»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-14 Búvárra támadt egy bikacápa

Az ausztrál haditengerészet búvára súlyosan megsérült a balesetben.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 7. aron5 2009 feb 26. 07:29  
Félek, ezt most nem lesz alkalmam megkeresni, tehát kérlek, ha megtaláltad a hálót, szólj. :)
 6. BoGyesz 2009 feb 26. 00:02  
Hozzá szólók, mert én itt lakom Bondi-on. :-) Van cápaháló, de én még eddig nem láttam sehol sem, pedig rengeteg úsztam és merültem már az öbölben. Állítólag valahol a déli részen van egy háló, de semmi értelme, mert csak kb. egy apró részét zárhatja el az öbölnek, nem értem.
Van néha cápa riadó, olyankor az emberek a parton kémlelik a vízet, de én még nem láttam is cápát. Az úszók és búvárok az északi részen szoktak lenni, ez a támadás meg a déli részen volt, ahova csak a szörfösök mennek. Többször merültem már úgy, hogy az öböl közepén jöttünk vissza, de még nyomás sem láttam ennek az hálónak. Hol lehet? :-)

 5. bohóchal 2009 feb 23. 22:54  
Bevallom, látva a cápahálóban elpusztult cápák százait, a cápiknak drukkolok (főleg, mert valószínűleg sosem fogom arrafelé cibálni a halál bajuszát)... :)
 4. Bunny 2009 feb 17. 10:23  
Anno amikor kint voltam volt egy cápatámadás a bondi-on. Egy kis gondolom whitetip valahogy bekerült a part mentén lévóő elzárt "medencébe" és ott kissé megharapott egy fürdőzőt. Egy hétig ezen röhögött fél a város, cápa támadás a medencében.
Rafkós egy dögök ezek, mit nekik cápaháló!
 3. Overlander 2009 feb 16. 23:45  
Nem történt szigorítás a part használatban. Két napig keresték a szörföst megtámadó cápát, de nem találták. Érdekessége, hogy Bondi-on van cápaháló is, de ennek ellenére rendszeresen bebarangolnak a cápák. Idén már többször kellett a partot időlegesen (órák) a partot lezárni, míg az életmentők zodiákkal kihajtották a cápikat a fürdőző területről. Hajtóvadászatot nem indítanának azt nem nagyon venné be a tömeg gyomra. Az elmúlt 12 hónapban sok cápát láttak és sok támadás is volt a déli, keleti partján a szigetnek. Ahol a katonai búvár támadása volt, ott meg nem nagyon fürdenek (igaz évente van öböl úszás minden Márciusban), mert az nem messze volt a katonai kikötő bejáratától.
 2. pygmy 2009 feb 16. 08:12  
hmm, és egyébként a támadások után mit tesz majd a hatóság? lezárja a partot vagy csak kitesz egy táblát? szigorú korlátozásokat vezet be esetleg hajtóvadászatot indít? vagy minden megy, mint régen, beavatkozás nélkül? azért gondolom, még arrafele sem mindennapos esemény két ilyen sajnálatos eset, ezért kíváncsiskodom...
 1. Overlander 2009 feb 15. 22:29  
Kis pontosítás, a búvár (a rendőrbúvár merülőtársával együtt) a felszínen volt mikor a támadás érte. Sajnos jobb karját amputálni kellett és az orvosok nem biztosak benne, hogy megtudják menteni a jobb lábát. Rá pár nappal a híres Bondi Beach-en ért támadás egy szörföst (a huszas évek óta nem volt itt támadás). Már esteledett (vacsora idő cápiéknál) és a szörfös a felszinen a deszkán csücsülve leste a hullámokat. a Kézfejét majdnem teljesen leharapta a cápa és súlyos sérüléseket szenvedett a combján is.

M.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

San Francisco Maru

Micronesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 48m, látótáv: 25m felett

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoknagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés