»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-01 A vörös-tengeri verseny eredményei

Összesítettük a zsűri pontjait és a közönségszavazatokat- íme, a DC-RSBH verseny győztesei!

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 34. Vanek 2010 sze 18. 22:47  
Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba belelépni. Mer' már vége van.
 33. Thomasbuvar 2010 sze 18. 22:46  
Oszt miért?
 32. Vanek 2010 sze 18. 22:32  
Szerintem ezen a versenyen utoljára vehettél részt...
 31. macok 2010 sze 08. 14:53  
Köszönöm, zavarba hozol :)
(és meglett a link is, tanulságos megnézni mindenkinek a többi képeit is)
 30. Zook 2010 sze 08. 14:38  
macok, ezuton is gratula a murenafejen garnelas kepedhez. szerintem a verseny egyik legotletesebb, legszebb kepe volt. grats!
 29. Zook 2010 sze 08. 14:37  
Segithettel volna a derek macoknak egy direkt linkkel :)
 28. Garfield33 2010 sze 08. 12:31  
Hát hogyne.
Rákattintasz a cikkben a Portfiliók albumra, és abban minden emberé össze van rakva egy kis képre
 27. macok 2010 sze 08. 12:25  
Meg lehet nézni valahogy a portfóliók másik 5 képét? (amire nem lehetett közönségszavazni)
 26. Darth-Digilog 2010 sze 07. 16:00  
- Először is Atkonak szeretnék gratulálni, mert nagyon meglepődtem amikor kiderült ővé a győztes portfolió, hiszen utoljára még igencsak a végén végzett a mezőnyben, most meg elég klassz képeket láthattam tőle. Ú nagyon sokat fejlődött!
- A zsűriről meg Bunny nagyon jól elmondta a véleményét, hogy a nagyon vacak és a jó ne cserélje fel egymást volt mindig a vita tárgya, a több jó kép közül tényleg csak az izlés dönti el hova helyezzük. Ezenkívűl itt 100 kép közül kellett választani, ami 4x annyi mint egy hagyományos DC versenyen tehát a 2. és 7. hely különbség nem akkora. Ezenkívűl nehéz volt a zsűrizés, mert elég kiegyenlített volt a mezőny és tényleg csak egyéni izléseken múlhatott, hogy ki hol végez. Én magam is többször cserélgettem az élen és még a középmezőnyben is a helyezéseket, mert másnap megnézve picit másképp láttam a 10 kép összhatását!
- Az tényleg vicces, hogy a kritikámban Bunnynak ajánlom olvasgassa többet a DC sorait (nem tudtam, hogy ő a MIX csávó), hogy fejlődjön a fotózásban. :-) Szóval Bunny ne csak szerkeszd, hanem olvasd is a DC-t!
 25. Sharky 2010 sze 01. 19:07  
Hello Mindenki!

Kicsit mozgalmas volt az elmúlt két hetem nem tudtam követni a fórumot meg az eseményeket.
Gratulálok minden nyertesnek és résztvevőnek az elért eredményekhez!
Először is meglepett a verseny végeredménye mindenféle szempontból, bár nekem is csak tippeim voltak, hogy melyik kép kihez tartozik azért felállítottam én is egy sorrendet és tippeltem a győztes(ek)re is.
Ehhez képest álmomba sem gondoltam volna hogy a zsűri a 2. helyre teszi a képemet ennyi képből. :)
Viszont a győztes képet és személyét is sikerült eltalálnom!
A zsűri értékelésére irányuló hozzászolásokhoz annyit fűznék, hogy bár szerintem is szubjektív dolog, azért jobban meg lehet érteni egy értékelést (véleményt) ha személyes kapcsolata van az embernek az értékelővel.
Én személy szerint másképp nézek egy képre ha tudom hogy ki van mögötte, főleg ha még a kép sztoriát is ismerem.
Másképpen nézem Bunny, Zook, DD, Thomas vagy éppen Dani képeit amiót ismerem őket.
Szerintem más is így van ezzel, bár ez nem mindenkinél jelent pozitív irányt, de pont ettől lesz érdekes és sokszínű az egész. Remélem még lesz alkalmam veletek hasonló túrákon részt venni!

És ahogy egy régi dakota közmondás tartja: Minden ember annyival több nálad, mint amennyit tanulhatsz tőle... :)
 24. Ibolya 2010 sze 01. 16:01  
Izgalmas verseny volt,érdekes,szép képekkel és tanulságos,meglepő értékelésekkel!!
Gratulálok minden résztvevőnek,főleg a dobogósoknak ;-))

Miért nem nagyíthatók a portfóliók egyes képei...szívesen megnézném mind a 10 fotót??!!
 23. Bunny 2010 sze 01. 15:41  
Először is én is köszönöm az értékelést zsűrinek, közönségnek egyaránt. Nagyjából oda kerültem ahová gondoltam is (teljesen kedvtelenül és koncepciótlanul fotóztam, és ez meg is látszik a képeken, ennek persze Sharky örült, mert sűrűn megkapta a vakuimat :) ), illetve én őszintén Zaját bőven magam elé raktam volna, de ez már legyen a zsűri lelkiismereti gondja :)

A zsűri tényleg csak tippelhetett, nagyon vicces volt amikor DD felhívott és szóba került, hogy ez a MIX fotós mennyire nem tudta kihasználni a DSLR-t, én meg somolyogtam magamban. Persze próbálta kiszedni belőlem, ki volt az a lúzer, de nem akartam égetni magam mielőtt leadta a voksait :)

Nekem ez a túra fotósként arról a 3 reggeli merülésről szólt, amíg megcsíptem dani gépét, azt is csak azért, hogy kicsit belekóstoljak milyen jó technikával dolgozni. Tudtam, hogy abból nem lesz csoda, hiszen nekem nincs szárazon sem DSLR-em, tehát még az alapvető kezelése sem volt meg, hogy tudnék jó képet lőni egy tök ismeretlen technikával? Olyan ez mint amikor az újságíró mehet 1 kört a F1-es autóval. Örül, ha nem hal meg, nemhogy köridőt döntögessen, túrák kellenek ahoz, hogy az ember kiismerje a gépet, obit, vakut, stb. Egyébként meg tanulságos volt, hogy pl. a TTL mennyire bolodbiztossá teszi a fotózást, hogy mennyi könnyebbség, hogy az ember látja az élességet a keresőben és nem csak reméli, na meg persze az, hogy van élesség.
Másrészt láttam, hogy azért a DSLR-rel sem fenékig tejföl az élet, a 105VR néha volt olyan idegesítő, mint a kompaktom amikor a víztérben nem talált fókuszt - dehát édes-e teher annak, akinek van :)

A fotós, videós értékelés pedig véleményem szerint mindig is szubjektív dolog volt és lesz is. Nem lehet matematikailag értékelni egy kreatív alkotást, hiszen kinek ez jön be, kinek az. Vannak azért szabályok, amiket nem illik felrúgni, hogy ne vágjuk le a hal farkát, ne elússzon, és így tovább, de amikor van X képszerkesztésileg megfelelő kép, onnantól már nagyon nem egzakt az egész.
Amiért DD harcolt anno, amíg el nem lett szegény marva innen az az, amikor egy egyértelműen hibás kép előbb végez mint egy jó kép, ő ezen akadt ki mindig, nameg azon amikor megmagyarázták, hogy a hiba valójában egyedi látásmód:)
 22. istvanv 2010 sze 01. 15:18  
Az első könnyű, de a második. harmadik.....
 21. elche 2010 sze 01. 15:17  
Saját hatáskörben megszavazok egy fair play-díjat Zooknak is, aki nem egy versenyzőtársát segítette az utómunka idején tanácsokkal.
 20. macok 2010 sze 01. 15:04  
Grat a győzteseknek, és köszönet az értékelésekért. Jó kis verseny volt.
 19. istvanv 2010 sze 01. 14:51  
"Vagy ugyanazon kép 2. 5. és 7. helyezése." ez az én portfóliómra illik, nem tudtam melyiken lepődjek meg jobban... :)-:(
 18. Garfield33 2010 sze 01. 14:38  
Azon én már a tavalyi OB-n elcsodálkoztam. És ott nem is a sorrenden, hanem hogy volt aki 7-et, és volt aki 2 pontot adott ugyanarra a képre.
Amúgy pedig megértem. Mikor először láttam a képeket, tök més sorrendet állítottam fel, mint tegnap, amikor szavaztam (kivétel az elsőt). A zsüri is lehet így. A profik is emberek. Vagy nem????  :-)

 17. horvathv 2010 sze 01. 14:27  
Gratulálok a győzteseknek, és a résztvevőknek is ! Remélem az adriai versenyre is hasonloan szép számú, és felkészült versenyző jelentkezik! Nagyon jó az értékelés rész is, majd este remélem lesz időm részletesen áttanulmányozni, hisz abból is sokat tanulhatunk!
 16. nme 2010 sze 01. 14:08  
nem is arra gondolok, hogy 1-2 helyezéssel eltérnek, az természetes, hanem amikor mondjuk öttel. Míg az egyiküknél a kép első, másikuk szerint az az első 5-ben sincs. Vagy ugyanazon kép 2. 5. és 7. helyezése. Azért ez már elég nagy szórás, nem?
Anno DD mester mennyit "morgott" :) amikor a zeccerű emberek itt a DC-n nem a megfelelő képre szavaztak, és nem értette a dolgot. Pedig mi itt nem is vagyunk hozzáértők, persze hogy nagyon eltért a véleményünk egymásétól és az övétől. Én azt gondoltam volna, sokkal jobban közelít majd a zsűritagok pontozása egymáshoz. De igazán nem kötözködni akarok ám, ez pusztán egy rácsodálkozás részemről.
 15. atko 2010 sze 01. 14:05  
Nem is tudom hogy kezdjek neki, két különböző érzés vívódik bennem.
Ugyan olyan nagy örömmel tölt el az eredmény mint amekkora meglepetést okozott a számomra.
Nagyon köszönöm a szakmai zsűri építő kritikáit nem kevésbé pozitív értékelését. Itt kell feltétlenűl megköszönnöm Selmeczi Daninak azt a sok szakmai segítséget amivel nem csak nekem hanem sokunknak önzetlenül számtalan segítséget, jobbnál jobb ötleteket adott képeink elkészítéseihez. Fontos egy a korábbitól eltérő újszerű, modern látásmód kialakulása, ebben köszönhetek én személy szerint sokat Daninak. Másodszor de nem utolsó sorban felejthetetlen nagy élmény volt ilyen klassz fotós társakkal egy hetet eltölteni. Nagyon büszke leszek mindig erre a díjra mert egy olyan nagy formátumú, kiválló fotós után vihetem haza ezt a díjat mint Előd Laci.
Köszönet mindenkinek aki a közönség szavazáson megtisztelte voksaival képeimet.
További szép képeket mindenkinek


 14. elche 2010 sze 01. 13:59  
Egyébként egy kis személyes szubjektív is hadd jöjjön. A csak kompakttal dolgozókról ejtenék pár szót. Thomas engem mindig meg tud lepni, hogy milyen egyenletes minőséget tud hozni, le a kalappal előtte. Sharky érdekes figura, aki ismeri tudja miről beszélek. Remek srác, de sose hittem volna hogy időnként ilyen remekül rá tud érezni egy-egy szituációnál hogy lehet a legjobban megfotózni. És lám, a legjobb kompaktos kép az övé a tavalyi adriai szép helyezések után. Macok pedig szerintem nem úgy jött haza, mint ahogy elutazott az útra, egy hét alatt nagyon sokat fejlődött, és bizony akadnak igen érdekes képei a kollekciójában. Gratula mind a hármuknak!
 13. Garfield33 2010 sze 01. 13:50  
Ez nem rossz, hogy összesítettétek. Kicsit mást mutat, és nem is baj.

Ja, most már remélem Bunny is tudja legalább, melyik kép kié  :-)
 12. elche 2010 sze 01. 13:46  
Még egy kis statisztika. A közönségszavazatok összpontszáma alapján is felállítható egy sorrend:
atko 224 pont
Zook 149 pont
istvanv 114 pont

atko és Zook mind az öt képével 10 pont felett volt. De hát a zsűri ugyebár a teljes tíz képes kollekciókat értékelte, ezt se feledjük. Nem volt könnyű dolguk, azt hiszem.
 11. Garfield33 2010 sze 01. 13:40  
Én simán el tudom fogadni, hogy 3 zsüritagnak eltérő a véleménye főleg képenként, de portfolióban is bizonyos fokig.
Egy 1. vs 3. tökéletesen belefér.

Lehet, hogy addig szavaztak egyformán, míg el nem fogyott a sörük?  :-)
 10. elche 2010 sze 01. 13:38  
Bestofban Dani és Laci szavazott ugyanarra az első helyen, kompaktban Béla és Laci. A konklúzió: DD mindig a jó lóra tesz.:)
 9. Garfield33 2010 sze 01. 13:34  
Azé DD meg Archi egy jó darabig együtt haladtak az értékelésben...
 8. nme 2010 sze 01. 13:31  
Pontosan ezt akartam írni én is. Mármint, hogy ismét megállapítottam, mennyire nem értek a fotók értékeléséhez (sem)! Természetesen ez így van jól, pont ezért zsűriztek ők akik, nem pedig én, vagy te. De miután a zsűritagok által kiosztott részletes helyezések eltéréseit is megnéztem, még inkább megzavarodtam. Akkor most melyik is a jó kép? Na ezt még elnézegetem egy darabig, mert ha a profik véleményében is ekkora különbség van, akkor még nekem is van remény, hátha egyszercsak én is megvilágosodom :)

Gratulálok mindenkinek, győzteseknek, helyezetteknek, résztvevőknek, stb., volt néhány igazán szép kép.


 7. Garfield33 2010 sze 01. 12:49  
Gratulálok a helyezetteknek!!!

Bár nem volt egyszerű kiosztani a helyeket, a közönségszavazás végeredményét egész jól belőttem én is, de a zsűrijén néha csodálkoztam. Ebből is látszik, hogy nem értek hozzá...
 6. Magdi 2010 sze 01. 12:01  
Hol látható a 10 kép együtt, versenyzőnként, nem találom. Segítene valaki?
MEGTALÁLTAM!
 5. Thomasbuvar 2010 sze 01. 11:54  
Ja, bocs'... :)
Sebaj, ennyi azért jár mindenkinek... :)
 4. zaja 2010 sze 01. 11:49  
Én is kösz a merüléséket Thomas, decemberben remélhetőleg újra témát keresgélünk a Vörösön.
Köszönet a szervezőknek a túráért!
Köszönöm az építő jellegű értékeléseket, kritikákat.
Gratula mindenkinek aki részt vett, sokat lehetett tanulni és most nekem ezt a célt szolgálta ez a túra. Jövőre remélem folyt. köv.
 3. aron5 2010 sze 01. 11:45  
hééé, nem az Oscar díj átadáson vagy! :)))
 2. Thomasbuvar 2010 sze 01. 11:35  
Gratulálok minden győztesnek, helyezettnek, résztvevőnek! Jó kis verseny volt!
Köszönöm a zsűri részletes értékelését, a nem kevés, ebbe befektetett munkát, időt és a dicsérő szavakat.
Köszönöm a szervezőknek a lehetőséget, Daninak és különösen Zooknak a segítséget, támogatást.
Köszönöm a merülő páromnak a közös merülést és a témákat, amiket megmutatott nekem.
Köszönöm, hogy részt vehettem a versenyen, remélem nem utoljára... :))
 1. aron5 2010 sze 01. 11:28  
Gratulálok mindenkinek, nagyon sok kiváló fotó készült!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Local, Ras Umm Sid

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés