»» ««
  fórumok / Képtár megjegyzések / Egy Búvárbázis emlékére...

Élt 7 évet...

Megnézem a(z) Egy Búvárbázis emlékére... albumot.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 340. Mr.Diver 2010 jan 10. 11:05  
A problémát megoldották...igaz olyan esztergomi módon
http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/az-eon-kapcsolt-az-elmenyfurdo-valtott-280196

Fürdő már van.....
 339. aron5 2010 jan 08. 17:14  
http://index.hu/belfold/2010/01/08/kikapcsoltak_az_aramot_az_esztergomi_elmenyfurdoben/

Thomas, de ez ugye nem "miattatok" van? :)))))

se tó, se fürdő...
 338. Thomasbuvar 2010 jan 07. 16:28  
Ünnepek előtt a strand üzemeltetőjének kezdeményezésére két ízben tárgyaltunk a dolgainkról. Ezeken a találkozókon kölcsönösen kinyilvánítottuk, hogy az egyeztetés kitűzött célja, egy lehetséges megegyezés és az, hogy közösen keressük "a mindkét fél számára előnyös" megoldást...
A második találkozón módom volt ismertetni - a szakosztály határozatán alapuló - együttműködési feltételeinket. (Ez lényegesen több, mint amit a strand üzemeltetője november 19-én számunkra megajánlott.) A másik fél időt kért, hogy jól átgondolhassa a felvetéseinket és azzal váltunk el egymástól, hogy ünnepek után ő fog jelentkezni tárgyalási időpont javaslattal... Most erre várunk.
 337. Vanek 2010 jan 07. 15:00  
Van valami fejlemény?
Az se baj, ha pozitív...
 336. DUPLA 2009 dec 28. 13:28  
A barátok jönnek-mennek, csak az ellenségek gyűlnek...
 335. Thomasbuvar 2009 dec 26. 22:58  
A "sárga oldalon" is olvasható egy vélemény. A "Hírek"-ben,  a "VOLT, NINCS: BÚVÁRBÁZIS A PALATÍNUS-TÓNÁL" cím alatt található a friss írás.
 334. Garfield33 2009 dec 23. 18:36  
Megnéztem kedvenc kézikönyvemet a "fojtatás" szó jelentését illetően: "Utasítás, amely a megbízott egyént arra készteti, hogy a célszemélyt a nyakának huzamosabb ideig tartó szorítása révén fulladás következtében beállott halállal ölje meg.
 333. Dondiver 2009 dec 23. 16:28  
Csak remélni tudom, hogy jól látod át a helyzetet mert az általad említett "faj" hajlamos a kannibalizmusra! Légy óvatos mert a megtévesztésben és az álcázásban is jók! Már amennyiben azonos "faj"-ról beszélünk!?
 332. átlátó 2009 dec 23. 15:01  

Béka-békaember gerinces faj, jól bírják a szélsőséges körülményeket, hideg, meleg, emberi hülyeség, rosszindulat, irigység,stb.
Ragadozó életmódot fojtatnak, általában a gyenge, satnya példányokat pusztítják.
Alapvetően túlélőtípus, régóta őshonos "faj"Magyarországon, első feljegyzések kb. 1950 évek.
Megjegyzés: sokan a mai békaemberek közül akkor még tervben sem voltak.
 331. Garfield33 2009 dec 23. 13:05  
Vagy Béres csepp a nyeremény...
 
Ne add le ennyire, tesó!
 330. DUPLA 2009 dec 23. 12:09  
Kösz. Lehetne Béres Alexandra a díjátadó?
 329. DUPLA 2009 dec 23. 12:03  
Tévedsz! A békaemberek a hideget-meleget egyaránt jól bírják. Hosszú nyelvük van, ezzel cserkészik be áldozataikat, majd be is kaphatják. Általában sötétben, négykézláb lapítanak az avarosban, csak akkor ugrálnak, ha rájuk fény derül.
 328. selezs 2009 dec 23. 11:13  
A cikk szerint a BÉKAEMBEREK bírják a hideget))/ mind a 4-en/)) az a kérdés, hogy a békák is bírják-e?)
Boldog Karácsonyt!
 327. bruno 2009 dec 23. 10:56  
helyesbítés: Dupla, ez volt az év hozzászólása. Nyertél egy nagyméretű, alig használt nitroxbuborékot.
 326. bruno 2009 dec 23. 10:55  
Sajnálattal hallom a történteket, én is szerettem a bázist

Dupla, ez az év hozzászólása. Nyertél egy nagyméretű, alig használt nitroxbuborékot.
 325. Káplán 2009 dec 22. 22:25  
Egyre érdekesebb .... Akarom mondani négyre .. :)
 324. Thomasbuvar 2009 dec 22. 21:27  
Hátha valakit még érdekelnek a Bázisunkkal kapcsolatos események...

Egyik szakosztályi tagunk az imént hívta fel a figyelmemet erre a cikkre.
Úgy gondoltam, hogy nem hagyhatom szó nélkül az írást, ezért e-mailben megkerestem a lap fenntartójának egy általam is  ismert tagját - a Dorogi Alpolgármester urat. Ezt írtam neki:

Kedves Lenci!

Most találtam meg ezt a hírt a városi hivatalos honlapotokon: http://www.dorog.hu/index.php?oldal=65&hir=71
Az nem derült ki számomra, hogy ki a cikk szerzője, de van két felvetésem az írásban foglaltakkal kapcsolatban. Mivel nem tudom hol lehet, illetve lehet-e helyreigazítást kérni, ezért Neked írok (nem utolsó sorban a Te tájákoztatásod is a célom.) Kérem a segítséged az ügyben:
1. A cikk azt sugallja, hogy az Esztergomi Spartacus SE. Búvár Szakosztálya szervezte a rendezvényt, de valójában a bázisunk megszűnése miatt, - ezt Esztergom Város Polgármestere rendelte el - a saját rendezvényünket mi kénytelenek voltunk lemondani. Magyarul a cikkben szereplő rendezvényhez szakosztályunknak nem volt köze, azt nem mi szerveztük.
2. A cikkben az szerepel, hogy Sturcz Antal a Szakosztály vezetőségének tagja, de ez nem felel meg a valóságnak, Anti nem vezetőségi tag, ráadásul nem is volt felhatalmazása a Szakosztály részéről, hogy bárhol is nyilatkozzon a szervezetünk nevében. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ehhez hasonló megnyilvánulásai miatt, illetve a szakosztály tagságának félrevezetése, valamint ki nem fizetett kötelezettségei okán, nevezett személy tagsági viszonyát, a szakosztály 2009. 12. hó 15-én megszüntette. ( A cikk megjelenésekor még fennállt a tagsági viszonya).

Hasonló tartalmú írás jelent meg a  "Hídlap" online változatában 2009. 12. 18-án, amit a lap szerkesztősége, a különböző nyilvános fórumokon való tiltakozásunk eredményeként, még aznap levett az oldaláról és a másnapi nyomtatott újságban már csak egy három mondatos, tényszerű beszámoló jelent meg a rendezvényről.

Bocsáss meg, hogy zaklattalak. Kívánok Neked Békés Ünnepeket és Boldog Újesztendőt.

Tisztelettel, Szabó Tamás

 323. elche 2009 dec 21. 21:53  
Na, ha a párom ezt olvasná... "Már megtettem a rendőrségi feljelentést..."
Bocs, ez messze megy a témától.
Bunny mondott valamit itt, én még (talán) nem, most egy hétnyi hozzászólást olvasgattam, és nagyon boldog nem lettem a leírtaktól. Hogyne lenne egyéni szimpátiám, nagyon is van. De bevallom, most már nem mindent tudok követni...
 322. medve 2009 dec 21. 12:18  
tény, hogy nem vagyunk egyformák, de én embert nem ismerek, akinek a neve ha bármilyen fórumon összefüggésbe hozatik egy BTK-ban jól definiált tényállással, nem mondja el a saját álláspontját.
apropó, rendőrségi feljelentés volt-e már?
 321. rálátó 2009 dec 21. 07:49  
Igazi "védenci" beszéd. Senki nem állította, hogy egy személyes felelősségről lenne szó. Mert midenki addíg megy el ameddíg hagyják. S bár tudták végig, hogy számszerűleg nem stimmelnek a dolgok, szemet húnytak fölötte. Ez mindenképpen hibás stratégia volt. Szerintem álmukban sem gondolták, hogy a kis új után az egész karjukat adniuk kell. Mert ezt ugyan vitatod, de a levél önmagáért beszél (a nevetséges, alá nem írt megállapodás méginkább). Ha nem kap vérszemet valaki aki pontosan ismerte a számokat, (erősen gyaníthatóan egy belső informátor révén),nem lenne ma miről beszélni és "védenced" valószínűleg továbbra is sütögetthette volna a privát pecsenyéjét. Élni és élni hagyni??? Nem toom miért ez jutott most eszembe. Az élni hagyni erősen sérült ebben a történetben. Az időzítés? Ezt talán kérdezd Tőle, hogy miért is november végén került elő egy szeptemberben született levél. Vádaskodások? Honnan nézve? Ami neked vád, az nekik tény. A támogatók nagyon úgy néz ki, hogy önként sorakoztak fel a szerinted érdekelt fél mögé. Ha úgy tetszik, eddíg és nem tovább engedtek az arcátlanságnak. Senki nem tökéletes :-))
Mindenesetre számomra érthetetlen, hogy egy ember akit ennyien rugdosnak, aki meg van győződve az igazáról, miért hagyja magát? Miért azt "vetíti" a kamasz gyerekeinek, hogy a becsületéért nem kell kiállnia. Nem a fórumon, ha frusztrálja az ország világ. Meg volt a lehetőség a zártabb körben történő egyenes beszédre, de azzal sem élt. Neharagudj, de a legnaívabb emberben is felmerül a gyanu egy idő után, hogy biztos mindenki légbőlkapottan vádaskodik?
 320. vándor 2009 dec 21. 06:48  
oh! csak vitatkozunk! semmi haragosdi. nem te v z első ezért írtam le, h pont nálad... ezért én bocs!
 319. vándor 2009 dec 21. 06:47  
nézzd végig ezt az egész történetet. van akit, ha támadnak kiáll és azt mondja "ide lőjetek". van aki dacosan begubózik.
senkiről nem állítottam, hogy tökéletes! nyilatkozik, nem nyilatkozik? álljon ki, ne álljon ki? úny álljon ki ahogy mondják!
v úgy ahogy a maga módján tud, v akar? és ezt konkrét helyzeten túl, elvonatkoztatva, kinek van joga eféle "ország, világ" előtthöz. ugrálnak itt már büntetőjogi kategóriák is, (becsületsértés, sikkasztás?). kérem szépen, ha ezek lennének,
ide is- oda is kinek van joga itt, ezen a fórumon tárgyalni? ha vannak(?), voltak(?), miért is most decemberben lettek ezek teregetve? valakinek most érdeke vádaskodni? így tud minél több támogatót maga mögé állítani?
ha ilyen csúnya erkölcstelen dolgok vannak, miért nem szaladtak korábban az igazság bajnokai? tudod ez az érthetetlen.
bár az emberi természetben sok minden elfér. annak külön örülök, hogy itt csupa-csupa gerinces, egyenes törvény tisztelő emberrel van dolgom.
meggyőződés? huszonéves koromban letettem róla, hogy álmokat kergessek. na! ez most azt hiszem leginább melenkólikus. de továbbra is szeretem az embereket. nem élem meg támadásként! vitatkozom, mert meggyőződésem, hogy a viták viszik előre az embereket. az más kérdés, hogy mindíg le vagyok... :-( de, mert nem volt kötelező, hát vállalom. :-) és arról sem vagyok meggyőződve, hogy annak egyetlen ember az oka, hogy ma itt tartunk, de én senkit nem kívánok bántani. nem akarok olyan lenni, mint amivel nem értek egyett. meg a csúsztatásoktól is tartózkodom.hű! ez most mártírosra sikerült. szép napot mindenkinek!
 318. rálátó 2009 dec 20. 20:16  
Miből gondolom, hogy kiosztós lennél? Kiosztós vagy "jól megmondós" csak játék a szavakkal. Egyébként nincs ezzel semmi baj. A fórumot tényleg erre találták ki, hogy leírd a véleményedet. Mint mineki aki itt megnyilatkozik.
Abszolút nem érzem, hogy itt bárki is mártír akarna lenni. Egyetlen embert kivéve. De az az egy ember csak előadta a mártír hőst (én mindent a legjobban csináltam mégis engem bántanak), majd azóta nyoma veszett. Itt legalábbis. Máshol jeleskedik nyilatkozni. Miért csak az itteniektől fél?  Hacsak azért nem mert a "nem egy orzág világ előtt tipusú" embereknek felementésük van a saját maguk tisztázásából. Azt azért becsülöm benned, hogy meglehetős vehemenciával teszed ki magad, helyette a támadásoknak. Meggyőződésből teszed? Vagy valami más oka is van?
 317. DUPLA 2009 dec 20. 19:16  
Akkor ez egy önkielégítő életforma. A betartáshoz kitartást.
 316. kovax 2009 dec 20. 18:57  
én minden előirást BEtartó önfoglalkoztató vagyok:-)
 315. DUPLA 2009 dec 20. 18:53  
Ez ám a peh! Azt mondod: elszámolást, de úgy értik, hogy leszámolást!
 314. kovax 2009 dec 20. 18:51  
hááát, nézőpont kérdése:-)
 313. DUPLA 2009 dec 20. 18:45  
Szégyen, de nem tudtam. Egész idáig azt hittem ezt a sikkasztásnak hívják.
 312. kovax 2009 dec 20. 18:40  
ezt hivják kettös könyvelésnek. te nem tudtad? :-)
 311. DUPLA 2009 dec 20. 18:38  
Füzet? Füzetek? Ez valami esztergomi számviteli specialitás? Beszkennelhetnétek egyet, mert ezekből az áfás számlatömbökből már hót elegem van nekem is.
 310. Dondiver 2009 dec 20. 18:32  
Elnézést kérek Töled ha sértö volt a meglátásom de csak és kizárólag azért a részéért ami Téged bántott a többit fenntartom! Ez pedig engedtessék meg, nekem!
 309. vándor 2009 dec 20. 17:38  
ja! hogy kiért mit teszek, vagy nem az csak rám tartozik. hogy érdemli v sem, megint csakk rám tartozik. hogy milyen kérdésben arra pedig még az utalást, célozgatást sem kérem, mert csak rám tartozik. :-)
ez engedtessék meg nekem!
az pedig, hogy valamiben nem értek veletek egyet 100%ig az pedig nem jelenti azt, h bármikor, bárkiért, bármit ne állnék ki.
 308. vándor 2009 dec 20. 17:33  
ő vállalta a nevét, meg új "nevet" is kapott. nem kell ez a színház. csak bátran!
 307. vándor 2009 dec 20. 17:28  
hát nem egy ország, világ előtt "le vele" tipus. honnan gondolod, hogy olyan kiosztós vok? van véleményem, mint itt mindenkinek. egyébként itt, így tényleg nagyobbat "üt". szerintem mindenki csak a maga eszközeit használja, amit a másik hagy. utálom, hogy mindenki mártír akar lenni, pedig senki nem az!
 306. vándor 2009 dec 20. 17:20  
nem? akkor miért itteni nevet láttam ott is?
tájékoztattak? nem, én csendben, de ott voltam, bár közöm semmihez. tudod mit? egy fecske nem csinál..., nem is akar.

 305. vándor 2009 dec 20. 17:12  
?:-) szerintem több füzetnek kell lenni, mert a szezon hosszú.
 304. rálátó 2009 dec 20. 12:22  
Szerintem a kiosztásból kéne juttatni a sok korrekt búvár mellett az inkorrekt csak a sajtóban nyilatkozó, a társaival szemben gyáván megfutamodó, gyűléseken meg nem jelenő, el és be nem számoló, mártírnak is.... csak ha már a korrektség szóba került.
 303. Dondiver 2009 dec 20. 11:46  
Kedves Vándor! Tiszteletem a kiállásodért! A baj csak az, hogy akiért teszed az nem érdemli meg. (ebben a kérdésben sem) A pontos információk hiánya rossz következtetések levonásához vezet. Sajnálom hogy ez az egész idáig jutott de abban is biztos vagyok , hogy nem "mi" akarunk, akartunk másokat megtéveszteni. Kár ,hogy ollyanok is hozzászolnak "más" fórumokon akiknek a véleményére én sem vagyok kiváncsi de ebben a kérdésben sem "mi" eresztettük ki a szellemet a palackból!
 302. Thomasbuvar 2009 dec 20. 11:15  
...A Szakosztály által, a strandbelépőkkel történő elszámolással a strand pénztára felé S. Antal volt megbízva...  Azzal viszont nem volt megbízva, hogy két nyilvántartó füzetet vezessen...
 301. Thomasbuvar 2009 dec 20. 11:07  
Kedves Vándor. Miért gondolod, hogy a 2000-ben (1960) benne vannak a saját tagok, a tótakarítók, a nyitó- és záróbuli résztvevői, illetve a szezonon kívül merülő búvárok? ...Nincsenek benne!  Természetesen a kísérők sincsenek benne, akik több mint 300-an látogattak el hozzánk idényben. Vegyük le az oktatókat, kedvezményezetteket, adjuk hozzá a kísérőket... Upsz!...  Bocsánat, de így több mint 2000 fizetendő strandbelépő jön ki...  Ki az, aki nem korrekt?
 300. pygmy 2009 dec 20. 10:44  
elgurultak a forintok. elgurultak a gyógyszerek. eltűnt a szénfogó.
 299. vándor 2009 dec 20. 09:38  
szép napot, sok korrekt búvár!
van aki még egy fórumon hozzászól (mert nem csak itt megy az igazság keresése ) és kiderül, hogy a búvárbázis üzemeltetés gazdasági sikerágazat.
van aki azt írja, hogy a szakosztály(?) fizetett a búvárok után. akkor milyen pénz tünt el?
a dokumentációban valóban nincs neve a kísérőnek ők a +1 fő, +2 fő stb. ott van tudom, mert én is írtam.
azt elfelejtettük megjegyezni, hogy a szakosztályi tagok után nem fizetünk, a hozzátartozóik után nem fizetünk, a saját tanfolyamosaink után, nem fizetünk (ugye oktató búvár urak), ő jó barát, ő nem fizet, a tanfolyamot hozó búvároktató nem fizet, ha 4 nél több búvárt hoz és van merülés vezetője ő sem fizet, a tótakarító búvár után megint csak nem fizet.
a merülési díj 1500.-ft., ebből 400.-(390) a strandé. én magam is volt, hogy mondtam egy egésznap a parton játszó gyerek után, h nem fizet.
és még egy apró adalék, nyitó, záró, tótakarító nem fizet! Már csak azért sem, mert a strandnak addig kell fizetni amíg az nyitva tart. starnd nyitás május közepe, strand zárás szeptember 01.
keressük tovább az "elgurult forintokat"! jó szórakozást!

 298. Mr.Diver 2009 dec 20. 08:24  
Ha ez vígasztal, hetek óta nem alszom nyugodtan.............
 297. Grelex 2009 dec 20. 08:14  
:-)

Most végeztem az első 12órámmal (18-06) és ilyen kedves hírekre kell reggeliznem és a
nyugodtan aludni térnem!

Szerinted?


 296. Mr.Diver 2009 dec 20. 08:02  
Most miért vagy ilyen hitetlen....rosszul ébredtél?
 295. Grelex 2009 dec 20. 07:45  
Annyira viszket a billentyűzetem!

"Tavasszal pedig ugyanúgy megnyit a bázis, mint ahogy szokott, így a Palára látogató búvárok továbbra is megkapják a megszokott szolgáltatásokat, sőt még az eddigieknél többet is" - hangsúlyozta Strucz Antal, a bázis korábbi vezetője."

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!

 294. Thomasbuvar 2009 dec 19. 23:31  
Nem az én érdemem, egy valóban hozzáértő találta meg... :)
 293. rálátó 2009 dec 19. 22:10  
Na végre! Ügyes vagy. Szép cikk. Most majd jól meg írják ezt is, hogy egyes fórumokon nemlétező cikkeket tettek közzé :-))
 292. Garfield33 2009 dec 19. 21:40  
Bravó, hekker-kém!
Én nem találtam, pedig érthetnék hozzá :-)
 291. Kékbálna 2009 dec 19. 20:57  
Hát igen. Van bér újságírás is. Hogy ez az-e? Nem tudom. Csak úgy eszembe jutott.
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés