»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum

James Cameron új filmje barlangi búvárok izgalmas kalandjait mutatja be.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3
 55. Káplán 2011 ápr 10. 13:46  
Nekem nem kell igérned semmit, nem is venném komolyan. Hiszen "1-1 cikk" és film nyomán alkottál elég lesújtó véleményt a sokunk által használt, igen hasznos MUNKAESZKÖZRőL.
Én hülye, "felvettem a lapot" és válaszoltam. Hibáztam.
 54. jokerke86 2011 ápr 10. 13:39  
Ez nem haritas, csak ravilagitottam, hogy melyik pontokon tevedsz :) A full face maszkrol annyi fogalmam van, amennyit rola eddig 1-1 cikk reszekent olvastam. A mukodesebe, hasznalataba es foleg a korlataiba viszont csak tegnap a filmnezes kozben gondoltam jobban bele.
A google-t ismerem, meg akkor is ha nem egy program, hanem egy keresomotor, innen nezve meg csak egy weblap. Viszont igerem jobban utana nezek a full face maszkoknak, meg ha venni nem is fogok :)
Nekem a buvarkodas max egy hobby, uh a szakmai igenyesseg es foleg az etika nem tudom, h h jon a kepbe.
 53. Káplán 2011 ápr 10. 13:23  
Duma, duma, hárítás. Nyáron én is ekezetek nelkul irok, bar nem beszelek olyan jol magyarul, mint barki itt a forumon. Sajnos.
Hidd el, nem kioktatásként mondtam a google nevű programot. Még nem késő megnézni, információt gyűjteni
Nem sértésnek szánom, de vagy nincs fogalmad a full face maszkról vagy ugratsz.
Elég etikátlan dolog, hogy azért hordasz össze mindenfélét, mert "szakmailag nem voltál igényes".



 52. jokerke86 2011 ápr 10. 13:09  
I. Tudom mi az erv, a velemey es az allaspont kozti kulonbseg. Attol, hogy megszokasbol ekezetek nelkul irok, meg ugyanolyan jol beszelem a magyar nyelvet, mint barki itt a forumon.
II. - full face maszk nelkul (alap reduktorral) szerintem nagysagrendekkel konnyebb levegot adni a tarsnak, ha szukseges (a filmbe pl nem jott ossze nekik)
   - valoszinuleg sokkal macerasabb felvenni, mint egy standard maszkot + betenni a reduktort a szadba => tobb ido kell hozza, valoszinutlenebb, hogy egyszerre keszultok el es emiatt is varni kell a tarsra
   - valahol pont egy ilyen esetet olvastam (lehet ha pont itt a forumon) hogy a buvar a palackjabol szopogatta a levegot kint parton, mert a tarsa meg nem volt kesz es neki mar a fejen volt a full face maszk, de (ebben az egyben) igazad van, hogy utana nezhettem volna hatha egy ujabb full face maszkban mar lehet a legkori levegot is szivni a felszinen

Tudom, hogy vannak ilyen jellegu tanfolyamok, de a tanfolyam meg egy minosegi full face maszk arabol inkabb elmegyek 2x egyiptomba. Emellett egy stanadrd felszerelessel legalabb tudok levegot adni ha kell es nekem is tudnak adni, ha en lennek bajban.

 51. Káplán 2011 ápr 10. 12:46  
OFF
Akkor íme (Te akartad, ne feledd)
- I. értelmező szótár :  javaslom az" érv", "vélemény"  és az" álláspont" szavak közötti eltérés tisztázását :)
- II.   - Full face maszk viselése esetén is van lehetőség "társlélegeztetésre"
        - Full face maszkot akkor is fel lehet venni, ha már a másik is készen van :)
         - Full face maszk egyik opciója, hogy a a felszínen a beöltözés és várakozás ideje alatt nem a palackból jön a
            légzőgáz, hanem a felszíni levegőt szívja a búvár

Ezeket az információkat a google segítségével is megtalálhattad volna. Vannak oktatók, akik ilyen jellegű tanfolyamokat hirdetnek is.  Ezért merült fel bennem, hogy csak "ugratod a nagyérdeműt". Vagy nem vagy elég alapos és könnyebb/kényelmesebb  információk nélkül véleményt alkotni? Amit nem ismerünk, az attól még lehet jó....
Ez az álláspontom.  Lásd I. pont :)
Amúgy tényleg elég drága.
ON
 50. jokerke86 2011 ápr 10. 11:57  
Szivesen meghallgatom a te allaspontodat is, mert az szerintem nem erv, hogy "hibasak a megallapitasaim".
 49. Káplán 2011 ápr 10. 11:01  
Nos, mintha csak ugratni akarnád a "nagyérdeműt"   a -szerintem hibás - megállapításaiddal.
 48. Bunny 2011 ápr 10. 09:58  
No igen, van benne némi igazság.
 47. jokerke86 2011 ápr 09. 22:36  
Na megneztem en is. Nekem tetszett, mondjuk par ponton elgondolkoztam, hogy hazudtam-e, amikor az orvosi lapon azt x-eltem be, hogy nem vagyok klausztrofobias :D
Es egy kerdes: mi a ***nak kell full face maszk, ha kurva draga, nem lehet benne levegot adni a tarsnak ha kell, es ha pl hamarabb beoltozok a parton, mint a tarsam, akkor szivom a levegot a palackbol, amig a masik is hajlando lesz elkeszulni. Az hogy tudok benne beszelni nem tunik egy jo kompromisszumnak.
 46. hopposztkopp 2011 már 30. 16:57  
Persze mert... annyira már okos az ember, hogy tudja ki a butább nála. Ezért aztán nincs aki ezt a könyvet "megírja".
Viszont vitatkozni éveken át tudnánk róla!

ui: egy sor azért beleférne, mondjuk óvatosan kell a közelükbe "férkőzni".
 45. Ibolya 2011 már 30. 14:17  
"Pár évvel ezelőtt megjelent egy remek könyv,amely néhány tucat tökéletesen üres lapot tartalmazott.Ez volt a címe:
Amit a férfiak a nőkről tudnak..." :-))
                            (Vavyan Fable)
 44. hopposztkopp 2011 már 30. 13:13  
Persze, nőknek minden olyan egyszerű és szép. Nekem a tojás is csak kockában tetszik, hogy ne guruljon a dobozban. :-))
 43. Ibolya 2011 már 30. 12:56  
Megnéztük 3D-ben.....és tetszett !!
Kiszolgáltatott helyzetben érdekes emberi reakciók...(elgondolkodtató)
Hihetetlen szép felvételek,jó színészek...(izgalmas)

Nem kivesézni akartam a filmet,hanem élvezettel végignézni.......sikerült!




 42. raindrop 2011 már 28. 21:12  
A spoilerezeshez nem volt szukseg az en hozzaszolasomra, ha megis, akkor elnezest, a tortenetet miniben elmeseli a trailer ;-)
 41. Aladár 2011 már 28. 17:38  
Spoilerezni csúnya dolog, a kiemelt szép képek (valóban szépek) pedig csak néhány percig láthatók. Ja, smiley.
 40. Hexen 2011 már 28. 16:37  
arra gondoltam, mikor a víz alatt küzdenek.... mikor a csajok átküzdik a cuccukat a szűk átjárón... azokat a hangokat eltalálták...
 39. raindrop 2011 már 28. 15:26  
ezt hogy érted?
a zenéje jó és a srác mutál...;-)
 38. raindrop 2011 már 28. 15:25  
pygmy, igazad van, egy pár volt, tehát: javítom a mondatot: "már csak azért is, mert merülés is van benne" (és még egyéb extrém sportok).
ja, a természettel kapcsolatos újságírásnál maradva: a GEO márciusi számában van egy hosszú cikk a Nagy Korallzátonyól, amiben a képaláírásokban több elírást is lehet találni (oxigéntartály, pipás merülés) a korallok egyébként a szakzsargonban fakulnak, fehérednek vagy sápadnak? Ráadásul a fotók minőségével sem voltam megelégedve, de a tartalom érdekes... A Sanctum viszont látványilag pazar és hogy búvárszakmai hiba van-e benne, majd megmondják a jobban hozzáértők. Ha a jacketlevétellel járó szűk járaton történő átbújás után kötelező a társellenőrzés (szivárgás) a szakma szabályai szerint, akkor azt bizony kihagyták... és ez emberéletbe került, és nem volt náluk az újralégzőtől független másik rendszer (palack) sem.
 37. Bunny 2011 már 28. 15:23  
No igen, valóban nem fest jó képet a búvárkodásról a sanctum, azzal együtt hogy azért van valóság alapja. A barlangi búvárkodás tényleg nem játék, és bizonyára néha meg kell hozni olyan döntéseket is, amit az ember nem örömmel tesz. Nekem tetszett, hogy logikusan és érzelem mentesen döntött a csapatvezér amikor kellett, hogy pl. a csaj aki először merült életében a sor végén legyen, mert ha bepánikol és beszorul mögötte mindenki meghal. Nem mondtak nagy blődségeket sem, vagy csak nem tűnt fel, de azért nem is annyira búváros film, hogy érdemes legyen csak amiatt rajongani érte, inkább egy barlangász thriller.
Én nem 3D-ben néztem, de az eleje bizonyára baromi látványos lehet egy imax méretű vásznon 3D-ben!

 36. pygmy 2011 már 28. 14:52  
Hááát, azért mostanában volt egy pár...
Pl. az egyikben elhagyták a búvárkákat a nyílt vizen, majd jól meg is ette egyikőjüket valami cápa. Aztán volt olyan is, hogy bombázók és szépfiúk kincsek után kutakodtak, közben gonosz búvárokkal hadakoztak, míg meg nem szerezték a szajrét. Aztán itt van ez is, sorra dőlnek ki a búvárkák, válogatott halálnemeket láthatunk... Néha James Bond is merül...
Igazán pompás hírverése ez a hobbinknak. Kb. mint amikor a Cápa szériában ment. Az átlagember azóta biztos érzékenyebben reagál arra, hogy csökken a számuk. Konkrétan örül neki:(
Mint búvár nyilván tudom, nem ilyenek vagyunk, viszont mint búvár meg azért nem szórakoztat, mert hemzseg a hülyeségektől.
Szóval maradnék a Discovery Channel mellett:)
 35. Hexen 2011 már 28. 14:44  
senki nem próbálta meg csak hallgatni a filmet? úgy igazán meghallgatni?
 34. raindrop 2011 már 28. 14:30  
a filmet azért érdemes megnézni...
már csak azért is, mert kevés az a mozi, ami a merülésről szól. Tömegre nem kell/számítani, legalábbis itt vidéken szombaton este 7-en voltunk a 3D-s előadáson. Szépek a légi felvételek, ahogy odaérkeznek a barlang szájához, és élvezetesek a víz alatti részek is, az újralégző szerepet kap, de van palack és SpareAir is. Mondjuk az egy kicsit sokkoló, de a történet dramaturgiai szempontból biztos így kerek, hogy egymás után, változatos halálnemekben, hol víz alatt, hol víz felett sorban halnak meg az expedíció tagjai.  Szerintem egy búvárnak teljesen mást ad a film, mint aki eddig nem merült. Az is biztos, hogy a merülésnek inkább a gyötredelmes/veszélyes részét emeli ki és nem csak a szépségeit, a merülési élményt hangsúlyozza. Mivel vannak benne dolgok, amire első nézésnél nem lehet jól odafigyelni, észrevenni, szerintem én még megnézem újból.
 33. Darth-Digilog 2011 már 28. 12:28  
Ennyire szar? Kezdek izgulni!
 32. Garfield33 2011 már 28. 12:13  
Ez volt a rizsa. Valszeg két embernek nem akarták levetíteni...
 31. Darth-Digilog 2011 már 28. 12:07  
Elmentünk a moziba, majd közölte velem a nagy okos jegyeladó, hogy valami másra foglaltam jegyet, azután miután ezt nem vettem be, elmondta hogy volt valami problémájuk valamelyik teremmel, így az az előadás elmaradt, az automatika pedig berakott minket egy másik filmre egy másik időpontra. Nem is értettem! Mindegy, nem tudtuk megnézni, választottunk egy harmadik lehetőséget Harrison Ford atyánkkal valami vígjátékot, ami nem is volt rossz. A Sanctumra még várni kell, de asszony megígérte a héten megnézzük!
 30. pygmy 2011 már 28. 09:10  
Az asszony szétvert egy esernyőt a fején, hogy ilyen filmre vitte el először a baba születése óta. Most lábadozik.
 29. Aladár 2011 már 28. 09:04  
Naaaa? Vélemény?
 28. Darth-Digilog 2011 már 24. 20:26  
Anyósom tartja a front! (automatikus tárgyeset használtam) Két órás film még pont belefér.
 27. Garfield33 2011 már 24. 18:45  
Egy pici baba mellett nem mehetnek ketten egyszerre moziba. Szerintem azért vett két jegyet, hogy kényelmesen elférjen(ek)...

 26. Aladár 2011 már 24. 15:23  
Tiétek lesz az egész mozi, tök' romantikus!
 25. Darth-Digilog 2011 már 24. 15:13  
Akkor nem is érdekel a film. Ti sem írtok róla jót, nem is a Cameron rendezte, be lettem csapva. :-( Feleslegesen foglaltam le vasárnapra a tök üres terembe a két jegyet. Gyanús volt! Azért csak elmegyek rá. Lesz megint legalább mit fikáznom! :-)
 24. Aladár 2011 már 24. 15:00  
Huhhh.
 23. zaja 2011 már 24. 15:00  
Semmi baj :D. Beszéltem a linkkel ő, sem haragszik :D.
 22. Aladár 2011 már 24. 14:17  
Bocs, nem néztem a linket.
 21. zaja 2011 már 24. 13:50  
Én nem a rendező miatt nézem a filmet, tehát nekem vizes nyolcas ki rendezte. Akkor sem kötelező, ha ő rendezte ;). Bár elég sok negatív véleményt hallottam a filmről, még is megnézem valszeg. :) na :)
 20. elche 2011 már 24. 13:42  
Stimmel, nem olvastam rendesen utána a forrásnak, de már át is javítottam. Bár szerintem ő is az a fajta producer, aki erősen belefolyik a gyártásba, de mégsem ő a rendező, na.
 19. zaja 2011 már 24. 13:39  
A Titanicot Cameron rendezte. Kicsit félreérthető volt amit írtam ezek szerint. :) A Sanctumot nem ő. :)
 18. Aladár 2011 már 24. 13:30  
A Sanctumot sem, ha jól figyeltem, 'csak' producer volt.
 17. zaja 2011 már 24. 13:26  
A Titanic igen sajnos a film végén ismételten elsűllyedt :(, viszont ezt a filmet nem Cameron rendezte tudtommal, hanem Alister Grierson. http://www.imdb.com/title/tt0881320/
 16. hopposztkopp 2011 már 24. 13:04  
Gyerekek én nem láttam a Titanikot. ELsülledt?
 15. Aladár 2011 már 24. 12:57  
Mellesleg a Titanic sikerét abban az időben mikor készült, maximálisan elismerem. Én annyira írtóztam attól, h ez valami nyálas film, hogy csak pár éve néztem meg...de így is többre értékelem mint filmet, a Sanctumhoz képest.
 14. Aladár 2011 már 24. 12:42  
Monnyuk Avatar.
 13. Darth-Digilog 2011 már 24. 11:51  
Remélem Aladár nem a Titanicra gondolsz?
Pygmycsek, most miben tévedek? Az emberben? Ne alázd meg léccilécci Viktor-divert, nem illik hozzád! :-)
 12. pygmy 2011 már 24. 06:46  
Most tévedsz. Megint:P
 11. Aladár 2011 már 23. 20:38  
Más filmjeire inkább igaz ez -  szerintem. A Sanctum, mint film alkotás nem nyűgözött le, bár el kell ismerni, h technikailag nem rossz benne néhány barlangi kép. A történet nagyon megrázó, és nem unatkozol alatta, de nálam maradt az 'egyszer meg lehet nézni' kategóriában.
 10. Darth-Digilog 2011 már 23. 19:44  
Ember! Cameron filmet? Kötelező!
 9. Viktor-diver 2011 már 23. 18:40  
S érdemes megnézni?
 8. Aladár 2011 már 21. 22:05  
Láttam.
 7. nedori 2011 feb 16. 12:48  
Március 17-én lesz a bemutatója.
 6. jokerke86 2011 feb 02. 14:28  
Nem voltam ott, de amint az abra is mutatja valhogy csak megoldottak.
Első   1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés