»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-01-21 Lezárások Thaiföldön

Újabb ázsiai országról olvashattunk, ahol merülőhelyek lezárásával akarnak segíteni a tenger élővilágán.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. nashuadive 2011 jan 23. 12:09  
Helyszínről jelentem, nincs lezárás!!!!! Csak pár merülőhelyre vonatkozik a dolog, ahová úgysem megyünk, mert kihalt teljesen... Inkább a halászatot kéne korlátozni, mert hiába nemzeti park, ha a halászok megfizetik a baksist, akkor bizony beengedik őket...
 5. hopposztkopp 2011 jan 23. 08:44  
Érdekes.
Szóval a vizet nem tudják visszahűteni, a kifehéredés okát sem ismerik. Megoldás: ha nincs búvár akkor a világ sem tudja meg, hogy ide aztán ezért.... Különben is aki volt már néhányszor legyen neki elég, aki meg eddig nem jött, ezután már meg minek. Egyetlen nagyobbacska vihar az egész tengert "kipucolhatja" annyira, hogy nyoma sem marad egyetlen korallnak sem. Egyébként.


 4. Bunny 2011 jan 22. 21:20  
Egyébként úgy látszik döntöttek a srácok.
 3. hopposztkopp 2011 jan 22. 20:55  
Hivatal , hatóság, ajaj..
Grafit és gyémánt. Mert u.annyi van mindkettőből e földön u.az az értéke is. Merthogy a szebben csillogó néhány család kezében csupán, hát az ára már ostoba módon mégsem u.az.

Mikor az emberek ezer más oknál fogva nem csak látni akarnak, hanem v.mit megismerni, akkor ezek a helyek csupán már a mult emlékei lesznek. Ki tudná megmondani mi lesz tíz év múlva egy kisiskolás álma, vágya. Nem lesz-e egy darabka másik kicsiny világ amit jobban szeretne, mint ezeket a helyeket látni. Persze szép meg minden más, de ami az egyiknek élmény a másiknak csupán a nyomor, a macera az elveszett idő.

A búvár olyan mint egy UFÓ. Viselkedjen is úgy. Persze ehhez még le kell vetkőznünk a ránk ragadt izgága, öntelt, harsány és részeg majompofát. Vendégek vagyunk a vízben és nem bulizni hívnak. Mert nem hívnak.
 2. sealoo 2011 jan 22. 11:25  
Egyetértek Bunny. Nem biztos, h a merülések betiltása lenne a legjobb megoldás a problémára. Egy ilyen országban, ahol a búvárturizmus ennyire jelentős, ez kész (gazdasági) öngyilkosság lenne a szektorból élőkre. Az általad is említett megoldások sztem is alap. Ezen túl pedig - véleményem szerint - a túlhalászás az, ami igazán komoly veszélyt jelent. És a korallok is sokkal érzékenyebbek néhány fokos (víz) felmelegedésre, mint  a búvárok kontrollálatlan uszonymozdulatára. Lehet, h inkább ezekre próbálnék fenntartható megoldásokat keresni a thai illetékesek helyében.
 1. Bunny 2011 jan 21. 10:46  
Érdekes ez a turizmus dolog. Szerintem ha pár dolgot betartanánk, sokkal kevesebb kárt okoznánk a környezetnek, és lehet nem is kéne a túristák számát csökkenteni. Attól, hogy X búvár a vízalatt nézelődik még szerintem nem annyira sérül az élővilág. Persze nem tesz neki jót, nyilván a nagy jövés-menés elüldöz állatokat, de messze nem okoznánk akkora károkat mint most, ha betartanánk:

- SEMMI nem mehet a vízbe (WC, szemét, kaja, kipufogógáz, tisztítószer, stb) a hajókról a merülőhelyeken
- A búvárok szigorúan vegyék a mindent a szemnek semmit a kéznek (lábnak) elvet. Magyarul nem piszkálunk csak nézelődünk, és ha nem tudunk lebegni rendesen nem megyünk közel a zátonyhoz elvet. Merülésvezetőknek pedig erre oda kéne figyelni, és adott esetben közbelépni sőt inkább megelőzni!

Csak sajnos ez a két egyszerű, és számomra logikus szabály sincs betartva se ott, se pl. egyiptomban, ezért tartunk ott, ahol.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Yolanda Wreck / Reef

Egypt, Red Sea

6/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés roncs merülés rakománynyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés