»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-11 Díjak és elemzések

A DC-RSBH verseny eredményei már ismertek, ezúttal a részletes elemzések következnek.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 19. istvanv 2011 aug 11. 21:23  
Látom én is, pedig mindent úgy csináltam ahogy szoktam...eddig nem tűnt el...
 18. Zook 2011 aug 11. 18:48  
sztem meg nincs :) valszeg csak a file-jaidban van benne. toltsd ki kezzel a kepeid alatt! (szerkesztes)
 17. istvanv 2011 aug 11. 16:54  
Ezek alatt ott az exif...
 16. Thomasbuvar 2011 aug 11. 15:17  
Én is megtettem.
 15. Zook 2011 aug 11. 14:50  
exif-ek kitoltve!

 14. elche 2011 aug 11. 13:56  
Hát, a reprodukció nem igazán megy azt hiszem, de az ötlet jó, a magam részéről én is kitöltöttem az adatokat a képeimnél.
 13. Thomasbuvar 2011 aug 11. 13:24  
Ez remek! Az EXIF adatokat már nem lehet reprodukálni? Ha nem, akkor én kitöltöm a sajátomat, de jó lenne, ha a többieké is látszana. Persze lehet, hogy csak nekem lenne érdekes, ki milyen géppel, beállításokkal dolgozott...
(Kösz', a könyvek megérkeztek.)

 12. Zook 2011 aug 11. 12:59  
ó. pazar! danx.
 11. elche 2011 aug 11. 12:56  
Amennyiben a névre kattintasz, mind az öt képet láthatod, nem csak a közönségszavazósakat. Ezeket utólag feltettük a verseny galériájába, a szavazást már nem befolyásolják úgysem.
 10. Darth-Digilog 2011 aug 11. 11:52  
Not at all!
 9. Zook 2011 aug 11. 11:49  
jogos, igen, en nem igy gondolkoztam. valoban, ha a valtozatossag volt a kitetel, akkor nem bicsaklott volna meg ha szinvaltozat is van benne. koszonom a kiigazitast, fonokom!
 8. Darth-Digilog 2011 aug 11. 11:46  
Szerintem Zook azt felejted el, hogy itt a kollekció nem azt jelentette, mint mondjuk egy kiállítás összeállításnál, hogy a képek között legyen valami összefüggés, hanem pont fordítva, mutasd be a zsűrinek, hogy mindenféle szituációban jól mozogsz a víz alatti fotózás során. Ilyen szempontból igazat adok Archinak és a te érvelésed hibás, rossz gondolati síkon megy. Egy versenyportfólió a változatosságról szól és nem arról, hogy a kollekciónak egyfajta hangula legyen. Ennek ellenére, az 5 jó felvételed felejtette ezt a hibádat (engem egyébként nem zavart), és egyértelműen verted a mezőnyt. Szóval ne keverd a két dolgot, mert nem ugyanarról szól!
 7. Zook 2011 aug 11. 11:13  
Hejhó! Koszonom szepen en is a zsuri velemenyet, jo, hogy lehetosegunk van megismerni. Tenyleg sokat lehet vele fejlodni. Az utomunka meg nagyon fontos, megkerulhetetlen resze egy kep megszuletesenek, erdemes ra idot es energiat szanni. Meg egyszer (es nem utoljara) gratulalok mindenkinek es koszonom a szep szavakat!

A sajat kollekciomat illetoleg (kicsit vitaba szallva egyik itészemmel, akivel persze ezt mar elozetesen megbeszeltem) ugy gondolom, hogy ha az erosebb valoban sotet tonusu kepeim koze betettem volna egy szinektol szetdurrano kepet, az nagyon elvitte volna az egesz kollekcio hangulatat, billegne, hianyozna az egyensuly. Legalabbis ezt ereztem, amikor kiprobaltam. Igaz, hogy a tenger kek, es ahol ennek szerepe van, ott ez vissza is jon a kepeimen :) A feles keppel nagy mazlim volt, sok-sok probalkozasra expoban es kompozicioban is osszejott, amit elkepzeltem. Claudianal meg mikino mulhatatlan erdemeit kell kiemelni, hogy ott es akkor megjelent (es egy ido utan meg is ertette, mit kalimpalok neki, koszonet neki is!

Kerdes, hogy nem lenne erdemes egy-egy postban feltenni a kollekciokat, hogy azokat a kepeket is lathassuk nagy(obb) meretben, amelyek nem kerultek a kozonsegszavazas rendszerebe?
 6. OG-Lee 2011 aug 11. 10:43  
Gratula a győzteseknek! Sok szép fotót láthattunk.
Nem vettem részt a versenyen, mégis köszönöm a zsűrinek az értékelést. Szerintem ez a legjobb "tankönyv".
Jó érzés volt, hogy sok esetben megerősítést kaptam abban, amit én hibának gondoltam képeken. Még jobb érzés, hogy volt néhány kép, ami valamiért nem tetszett, de nem tudtam miért. Most megvan a magyarázat. Köszönöm, jól fogom tudni használni az értékeléseket/tanácsokat videózáshoz is.
 5. zaja 2011 aug 11. 10:25  
Először is gratula a győzteseknek és természetesen a résztvevőknek, mivel nem csak a győztesektől lehet szép képeket látni.
Igazad van Bunny, nagyon igényes elemzéseket olvashatunk a zsűri részéről, nem lehetett kis meló ezt elkészíteni. Sokat lehet belőle tanulni, okulni a jövőre nézve. Gratula a zsűrinek is.
 4. Thomasbuvar 2011 aug 11. 10:24  
Figyelmesen átolvastam a zsűri által leírtakat minden portfólió vonatkozásában és - Bunnyhoz hasonlóan - mindenkinek (főleg minden kompaktosnak) ajánlom ezt megtenni. Rengeteget tanulhatunk ezekből a képelemzésekből. Én már évek óta hallgatom, olvasgatom a hozzáértők kritikáit és azok szem előtt tartásával, igyekszem javítani a saját fotóimon... :)
Ne keseredjen el senki! Érdemes kicsit hozzátanulni, hozzáolvasni, illetve csinálni, gyakorolni kell és majd jönnek az eredmények is.
Köszönöm még egyszer a zsűri munkáját.
 3. Bunny 2011 aug 11. 09:39  
Bár hazabeszélek szerintem is nagyon-nagyon korrekt kis tanulmányt kap minden versenyző, és érdemes elolvasni az összes értékelés a képekkel együtt persze, hiszen sok tanács, okosság van elrejtve az értékelésekben. Nagy-nagy köszönet a zsűrinek itt ismételten a munkájukért, nem volt kis meló!

Javaslom a versenyben hátrébb végzők számára, hogy ne csüggedjenek, hanem tényleg foglalkozzanak kicsit többet pl. a kompozícióval, a fényképezőgépük működésének megértésével (van pl. egy régi cikkem kezdőknek, szerintem még mindig érdemes elolvasni) illetve én kiemelném az utómunka szükségességét. Rengeteg képet tudok mondani ami az utómunkán bukott el. Ebbe bele tartozik a kép színeinek rendbetétele (és ésszel, nem túlzásba esve) illetve a megfelelő vágás is. Srácok ma a XXI. században az utómunka szerves része a fotózásnak!
 2. horvathv 2011 aug 11. 08:34  
Remek a részletes értékelés!
 1. istvanv 2011 aug 11. 08:09  
Köszönöm az értékelést, tanulságos volt!!!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés