»» ««
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia

Térség: Indo-pacifikus térség
A merülőhely-adatbázis országleírásához kapcsolódó fórum. Ide várjuk a javításokat, kiegészítéseket, amiket beépíthetünk az országról szóló adatlap tartalmába. Emellett az országhoz kapcsolódó utazási élmények, útitárs keresés vagy más általános témák is helyt kaphatnak itt.

Tovább az ország adatlapjához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 41
 1830. áááááávadász 2011 már 20. 11:11  
nem kerestem máshol netet, csak vacsizni jártunk ki a faluba, de emlékeim szerint sehol nem volt kiírva a net lehetőség.

 1829. Bunny 2011 már 20. 10:43  
TTT-ben műholdas net van, mert akkor amikor ott jártam még nem volt a környéken rendes nagysebességű kapcsolat (értsd ADSL pl). Azóta lehet már van, ők meg nem akarták kidobni a drága motyót. Tulambenben volt máshol gyorsabb net? Mert ha nem, akkor imho nem a TTT hibája, viszont ha volt akkor elég ciki hogy nem váltanak ...
 1828. Garfield33 2011 már 19. 12:31  
Majd a beszámolódban azt a helyet lécci halálfejjel jelölni.
Mármint, ahol nem volt sör.
Nehogy véletlenül oda tévedjek
 1827. PDIC 2011 már 19. 12:26  
Ráadásul sör sem volt. Nem is tudom, hogyan bírtuk ki. :-)
 1826. pygmy 2011 már 19. 12:24  
Bakker, az emberevő pápuáknál nem volt net??? Skandallum!
 1825. PDIC 2011 már 19. 12:23  
Balin és Phuketen nekem sem volt gondom a netezéssel. A többi helyen néhány kivétellel vagy nem volt, vagy használhatatlanul lassú volt. Azért túléltem, de elvonási tüneteim voltak. :-)
 1824. áááááávadász 2011 már 19. 12:17  
én balin mindenhol találtam neten, egyedül bunny által dicsőített ttt-ben volt kritikán aluli a sebessége.
még olyan is volt, hogy a szállást nem találván este leparkoltam egy netkuckónál, és 2000 rúpért (22 Ft) a googl map-en megnéztem, hogy merre menjek.
 1823. PDIC 2011 már 19. 10:17  
Mi is tervek nélkül repültünk Balira, ráadásul ott csak pár napot akartunk tölteni, várt még ránk némi mászkálás Indonéziában. Néha azért nem tudtam eldönteni, hogy kaland vagy katasztrófatúrán vagyunk. :-) Ráadásul a legtöbb helyen nethiányban szenvedtünk, így párszor a reptéren derült ki, hogy amit mi elképzeltünk az nem nagyon jön össze. Nem akkor, nem oda, nem annyiért... Végül 20 repülés (amiből egy gépet lekésni egészen jó arány) és + 2 ország meglátogatása után szép emlékekkel jöttünk haza az eredeti időponthoz képest 1 héttel később .
 1822. pygmy 2011 már 19. 09:59  
Lehet. De továbbra is azt gondolom egy kis angol tudással felvértezve jól lehet boldogulni ezen a szigeten mindenféle komolyabb tervezés nélkül. Ezt azért jó tudni, mert a Qatartól várható hasonló akció később is, szóval, érdemes lecsapni a jó repjegyekre, és csak úgy belevágni:)
 1821. Bunny 2011 már 19. 09:45  
Meg azért tényleg ehez kell egyrészt 6ás féle mentalitás másrészt az a rutin amit felszedett magára. Magam is tudom anno AU-NZ utat agyon terveztem, mostmár tudom elég csak beesni ahogy 6ás is írta az első pár napra foglalt szállodába, aztán megy tovább minden a maga módján, és az tök nagy élmény. De persze vannak, akiknek azért nem javaslom az ilyesmit, és nyilván ha az ember nem a párjával utazik hanem mondjuk csapattal, gyerekkel azért más a tervezési mód.
De egy biztos, megvan a maga varázsa annak a fajta utazásnak aki, hogy "ahogy lesz úgy lesz", ismerettségek esetleg barátságok (én még mindig tartom a svájciakkak a kapcsolatot akikkel ott összehozott az út), nagy élet tapasztalatok és így tovább.
 1820. pygmy 2011 már 19. 08:12  
Mondjuk Balin ezt meg lehet csinálni, ezt jó, ha mindenki tudja:)
 1819. áááááávadász 2011 már 19. 06:36  
mindenképpen, főleg ha azt nézzük, hogy mennyire alaposan szerveztük a nyaralást.
1 héttel az indulás előtt még a célpont se volt fix. aztán ide volt legjobban illeszkedő olyan jegy arra az időszakra, amikor el tudtunk szabadulni, ami még megfizethető volt. "alapos mérgelés és tervezés" után így mentünk balira.

úgy érkeztünk meg, hogy az indulás napján foglaltunk kocsit és 1 éjszakára szállást a reptér közelében. mindkettő bejött.
annyit tudtunk baliról, hogy a dc-n átfutottam a leírásokat, és stefitől kaptam egy pár soros zanzát, + indulás előtt vettem egy könyvet baliról.

szóval nagy rizikóval indultunk, de mindez nem bosszulta meg magát. minden remekül alakult, és az első 4 búvárkodós nap alatt volt időnk kitalálni a fő vázat, hol hány napot, majd menet közben alakítottuk kedvünk szerint a programokat.

lehet sokakat frusztálna az ilyen nyaralás, én annak idején indiában megkedveltem a lesz, ahogy lesz utazást. volt olyan város, ahova míg beért a busz a pályaudvarra, már sejtettük, hogy nem fogunk maradni. aztán a szállások árát, a környéket látva még aznap buszosztunk is tovább, de volt olyan, ahol tovább maradtunk, mert annyira jó volt.


 1818. pygmy 2011 már 18. 08:47  
Hmm, elég kafa ez...
 1817. áááááávadász 2011 már 17. 18:54  
mivel sosem voltam nem márciusban balin, ezért nehezen modom azt, hogy máskor kafább.

volt 13 merülésem, és ebből max egyet cserélnék el (crystal bay), ezt is csak azért, mert az ezt megelőző manta pointos merülésen sikerült 55 percet átlag 3 méter távolságban eltöltenem 1-4 mantával.
megtaláltam azt a pontot, ahol fordultak, és egy darabig időztek. ott szépen belebegtem 4 méteren egy hatalamas sziklához és csak vártam, hogy jöjjenek. néha 20 cm-re úsztak el az arcomtól, csak a jólneveltségemtartott vissza attól, hogy megsimogassam őket. szerencsére az erős hullámzás miatt mindenki más 8-9 méteren leledzett, és nem jöttek oda. én az élményért cserébe bevállalaltam, hogy aznap nem ebédelek.

ami még nagyon bejött, az seraya. megfelelő vezető hihetetlen élővilágot mutat. életem legjobb rákász kalandja volt. vagy 6-7 különbözőt láttam csak itt. aki a ttt-hez megy kérje yasen-t, ha seraya a célpont. még könyékig is beásta magát az iszapba, hogy kiemelje anyaggal együtt a beásós halacskát.

mivel esős évszak van, ezért az ég szinte végig felhős volt amíg thulambenben voltunk, így a 16:30-as merüléseken már szürke volt a kép. alig lehetett látni a szirtiket 10 méterről. ez engem nem zavart, legalább nem égtem le, a csajomat már jobban.

ami még március hátránya, hogy nincs szezon, nusa dua félszigeten rengeteg dc van, de vagy 8-at végigautóztam mire találtam olyat, akinek volt túrája. 2 emberrel nekiindulnak, de én csak magam merültem, így csatlakoznom kellett.
ez mondjuk thulambenben előny v olt, mert sokszor magam merült 1 szem guiddal, igaz 2x kezdőkhöz csaptak, és rövidebb lett a merülés.

mindent egybevéve sikerült megtalálni az egyensúlyt a merülések, és a szárazföldi programok közt. nincs hiány érzetem, bár egy mola-mola még befért volna.

 1816. Garfield33 2011 már 17. 10:11  
Nem is a nembúvárkodást...
 1815. pygmy 2011 már 17. 10:06  
A csajozást?
 1814. Garfield33 2011 már 17. 10:04  
Csajozni ment a csávó, a merülés annak a terhére mehetett csak, szóval nem vihette túlzásba  :-)
(még az sem biztos, hogy nem irigylem érte)
 1813. pygmy 2011 már 17. 08:57  
Hmm, és összefoglalhatjuk a márciusi bali túrát úgy, hogy  merülni nem annyira kafa, de van cserébe egy csomó fesztivál?
 1812. áááááávadász 2011 már 16. 20:44  
azok is voltak.
 1811. pygmy 2011 már 16. 09:55  
És a merülések? :)
 1810. Luciferin 2011 már 15. 17:28  
"pár képet tettem fel ebbe a képtárba"
Jól tetted, szépek. A szöveg is érdekes.
Köszönjük...
:-)
 1809. áááááávadász 2011 már 15. 12:14  

aki március környékén megy balira, annak érdemes utána néznie, hogy a saka naptár  szerint mikorra esik a balinéz újév, és úgy időzíteni, hogy pont kint legyen. idén március 5.-re esett a nyepi, így részesei lehettünk. a mai mesénk erről szól:

maga a nyepi (csend napja) nem túl érdekes az utazó számára, ilyenkor a helyiek jól otthon maradnak, meditálnak, és nem dolgoznak semmit. erre a napra érdemes egy jól felszerelt szállót keresni, mivel senki nem mehet ki az utcára (többek közt a közlekedés is tilos). szintén tabu a szórakozás, ezért ezen a napon nincs tévéadás se. a szállodákban igyekeznek a vendégek kedvében járni (filmek, spa kedvezmény, stb.), de a szálló területét senki nem hagyhatja el. a medenceparton pezseg az élet, míg a tengerpartot egy kifeszített piros fehér szalag zárja le. akit bővebben érdekel, itt  olvashat utána, rövidem meg itt

ami igazán érdekes, az az ezt megelőző nap, amikor is gunuszt szimbolizáló ogoh-ogoh szobrokat körbehordozzák, majd az est végén rituálisan elégetik. (én láttam olyanokat, melyeket ugyan nem égettek el, de módszeresen szétverték a fejüket, kéz-, és lábfejüket)
a szobrokat már hetekkel korábban elkezdik építeni, mi már csak a befejező fázist láttuk, amikor a testek megvannak, de valamiért a fejet csak a legvégén teszik fel. minden településen csapatok alakulnak, melyek egymással versenyezve nagyobb, "szebb", látványosabb szörnyet készítenek. egymástól az eltérő színű egyen póló alapján különböztethetőek meg.
hihetetlen, hogy mennyiféle szobrot készítenek, a másfél méterestől egészen az 5-6  méter magasig. utóbbiak alig férnek el az utakon, elől megy két ember 1-1 hosszú bambusz bottal, és emelgetik az útjukba kerülő vezetékeket. a szobrok olyan légiesek, hogy némelyiknél el sem tudtam képzelni, mitől nem dől le. a legmegdöbbentőbb az a szobor volt, ami csak egy boton támaszkodik, és vízszintesen lebeg a föld felett.
a legtöbb szobrot fiú gyerekek viszik a felvonuláson (egyen póló, sarong, és fejkendő), így különösen fontos, hogy könnyű és strapabíró legyen. a váz bambuszból készül, amire papírt ragasztanak. az így elkészült alapot festik és díszítik, nekem nagyon tetszettek . a szobrok közös jellemezője a hatalmas fogak, és körmök. némely csapat fény fűzérekkel is operál, igen hatásos mikor este vörösen világít a szobor szeme. a versenyszellem igen magas, ezért egyesek zenekarral, táncosokkal kísérik a szobraikat.

aki úgy dönt, hogy erre az időszakra teszi a nyaralást, klassz élménnyel lesz gazdagabb, de készüljön rá, hogy ezen a napon délutántól sokfelé lezárások vannak az ünnepségek előkészületei, és a felvonulások miatt.

pár képet tettem fel ebbe a képtárba.
 1808. PDIC 2011 már 07. 10:43  
ungibungi...jo is lenne...
 1807. Garfield33 2011 már 07. 10:26  
Most már itt az ideje, hogy a nyamnyamok diónyi agyadat még összébb zsugorítsák, megegyenek ebédre, de előtte természetesen ungibungi...
 1806. PDIC 2011 már 07. 10:20  
A bevetelt mindenkeppen. Mondjuk az nem sok, mert koszt/kvartelyert dolgozom lassan 4 hete, szabadnap nelkul. Jelenteni is fogom a szakszervezetnek. Ma megvolt a 46. merules ezen a turan. Teknos hegyek, humphead parrot csapat mandarinhal, stb. (Bandaneira)
 1805. Garfield33 2011 már 02. 11:07  
Munka közben, bocsi.
Remélem, az adóbevallásodban is feltünteted!
 1804. PDIC 2011 már 02. 09:31  
Nyaralas ?!?
 1803. Garfield33 2011 már 01. 14:29  
Indonéziába? Hát hogyne!
 1802. Aladár 2011 már 01. 14:26  
Én is mehetek?
 1801. Garfield33 2011 már 01. 14:03  
Nem zavarlak nyaralás közben.
Majd egykét üveg bor mellet, hogy érezd a törődést.
 1800. PDIC 2011 már 01. 13:45  
Kerdezz batran.
 1799. Garfield33 2011 már 01. 08:54  
Asszem néhány infót meg kell tudmon tőled. Akár az életed árán is.
 1798. PDIC 2011 már 01. 04:34  
Jaja. Lassan. 9 amboni merules utan irany Bandaneira, ott egy hetig leszunk, a tobbit majd meglatjuk.
 1797. Garfield33 2011 feb 26. 18:38  
Látom, megint csajoztál, és utánad az egész falu... Hogy valaki nem bír a nagy természetével.
Lassan jöhecc is haza
 1796. PDIC 2011 feb 26. 13:41  
Sziasztok!
Ma mjdnem lattam pygmyt, csak nem volt otthon. (A helyi divemaster szorgalmasan keresgelt a szokasos helyen, de nem talalt. Par nap szarazfoldi maszkalas utan vegre merultunk. (Ambon) Az elozo helyen utcai zavargasok voltak, ez hatraltatott. :-)
 1795. Garfield33 2011 feb 25. 09:41  
Jogos, palong-palongnál a meredeken is ott vannak, valahol 24 m körül. Kaptam is ott dekót rendesen, mire hozzájuk jutottam. Amúgy nem szürkék, hanem szürkék, piros bibircsókokkal...
 1794. pygmy 2011 feb 25. 08:10  
Hmm, egy vita margójára...
 1793. Luciferin 2011 feb 25. 07:40  
... és kitöltsed a könyv kérdéseit és adj egy fényképet...
 1792. áááááávadász 2011 feb 25. 05:50  
nitroxot mar tavaly nyar ota "csinalom", csak kene 1 szabad nap, hogy elolvassam, es elmenjek vizsgazni.+a kotelezo merulesek.
4 nappal az indulas elott meg az is kerdeses volt, hogy el tudok-e szabadulni.
 1791. áááááávadász 2011 feb 25. 05:46  
hat a roncsnal nincs pygmy, a guide szerint annyit molesztaltak a fotosok, hogy kampec. a drop offnal 1et taltam, palung palungnal viszont 1 korallon lakik 4 is, de ezek mind szurkek.
 1790. Garfield33 2011 feb 24. 21:30  
Én ismertem mindkét pigmy lakhelyet, de tavaly tavasszal már egyiken sem voltak. Sem a drop off-nál a nagy legyezőkoralon.A pigmy-k nem örökéletűek, ahány száz atomvillanást ki kell bírniuk, nem beszélve néhány baromról, akik kézzel baszkurálják őket, meg akik letarolják a korallt, amin laknak.
Szóval egész tulambenben nem volt viziló, csak Kububan láttunk többet. Van ilyen sajna...
 1789. Bunny 2011 feb 24. 17:19  
TTT-be nintrox nélkül menni, te balga ember, te, csinált volna neked itt sok oktató egy nitrox tanfolyamot utazás előtt! Legalább említsd meg nekik a dc-t, hadd lássák, hogy volt némi értelme hogy egy hétig ott süttettem a hasam az asszonnyal. Én imádtam egyébként, lehet 1-2 dollárt lehet fogni máshol, de tuti a TTT-be mennék vissza, és Adrinak is a TTT volt a leginkább bejövős hely.
 
A közismert pygmy lakóhely (ha még élnek) a roncs orránál lent pont az alján van egy gorgónia. Na azon lakott kettő amikor én ott voltam, a rózsaszín-fehér fajta. Kimondottam nitroxos csikóhalak a mélység miatt :)
 
 1788. áááááávadász 2011 feb 24. 16:25  
koszi, ezt kerestem volna. lila, rozsaszin, az ugyanaz, csajos szin.
a roncstol nyugatra a part esik, igy nehezen tudom elkepzelni, hogy tole eny-ra lenne 35 meters pont, de holnap megnezem.
a "felso" sarka gondolom az eszakit jelenti, ahol az etterem van.
 1787. áááááávadász 2011 feb 24. 16:12  
coco, belolem se tudtal nitrox buvart csinalni, oszt itt van a sok felesleges nitrox for free.
 1786. pygmy 2011 feb 24. 14:52  
Én csak rózsaszínnel találkoztam, de arra nem kérdeztél rá.

Egyébként meg nesze, idéznék a pygmykről:
"... a roncstól északnyugatra, a nagy semmiben, ott 35-40 körül vannak még gorgóniák, és rajtuk olyan pygmyk, akik ritkán látnak fotóst.
Ha unod a Corall gardent, húzz le 29 m-re, kb a Tauch felső sarkára merőlegesen, ott van egy hatalmas "Stonehenge" szerű tisztítóállomás, sőt fölötte 4 m-rel is van..."

 1785. Luciferin 2011 feb 24. 14:45  
Szivesen csinálok a nem búvár csajodból búvár csajt. :-)
 1784. áááááávadász 2011 feb 24. 13:57  
oszkar, a tiszteletbeli nyul kedveert itt is.
hol van a lilas pygmy a ttt/tol indulva? mar csak holnap vok itt, ugyhogy sosban kene az info.

a latotav nem tul jo, de en dorogon edzodtem. a felhok miatt eleg keves a feny, es picit zaccos is. a 16:30as merulesen mar alig latni a vegen. szerencse, hogy sok a mini mano, azokat meg amugy is kozelrol erdemes. ma ucso merules vegen a feketefoltos szurke szirtit olyan 12/15 meterig lehet latni, aztan semmi.

ttt: aze, mert gazdag vagyok, meg mert a puri madha tok ures volt, plusz a nem buvar csajom nem sok mindent tudott volna ott kezdeni, meg egy napagyuk se volt, de egy kerti zuhanyt se talatunk, nemhogy medencet. buvarszallasnak kivalo lett volna, de mas szempontjait is figyelembe kellett vennem.
 1783. pygmy 2011 feb 23. 13:58  
 1782. pygmy 2011 feb 20. 19:16  
De legalább nem merültetek vele...
 1781. PDIC 2011 feb 20. 12:18  
Sajnos ma megvolt az utolsó 2 merülés ezen a bázison. A cucc pakolását szórakoztatóbbá tették a ház előtt úszkáló kiscápák, ráják és a DUGONG.....
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 41
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés