»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-05 2008 újdonságai I.

Cikksorozatunkban különböző gyártók újdonságait vizsgáljuk meg, elsőként a jacketek és reduktorok táján néztünk körbe.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 42. Vanek 2008 már 06. 14:29  
Egy magántitkár esetében ez gondolom természetes. :-) Midőn egy forradalmár is nyilvánvalóan tisztában van az ékesszólás művészetének alapjaival, de legalábbis a sör-virsli sátrak stratégiai pontokra való felszerelésének fontosságával és módszerével...
 41. elche 2008 már 06. 14:12  
Na, még a középkori költészetben is járatos vagy?:)
 40. Vanek 2008 már 06. 14:04  
"az kijelzős elsőlépcső"

Így kicsit aZ végvári vitézeknek fennkölt beszélgetésére emlékeztet... :-P
 39. Bunny 2008 már 06. 13:53  
kijelzőS, bocs :D
 38. Vanek 2008 már 06. 13:30  
Milyen kijelzőm elsőlépcsőjét? Én kérem egy egyszerű magántitkár vagyok és még a skorbutomat is ellopta valaki...
 37. Bunny 2008 már 06. 13:24  
viccelődünk, viccelődünk aztán az apeks már tavaly kihozta az kijelzős elsőlépcsőjét, ami hihetetlen fontos és mindennap szükséges információt közöl velünk, miszerint a középnyomás az rendben van-e vagy sem.
Ezekután az lcd-s reduktoron én már nem is akadnék ki :)
 36. elche 2008 már 06. 13:05  
Elkéstél, a japánok már minden ilyesmire lecsaptak.:)
 35. Vanek 2008 már 06. 12:02  
Stipi-stop én találom fel a cserélhető burkolatú reduktort amire mindenki a "saját stílusának megfelelő színű" előlapot pattinthatja fel (bármiféle hasonlóság a mobiltelefonokkal kizárólag a véletlen műve lehet).
Tíz év múlva pedig feltalálom (vagyis már feltaláltam, de akkor dobom piacra) az lcd-előlapos reduktort. Így tetszés szerinti képeket és színeket válthatunk akár egy merülés közben többször is. "Új értelmet kap az oktopusz kifejezés. Az oktopuszunk igazi oktopuszhoz méltóan változtathatja a színét. Ha nincs szükség rá, beleolvad a környezetébe, ha szükség van rá, rikító színekkel hívja fel magára a figyelmet..." (és hasonló marketingrizsa).

Természetesen vízálló lcd monitorból már az új uszonyok prototípusai is elkészültek, de egyenlőre a cégek még sorban állnak, hogy windowos, mac-es vagy unixos legyen. Hasított uszonynál akár multiplatformos megoldás is szóba jöhet, csak még nem elég elterjedtek.  

Persze ha van valakinek szabad gyártókapacitása a fent említett termékekre, akkor a fent említett időpontoknál hamarabb is összehozhatjuk a bizniszt...

Vanek B.(aromiokos) Eduárd
Búvárfelszerelés főszakspecialista
Jövőbelátó Marketing Főguru
 34. Bunny 2008 már 06. 08:27  
Ez utóbbi tömlőfelhasználás nagyon tetszik, 6ás, néha nagyon hülye tudsz lenni :D
 33. áááááávadász 2008 már 05. 23:23  
madzag: én úgy tanultam, a számban lévőt adjam, mert egyrészt a bajban lévő úgyis azt fogja kitépni, másrészt az biztos működik. ezért nálam az a hosszú kolbászos. régebben szép hosszú 1.5 méteres volt, mert a buddymnak néha  el-elfogyott a levegője, és így kényelmesen be lehetett fejezni a merülést. aztán eccercsak elfelejtett levegőt venni a merülések alatt, majd termelni, hogy még nekem is jutott belőle, ha kellett, és már csak zavart a hosszú tömlő a nyakam körül. így most az oktopusz hosszabb csöve van az elsődleges redón, míg az oktopusz a rövid feketén, és van egy tartalék tömlőm, amivel fel tudom kötni a mikrobusz tetejére a cumót. csak ajánlani tudom ezt a variációt mindenkinek, sokkal kényelmesebb.
 32. Bunny 2008 már 05. 23:21  
Hogy dr. Bubót idézzem, "néhai professzorom mondta, néha már az is siker, ha a beteg túléli a kezelés".
Hogy ez hogy jön ide? Nem tudom, így késő este nem mindig vagyok logikus :D
 31. azarabdémon 2008 már 05. 23:01  
Megadom magam...  :)
 30. elche 2008 már 05. 22:51  
A hármas szám.:)
 29. azarabdémon 2008 már 05. 22:47  
"Tudod, ki van emelve vastagon a lényeg ;-) "  Herr Chefredakteur, tiltakozom!  Az van kiemelve, hogy a reduktor másik újdonsága az, hogy szétszerelhető. De mi az egyik újdonsága?
 28. Bunny 2008 már 05. 22:18  
B-O-P az sorban van, az inflátor reduktor pedig másik kategória :P
Démon: Az újdonság azon felül, hogy ez airsource HÁROM :) hogy ez középen szétszerelhető. Tudod, ki van emelve vastagon a lényeg ;-) A világot mostmár egyre kevésbé váltják meg, azért az látnod kell, kevés olyan újítás van, ami gyökerest megváltoztatja a világnézetet.
A női mellény színe meg izlés kérdése, ha megnézed pl. az aqualung-ot a hevedernél van kialakítva a cicifix, és én úgy gondolom azon hölgyeknél, akik méretes tüdővel vannak megáldva, de nyilván a kisebb kosarasoknál sem feltétlen volt kényelmes a heveder ami rászorít a mell-kasra. Ez elvileg ez megoldja. Vagy nem, nekem nincs ilyen problémám, de mondjuk megoldás, hogy be kell menni a boltba, és megnézni.
 27. elche 2008 már 05. 20:53  
A súllyal semmi gond nincs, abszolút nem vészes, mert maga az oktopusz is kicsi és könnyű. Pár percig merültem így, szóval ez nem téma. Minden hagyományos inflátortömlős mellényhez lehet használni, én Cressivel használom. A tömlője hosszabb, mint egy normál inflátortömlőnek, tehát nem kényelmetlen reduktorként, és az én mellényemnél pont úgy hajlik a tömlő, hogy merülés közben sem zavar az inflátor helyzete.
Egyébként ez a 20-30 centi valóban számíthat, ezért is tartom valószínűnek, hogy a második lépcsőmön hosszabbra cserélem a tömlőt. Bepróbálkoztam használtan egy irányfüggetlen Oceanic cuccal, de sajna nagyon elhasználódott a második lépcsője, és nem nagyon lehet vele mit kezdeni, ezért kell más megoldást keresni.
 26. azarabdémon 2008 már 05. 20:39  
Köszi a választ! A képen látható megoldást én elég macerásnak gondolom, egyrészt kicsit hosszú a jobboldali erőkar, másrészt pedig a kép alapján súlyre nehéznek tartom, amit a számmal tartani kell.
Másik dolog, hogy szerintem igenis számít 20-30 centi tömlő a társlélegeztetésnél, különösen, hogy ugye nem jellemzően irányfüggetlen a főreduktor. Ha a főreduktort kifordítod a társad felé, szinte összekoccan a maszkotok, olyan közel lesztek egymáshoz.
Teljesen kompatibilisek egymással egyébként így a jackettek és a reduktorok?

Tény, hogy az én oktopuszom is néha szabadon folyik (persze, én megengedhetem magamnak a levegőfogyasztás alapján)  :-) , és ügyes búvárnál nem akad be semmibe... :-)
Ui:  asszem, nem veszek ilyen 2-in-1t: ezt ugyanis még nem gyártják rózsaszínben.. :-)
 25. elche 2008 már 05. 20:37  
Ne viccelődj a színekkel, pl. egy fotós modelljén igenis jobban néz ki a sárga ruha vagy a rózsaszín uszony.:) És arról is mesélhetnék, amikor a párom a maszkjának új változatára azt mondta, nem jó, mert kék, de nem "szép kék".:))))
 24. elche 2008 már 05. 19:05  
Bár az ötletet nem tartottam rossznak, a túl nagy inflátorfej zavart, viszont az a megoldás tetszett, amikor az inlátortömlő helyére lehet szerelni egy oktopusszal kiegészített tömlőt, így:


Most már túl vagyok vele két tucat merülésen, a benyomásom az, hogy amikor ezzel lélegezve próbáltam merülni, semmi gond nem volt vele, korrektül adja a levegőt, és mivel az inflátorfej távolabb esik a reduktortól, kicsit szokatlan ugyan, de azért lehet használni. Főleg, hogy rövid ideig tartó használatról beszélünk. Nálam ugyanis az az alapfeltevés, hogy nagyon ritkán kell ezt használnom, és akkor is rövid ideig. Ha nekem kell vészhelyzetben, mert valami történik a fő második lépcsőmmel, szerintem még jobban is kéznél van, mint az oktopusz, de az is igaz, 40-50 percen át talán nem lenne ideális használni. Ha a társammal van valami, akkor övé a főreduktor, az enyém meg ez, itt maximum 3-4 percekről van szó, amire megfelel ez a megoldás. Tény, jobb lenne 20-30 centivel hosszabb tömlő a főreduktornál, és talán olyan második lépcső, ami irányfüggetlen, mint a Poseidonok, ezzel kiegészítve szerintem végképp nem lehetne kifogásolni. De alapvetően most is használható megoldásnak gondolom. Szerintem a társon való segítésnél úgyis az a döntő, hogy ne szakadjon el túl messze a két búvár, plusz 20-30 centi a tömlőből nem számít, ha a búvárok 20-30 méterre vannak...

Ha nincs használatban, ez az oktopuszmegoldás engem egyáltalán nem zavart, az inflátortól messze van, és nincs beakadós oktopuszom se, ami ráadásul időnként hajlamos volt a szabadonfolyásra. Ez még soha nem produkált ilyet.
 23. Mirci 2008 már 05. 18:43  
Az még hagyján, de rózsaszín reduktor is van hozzá...
Már csak egy rózsaszín uszony kéne... :-DDD
 22. azarabdémon 2008 már 05. 18:34  
Nagyon megkönnyebbültem, hogy lehet már jackettet kapni pink és vanília színekben is, köszi az infot. Rohanok venni.  :-)

ui. Mi a véleményetek az inflátor-reduktorról? Most kicsit meg vagyok zavarodva: mi itt az újdonság? (már évek óta van a piacon inflátor-reduktor, pl Aqualung Airsource 2, vagy a TUSA Duo air, nem?). Nem igazán értem, mire jó ez a 2-in-1, (az áramvonalasság-szöveg elég béna marketing duma), társlélegeztetést pláne nehezen képzelek el vele, a jackett kezelésénél pedig szerintem kényelmesebb nem-a-száj-körül matatni.
Van valakinek személyes tapasztalata ezügyben?
 21. áááááávadász 2008 már 05. 17:10  
Értem, így már jó:
BCJ-6900 X-Pert BB
Outrigger
Pearl i3
Airsource 3

:-)
 20. Jules 2008 már 05. 14:44  
Vagy a kameraakku, ami 50 dollár, az miért 100 EUR? Ki kapja az extra pénzt...?
 19. Jules 2008 már 05. 14:44  
Ezeket a dolgokat egy itteni Sony kereskedő mondta, amikor megkérdeztem, hogy a kint 6500 dollárba kerülő kamera itt miért 6500 euró...
 18. Bunny 2008 már 05. 14:37  
Hát nem tudom Jules, szerintem az, hogy egy dobozon hány nyelven van a hátoldali felirat, nem kéne, hogy ekkora különbséget okozzon. Most sincs magyar doboz semmihez, van egy általános, aminek a hátulján ott van 10 nyelven, hogy az mi a fene, a könyvek is általában soknyelvűek. Lehet monjuk árdrágító az, hogy minden országban support, szervíz hálózat, miegymás. De én nem vagyok gazdasági szakember, nem tudom a valós okokat, már eltekintve az olyan dolgoktól, ami már erősen szubjektív politikai nézet lenne, azt meg nem keverném ide :D
 17. Bunny 2008 már 05. 14:33  
Valóban nem voltunk ott a rendezvényen, ezért nem is írtunk róla, de az egyik főszervezővel kapcsolatban vagyunk, ő is adott infót az új termékekről, csak az a második részben lesz, jacket- reduktor tőle nem érkezett.
Egyébként a főzés meg úgy megy nálunk, mint a Budainál. Van egy doboz, amiben vannak alapanyagok, ebből csinálunk ebédet. Aztán, ha abba a dobozba valaki belerak még pár dolgot, hát annak mi is csak örülünk :)
Mi alapvetően más helyzetben vagyunk, mint egy nyugati szaklap, akinél sorban állnak a nagy gyártók és forgalmazók, hogy teszteljenek, használják a felszereléseiket. Mi együttműködni elsősorban azokkal tudunk, akivel rendszeresebb a kapcsolatunk, aztán ki tudja, hátha jövőre még több márka újdonságairól beszélhetünk, hidd el, mi ennek csak örülnénk!
 16. elche 2008 már 05. 14:09  
Én arra tippelnék, hogy roppant erős kínálati piac nyomja le az árakat. Aki ott mondjuk uszonyt vesz, az a drága, divatos cuccot választja, mi meg itt megkérdezünk csomó embert, akiktől megtudjuk, bizonyos régebbi típusok is jók, szóval ezekre is van kereslet, soha nem is megy le az áruk. Bezzeg odakinn, ami már 2-3 éves modell, lazán engednek az árából 50-60 százalékot, "régi vacak" felkiáltással. Ezért van az, hogy egy pántos Mares X3-at ott 40 dolcsiért megvehet aki akar, de így sem hiszem, hogy sokan kapkodnának érte. A Quattro is csak 75 USD, bezzeg a Quattro Excel 150.:) De idehaza Scubapro Jetfint se kap senki 65 dollárnak megfelelő forintért. Az éppen menő hasított uszonyok árában sokkal kisebb a differencia.
 15. rg929 2008 már 05. 14:02  
Talán nem mindenkitől kértétek az infót sajna,a főzés pedig néha nehéz dolog.
Most olvastam a Submarin-ban egy év eleji termékbemutatóról ahová nektek is (DC) volt egy meghívótok. Nem olvastam itt semmilyen beszámolót a rendezvényről, talán nem voltatok ott?
 14. Mirci 2008 már 05. 13:58  
Azé nem a fordítói díj, meg hatféle doboz nyomja meg az árakat... Bunnynak abban igaza lehet, hogy ott jobbak a feltételek, sztem Európában meg nagyobb a kereslet (igényesség?) és jobban el lehet adni a dolgokat...

Egy időben beleláttam egy kicsit egy ilyen multi árképzésébe. A gyárból szállítással együtt 1$-ért kiadott holmi a boltban 8-10$ volt... Persze a hatalmas árrésből végén kis nyereség lesz, mert mindenhol folyik ki a pénz "innovációra", prémiumokra, luxuskiadásokra...
 13. Jules 2008 már 05. 13:49  
Az USA egységes piac - nyelvi értelemben, az EU meg nem. Odaát elég egy angol meg egy spanyol használati, itt meg gyakorlatilag vagy 20 féle kell - doboz, útmutató, garancia. Odaát jóval kevesebb garancát kapsz, itt meg jóval többet. Ettől függetlenül bosszantó...
 12. Bunny 2008 már 05. 13:48  
Viszont európában meg lassan tényleg nem érdemes kimenni bármit is venni. Persze néha vannak nagyon jó akciók, viszont ezek itthon is egyre sűrűbben előferdülnek. Egyébként meg az árak sokszor igencsak hasonlatosak euróban mint forintban ...
 11. Bunny 2008 már 05. 13:46  
EU néha legalább akkora idióta, mint a hazai vezetők. Nem fenyegetőzni kellene, hanem olyan helyzetet teremteni, ami usa-ban van. Mert azt nem gondolják komolyan, hogy ott kint majd megemelik az árakat, és az se valószínű, hogy EU-ban saját költségre csökkentenék. Meg kéne nézni itt miért drágább? VÁM miatt? Akkor csökkentsék. Valami oka biztosan van, ha más nem, az, hogy odaát jobban üzletelnek és jobb árat csikarnak ki :)
Egy tény, ahogy elche is mondta, nem szabad az usa árakat nézni, mert csak bosszankodik az ember, hogy több pénzből olcsóbb cuccokat kénytelenek megvenni.
 10. Mirci 2008 már 05. 13:40  
Hát, igen...
Amúgy nem rég olvastam, az EU illetékese már megfenyegettek pár multit, hogy bíróság előtt kérdezik meg tőlük, hogy ugyanazt a Kínában csináltatott vmit miért adják az USA-ben jóval olcsóbban... Szóval reménykedjünk...
 9. elche 2008 már 05. 13:32  
A tengerentúlon minden olcsóbb. iPod, akármi. Szóval ezen én már nem is kesergek, inkább örülök, hogy baráti segítséggel volt olyan dolog, amit be tudtam hozatni. A maradék "apróságok", mint a reduktor, a mellény vagy a ruha meg itthoni beszerzések jellemzően. Elég gyakran egyszerűen nem mertem bevállalni, hogy berendelek valamit jó messziről, igaz, hogy spórolok, de ha már eleve nem jó a cucc, akkor viszont jön a kavarás. Láttam már ilyet, pl. Olaszországban méretre csináltatott szárazruhával.
 8. Mirci 2008 már 05. 13:24  
Hát igen... A buddym 300$-ért vett egy európai gyártású jacketet, ami nálunk 100 EFT felett kapható... Evett is a fene... Egyébként meg felháborító...
 7. elche 2008 már 05. 13:19  
Saját tapasztalatom az volt, hogy ez már nem feltétlenül igaz. Az USA jóval olcsóbb, ezt én is látom, de amikor legutóbb Bécsben jártam és szétnéztem két boltban is, nem dobtak hanyatt a szuper árak. Hálistennek nincs pénzem semmi újdonságra, de ha lenne és kellene bármi, jó eséllyel a legtöbb cuccot most itthon szerezném be, esetleg várnék az akciókra. (Persze ez márkától is függ, van, amelyiknek idehaza a képviselete erősebb, és jobb árakkal dolgozik, másoknál pedig ez nem egészen így van.)
 6. Mirci 2008 már 05. 13:10  
Azé ne vegyétek ennyire magatokra, nem azért mondtam... :-)))

Csakhát én is fejleszteni szeretném a (meglehetősen hiányos) felszerelésemet és sokat nézelődök a neten és nem csak az itthoni lapokon... Mert fura módon nálunk amúgy is sok minden vagy 20-30 %-kal drágább, mint a Lajtától nyugatra...
 5. elche 2008 már 05. 13:00  
No igen, ez inkább csak termékismertető. Meglátjuk, a merülési szezonban mi lesz az, amit esetleg élesben is ki tudunk próbálni, mert azért úgy az igazi.
 4. Bunny 2008 már 05. 12:56  
Nem mindenkitől kaptunk infót sajna, abból főztünk ami alapanyagunk volt. A lényeg úgyis az, hogy merre megy a világ, nem kívántunk minden új terméket felsorolni azért.
 3. Mirci 2008 már 05. 12:54  
Na ja...
Meg mindjárt az abc elején a Beuchatnak is van ilyen hátlebegtetőse, meg a Cressinek egy nagyon tüchtig új női jacketje, amivel nagyon szemezek...
 2. Bunny 2008 már 05. 12:52  
Termék név és nem gyártó szerint :)
 1. áááááávadász 2008 már 05. 12:48  
Ezek szerint nekem rosszul tanították annó az abc-t.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Xicoténcatl C-53 / USS Scuffle Wreck

Mexico

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés