»» ««
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger

Térség: Vörös Tenger
A merülőhely-adatbázis országleírásához kapcsolódó fórum. Ide várjuk a javításokat, kiegészítéseket, amiket beépíthetünk az országról szóló adatlap tartalmába. Emellett az országhoz kapcsolódó utazási élmények, útitárs keresés vagy más általános témák is helyt kaphatnak itt.

Tovább az ország adatlapjához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 . . . 112
 407. VasMacska 2009 feb 05. 11:04  
A kutyánál születési adottság az intelligencia. (Én csak egy kivételt ismertem, de az meg attól volt egyedi, hogy olyan gügye volt. Szegény kisétált a kapun, hátranézett, nem tudta hol van, és elveszett...)
 406. Darth-Digilog 2009 feb 05. 11:02  
Első kutya ha jól tudom. Ott még nehéz ügy, mert az ember könnyen elrontja puszta szeretetből az ebet, azután már nehéz rendbehozni a dolgokat. Persze mindenkinek más a kényelmi szükséglete, valakinek fontos, hogy a kutya mindent elsőre megtegyen, mert úgy sokkal kényelmesebb és könnyebb vele élni, valaki meg szeret sokat vesződni velük és nem is tartja fárasztónak. Ha mégis majd a következő kutyánál következetesebb lesz.
Persze a nagy igazság az, hogy ha a kutyának egy és csak egy kivánsága lehetne akkor azt kérné, hogy jó falkavezért  szeretne követni. Azaz, nem gazdit aput vagy anyut hanem falkavezért. Aki következetesen és keményen követel, de pontos szabályokat tart fenn, akire a kutya fel tud nézni és mindig gondolkodás nélkül elfogadja a döntéseit. A kutya egészségére és életére ez nagy kihatással van, mert ha szorongania kell a gazdi miatt, mert nem érzi elég erős falkavezérnek, akkor bizonytalanságban élhet. Szóval jobb azért keményebben fogni az ebet, mert az mindenkinek jó. Miért nem nyitunk egy búvárok kutyái topicot, meg Zookot se felejtsem búvárok csemetéi topicot ?(lassanként remélem ebben is részt vehetnék, nagyon lassanként)
 405. elche 2009 feb 05. 10:50  
No, Garfék kutyakényeztetésére lehetne pár szót szánni- persze csak akkor érné meg, ha ez bűn lenne.:) Mindenesetre a kutya hamar kitanult jószág lesz, gyorsan rájön, mikor kinél kisebb az ellenállás.:)
 404. Darth-Digilog 2009 feb 05. 10:42  
És a kutyád ezen címek miatt lett inteligens vagy azért mert ez születési adottság, vagy úgy nevelitek?
 403. Garfield33 2009 feb 05. 10:32  
Hát nem tudom; a Maldivon kérdeztük a srácokat, azt mondták kb 30-40% visszaesés van már most előjegyzésben tavalyhoz képest.
 402. Garfield33 2009 feb 05. 10:30  
Már ne haragudj, de ennyi titulust utoljára a kutyám apjának a törzskönyvén láttam.
Mik ezek?
Medve-szépségverseny helyezések???   :-))
 401. medve 2009 feb 05. 10:19  
japp, ebben azért lehet bízni. bár a bázisokon még ez nem nagyon érződik (értsd: nem annyira hajlékonyak  még a faszik...)
 400. medve 2009 feb 05. 10:17  
igen, ez valóban így van. egy ciki lehet, hogy május ugye főszezon, a bázist talán érdemesebb előre lefoglalni, és nem biztos, hogy az ember nem esik orcára, ha az uccsó percig vár a repjeggyel...
 399. medve 2009 feb 05. 10:15  
hurghada családdal tényleg jó lehet, de egy picit nyüzsis, ahogy írtad is:) ráadászul úgy tudom, hogy tömeg, lepusztult víz, napi kihajózások, szóval nem az a chill out állapot. ez a két bázis, amiről az előbb írtam safaga környékén van, seshat súgására túrtam utánuk. nagyjából már eldőlt, hogy oda szervezünki. aztán úgy van ez, hogy ha majd hazajöttünk, akkor majd elhisszük, hogy sikerült egy hétre elhúzni:) de amíg ez nem történik meg, továbbra is köszönettel veszek minden infót, javallatot.
 398. medve 2009 feb 05. 10:10  
köszi raindrop, ezt is megnézem. de lehet, hogy nem itthonról megyünk, mert találtam két jópofa bazist is, beszéltem is velük, de valami megfoghatatlan indokból kifolyólag a legszimpatikusabb csomagjaik 8 naposak. namostan asszem, hogy a sógoroknál vannak 8 napos charterek. majd megosztom a tapasztalatokat ez ügyben.
 397. medve 2009 feb 05. 10:06  
nem vagyunk egyformák. nem értem, hogy ez mit változtat, de ha segít: Szűcs István, ursuspolar@hotmail.com, BKE, közgazdász; ME, politológus; egyéb: Chicago, Il, USA: MBA-CBS; Shanghai, Ch: Fudan University, Confucianism: Ethical and Philosophical studies. akkor már oszthatom az észt? nem gondolnám, hogy ezen múlik... de akkor talán le lehet akadni erről a nick mögül történő észosztásról. ja, és én kérek elnézést, természetesen.
 396. granuloman 2009 feb 04. 22:14  
MARHA! :-)

A második felét nem ismertem, de qrvajó!
 
Erre azért rá kellett keresnem:
 
"Holy cow!" is an exclamation of surprise used in American and Canadian English.
 395. Garfield33 2009 feb 04. 20:58  
Pfuuuujjjjjj!
Persze, ezeken a svájciakon már nem is csodálkozom...   :-)
 394. Jules 2009 feb 04. 20:54  
A sivatagban csak erre kell vigyázni:

-Do you speak english ?
-Yes!
-Name?
-Abdul al-Rhazib.
-Sex?
-Three to five times a week.
-No, no...I mean male or female?
-Yes, male, female, sometimes camel.
-Holy cow!
-Yes, cow, sheep, animals in general.
-But isn’t that hostile?
-Horse style, doggy style, any style!
-Oh dear!
-No, no! Deer run too fast...
 393. Bunny 2009 feb 04. 19:57  
Ha a kedvenced annak örülök, sok hasznos dolgot szedtem össze benne úgy gondolom. Azért adtam hozzá a nevem, mert én mindenhez adom a nevem, tudom hülyeség, de nem szeretek névtelenül írkálni. Mellesleg az az írás azért is jó példa, mert a megjelenés uták kaptam leszúrást, hogy miért van benne negatív hang is. Aztán megbeszéltük, hogy azért, mert az az igazság, és jobb ha felkészülnek rá az emberek, minthogy csak a szépet és jót írom, aztán koppannak. És ez minden írásommal így van, ha van negatív azt is leírom, és törekszem, hogy az írás hasznos legyen. Az pedig kinek mit jelent az aláírásom a cikk alatt, az meg egyéni beállítottság kérdése, én nem fogom senkinek a pisztolyt a fejéhez nyomni, hogy szeresse amit írok :)
Nekem azt, hogy aki írta az vállalja amit ír, egyébként szerintem a sajtóban azért ritka a névtelen cikk, úgy látom mindenhol ott a cikk szerzője.
 392. Garfield33 2009 feb 04. 19:44  
Nekem anno nem sikerült olyan árat elérni külön repjegy és szállás tekintetében, mint a komplett utazásoknál.
A szállodát jóval drágábban adták. Sőt, régebben előfordult az, hogy csak a repjegy drágább volt, mint egy kukás egyhetes teljes út.

Azért mostanság lesz olcsó repjegy, tekintettel az évszakra meg a sok visszamondásra.
 391. raindrop 2009 feb 04. 19:07  
Igen, mivel az irodák együtt lekötik a kvótát repjegyre, szállásra, néha kedvezőbb a jegy+hotel kombináció. Érdemes megnézni most a last minute-ket, igazán lent vannak a kombinált árak. Ám lehet Egyiptomba is megéri jobban az önálló repjegy + külön apartman/szállás foglalás, szét kell nézni.
 390. grrrob 2009 feb 04. 18:47  
Köszi szépen a tippet!
 389. grrrob 2009 feb 04. 18:43  
Áhá, köszönöm. Én eddig akár hol kérdeztem ilyet, mindig elég furán néztek rám az utazási irodában, hogy (1.) mit akarok én, illetve (2.) úgy sem lenne sokkal olcsóbb. Pedig joggal hihetné az ember, hogy jóval olcsóbb, ha csak a jegyet veszi az ember (alpul véve a pl. a Bécsből induló járatokat).

Igazából nekünk azért lenne jó a "csak jegy" megoldást, mert 2 hetet tervezünk eltölteni Egyiptomban és ezen belül szeretnénk mobilak lenni (pl. elmenni egy fixen induló miniszafarira, vagy esetleg 2 helyszínt meglátogatni pl. Safaga majd, Shagra vagy Marsa Alam).
 388. csergezerge 2009 feb 04. 18:31  
medve! "szárazföldi merülést"  Egyiptomban? Miért nem merülsz vízbe?

Na jó, a viccet, és a szavak kiforgatását félretéve, nekünk, a családnak nagyon bejött Hurghada Hilton Long Beach.
Saját bázissal, hajóval, partközeli zátonnyal.
Mondjuk az orosz szavak, meg az idióta, hajnali 11 órakor már részeg, és az arab srácok által talicskán tolt Szása egy kicsit idegesítő volt. Főleg, amikor hőbölgött a lelkem, s a mozgó taligáról le akart ugrani...
Ja, és a szállodában magyarok is vannak, de a parton (a zátonynál) senki nem tette le a napozóágyra a cuccát, ezért szépen el voltunk hármasban.
Hozzáteszem, hogy ez március közepén volt, egy nyári táborra már nem biztos, hogy ezek a jellemzők.
 
Búvárkodásra nem tudok nyilatkozni, mert a familiával csak sznoriztunk.
 387. raindrop 2009 feb 04. 18:27  
(remélem nem hangzik reklámnak, de...) a Neckermann ad el külön jegyet és online meg is lehet nézni a honlapján, hogy van-e hely egyáltalán (a januári jegyek 20eFt+illetékig lementek), ha jól tudom, az anubis-szal, OTP-vel bérlik a keddi chartert, az anubist föl kell hívni telefonon, náluk nincs kint a repjegy külön opció a honlapon (árban rugalmasabbak). OTP is ad el jegyet külön. Van még egy pár utazási iroda, akik adnak jegyet, de csak az utat megelőző héten, ha marad. Mostanában pedig igencsak marad...
 386. granuloman 2009 feb 04. 17:42  
Bunny!

A shagrai írásod az egyik kedvencem.
Csak nem kellett volna a nevedet adnod hozzá.
Így valamelyik hiteltelenné válik, vagy a főszerkesztő úr, vagy a Bunny, vagy mind a kettő.
Egy mezei ( X ) bőven elég lett volna.
( de az irományod akkor is jó volt :-)
 385. VasMacska 2009 feb 04. 17:41  
Kialvatlanul tervezgetni meg utazni, meg hozzászólni se jó mindig. Mert ha kevéssé cizelláltra sikeredik egy egy hozzászólás, a többieknek meg kevesebb az alvási restanciája, vagy esetleg több, rögtön csak úgy tudják érteni amit közölsz, ahogy az le van írva.

Meg én azt se kedvelem, ha valaki csak egy nick név mögé húzódik, és onnan osztja a fene nagy igazságokat sajtóról, etikáról meg közlekedési morálról. De ez már az én egyéni  hogy úgy mondjam SAJÁT problémám.
 384. elche 2009 feb 04. 17:28  
Szafarikhoz is úgy foglalják le az önálló repjegyet, tehát természetesen van ilyen. Azoknál az irodáknál érdemes szétnézni, akik chartert üzemeltetnek. Nem tudom, most kik ezek, de talán Neckermann, Anubis, OTP? Tényleg nem tudom, de abszolút nem ismeretlen az önálló jegy nálunk sem, nekem is volt még a szafarikon túl is ilyen hurghadai utam. Csak éppen elég drága, ha pluszba foglalod a hotelt, keveset tudsz fogni sajnos.
 383. elche 2009 feb 04. 17:24  
Jó látni a pozitív hozzáállást.
Egyébként meg mindegy, bár kedvem lenne hozzá, nem pötyögöm be "CHE SAJÁT, spontán" (idézet tőled) véleményét. Bár nyilván szokatlan lenne, mert a divecenteren CHE SAJÁT, spontán véleménye úgyse jelenik meg sose.
 382. grrrob 2009 feb 04. 17:24  
Én még nem láttam magyar utazási irodát, amelyik csak charter jegyet is árult volna! Tudsz mondani (akár magánban) irodát, amelyik árul ilyet? Bécsből persze egész jók vannak.
 381. medve 2009 feb 04. 17:02  
köszi, jövő héten már lesz egy kis idő effektíve foglalkozni a projekttel, és szerintem a repjeggyel kezdem. ha tényleg iilyen kevés mókus megy egyiptomba, akkor azért remélem lesz egy kis mozgástér, akár még az árak vonatkozásában is.
 380. medve 2009 feb 04. 17:00  
én sem a sokcsillagos csillogásra vágyom, ezért is tetszik pl. shagra. ami miatt esetleg odébb húzódnék konkrétan a bázistól, az az elmúlt 5 hónap terhe, amit szeretnék kialudni. valszínűleg úgy fog kinézni a napom, hogy 7 óra alvás, egy óra merülés, 7 óra alvás, egy óra merülés, 7 óra alvás, egy óra merülés, majd kezdődik az egész előlről:) kevéssé lesz szociális a program, de akikkel mennénk, nagyjából ugyanezt tervezik. nem leszük duhaj vendégeg, az már tuti:)
 379. medve 2009 feb 04. 16:56  
csak önmagam tudom ismételni: én nem beszéltem pénzről, megvett írásokról, bértolnoki munkákról. lehet bátran olvasni a sorok közt.
 378. raindrop 2009 feb 04. 13:10  
szia medve! a jeggyel kapcsolatosan tudom ajánlani magyar irodák charterjegyeit, van néhány, ahol szállásfoglalás nélkül is lehet venni vagy nagyon jó áron vannak bécsi indulással a charterek. El lehet kapni 200 eurós jegyet is (illetékkel együtt)
 377. pygmy 2009 feb 04. 11:16  
ok, ismerek két bázist is, igaz magyarok, így nem ajánlom neked:)
azt javaslom, ha lehet, ne a városon kívüli "modern és hűűű de sok csillagos" szállodákból válassz, van egy-két egyszerű de jópofa a központhoz közel, ahonnan tényleg csak egy kis séta a sétány, a bazár és két merülőhely is:)
nekem nem tetszett, hogy kocsikkal furikáztatták a vendégeket a szálloda és a bázis, majd a bázis és a merülőhelyek között...aztán merülések után megint be a bázisra, majd ki a szállodába, hűű, elszédültem...nem voltam ilyen hotelban, de gondolom a feeling olyan, mint Sharmban vagy Hurghadán egy nagy tengerparti szállodában...
mi mindig közel, nagyon közel laktunk a bázishoz, így egész nap ott nyüzsögtünk, a vendégekkel,  a vezetőkkel iszogattunk, sisáztunk, s ha gondoltunk egyet, csobbantunk a bázis előtti merülőhelyen:) ha meg valami gáz volt, csak felszaladtunk a szobába:)
 376. elche 2009 feb 04. 10:52  
A divecenter.hu nem egy száraz szaklap. Nem is lesz az soha, mert van egy alapvető szubjektum a dologban, ami mindig is megmarad: szeretünk búvárkodni. Ahol merülhetünk, ott az esetek többségében mi már jól érezzük magunkat. Amit szeretek, arról jobbat fogok írni, ez már csak ilyen.
A vélemény formálása pedig tudatos a részemről. Igen, szeretném ha az emberek olyan úticélokról is hallanának, amik meg sem fordulnak a fejükben ha búvárkodásról esik szó. Azzal együtt is, hogy bizonyos helyeket jobban szeretek mint másokat, felvállalom a leírt véleményemet, mert az én benyomásaimon alapulnak. Tévedhetek is, és lehetek bizonyos dolgok miatt elfogult is, de a bőrömből kibújni nem fogok mindenféle olyan elvek kedvéért, amit ma már nem nagyon kér számon senki, hiszen nem is létezik ilyen elvekhez hű sajtótermék. (Most nem említek első kézből hallott sztorikat neves nyugati búvármagazin "bázislátogatási" gyakorlatáról.) És ismétlem, amíg útibeszámolóim 85 százaléka olyan túrákról készült, ahol semmiféle anyagi jellegű kedvezményben nem részesültem, egyszerűen csak leírtam amit tapasztaltam, nagyon nehezen viselem az olyan megjegyzéseket, amik minden írásom és véleményem mögött valamiféle anyagi érdeket sejtetnek.
A szubjektum pedig nem zárja ki azt, hogy valamiről korrekten írjak. Azért mert én személy szerint jó hetet töltöttem Tabában, az olvasót pontosan igyekszem tájékoztatni arról, mire lehet számítani és mire nem. De nyugodtan olvasgathatod Bunny shagrai tanácsait is, az akkori viszonyok hiteles képét kapod az étkezések leírásától a szállások bemutatásáig. Egy biztos: ezeken a túrákon mi mindig ott voltunk, mindig merültünk, és a tollat sem más fogta helyettünk.
 375. Bunny 2009 feb 04. 10:38  
Amit írtál, azt értem, de neked meg azt kéne elhinned, hogy amit mi írunk az valóság, nem lefizetett írás. Egyébként szerintem ha egy ember ír, vagy mond bármit, az nem lehet objektív, legfeljebb ha száraz adatokról van szó. Mindenki szubjektív, még akkor is ha objektív próbál lenni.
Tisztában vagyunk a felelősségünkkel, ezért is írunk úgy ahogy írunk, és ezért fáj amikor azt mondja valaki, hogy a beszámolóink lefizetett bérmunkánk, miközben mi az egész DC szintjén rohadtul figyelünk arra, hogy ez ne így legyen.
Lehet, hogy ez hihetetlen számodra, de ettől még így van. Úgyhogy hidd el, az beszámolóink, cikkeink annyira objektívek amennyire lehetséges, mellesleg egy-egy egyén beszámolója egy bázisról pl. miért lenne objektív?
Szerintem az a létező legszubjektívebb dolog, mi legalább igyekszünk objektíven írni, míg aki ott járt és véleményt formál kizárólag a saját észlelését mondja el. Szvsz.
 374. medve 2009 feb 04. 10:27  
Bunny, szerintem ez rossz irány. amit az előbb írtam, abban minden benne van. és ha elolvasod, akkor rá fogsz jönni, hogy nem jutalékokról beszélek. sajnálnám, ha úgy éreznéd, hogy a becsületedet akár csak érintettem volna. ez ugyanis nem rólad, rólatok szól. szerintem.
 373. medve 2009 feb 04. 10:22  
nézd Che, ha ragaszkodsz hozzá! az én véleményem szerint más - merőben más! - az, ha úgy írsz egy merülésről, bázisról, stb. mint magánember, és más, ha mint ennek a portálnak a szerkesztője. ami az elmúlt 10 évben kihalt a véleményformálókból, az pontosan a véleményformálás tudatossága. és az erkölcsi felelőssége. ez nem a Te hibád, sajnos ide jutott a szakma. nem tudni, hogy ki kezdte, de sajnos szinte mindenki sodródik ezzel a trenddel. és ez egy nemzetközi trend, nem magyar sajátosság. a leíró újságírásnak tényszerűnek kellene lennie, ott bocs, de nincs helye a szubjektumnak, legfeljebb utóirat szinten. én legalábbis annak idején így tanultam. és ez csak azért fontos, mert a Te cikkeid alapján biztos nagyon sokan választanak. meg merem kockáztatni, hogy többen, mint mondjuk a mezei sportbúvártársak beszámolója alapján, mert az emberek úgy vannak vele, hogy Te ezzel foglalkozol, ez a "szakmád", biztos a tutit írod le. és ez alapvetően rendben is van, de itt jön be a felelősség kérdése.
ez nem arról szól hogy ÉN mit engedek meg NEKED! én természetesen kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, és a véleményedre, mint szubjektumra. hát ennyi.
 372. Bunny 2009 feb 04. 10:09  
Nem tudom neked mi a sértő, de ha valaki azt vágja a fejemhez, hogy az általam leírtak pénzen megvett hazugságok, akkor az nálam már a sértés, leértékelése a munkámnak. Főleg, hogy állatira figyelünk arra, hogy mindig objektíven írjunk, még a PR cikkeket (amiket egyébként jelölünk, félreértések elkerülése végett) is úgy alakítjuk, hogy azt se lehessen a fejünkre olvasni a későbbiekben, a saját írások pedig saját tapasztalatok, nem tudunk mást mondani személyesen sem.

Na mindegy, biztosan találsz majd olyan helyet, ahol boldog lehetsz, mi pedig hallgatunk inkább, mert biztosan minden egyes ajánlott ember után jutalékot kapunk, hiszen a magyar mentalitás ezt feltételezi fel.

Tök jó érzés hogy egyesek mennyire becsülik a munkánkat, komolyan, ilyenkor legszívesebben tényleg azt csinálnám amit a fejemhez vágsz, mert ezekszerint becsületem most sincs, de legalább jól keresnék.
 371. medve 2009 feb 04. 10:08  
pont erről beszélek:( annyi idő meg a világon nincs, hogy egyszerre végigcammogjam a vörös prtját... szóval ha meg tudjuk bugázni a jegyet, akkor lehet, hogy most dahab jön. legfeljebb év vége felé még belepréselünk egy shagrát. persze ha gáz van a jeggyel, akkor minden borul:) ezért szép ez:))
 370. elche 2009 feb 04. 09:55  
Akár feszegethetjük is. Jó érzés, hogy megengeded nekem, hogy az általam szerkesztett oldal fórumán megszólalhassak és véleményt mondhassak, amennyiben az teljesíti a szigorú kritériumaidat. Ezen a világon minden szubjektív, az a bökkenő. Van aki nagyon szereti Dahabot, Shagrát vagy a hurghadai bazárt, a másiknak ez vagy az abszolút nem jön be. Pusztán magánemberileg. Vagy kedvező áron sikerült megegyezni még annak idején valakivel, és többek között azért (is) jár vissza szívesen valahova. Szintén magánemberként. Eszem ágában sincs győzködni senkit semmiről, és személy szerint sajnálom, hogy nem kapunk ötször annyi külföldi meghívást, mint amennyi befut. Nem csak magánemberként sajnálom, hanem azért is, mert egyébként előfordul, hogy így jutunk el olyan helyekre, bázisokra, amelyekről egyébként nem lenne semmilyen magyar nyelvű beszámoló, se szubjektív, se objektív. A Vörös-tengerről szól ezen a fórumon a beszélgetés, és ha végigfutok a cikkeimen azt látom, hogy itt is csak egyetlen alkalom volt, amikor úgy írtam, hogy vendégül láttak valahol. Minden más esetben túráztam, mint bárki más.
De nem ragozom tovább a témát, aki kíváncsi az én akármilyen jellegű véleményemre, az úgyis megkérdez. Van pár ilyen naiv lélek...
 369. pygmy 2009 feb 04. 09:51  
ebben van valami, mi is északról haladtunk lefele, bár Hurghada-t is érintettük...
Dahab? két komplett hét, jópár év közte, szerintem a tenger nem lett jobb, sőt...látszik a fogyás, a lassú pusztulás:(
ebből a nézőpontból, igen, jobb hamarabb megnézni
viszont brutál fejlődik a városka, maga a környék (autópálya van már, kiépítettebb merülőhelyek és egyéb utak, szép a sétány, stb...) érdekes, mire teljesen felfejlődik, lehet, hogy elveszti igazi varázsát?
 368. medve 2009 feb 04. 09:47  
magát már hiányoltam.
 367. medve 2009 feb 04. 09:46  
meglátjuk pygmy. csábító nagyon shagra, pláne úgy, hogy most már nem kell egyéb programban is gondolkodni. persze dahab is csábít, és lehet, hogy a végén olyan megfontolás mentén fogunk választani, hogy hosszú távon hogyan érdemes ütemezni, azaz, most még érdemes megnézni dahabot, de 5 év múlva talán már nem. szóval lehet, hogy a szárazföldi programjainkat elkezdjük északon, és úgy haladunk dél felé - átugorva hughada környékét. mindig ez a rohadt döntéskényszer!:)
 366. Vanek 2009 feb 04. 09:43  
ElChe-nek csak spontán saját véleménye van. Tudom, mert én szoktam diktálni neki...
 365. medve 2009 feb 04. 09:42  
kösz Aron, szerintem pont ilyen hozzászólások az érdekesek mindenki számára. erősen gondolkodunk dahabban.
 364. medve 2009 feb 04. 09:40  
lásd mint lent. nem gondolom, hogy sértő lettem volna, amennyiben más hozzászólását is olvastad azon bizonyos pagi bázissal kapcsolatban keletkezett cikk nyomán.
 363. medve 2009 feb 04. 09:38  
szerintem ne feszegessük a témát, annak idején kellőképpen ki lett ez tárgyalva, és a lényeg a szubjektivitáson volt, és a "hivatalos" véleményformálok felelőségén volt, nem az odahazudott roncsokon, stb. ezért továbbra is azt mondom, hogy bármilyen beszámoló, segítség jól jöhet MINDEN búvársporttársnak, ami egyénileg megélt élményeken, azaz mezei búvárként kerekedik. ezért írtam azt, hogy személy szerint én magam is kíváncsi vagyok a CHE SAJÁT, spontán véleményére.
 362. pygmy 2009 feb 04. 08:30  
medve! ne is törődj velük, húzzatok le Marsa Shagra-ba, nem magyar bázis, ha szerencséd van, nem is lesz magyar körülötted, előtted a tenger, mögötted a sivatag, a bázison és kempingen kívül a nagy semmi - tuti hely a dögléshez:)
ennél olcsóbb Dahab, ahol van szárazföldi program is, de gyengébb a felhozatal a tengerből...
 361. aron5 2009 feb 04. 07:21  
Bocs, Medve, de Bunny gondolata már az én fejemben is megfordult... Ha gondolod, akkor személyes élmény alapján röviden segítek: menj Dahabba, mert szép helyen van és jó ott merülni. Ha meg kirándulni akarsz, akkor kirándulsz.
 360. Bunny 2009 feb 03. 23:45  
Egy kissé egyéni módon állsz a dolgokhoz, elvárod hogy segítsen mindenki, de azért sértegeted aki segítene. Hát, nem is tudom ez a "magyar mentalitás" kérdés konkrétan kire is kéne hogy vonatkozzon.
 359. elche 2009 feb 03. 23:24  
Nyugodtan mondhatom, hogy meghívás ide vagy oda, nem hazudunk 28 méteres búvárhajót oda, ahol csak egy ladik van, és nem írjuk azt, hogy cetcápákkal úsztunk, amikor csak ebihalak tűnnek fel. És persze cikkeink egy jó részénél egy fillér kedvezményt se kaptunk, ám attól még megemlítettük a jó/rossz tapasztalatokat. De abszolút nem kötelező nekem véleményt mondani semmiről sem, vannak itt rajtam kívül is segítőkész emberek.
 358. medve 2009 feb 03. 23:12  
mélyinterjú során kiderült, hogy az asszony meg csak miattam akart luxorba menni, úgyhogy minden ok, nagy döglés lesz, jöhet marsa shagra is:)))
Első   1 . . . 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 . . . 112
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Xicoténcatl C-53 / USS Scuffle Wreck

Mexico

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés