»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-01-04 Indul a bálnavadászati szezon

Rosszul végződött a tavalyi év vége a vadászok számára Japánban és a tengeren is.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 7. Káplán 2011 jan 10. 17:43  
Érdekes fejezet nyilik, ha a japánok és SS bevetik egymás ellen ezt az eszközt.
 6. bm777 2011 jan 05. 22:56  
Az Izlandit tudtam,a Norvégot nem mondjuk ugye eu-n kívül ugyebár...hát érdekes dolgok ezek...az tuti.
 5. elche 2011 jan 04. 22:32  
A helyzet elég speciális. A japánok ugyanis mindig próbálnak valamiféle jogalapot keresni (ez most a "tudományos célú vadászat"), valószínűleg abban az országban egyszerűen nem tehetik meg, hogy nyíltan megszegjenek egy nemzetközi megállapodást. Mert mondjuk Izlandon vagy Norvégiában nem vacakoltak tudományos álcával, egyszerűen vadásszák a bálnákat kereskedelmi célból, ami pedig szigorúan tilos. Izland most összességében elég problémás helyzetben van, nem biztos, hogy megéri nekik rombolni az imázsukat az ilyen akciókkal, pláne amikor az EU-ba törekednek. Norvégiában viszont nem különösebben izgulnak az EU miatt, vadásznak és kész. A nemzetközi közvélemény viszont elsősorban a Japánokkal van elfoglalva, akik közben diplomáciai kavarásokkal erősítik a pozícióikat a bálnavadászati tanácsban, meg hangoztatják a tudományosságot. Persze ez nyilván csak álca, de az tény, hogy egyelőre nem sok mindent tesznek nemzetközi szinten ellene, ki tudja miért. A Wikileaks új iratai szerint Ausztrália tavaly egyezkedni próbált egy korlátozott kereskedelmi vadászatról, az USA pedig partner lett volna a Sea Shepherd nehezebb helyzetbe hozásában, de nyilván ezeknek az információknak a hitelességét mindenki tagadja.

 4. bm777 2011 jan 04. 22:18  
Akkor sorry rosszul tudtam...sokat kell még tanulnom:)
 3. Bunny 2011 jan 04. 14:44  
Nem szegnek meg, mert olyan törvényeket hozattak, hogy beleférjen.
 2. bm777 2011 jan 04. 11:44  
Ha azt utóbbi 100 évben nem nyugodtak le akkor valószínűleg nem azért fognak mert a sea shepherd mondjuk békén hagyja őket...ha jól tudom,bár nem biztos de japcsik több nemzetközi törvényt is megszegnek ezzel a bálnavadászós sztorival de nem nagyon izgatja fel őket mondván náluk ez ősi hagyomány.Meg nem hinném, hogy azért vadásznak bálnára hogy mellette felidegesítsék azokat akik ugye ellenzik vagy tiltják ezt.
 1. jokerke86 2011 jan 04. 09:14  
Nem lenne jobb modszer a japcsik b@szogatasa helyett hagyni oket a francba? Emberi tulajdonsag, hogy minel inkabb tiltasz valamit annal inkabb ellenall a masik fél, es annal inkabb csakazertis azt csinalja. Lehet ha tobbet ernenek el kornyezetvedelem teren, ha a Sea Sheperd szepen leparkolna a hajojat / hajoit azzal is nem novelve a CO2 mennyiseget a levegoben, igy lehet ha a japanok is lenyugodnank, mert mar nem kell csakazertis balnara vadaszni.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 2.499 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés