»» ««
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Best of

Bármilyen víz alatt készült képpel nevezhetsz, amin a fő téma nem a búvár (tehát vizi élőlény, roncs stb), és 2008-ban készült. Szavazás határideje: 2008. december 31. 21.00 óra.
Megnézem a(z) 2008 Best of albumot.
Szavaznék!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7
 268. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:56  
Tetszik a dinamikája a képnek, de a minősége katasztrófa. A feje még kapott vakufényt, az színhelyes, de a "szárnyai" és a hátsó része az nem is tudom, hogy sikerült ilyenre. Túl sok photoshop vagy ennyire nem bírja a kis ellenfényt a kompakt? Balra tolódott a hal, jobbrább komponáltam volna, vagy még megpróbálnám állóba megvágni! Az ilyen felvételeknél ahol a nap velünk szembe van, akár bele komponáljuk akár nem, fontos, hogy legyen manuális állítási lehetőségünk és brutál vakunk, mert az automatika nehezen oldja meg a dolgot. Ennél a felvételemnél is le kellett blendéznem és rövid időt kellett választanom, hogy a háttér ne égjen szét, miközben a leblendézés miatt a vakut talán fullba kellett elsütnöm! (ugye a vaku hatásába -azt tudjuk- az idő nem szól bele csak a blende választás!)
 267. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:44  
Fontos a természetfotónál, hogy az állat amit fotózunk az lehetőleg szebb legyen valamiért (vagy különlegesebb) mint az átlag. Na ez a bohóchal öregebb mint a fotósa talán, mert szegény nem túl szép. Nem rossz kompozíció, de talán a gazdája is érzi, hogy bohóchal fotóból van milliárd már a világon, egy ilyen színileg is érdektelen felvétel ma már nem rúghat labdába. Valami különlegesség kell a bohóchalhoz, hogy kicsit jobb legyen mint az átlag.
Ide Zook felvétele lenne jobb példának, mint az én képeim, ott a folt hatás, amire gondolt Bunny tényleg érvényesül és feldobja a képet, de nekem csak ezek vannak:
-pl legyen nyitva a szája:

Vagy az ikráival:

 266. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:36  
Hát az mindig gond egy képnél ha a témát keresni kell. Főleg ha a két témából a hozzánk közelebb eső az életlen, még zavaróbb. Persze ez kis kompakttal nem megvalósítható téma, talán csak nagy vágással mert sokkal több rutinnal. Az ilyen pici halaknál,amik magukban annyira talán nem is érdekesek különösen fontos a környezet! Millió számra találhatunk belőlük ezért csak tökéletes környzetben fotózzuk őket!

 265. Vanek 2008 dec 19. 12:34  
Ez a szellemcsikóhal tetszik. :-)
Viszont a szembelámpázó búvár nélkül jobban tetszene. Tudom, az olyan kötelező tartozék, ebben a nyújtott harminc fokos testtartásban, de épp ezért egy kicsit műanyag. Viszont ha lenne egy finoman gyöngyöző buborékfüggöny, amiből "kirajzolódik" a "szellemcsikóhal", na az minden mesterkéltsége ellenére alighanem tetszene.
 264. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:30  
Ez egy nehéz táma, mert ennél a csigánál nehéz felfedezni, hol az eleje és hol a vége! Kékbálna kollega törekedett a homogenitásra (kevés a zavaró elem a képen) a csiga szépen kitölti a képet, de...
Nem figyel ránk, elfordul.
Ilyennel próbálkoznék:
Legyen rögtön egyértelmű mi is ez, hol a feje stb..
 263. Vanek 2008 dec 19. 12:27  
Spec nekem kifejezetten tetszik, hogy az üreg bejárata is látszik. És ezek a tarka, amorf formák ("díszek") inkább ráerősítenek a "sátáni kacajra".
A fekete hátteresen olyan semmiből jön, sehová se tart érzésem van és még az arányérzékemet is teljesen elvesztem, hogy ez most egy 3 mm átmérőjű ártatlan kis nyavajás, vagy egy laza 40cm-es fenevad.
 262. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:26  
Sajnos napoleonom nincsen, ezért nem tudok képet mutatni, hogy mitől lett volna jobb, ezért ilyenkor kicsit irigy is vagyok és jobban tetszik is a kép a hibái ellenére. Egyértelműen gyenge a vaku, nincsen színe szegény halnak, és itt zavaró a vágás is. A búvár épp kilátszik, és a víz is mintha agyon tisztogatott lenne, vagy nagyon nagy dzsuva volt. De tetszik a napoleon iránya, a megvágást kivéve a kompozíciója.
 261. OG-Lee 2008 dec 19. 12:20  
Na ilyen őszinte kritikákra lenne nekem is szükségem a videóknál. Ebből lehet tanulni! Csak így tovább !!!
 260. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:19  
Na ez a kép kapott rendesen szaturációt a gazdájától! Jó a röhögös portré, de állóban gondolkodtam volna eleve a fotózásnál és akkor egy csomó felesleges dolog leesett volna a képről!
 (itt addig fészkelődtem míg a lukból amiből kikandikált semmi nem látszott, persze vagy 25 felvétel kellett hozzá)
 259. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:15  
Jaj eljutottam a kedvenc részemhez,Archi kollegát (kollega!? Mióta vagyok én..... áhh hagyjuk! :-) ) lehet(ne) fikázni.
Természetesen látszik, hogy gondolkodó ember, profi készítette, jól kitalált felvétel,mégha messze nem is a kedvenc felvételem Architól. Kötözködés gyanánt: jó lenne ha nem a modell fején keresztűl menne az ostorkorall, és persze a tisztább víz is meg tudná dobni a képet. És ha egy narancs szűrőt kapott volna a két vakufej és szép színes lenne a korall! (persze az már nem az amit láttunk a víz alatt, az nem a valóság - hallom a felzúdulást) ( ez az óriás gorgónia is narancsszűrővel kapta vissza a szcínét- női bokaharisnya a vakukra, mert olyan nagy volt, hogy több mint egy méterről fért bele még a halszembe is)
 258. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:06  
Szeretem amikor a víz felszinét láthatom egy felvételen, mert az nagyon visszaadja a víz alattiságát a képnek. Ezen photoshoppoltam volna egy csomót, mert elég döglött színe van a tengernek is eg a pillangóhalaknak is.
Színileg:

 257. Darth-Digilog 2008 dec 19. 12:00  
Azért nehéz erről a képről írni,mert látszik,hogy a technika is nagyon gyenge, ezért biztos vagyok benne, hogy teljesen amatőr fotóssal van dolgunk. Örölük, hogy színek vannak a képen, de egy fotóhoz, főleg a best of-ban sokkal több kell.
 256. Darth-Digilog 2008 dec 19. 11:55  
Ez is egy szép felvétel, persze lehet vitatkozni miért fekete a háttér és hogy lehet így lefotózni természetesen a csikóhalat. Szóval ez nekem egy picit mű, tényleg olyan mint amit szoktak néha néhányan írni a homogén háttérről, hogy azt azért nem szeretik,mert a halakat ne úgy fotózzuk, mint a tablóképeket. Na ez egy szép tablókép a csikóhalról.
Elképzeléseim kb hogy lenne jobb:


És,hogy lássátok próbálkoztam mindennel én is, a világ még fel nem fedezett szellem-csikóhala. Egyedül nekem van róla felvételem! :-)   /Dupla expoval készült/

 255. Darth-Digilog 2008 dec 19. 11:49  
Első próbálkozásnak nem rossz! A fene vigye el,már megint lágyszívű vagyok! :-)
Ami tetszik: szép átlós elrendezés, a hal elött több van mit mögötte, nem zavaros a kép.
Ami nem: Vágott a hal farka (nem vészes), a két iros hal inkább zavaró-főleg, hogy meg is van vágva a bal alsó, a sziklanagyon világos amin ül a hal, és oldalról picit még mindig felülről fotózott ezért picit statikus a felvétel.
Ilyet tudok pl elképzelni erről a halról:
Megpróbáltam olyat, ahol szintén van még plusz hal( a folt felül)

 254. Darth-Digilog 2008 dec 19. 11:42  
Már tudom miért kellett tegnap abbahagynom a képelemzéseket /inkább fikázásnak hívnám :-)/, mert nem akartam dícsérő szavakat leírni,de most már nem úszhatom meg,mert ez a felvétel nekem tetszik! Sokan szidják ha meg van vágva egy téma a felvételen és az gyakran tényleg zavaró is, de ha 3-4 oldalon vágott akkor én általában nem találok benne semmi kivetnivalót (ld.: sok vihart kavart Archi cápás felvétel). Itt is jót tesz a képnek, szinte a szájába kerülünk a halnak. Szerencséje van divefotonak,mert a bal szeme még épp látszik, így ez sem teszi tönkre a felvételt, bár ha jobban szemből fotózta volna talán még jobb lenne a kép. Szép a hal is, mozgalmas a felvétel, gratulálok! (sajnos) :-)
 253. Vanek 2008 dec 19. 10:01  
Persze, hogy nincs. Sosem állítottam, hogy van. :-))
 252. Garfield33 2008 dec 19. 09:56  
Akko nincs izlésed  :-)
 251. Vanek 2008 dec 18. 17:39  
Bár ígéretemhez híven Zookra és Rád osztottam az első helyet, holtversenyben.
 250. Vanek 2008 dec 18. 17:38  
Nyugi. Te az utolsó leszel. Minden tekintetben...
 249. horvathv 2008 dec 18. 17:19  
Nekem ér , más a mércénk, én hobbibúvár vagyok , te fotós ...
 248. Garfield33 2008 dec 18. 16:06  
Folytasd, folytasd!
 247. elche 2008 dec 18. 15:33  
Én Thomasbúvárral már nem merek versengeni. Az idén úgyis inkább többet videóztam (bár azt sem olyan sokat), de ezt a képet úgy egyszerűen csak kedvelem. Egyébként különösebben izgalmasnak én sem gondolom, pozitívuma számomra talán az, hogy aránylag jól látszik rajta ollós barátunk- dokumentumfotónak Neufeldről elmegy talán.:)))
 246. Darth-Digilog 2008 dec 18. 15:26  
Az oldalról lefotózott halak, miközben a háttér inkább csak ront a felvételen mint segítene (ilyen szempontból még a stéges sü.. hal is jobb volt), nagyon érdektelenek tudnak lenni .:-(
 245. Darth-Digilog 2008 dec 18. 15:24  
Azt érdemes figyelni, hogy izgalmasabb egy kép ha a téma vonalai nem párhuzamosak az oldalakkal. Ugye ezért szoktákmondani, hogy az átlós elrendezés jobb. Thomastól kaptunk már ennél jobbat, így elche kollega a legnagyobb tisztelet mellett (nyal-nyal) sem tudok a felvételmellett voksolni, de több rosszat nem írok róla legalább. :-)
 244. Darth-Digilog 2008 dec 18. 15:21  
És ér 21 eurót ez a felvétel? Mert ha nem akkor még mindig veszteséges a dolog! :-)
Nem az a kérdés, hogy mennyibe került a kép, hanem, hogy az "eszmei" értéke az többet ér neked vagy sem!
Ez a felvétel nekem nagyon statikus. Ott egy s... le sem merem írni, szóval egy hal a stégen, oldalról lefotózva és semmi nem törtőnik. És úgy gondolom nem is fog...
 243. Darth-Digilog 2008 dec 18. 15:18  
Olyan érzésem van ezzel a képpelkapcsolatban, hogy nagyon vágott, mert nagyon gyatra a minősége. Persze lehet csak túl tömörített vagy egyszerűen túl photoshoppolt. Persze a szokásos Thomasbúvár egsz jó felvétel minőség most is meg van, és persze az édesvíz kellemes zöld színét is élvezhetjük. Nincs részlet a tulaj fején, ezért bár szép a kompozíció olyan értelemben, hogy nincsenek oda nem illő zavaró elemek a képen, de a lényeg is a zaj és a pixelesedés homályába vész el! :-(
 242. Vanek 2008 dec 18. 15:17  
Persze én is szavazok.
A regisztráción kívül nincs semmi feltételhez kötve a szavazás és kifejezetten előnyös, ha minnél többen szavaznak.
 241. Darth-Digilog 2008 dec 18. 15:15  
Na kezdjük! Bár azt terveztem több időm lesz (előbb érek haza), de van 20 percem majd max folytatom.
Az első felvételt nem illik szidni,mert becsülni kell a bátor versenyzőt, de azért néhány gondolat.
Minden bizonnyal élmény volt ezzel a békahallal találkozni, valószínűleg ezért került a best of-ba, de sajnos a részletek az orránál már teljesen eltűnnek, azaz túl van lőve. Én a leendő menyaszom kis automatáját rögtön beállítottam -2/3-ra, és azóta is így van. És jó képeket készít, nem lő túl a vakuja. Sajnos színek sincsenek a képen és a környezete sem az, amire meg fogom győzni a barátaimat, hogy a merűlés szép és jó.
 240. pygmy 2008 dec 18. 14:59  
azok közül a képek közül, melyeket nem küldtek be, sorry, de a sajátjaim jobban tetszenek:)

igen, lehetne verseny "a ki tud szebben elmesélni egy búvártörténetet", vagy "a pillanat, amit nem sikerült lefotóznom, de el tudom mondani" díjakért is...

te (is) egyébként pontozol? hányan pontozhatnak, akik nem küldenek, kvázi abszolut kívülállók?
 239. Garfield33 2008 dec 18. 14:56  
A kép nem rossz, de te azért dícsérted meg, mert a névrokonod a kis kukac.
 238. Vanek 2008 dec 18. 14:53  
Már bocsáss meg, de az, hogy nem küldök fotót, még igazán nem indok arra, hogy ne dícsérd meg őket...
 237. pygmy 2008 dec 18. 14:50  
kit szabad?
téged nem lehet, mert te (sem) indulsz soha fotóval...
Garfield? nos, még egyetlen épkézláb képet sem tudott kivágni a homályos videóiból...
gyakorlatilag, itt ki is fújt a dolog, mert ha mást dícsérnék meg, pl. bunnyt a szép bohóchalas képéért, akkor azonnal balhézni kezdtek:)

 236. Vanek 2008 dec 18. 14:44  
Szégyelld magad! Legközelebb jobban gondold meg, kit dícsérsz meg!
 235. pygmy 2008 dec 18. 14:37  
nem! öööö....ő szép képet küldött...amit megdícsértem:)
no, onnan indult egy lavina...
 234. Zook 2008 dec 18. 14:08  
mi? hol? ki? mitmivan?! :)
 233. Vanek 2008 dec 18. 14:02  
No várjál csak, várjál csak. Ez valami célzásféle volt Zookra?!
 232. Garfield33 2008 dec 18. 10:54  
Szóval elhatárolódsz tőlem, de tökéletesen igazat adsz?  :-)
 231. pygmy 2008 dec 18. 10:50  
azért ne mossuk egybe azokat, akiknek szavait rendre kifordítják azokkal, akik kifordítják!


a best of pár képtől eltekintve picit visszafogottabbnak tűnik nekem, lehet, tényleg jobb a választék, ha konkrét a téma...
 230. Garfield33 2008 dec 18. 09:59  
Tényleg álmos voltam, de úgy gondolom, hogy még sohasem hallottam ilyen gyönyörűen túlzó költő metaforába ágyazott terminus technicust a "fizikai törvényeket és határokat is átlépő abszolút nullákra"   :-)
 229. vizidino 2008 dec 18. 09:30  
"számomra -271 Kelvinekkel"

elég álmos lehettél :)

(csak hogy megragadjam a lényeget)

 228. Darth-Digilog 2008 dec 18. 09:11  
DD fog írni, mert végül is best of van, tehát most tényleg lehet komolyan venni a fikázást. De elöbb megy 4 fenyőfát venni, azután kicsit dolgozni (nem sokat),majd visszatér és fikáz. De legjobban majd ha Dupla filmét nézi! Mert megérdemli! :-)
 227. áááááávadász 2008 dec 18. 08:16  
ja, hallottam, hogy rájuk tukmáltad magad (kisszék).
anyukád sose monta, hogy az interneten nem szabad ismerkedni, tele van gunusz bácsikka, mint te.
a listám nem teljes, nem említette meg mindenkit, akinek néha jó napja volt, és valaha is tett ilyen hózzászólást, bár igazad van, te is felkerültél.


 226. Zook 2008 dec 18. 01:41  
Vagy azzal, amely legtobbet jelentett neki...sztem ez nagyjabol mukodott is. Joccakat es szep almokat, meg a leggonoszabb macskanak is.
 225. Garfield33 2008 dec 18. 01:21  
Az sem baj. Egyszer lehetne olyat is.
Hogy mi a jó benne.
Bár "best of"-ra azt gondoltam, mindenki a legjobb képével jön. Vagy legalábbis nagyon látványossal.
Oszt mégsem.
 224. Zook 2008 dec 18. 01:13  
en csak jokat mondanek...bunny mar le is teremtett miatta tobbszor :)
 223. Garfield33 2008 dec 18. 01:05  
DD a smukkot polírozza.
Értékelj te.
(én is buliztam, és a jó rozé ellágyít...)
 222. Zook 2008 dec 18. 00:58  
garf, jofiunak itt vagyok en, keress mas szerepet...ertekelni nem tudtam, mert eppen mulatoznom kellett (igen, igy, betegen, ilyen az elet...)


DD! nyomas ertekelni mert igy ertekelhetetlen vagy! :D
 221. Garfield33 2008 dec 18. 00:04  
Komolyan úgy érzed, hogy több esélyem van rá, mint a jóságra????

(Istenem, fél óra blöffölés, és máris begyűjtöttem a két legértékesebb bókot, amit csak kaphatok)
 220. elche 2008 dec 18. 00:00  
Szerinted mire van nagyobb esélye? (Nem ismered olyan jól, ezért megsúgom: a szépségversenyen...)
 219. Vanek 2008 dec 17. 23:58  
Világbéke? Te most jó akarsz lenni, vagy szépségversenyen akarsz indulni?!
Első   1 2 3 4 5 6 7
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés