»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-07-06 India is fejlesztené a búvárüzletágat

A kontinensnyi méretű ország turizmusában eddig marginális szerepet kapó búvárkodástól sokat várnak.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 12. áááááávadász 2009 júl 06. 22:41  
amerre én jártam tengerpartokon, ott nem nagyon volt nyoma sem a búvárkodásnak, bár mi igyekeztünk kerülni a túristás helyeket. lehet felkapottabb heleken van valami. e mellett mi 1-3 naponta utaztunk tovább, így sok időm nem volt sehol lehetőség után kutatni.
egyszer találkoztam egy amerikai oktatóval, aki elkeserített. elmondása szerint csak saját cuccal lehet merülni. értsd palack, kompresszor. a látnivalókról se zengett ódákat, így hamar letettem a merülésről. volt kint más érdekes.
 11. Garfield33 2009 júl 06. 22:08  
Amíg - bár fejenként jóval kevesebbet, mint egy amerikai - de nem állnak neki enni...
 10. shark 2009 júl 06. 20:06  
Aladárnak is tiszteletem, de bocs, a választ Mircinek szántam, üdv: Shark
 9. shark 2009 júl 06. 20:05  
A partvidék valóban mangróvemocsaras lapály, a parttól távolabbi szigetek zátonyok szépek. Az egyetlen bökkenő,
a búvár infrastruktúra teljes hiánya. Nem igen lehet hajóhoz jutni, bár lehet hogy most már más a helyzet. Én Bombay
fölött, a Juhu-beachtól északra, ahol kezd a part sziklássá válni próbálkoztam merüléssel, de nem igazán lett életem nagy emléke.
 8. hopposztkopp 2009 júl 06. 19:37  
A két véglet. Láttam filmet óniszap szedőkről és a másikat az Andaman szigetekről.(az utóbbi arról híres, hogy rendszerint lenyilazzák a helybeliek a területükre tévedőt, az akkori miniszterelnök biztonságát sem tudták szavatolni - inkább nem ment oda)
A lakosokról. Tény, hogy a vallás ami alacsony szinten tarja a bűnözést. Volt vita, mert amerikai elemzők szerint 176 indiai gyereket nevelnek fel annyi ráfordítással (eszköz, tananyag, stb), mint egyetlen amerikait. Visszaszóltak: azzal az egy amerikaival van több gond. Nem?

 7. Bunny 2009 júl 06. 11:56  
6ásvadás járt arra, remélhetőleg ő is mesél majd kalandjairól :) Bár úgy tudom búvár az nem sok volt, vagy ami volt meg nem kimondottan kellemes.
 6. Mirci 2009 júl 06. 11:12  
Hát igen, azt hiszem meglepődnénk, ha egyszer ott tényleg tartanának egy valós népszámlálást. Ottjártunkkor felmerült ez a téma, és akkor volt valami pénzügyi szakció, ha kettőnél több gyerek volt a családban, de ezt senki nem tartotta be. Népszámláláskor a "felesleges" gyerekeket elküldték otthonról. Sajnos ezek a gyerekek később iskolába sem kerültek, mivel papíron nem is léteznek...
 5. pygmy 2009 júl 06. 10:30  
kiették a halakat. vannak hozzá elegen:(
 4. Mirci 2009 júl 06. 10:28  
Úgy kb. 10 évvel ezelőtt egy hosszabb kiránduláson beutaztuk India délnyugati részét, hosszan időztünk Keralában is. Akkor még szinte egyáltalán nem jártak arra külföldiek. Az egyetlen dolog, ami népszerű volt, a mocsárvidéken bambuszhajókon utazgatni. Kerala partvidékének nagy része a feltöltetlen Floridához hasonlít: nem tudni hol ér véget a mocsár és kezdődik a tenger...

A tengerparton sehol nem emlékszem korallos részekre (persze nem álltunk meg minden faluban), merülésről akkoriban szó sem lehetett, de sznorival több helyen körülnéztem, a látótáv feltünően rossz volt ott is, és megdöbbentően kihalt volt a víz. Valahogy nem ezt vártam egy trópusi tengertől. A parttól távolabb valóban vannak korallos szigetek, de ott nem voltunk.
 3. Aladár 2009 júl 06. 10:23  
A túrizmus egyéb területein sem okoz ez gondot, miért épp a búvár businessben zavarna be?
 2. Káplán 2009 júl 06. 10:10  
Kérdés, hogy kik fogják üzemeltetni a bázisokat?  Hogan tudják kezelni a nyitott "nyugati stilust" az elég erős kasztrendszeri beidegződésekkel szemben?
 1. shark 2009 júl 06. 09:38  
A rendkívül hosszú tengerpart ellenére, Indiában csak néhány partszakasz igazán alkalmas merülésekre. A legszebb és
ígéretesebb terület a szubkontinenstől viszonylag távoli Nicobar szigetcsoport, amely a legutóbbi időkig katonailag zárt
terület volt. A kontinensen a legjobb merülőhelyek talán Kerala államban találhatók. A Bengáli-öböl  ( India keleti part-
vidéke) a Gangesz hordalékbehordása miatt csak korlátozott lehetőségeket nyújt. Személyes tapasztalatom szerint, az
észak-nyugati partvidék, Bombay ( Mumbai) környéke is hasonló, zavaros, alig pár méteres látótávolságú víz, a homályból előbukkanó potenciális kockázatokkal ( bikacápa ). Keralában vannak szép korallos területek.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Merlo Reef

Sudan

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés