teóriával, hogy az idegenforgalmi bevételek miatt legalább a tenger környékén rend lesz?
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés