»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-28 A csepeli halpusztulás margójára

A sajtóban olvashattunk a történtekről, ebből az írásból viszont az okok tisztázásának folyamatát ismerhetjük meg.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. Káplán 2009 nov 03. 18:09  
 4. Chamea 2009 okt 29. 15:37  
Nem, ott volt 1 év haladék, amikor is betiltás előtt fel kellett használni az összes készletet és utána tiltották be. A betiltás nem ugrásszerűen történt és a betiltás tervezete előtt is csak és kizárólag engedéllyel lehetett hozzáférni, mint pl tömény kénsavhoz. Azt sem kapja meg az ember csak úgy, engedély kell a tartásához meg a megvételéhez is, nem adják ki csak úgy, ahogy a fegyvert sem. Én sem szívesen megyek abba bele, de Ön nem látja, mi van ott: üres mezőn megyünk végig kocsivel, illetve házak előtt: Hol valamilyen polieszter meg autógumi meg egyéb anyagot égetnek és locsolnak valami anyagot a tűzre vagy pedig kisebb nagyobb szemétkupacok mellett megyünk el. A szomszédok telke előtt is nagyobb kődarabok, csempe darabok, használt mosdókagyló, WC csésze stb. Azon az üres mezős területen mindenhol háztartási hulladék otthagyva, elromlott hűtő, tv, rádió, számítógép monitos, számítógép, háztartási szemét, állati ürülék, döglött állatok tetemei, stb, a tó bűzlik, abból halat enni nem lett volna szabad, nemhogy fürödni benne illetve használni azt a vizet. Kutyásokat nem nagyon látok ott ebekkel fürdetni abba a koszos vízbe, nem is csodálom. Nem hiszem, hogy cégfeliratos autóval rakta volna azt bele valaki, vagy a sittes törmelékbe borított valaki mérget és az lett leöntve oda vagy hordók vannak valahol elásva, még az lehet, amit a legkevésbé tartok valószínűnek, hogy a saját emésztőjébe öntötte bele valaki és onnan szívárgott bele a tóba, esetleg még az lehet, hogy valahová leraktak hordókat, az egyik tulajnak megtetszett az egyik hordó és beleöntötte a vízbe a mérget és a hordókat kimosta szappannal. A tettes egyik esetben sem beazonosítható.
 3. Bunny 2009 okt 29. 14:34  
A csepeli tó és környéke tényleg kritikán aluli, én egyszer voltam ott karácsonyfa állításon, de akkor sem merültem, és nem is igazán tervezem. Azt, hogy hogyan került bele a vegyszer szerintem az életben ki nem derítik, hacsak valaki nem látta amint valaki cégfeliratos autójával odaáll, és belelocsolja ...
Az is érdekes kérdés, hogy a betiltással együtt meg lett-e oldva a vegyszer biztonságos kivonása, volt-e hely ahová le lehetett adni, és ott szakszerűen megsemmisítették-e, vagy csak simán betiltották, ha megtaláljuk büntetünk, amúgy meg csinálj vele amit tudsz. Ezzel persze nem védenék senkit, csak gondolatfoszlányok. Mondjuk 300 liter azért durva mennyiség (1.5 200 literes tartály pl), ennyi nem lehet Józsibácsi pincében, cégnél az eltűnése meg csak feltűnik valakinek.
 2. Chamea 2009 okt 29. 12:38  
Höhöhö, pontosan ezért tette rendbe maricyka a horgászokat egyik és másik fórumon: ha a növényvédős pilóta szórta volna szét a mérget mindenhova, szerintük a szél nem viszi szét mindenfelé a mérget? A telkekre, háziállatokra stb udvariasságból nem száll rá a méreg, uygi? Van egyáltalán 300 literes a repülő tankja? Arról már nem is beszélve, hogy hektáronként szoktak 4-6 litert használni a repülősök állítólag és ahhoz nagyon sokszor kellett volna a tó felett repülni, hogy annyi bekerüljön oda. Meg állítólag még mindig jelen van a karbofurán a vízben, pusztulnak a halak most is. Ha egyszeri belemenetelről lenne szó, a talajvízzel kicserélődött volna. Abból a szeméthalmazból, rendezetlenségből, ami ott van, ne sírjon senki, hogy ilyen megtörténik. Az egész környék szinte odahordja a szemetet, a víz fekáliától bűzölög, ÚGY ÉRTSD, HOGY OLYAN ISZAP VAN A VÍZ PARTJÁN A KÖVEK KÖZÖTT, HOGY A KUTYÁM VIZÉBE KÜLÖNB VOLT SOKSZOR(júliusba voltam ott). A parton, víz közvetlen partján gyakran autógumik, rossz műszaki cikkek, háztartási hulladékok, hordók mindenfelé. Az sem biztos, hogy szándékosan került bele: valaki megrendelt egy konténert és feltöltötte törmelékkel. Ahogy Szigetszentmikóson szokás, hogy éjjel kinyílt a kocsiajtó, beborul a vegyszer a sittel teli konténerbe, rá a levett sitt, csapódik be a kocsiajtó és már távozik is a bunkócska drága. A konténert utána bevitték a telepre, ott kiöntötték, rá a billencsre, onnan ki a tóra. Addig, amíg más konténerébe dobják illetéktelenek a szemetet és nem tehet a tulaj semmit(Most kapaszkodj meg: ha látom, hogy ilyen van, nem üthetem csak úgy meg, mert engem ítélnek el, fel kell hívnom a rendőrséget(úgy késő délután ha ez 50, hangsúlyozom ÖTVEN perc alatt sikerül és még ugyanennyi idő alatt kiérnek a zsaruk, akkor már istencsászár vagyok és rekordokat döntögetek az ügyességemmel) ők kijönnek helyszínelni és majd később kapok egy papírt, hogy nem találtak semmit és a nyomozást felfüggesztik, mint ahogy történt 2-án, hogy megtámadott egy késes idióta és megkaptam a nyomozás felfüggesztéséről szóló papírost, mialatt volt köztéri fénykép is, hogy ki volt az és még a fényképet sem küldték tovább a ferencváropsi yardra, nekem kellett rablókat nézegetnem). Ez van, ameddig más konténerébe pakolják a saját szemetüket, mérgező hulladékukat(sőt már hallottam olyanról is, hogy egy szippantós a folyékony hulladékot engedte bele egy nagyobb konténerbe és az építésvezető meg ott anyázott a munkásokkal) és nem tehet a tulajdonos semmit sem, mert önbíráskodás. Lehet mutyizni a hivatalos szerveknél még egy darabig, tuti, hogy majd valami vizsgálat végeztével majd találnak egy kisebb vállalkozást, akinél lesz 2 liter régebbről maradt karbofurán, ami tescos üvegben van és ráverik a balhét, hogy ő juttatott bele 300 liternyit, a valódi tettes, mint mindig megússza.
 1. atengercsendje 2009 okt 29. 07:45  
Köszönöm a növényvédős pilóták védelmét. Bár ahogy minden munkakörben dolgozhatnak felelőtlen emberek, nyilván itt is előfordulhat, de alapvetően nem jellemzőek az elsodrodásos károkozások. Ilyen mennyiségben pedig egyszerűen lehetetlen. Az már sokkal jellemzőbb, hogy minden kárt a légi kijuttatásra fognak.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés