»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-04 Évvégi rendezvények országszerte

Ahogy már megszokhattuk, az év végével többen is (víz alatti) rendezvényekkel búcsúztatják az évet, íme egy lista az eseményekről.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7
 96. istvanv 2009 dec 05. 19:44  
Na majd ha Tóásó-t hazaengedik... :)
 95. Thomasbuvar 2009 dec 05. 18:40  
Köszönjük a felajánlást.
Sajnos megfelelő infrastruktúra hiányában az Esztergomi Spartacus Sport Egyesület Búvár Szakosztályának, december 12-ei  rendezvénye elmarad. :(
 94. 19630319 2009 dec 05. 18:35  
Szervusz Thomasz!

Nagyon sajnálom ami veletek történik.Számomra is kedves a "pala" ugyan is itt vizsgáztam.
Több UEF-es búvártársam nevében igérhetem ha kell és tudunk segítünk(tavat sajna nemtudunk adni)
Ezek ellenére lessz-e v.milyen rendezvényetek dec.12-én?
Tisztelettel:Gábor búvár
 93. picco 2009 dec 05. 12:03  
Köszi! Általába publikáljuk. Nálunk is van némi káosz! Köszönjük mégegyszer!!!
Picco (András)
 92. Bunny 2009 dec 05. 12:01  
Minden évben írunk ilyen cikket, ha jövőre szóltok, szívesen belerakunk benneteket is már az elején!
 91. picco 2009 dec 05. 11:45  
Sajnos a bunkóság határtalan! Ami jó hagyomány , egy kicsit közelebb hozza az embereket , búvárokat azt pofátlanul rugják szét. Mentem volna én is Dorogra.  Felajánlás : gyertek hozzánk dec 20.-án hegyesre. Picco
 90. picco 2009 dec 05. 11:43  
Sziasztok!
A sort bővíttendő , talán a legrégebbi fenyőállítások egyike: a Győri Búvár SE  december 20-ai rendezvénye ! A régi hagyományokhoz híven nemzetközi színekben , mert újra itt lesznek a régi magyar , szlovák , osztrák , stb barátaink akik hosszú hosszú évek óta merülnek itt velünk a legnagyobb kiépített pálya mentén. 10 óra magasságában a megszokott placcon forraltborral , kajával , hibátlan hangulattal. Nagy fa , sok dísz, mégtöbb szaloncukor. ÉS A LEGFONTOSABB : NAGYON JÓ LÁTÓTÁVOLSÁG!! (egyenlőre tiszta víz , :-) ) PICCO
 89. Bunny 2009 dec 05. 11:08  
No igen, ez jó ötlet. Utána kéne nézni a dolgoknak kezdve a pályáztatásnál, odáig, hogy miért változott meg az öbölbeliek véleménye,stb. Aztán az egészet szépen publikálni, és remélni a legjobbakat!
 88. DUPLA 2009 dec 05. 10:53  
Természetesen lesz Búvár-bál, 2010 február 6 az időpontja, majd még küldök részleteset is, de a naptárba már bevésheted.
Nem kell szarozni velük Thomas. Ez közpénz, (közbesz) pályáztatási kötelezettség van, ha ez kimaradt feljelentést kell tenni hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Itt Pécsett is azt látom, (az EKF bugyelláris se piti), hogy amelyik ügyben valamilyen ürüggyel sikerül a rendőrséget, ügyészséget "meghívni", ott a legdurvább vadkeleti ötletek is egészen ejrópai végeredménnyel zárulnak.
 87. Káplán 2009 dec 05. 09:57  
No a jövőben be kell vezetni a tiszteltebeli tagságot. Milyen jól jött volna most 200-300 tiszteletbeli tag, :) A figura pislogott volna, mint a kiszántott vakond.
 86. zorro 2009 dec 05. 08:38  
Csak a nyilvánosság , és az összefogás ereje tud a "kocsog" hivatalok ellen megfelelő erővel fellépni !
Az kevés hogy itt morgung : TV , Internet , Rádió stb.
Tiltakozás , tüntetés : én szívesen segítek , csak szóljatok mit kell tenni !
 85. aron5 2009 dec 05. 08:36  
a slágeres hasonlat annyiban nem jó, hogy ott legalább mindenki tudta, hogy lesz pályázat és formailag volt is,itt még az se.
 84. Zook 2009 dec 05. 08:02  
Szia Thomas, most olvasom csak, hogy mi tortent a bazissal, nagyon sajnalom es oszinten remelem, h talaltok megoldast. Kocsog hivatalok.
 83. Thomasbuvar 2009 dec 05. 07:45  
Szia Dupla!
A bővítési ötleted jó, de a "kedvezmény" csak azokra vonatkozott volna, akik most tagjai a szakosztálynak. Már azon is meglepődött a strand üzemeltetője, mikor megtudta, hogy jelenleg 32 fő a taglétszám. Ej, pedig milyen jó kis toborzás lett volna! :)
Lesz-e jövőre bál nálatok?
 82. Bunny 2009 dec 05. 00:02  
A merülőhely és környékén már megtelepedtek a leenő szakosztály tagok, nem kell őket messziről odahordani :) Ezért is jó lenne, ha a kisöbölbe sikerülne beszuszmákolni magukat.
őszintén, én mindenben támogatom azt, hogy a bázis újra működjön azokkal, akik most is vitték, hiszen viszonyunk igen baráti velük. Saját kapcsolatainkat is megmozgatjuk, meg amit tudunk, megteszünk. De a slágeres párhuzamot folytatva (dínó kedvéért nem összehasonlítva :D) ott köztásasági elnök mondott nocsakot (igaz többet sem), meg ámerikás hajjakendek jelezték, hogy hohó, sajtószabaccság elvtársak? Oszt a két legnépszerűbb rádió csak elhallgatott, pedig tényleg nehéz volt elhinni. Papír az papír, hatalom az hatalom. Az a mancsracsapás meg nem valószínű, hogy meglesz, mert aki rácsaphatna az is benne van. Ha meg mi csapkodunk, hát hoznak gyorsan egy törvény (egyhangúlag) hogy politikus kezére csapni "égbekiáltó" bűn, és máris megoldották a dolgot.
Az a baj ebben az országban, hogy annak is elveszik a kedvét mindentől, aki még nem hagyta el a hajót, és próbálna valamit tenni. Itthon. Hazai pénzből, hazai nyereséget, nekünk, hogy jobb legyen. Ahogy a poklos viccben, azt az üstöt miért nem őrzik? Ja, ott a magyarok vannak, onnan nem jut ki senki. Ha az egyik elkezd felfele kapaszkodni, lehúzza a többi. Hát ez a mi kis hazánk.
 81. Kékbálna 2009 dec 04. 23:52  
Ejnye! Ez nagyon csúnya történet. Nagyon sajnálom.
 80. DUPLA 2009 dec 04. 23:19  
Alá kell írni Thomas, azt a papírt, hogy a szakosztály tagjai ingyen használhatják a tavat és a létesítményt. Ha ez meg van, leugrunk Kislétára, Olaszliszkára, Mátészalkára és búvárokat toborozunk a szakosztályba. Nyárra népszavazás lesz az eredeti állapot helyreállításáról, melléktermékként még pógi is lehetsz. (de ígérd meg, hogy akkor bosszúból beleteszed Esztergom címerébe a scuba szerkós Spartacust)
 79. vizidino 2009 dec 04. 22:04  
tudom hogy nem ez volt a hozzászólás lényege, de nem veszem bóknak hogy a sláger rádióhoz hasonlítottál minket :)
 78. áááááávadász 2009 dec 04. 21:47  
azon morfondírozok magamban, hogy lesz-e valamikor olyan kishazánkban, hogy a kapzsi kezekre egyszer valaki odabasz. olyan istenesen jó nagyot egy szívlapáttal.
talán nem megoldás, de a feszültséget mindenképpen oldja...
 77. Thomasbuvar 2009 dec 04. 21:26  
Teljesen reálisan látod a dolgokat és talán ez is lesz a forgatókönyv. Viszont van egy "de": Hét évvel ezelőtt, a víz kezelői jogokkal rendelkező helyi horgászegyesület, az azt megelőző időszak búvár-horgász atrocitásai miatt (nem egyszer volt verekedés, többször ki kellett jönnie a rendőrségnek is), úgy döntött, hogy a tavon megtiltja a búvárkodást. Én személyesen ismertem az Elnököt, akivel a mai napig jóban vagyunk és ennek az ismeretségnek köszönhetően, sikerült megállapodni a horgászokkal, sikerült visszavonatni a már meghozott határozatot és sikerült az elmúlt hét évet a legnagyobb egyetértésben végigcsinálni...
Az öbölbe való átköltözéshez is megkértük- és megkaptuk a vízkezelő hozzájárulását.  Természetesen azt is tudják már, hogy miért nem valósulhat meg az a dolog, amiben megegyeztünk... Most lesz nemsokára a Horgászegyesületnek éves közgyűlése... Vajon eszükbe jut, a hét évig Csipkerózsika álmát alvó határozat a búvárkodás beszüntetéséről?...

 76. bálnabá 2009 dec 04. 21:22  
Sajnálatos és szomorú hír!

Élhetetlen egy ország lettünk, ahol az írigység, kapzsiság és a hazug szavak döntenek el mindent. Az eset nem tipikus és nem egyedi. Detto mint a Hévíz tragikomédia. Izomból belepolitizálnak valamibe ami azt hiszik magától tojja majd az aranytojást. Pedig már anno Marx is megmondta, értéket a csak a munka teremt.

Egyetlen utat látok de azt határozottan. Sajtónyilvánosság! Helyi és országos szinten.!A helyi rádióban is egy beszélgetős riport ráirányíthatná a figyelmet a városvezetés fura dolgaira.
Az MBSZ is lobbizhatna komolyan az ügyben, de minimum tájékoztatást kérhetne, jogokat képviselhetne setb... Káplán barátomnak igaza van ez nem magánügy! Én értesíteném a Szövetséget a történtekről. Annál is inkább, mert itt van az ország egyetlen víz alatti búvármúzeuma (javítsatok ki ha rosszul tudom) nemdebár?

Birkániában birka vezérek banga birkákat terelgetnek. De meddig?

Tavaly nagyon élveztem a karácsonyi merülést nálatok és idén is nagy létszámmal készültünk. Sajnálnám ha elmaradna.

Keserű vigasz. Ám szeretnénk barátainkkal mi is találkozni, beszélgetni, trimix teázgatni... Tudom , hogy nem ugyanaz az érzés, sosem lesz ugyanaz a hangulat, de...
Ezennel nagy nagy tisztelettel a Spartacus szimpatizánsokat és fanokat szeretettel meghívjuk az erdőkertesi FA ÁLLÍTÁSUNKRA. Ez a tó ugyan sekélyebb is , kisebb is, ám még itt békében és szeretetben élnek egymás mellett a horgászok és a búvárok. Relatíve nincs messze DOROG-tól.

Szebb napokat barátaim. Sajnálom és átérzem a helyzetet.

 75. Bunny 2009 dec 04. 21:00  
Nos Dorogi tanulság: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ha hívnak merülni, menni kell, nem halasztgatni.
Kár a helyért, én mondjuk baromira örültem, amikor Thomas először szólt, csak akkor a mondatnak ott vége volt, hogy átköltöznek a kisöbölbe. Az a hely ugyanis -már legalább régebben- ezerszer jobb hely volt, mint a nagytó, ahol a bázis eddig állt. Én remélem azért, hogy a bázis mégis el tud indulni, és ha lehet akkor a kisöbölben, és remélem azt is, a horgászok nem tették tönkre ott a vizet az etetéssel.
A folytatás mondjuk már tipikus magyar történet, nem az első amit hall az ember. Bejáratott hely, megbízható emberek, jól üzemel aztán belerondítanak, mert valaki valahol úgy gondolja, ő is tudná csinálni, vagy csak egyszerűen valaki nem szimpatikus neki, stb. Azon gondolkoztam hol is hallottam ilyen sztorit mostanába, aztán eszembe jutott. A sláger/danubius pont így járt. Most úgy látszik ez a divat, még az is lehet, az indíttatás is ugyanúgy politikai?
Egy biztos, sokan fognak először szolidalitásból bojkottálni. De a helyzet az, ha ott nyílik megint egy bázis valaki neve alatt, nem tartom lehetetlennek, hogy megint lesz ott élet. Oktatni kell valahol, és aki odaszokott már, lehet úgy van vele, kedveltem a srácokat, de nekem valahol oktatni kell.
Az is lehet, hogy valaki politikai kapcsolatokkal átveszi az üzemeltetést, aztán azt mondja akik eddig ott voltak, hogy ez meg ez az elosztás, csináljuk tovább, ki tudja? Sajnos az a helyzet, az ilyesmi ebben az országban simán előfordul, és az még a jobbik eset, hogy megvárták, amíg a szerződés lejár.
 74. pygmy 2009 dec 04. 20:34  
ööö, bizonytalan vagyok. nekem Vanek gyanús. feltűnően sokat járt ki az idén, a nyári szervezkedésben is lelkes volt, mostanság meg eltűnt...
 73. Garfield33 2009 dec 04. 20:24  
Ne nyaggasd!

Látod rajta, hogy vívódik. Valakit le kell lassan köcsögöznie, és ez nehezére esik, mert úriember.
Meg talán egy kicsit úgy is van a dologgal, mint a tyúk, amelyik menekül a kakas elől: fut még pár kört, mert másképp rafogják, hogy egy ribanc...
 72. Aladár 2009 dec 04. 20:00  
Artikulálj szépen, na!
 71. Thomasbuvar 2009 dec 04. 19:32  
Miért nem tudom jobban megmagyarázni? Hát, mindenkinek vannak korlátai és én már ott vagyok a sajátom tövében. :)
Van még valaki más is, aki nem érti?...



Kicsit sajnálom, hogy nem azokról a rendezvényéről beszélünk, amikről a cikk érdemi része szól. Én kérek elnézést!... :)
 70. Thomasbuvar 2009 dec 04. 19:25  
Mit válaszolhatnék erre? Derülget, derülget... :)
 69. marothizsolt 2009 dec 04. 19:25  
Értem.... vajon miért?
 68. Ibolya 2009 dec 04. 19:24  
Szeretünk....
 67. Ibolya 2009 dec 04. 19:23  
Miért...nem derült még ki???
 66. Thomasbuvar 2009 dec 04. 19:22  
Előbb, vagy utóbb ki fog az derülni!... :)
 65. Thomasbuvar 2009 dec 04. 19:21  
Ennél szabatosabban, mint ahogy leírtam, nem fogom tudni megfogalmazni, sajnálom... :)
 64. marothizsolt 2009 dec 04. 19:20  
Ki lehet az a "valaki" vagy "valakik"?
 63. Luciferin 2009 dec 04. 19:18  
... és miért nem megyünk Karácsonyfát állítani??? Annyi ember (kezében kivont búvárkéssel) komoly meggyőző erőnek tűnik...
 62. marothizsolt 2009 dec 04. 19:18  
Ha tudom, nem kérdezem.
Zavaros a kép hogy ki szerzödött, ki üzemeltetett, ki nem hoszabitott kivel szerződést, és miért?
 61. Thomasbuvar 2009 dec 04. 19:07  
Miért? Te hogy tudod? Ha másképp, azon nem lepődök meg. :)
 60. Thomasbuvar 2009 dec 04. 19:04  
Az Esztergomi Spartacus Sport Egyesület Búvár Szakosztálya volt anno a szerződő fél a várossal. A szakosztály üzemeltette mostanáig a bázist. Volt olyan időszak, amikor a tagjaink egymást váltva láttak el a bázison ügyeletet és volt olyan időszak is, amikor egy-egy évre megbíztunk a bázis gondnoksággal egy, vagy két szakosztályi tagot. A mindenkori szakosztály vezető volt a bázisvezető. Az első 3 évben ez  V. Laci volt, őt S. Antal követte, az utolsó másfél évben pedig nincs a szakosztálynak megválasztott vezetője, hanem egy öt fős testület irányítja a szakosztályt illetve megválasztottunk egy három fős felügyelő bizottságot, akik a bázis tevékenységét felügyelték.  S. Antal másfél éve elvállalta, hogy viszi a bázissal összefüggő dolgokat - ügyelet, gondnokság stb., pont ezért mondott le a szakosztály vezetői megbízatásról.
 59. marothizsolt 2009 dec 04. 18:45  
Tényleg !
Eddig ki volt az üzemeltető, ki volt a "bázisvezető" neveket kérek!
 58. Thomasbuvar 2009 dec 04. 18:41  
Persze. :)
 57. Káplán 2009 dec 04. 18:40  
Mutyifalva.
 56. Edka 2009 dec 04. 18:40  
El vagyok képedve, és őszinte részvétem. Mi is jövőre akartunk többet kijárni...
Ha nagyobb lenne a kertünk azt mondanám ide becuccolhattok.
Semmi vigasztaló nem jut az eszembe, de együttérzünk a kedvessel veletek.
Azért 12-én személyesen is találkozunk veletek ugye?
 55. Thomasbuvar 2009 dec 04. 18:37  
Káplán 48-ra volt válasz az iménti írás.
 54. Thomasbuvar 2009 dec 04. 18:32  
Talán számoltak... A Polgármesterünk által aláírt levél szeptemberben készült (lehet, hogy már akkor alá is lett írva). Viszont az eredeti dátumot valaki  szépen lejavította hibajavítóval és tollal ráírta a 2009. 11. 19 dátumot...
Vajon nem arról van szó, hogy a hideg téli időjárás miatt ne tudjon a szakosztály olyan döntést hozni, hogy visszaállítja a  viszonylag rövid, 30 nap alatt az eredeti állapotot? Illetve esetleg nem arról van szó, hogyha a parton el is takarítja a létesítményeket, a pár fokos vízből nem fogja tudni elvinni a műtárgyakat és otthagyja a bázis új üzemeltetőjének?...

Nyilván valakivel, vagy valakikkel előzetesen tárgyalt is a strand üzemeltetője. Na arról is lesz egy véleményem, akiről kiderül majd, hogy adta magát az ügyhöz. ... Persze azért annyira nem vagyunk szegények, hogy ne legyen elképzelésünk arról, hogy ki(kik) állnak a dolog mögött. Kíváncsian várom, mikor fognak hallatni magukról. Lehet, még itt is megjelennek majd... :)
 53. Káplán 2009 dec 04. 18:24  
Elég nagy hátszél van ebben az ügyben. A szálak egész Rómáig érnek. Nem vicc.
 52. Garfield33 2009 dec 04. 18:20  
Az egész egyházmegye? Plébános, esperes, kanonok, püspök, stb???
 51. Káplán 2009 dec 04. 18:16  
Tólünk 20-30  ember is aláirja .:)
 50. Garfield33 2009 dec 04. 18:15  
Hééé, te!

Azért mindent nem kell a nyakamba varrni! Természeti katasztrófákért, lezuhanó repcsikért, esetleg robbantásokért vállalom a felelősséget, sajnos a kapzsiság és rosszindulat ellen nekem sincs orvosságom.
Nagyon sajnálom, mert tetszett a hely, néhány bulin még szívesen megjelentem volna ott, sőt, a demencia egy bizonyos fokát elérve talán a merülésre is rá lehetett volna venni...

Ha írtok majd neki(k) egy levelet, amin a "kabbe te köcsög" kifejezés szerepel, egy szignóra tőlem is számíthattok.
 49. Ibolya 2009 dec 04. 17:48  
Gondolom hamarosan kiderül minden....
 48. Káplán 2009 dec 04. 17:10  
Ezért leegyszerűsited a kérdést. Vajon számolt-e azzal, hogy nem lesz aláirva a "nemkétoldalúan előnyös" szerződés?
Van-e valaki a "talonban" ? Az illető szemébe azért mélyen belenéznék.  Amúgy engem érdekel, hogy ki üzemelteti.
46: Mafla. Költői kérdés volt. :)
 47. Ibolya 2009 dec 04. 17:06  
Mivel szándékukban áll tovább üzemeltetni a bázist,nem valószinű,hogy bárkit is érdekelne ki áll a háttérben :-((
Az már más kérdés,hogy a bázis vonzerejét meg tudják-e teremteni (tartani) a megszokott színvonalon,hiszen semmi "látványosság "sem fog maradni!
Első   1 2 3 4 5 6 7
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Shark Point

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés