fórumok / Hírek fórumai / 2010-07-06 Miért lehetnek ártalmasak a tengeri halak? | |
A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén. Tovább a teljes cikk olvasásához. |
5. hopposztkopp | 2010 júl 08. 21:23 | |
Már van. Van egy kedves ismerős, őt telpakolták platinával. Jó, mondjuk ő motoros.
| ||
4. Garfield33 | 2010 júl 08. 20:37 | |
Továbbá ha több ólom lesz bennünk, akkor nem kell annyi súly a derekunkra merüléskor...
| ||
3. hopposztkopp | 2010 júl 08. 16:51 | |
A tanulmány üzenete. Még mindig borzasztóan sok gyagyás tudós van életben. A hülyeségre specializálódnak és hangoztatják idióta elképzeléseiket. Még olyan is van aki elhiszi, mert kellőképpen hiszékeny. Tény: mindig is sok volt a higany a tengervízben, meg arany és ezüst, ráadásképpen minden elképzelhető vacak. Jóformán csak "mérgek" vesznek körül minket.
Már azt is "kimutatták", hogy az 1920-as években élő ember szervezetének pont ötször kevesebb ólom is elég volt a "megmurgeláshoz" - és ma ennek többszörösével is vígan recsegtetjük a geiger-müller f. számlálót. Egy kicsivel több higany és ólom - ez az evolúció ! Unokáink már ólomlábakon és higanyfejjel mennek búvárkodni. Kis szerencsével már kokszigén sem lesz, így nem kapnak "mérgezést". (némi apróért azért vállalnám a világóceánok "méregtelenítését" ! - kétszáz év és ha rám hallgatnak még a büdös halakat is kinyírom belőlük.) | ||
2. Garfield33 | 2010 júl 07. 09:04 | |
Akkor teljesen egyértelmű, hogy a tengeri halat napsütésre kell kitenni és édesvízben megmosni, mielőtt megeszed.
| ||
1. VasMacska | 2010 júl 07. 00:36 | |
Mindig tudtam én, hogy friss kenyér, füstölt szalonna, zöldpaprika, paradicsom... Nem mindenféle higanyos hal.
| ||
Egypt, Red Sea
13/30 db alapján:(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes