»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-05-10 Több a hal Sipadanon

Úgy fest, jó hatással volt a turisták számának korlátozása az élővilágra.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. Bali 2010 máj 10. 21:02  
Én Január végén merültem és volt szerencsém szintén ehhez a dimamitos élményhezl. Brutális átélni a víz alatt! A szigetet és a környékét ténylegesen szigorúan védik ami miatt az élővilág tényleg hihetetlen. Minden nap láttunk a környéken katonai repülőt vagy helikoptert is ami az illegális halászatot figyelte és védte a sziget élővilágát. És bárhogy is csinálják a védelmet tényleg hihetetlen gazdag az élővilág. Reméljük a jövőben is ilyen szép marad!
 4. csabak 2010 máj 10. 20:08  
Tavasszal volt szerencsénk ott merülni, tényleg *****-os a hely, viszont a vízalatt majd ki köptük a reduktort amikor a közelben dinamittal halásztak, iszonyatos volt a hanghatás. Ennyit a környezetvédelemről a térségben.
 3. Luciferin 2010 máj 10. 18:45  
A jó öreg ugye dinamittal számolta...
Viszont olvastam egy korrekt tanulmányt, egy tóban végeztek állomány felmérést, ahol is egy az egyben lemérgezték az egész tavat... Pontos eredmény született. :-(((
Viszont létezik olyan módszer, aminek az a neve, hogy "fogás-visszafogás". Ennek a lényege, hogy kifognak egy csomó halat és azokat megjelölik majd vissza engedik. Egy idő múlva újra kifognak egy csomó halat és megnézik, hogy mennyi köztük a jelölt. A jelölt és jelöletlen halak arányából ki lehet következtetni a teljes állomány számot. Ez azért egy kicsit szelidebb, bár kétségkívül nem olyan pontos.
 2. Garfield33 2010 máj 10. 18:33  
És azzal, hogy limitálták a búvárok napi számát, jócskán megemelhették a merülések árát - mondatja velem a gonosz énem (de hát van nekem más?).
Remélem, nem úgy számolták a halakat, mint a jó öreg Jacques...

 1. pygmy 2010 máj 10. 17:18  
Hmm, a resortok is nagy nyomást jelentettek a szigetek elővilágára, de a legnagyobb puszítást az okozta, hogy hosszú időre magára hagyták a szigetek a kalóztámadás után, és odaszoktak az orvhalászok dinamittal, ciánnal... A fegyveres őrök sem feltétlenül csak a turistákat védik a kalózoktól, hanem így a halászokat is el tudják riasztani.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés