»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-11-30 II. Magyar Búvároktató Találkozó

Az I. Magyar Búvároktató Találkozó minden várakozást felülmúlt, és mivel igény van rá, 2008-ban is megrendezésre kerül.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2
 25. Bunny 2007 dec 03. 12:30  
Magánemberként írom, sok előremozdító hatása valóban nincs. Tényleg jó lenne, ha inkább a rendezvénnyel kapcsolatos hasznos témák merülnének fel itt, de mivel ez nem moderált fórum, amíg nincs becsületsértés belefér minden.

De magam is örülnék inkább, ha olyan hozzászólások érkeznének, hogy "de jó lenne beszélni arról is a találkozón srácok, hogy ...", vagy "örülök a folytatásnak, megyek, csináljunk egy jó és hasznos összejövetelt" és hasonlók.

Hiszen a lényeg (szerintem is) a rendezvény, és nem a személyes ellentétek. Az ilyen ellentéteket is lehetne tisztázni a találkozón, pár sör és néhány személyes, négyszemközti őszinte szó bizonyára sok mindent megoldhat.
 24. brekkk 2007 dec 03. 12:21  
Igen, a kulcsmomentum ebben a történetben, h HOGY KERÜL EZ IDE?!
Függetlenül attól, h kinek van igaza... amit az egyszerű búvár nyilván nem tud és nem is akar eldönteni,
viszont, ha véletlenül idetéved valaki, aki nem merül, de szívesen ismerkedne ezzel a sporttal, még az élettől is elmegy a kedve nemhogy a búvárkodástól! Ez aztán a hatékony marketingmunka srácok!
 23. EbiHall 2007 dec 03. 11:41  
Sajnos azok, akik még nagyon régen kezdték, megszokták, hogy valaha kevesen voltak és a piac nagyon erősen fejlődött. Most viszont már nem fejlődik és sokan azok közül, akik nem ehhez szoktak, nagyon csúnyán is tudnak viselkedni.
És amikor ilyen viselkedéssel találkozik az ember, valójában csak veszíthet.
Mert ha szóvá teszi, abból vita lesz, ami rámutat a csúnya viselkedésre, de mivel két fél "igazát" hallani, nehéz eldönteni, kinek van igaza és kinek nem. Meg sok esetben mindkettő érvei olyan erősek, hogy mindig igaznak érzed azt, akit épp hallgatsz.
Ha viszont nem teszi szóvá az ember a csúnyaságokat, akkor sajnos bejön az a kellemetlen igazság, amire minden kisiskolás ráébred egyszer: Ha "az okos enged, a szamár ..." bizony legtöbbször egyáltalán nem szenved! És ettől nyílik ki a bicska az ember zsebében.

Egyébként nincsenek itt "Nagyok", én sem érzem magam annak, és szerintem ők sem. Csak az a helyzet, hogy a legtöbb üzletben az ügyfelek csak ügyfelek, de itt a búvár valahol egy kicsit a barátja is az oktatónak. Ha 2 pl. élelmiszerbolt egymás mellé nyit, az nem fáj annyira, mert ha átpártol is pár vevő, nagy ügy, jön másik. De a búvárpiac elég kicsi és speciális, ráadásul szinte minden vevő tanítvány volt, ismered, és valami érzelmi kötődés is van.

Szerintem más piacokon is vannak ilyen csúnya dolgok, csak mivel abban nem vagyunk ennyire közel a tűzhöz, nem látjuk, ezt meg igen. Mellesleg ennek az egész dolognak az oktatói fórumon lenne a helye és akkor nem a búvárok megcsömörléséhez vezetne.
 22. mobydick 2007 dec 03. 11:29  
Kedves István,
Az általad leírtak minden pontját könnyedén megcáfolnám, bár ez talán nem annyira a nyílvánosságra tartozna.
Tudod az elérhetőségem és személyesen megtalálhattál volna, hiszen az újságodat évek óta hozod eladni hozzánk. A számtalan megkeresésről annyit, hogy bennünket legalább annyian megkerestek már év  közben is, hogy mi lesz a folytatással. Te novemberig semmit nem szerveztél, ezért kezdtünk mi ( és ebben a legnagyobb búvárszervezetek képviselői vannak,csak, hogy tudd: PADI, NAUI, SSI, CMAS) egymással leülve tárgyalni, hogy most nár nagyon szalad az idő, valamit kellene csinálni. Minthogy a tavalyi találkozó alapötlete sem Tőled származott, sőt a program kivitelezése sem, de még az oktatóknak írt levelet is én fogalmaztam, sőt a helyszínt is én találtam, de még a terem bérletét, összesen 45.000.- forintot is a saját zsebemből fizettem, arról nem is beszélve, hogy a hangosítást is én csináltam- ezt nem azért mondom, hogy fényezzem magam, de erre sok ember sok bizonyítékot szolgáltathat.Te voltál az, aki azt kérte, hogy a mi nevünket sehol ne tüntessük fel, mint rendezőkét, mert akkor sokan elfogultság miatt nem jönnének el. Na ez miatt sürögtem-forogtam szervezőként, de név nélkül, hiszen Te még "moderátori minőségedben" sem említettél meg bennünket, ahogy a többi önzetlenül segítő kollégának sem sikerült egy "köszönöm"-öt végig kicsikarni magadból. ( Búváinfó, divecenter,hu, stb...). Az egyetlen időtúllépés pedig a Te újságodról szóló esszé volt, amit valóban többen nehezményeztek. Mindazon által sokkal jobban örültem volna most is, ha Te megszervezed ezt a találkozót ( szöveg és ellenpropaganda helyett ),- hiszen a tavalyi találkozón részt vevő oktatók adatbázisát is te birtokolod, minthogy senkivel ezt nem voltál hajlandó megosztani (bár arról volt szó, hogy ez mindenki számára elérhető lesz ) -sokkal könnyebb lett volna karba tett kézzel oda mennem vendégként és nem ilyen pocskondiázó levelekre magyarázkodó válaszokat írogatni. A találkozó pedig nem a rendező személyéről kellene, hogy hangos legyen, hanem a búvároktatók problémáiról, gondjairól, ezért mindenkinek lehetősége van felszólalni, bemutatni újdonságait, rendszertől függetlenül. Nem a megosztottságról kell, hogy szóljon, hanem épp ellenkezőleg : az összetartozásról !!!              
 21. azarabdémon 2007 dec 03. 10:51  
Elnézést, hogy beleszóltam a Nagyok ügyeibe. Sajnos a hátteret nem ismerem kellőképpen.
Egyszer már megcsömörlöttem az oktatók közt zajló, "baráti" stílustól - hát most sincs ez másképp. "Higgadt" kannibálok egymás közt.
 20. EbiHall 2007 dec 03. 09:18  
Szia,
read only-ból röviden kilépve.

Az I. Magyar Búvároktató Találkozó azért volt nagyon ász, mert FÜGGETLEN-nek volt hirdetve és nagyjából az is volt. A Submarine szervezte elsősorban, mikor elmentem, nagyon meg is lepett, hogy HK is szervezőként ott sürög-forog, de ennyi. Jó volt (gyerekcipős rendezvény, amin lehetett volna mit csiszolni évről évre, de legalább sokan eljöttek), jó kezdeményezésnek tartottam. Én bevállaltam volna évente, hogy a folytonosságot biztosítsuk, ha tudom, hogy István nem, próbáltam volna rábeszélni! :-)  (Na nem mintha ennyi befolyásom lenne! :-)  )
DE.
Szerinted melyik oktatási szervezet fogja valóban "reklámozni" az oktatójának most ezt a rendezvényt, aminek egyik fő szervezője az SSI központ?? Merthogy én egy másik tagja vagyok, és ők még nem szóltak, hogy hajrá, menjek én is, pedig támogatóként fel vannak tüntetve (Ha-ha-ha!!!) Közvetlen mellettem egy harmadik okt. szerv. oktatója dolgozik, érdekes, ő sem kapott ösztönző levelet ez ügyben a szervezetétől! Vajon miért? Talán azért, mert kilóg a lóláb, és már nagyon nem független a rendezvény?

Ráadásul kereskedelmi szempontból sem független. Hiszen két hatalmas kisker-nagyker szervezi. Szerinted, de őszintén és igazán, hol van ott hely más kereskedőnek?!?? Más importőr is meg tudja - és ennek kapcsán szerintem meg is fogja (mint ahogy tavaly a BARE meg is csinálta decemberben) szervezni a maga termékbemutatóját, csak a többinek már nem lesz esélye, hogy ezt "Búvároktató Találkozó" név mögé rejtse és a tavalyi év "sikerét" meglovagolja. Bár, lehet, hogy még mindig nem jogvédett a név?!?! :-)

És harmadszor. De őszintén.
Ha te megszerveznél egy országos szintű találkozót, és a következő évben valaki annak a sikerére hivatkozva elkezdené szervezni, ugyanazzal a névvel, anélkül, hogy neked szólt volna (mondván: nem jogvédett esemény), neked hogy esne? Csak úgy, emberileg?

És hogy ne legyen félreértés, és elébe menjek a személyemet támadó hozzászólásoknak, én mindennek ellenére elmennék, csak hogy első kézből tudjam, mi lesz a valóság a reklámhoz képest, de aki ismer, az tudja, hogy bizonyos okokból "fizikailag" akadályoztatva vagyok. És akit magam helyett küldhetnék, az nem oktató.

 19. SUBMARINE 2007 dec 02. 22:35  
Kedves Arabdémon! Hiba egy szál se. Csupán emberi történet. Sajnálom, hogy nem feleltem meg a vélt stílusbeli követelményeidnek, igyekszem majd csiszolgatni.
 18. SUBMARINE 2007 dec 02. 22:30  
Kedves Károly! (Moby Dick) A leírtak a rideg tények, melyeket igen nehezen lehet megcáfolni. Ebben az esetben személytelenül természetesen nem lehet a gondolatokat megfogalmazni, és mindezeket csak érintôlegesen tettem meg. Nem gondolom, hogy beteges lennék, féltékeny pedig aztán végképpen nem, ez abszolút ellenkezik a habitusommal, de érdemes azért helyére tenni a dolgokat. Valószínûleg könnyebben átlibbennék a dolgokon, ha nem arról a számtalan megkeresésrôl, telefonról, mailrôl szólt volna a hét, hogy most ki és mit szervez... Egyértelmû, hogy nem rólam szól a Búvároktatói találkozó, nem is gondoltam ezt soha, és talán erre példa volt a januári szervezés és a moderátori müködésem, melyen rajtad kívûl mindenki betartotta a neki járó idôt. Nem is kérdés, hogy bárki szervezhet bármilyen találkozót, természetesen Te is és még akár 200 más oktató, de ha arra az elsô találkozóra hivatkozol, (rendkívûl ügyes személytelen megfogalmazással) amit a SUBMARINE szervezett, akkor picit kinyílhat a bicska a zsebemben, ugye? 
 17. azarabdémon 2007 dec 02. 21:37  
Hááát..., első hozzászólásnak kissé meredek... én egy főszerkesztőtől más stílust képzelek el.

Nem vagyok érintett a témában, de - gondolom- , egy búvároktató-találkozó szervezése nem jogvédett, és nem monopólium.
És ha Veled ellentétben "más" nem kétévente akar találkozót, hanem évente, és ezt meg is szervezi - én nem értem, mi itt a hiba.
 16. Bunny 2007 dec 02. 20:14  
Bárki is szervezte, az első tali jó volt, reméljük a második is az lesz. Úgy gondolom minden búvárüzletben tevékenykedő érdeke az ilyen rendezvény, ezért támogattuk az első és ezt a második talit is, és fogjuk a továbbiakat is. Szervezze bárki is.
 15. mobydick 2007 dec 01. 21:08  
Kedves István ! ( Submarine )
Gyalázkodó, az igazság parányi szikráját távolról is mellőző hozzászólásodra -mely beteges, féltékenykedő személyeskedésektől azonban nem mentes-  nem kívánok reagálni. Bízom abban, hogy a találkozó -mely minden magyar búvároktató érdeke- ismét kiválóan, jó hangulatban fog zajlani, s mivel nem Rólad szól, de azokról annál inkább, akik e szakmában effektíve is tevékenykednek -vagyis valódi búvároktatókról-, ezért lesz is miről és kinek beszélni. A szervezés pedig azokra tartozik, akiket ez érint, vagyis az oktatási szervezetek magyarországi képviselőire, s ők pedig teszik is szorgalmasan a dolgukat. Mindenesetre Téged is szívesen látunk, mint egy valóban színvonalas magyar búvármédia tulajdonosát, mégha úgy érzed, hogy ez esetleg személyes és öncélú érdekeidet is sértené. És a többiek nevében pedig előre is megköszönöm, ha segítesz a terjesztésben. Üdvözlettel: H.K.          
 14. DUPLA 2007 dec 01. 17:52  
Hú, de rohadtul magyar történet ez. :-(
Nagyon megértem, hogy keserű a szád íze. Köpj egy nagyot, talán segít.
 13. SUBMARINE 2007 dec 01. 15:02  
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszú hozzászólással untatom a látogatót, de az elmúlt napokban legalább 30-40 telefonhívást és e-mailt kaptam, melyben a búvároktatói találkozóról érdeklôdtök. Miután nincs módom és lehetôségem arra, hogy mindenkit személyesen tájékoztassak, így ezen a fórumon keresztül is szeretném röviden elmondani a gondolataimat. Idén januárban az általam szervezett búvároktatói találkozó végén úgy váltunk el, hogy az összejövetel sikerébôl kiindulva - ha lesz rá igény - ismét találkozunk. Az ôsz folyamán több beszélgetésen is elmondtam, hogy talán több értelme lenne kétévente rendezni a találkozót, miután egy év alatt nem történik annyi változás a búvárkodás világában, hogy erre egy koncepciójában jól felépített rendezvényt lehessen szervezni, másrészt a felvetett fórumkérdésekre sem érkezett olyan sok gondolatébresztô, melybôl kiindulva egy közös cél, a búvároktatás minôségének javulása elérhetô lenne. Más nem így gondolta, valószínûleg más célok is vezérlik, és hivatkozva az általam szervezett találkozó sikerére, saját égisze alatt a találkozó szervezésébe fogott. Ennek az "emberi" oldalát nem kívánom minôsíteni, mindenkinek a saját értékitéletére bízom. Rendkívûl fájlalom, hogy a "szervezô csapatba" H.K. bevett egy talpig úriembert is, aki szerintem az elôzményekrôl mit sem tud, és sajnos nem volt módon vele beszélni errôl.Szeretném egyúttal jelezni, hogy nem kívánok januárban egy másik "független" oktatói találkozót létrehozni, melyre többen is inspiráltok, mert egyébként is van bôven széthúzás és ellenségeskedés az oktatói körben, nem cél, hogy ezt netán tovább generáljuk.  SUBMARINE
 12. SUBMARINE 2007 dec 01. 14:54  
Kedves Fórumozók! Kedvelem a divecentert, és tisztelem Bunny és Elche munkáját, szegrôl-végrôl össze is dolgozunk a Kishírek a nagyvilágból rovatban. Sajnos nem érek rá sokszor, hogy naprakészen lessem ezt a remek búvárportált, nem is volt rá példa, hogy korábban bármihez is hozzászóltam volna, bár ennek leginkább az idôhiány volt az oka. Most azonban nem állom meg, hogy néhány gondolatot ne osszak meg veletek, mert mélységesen fel vagyok háborodva.Olvasom, hogy az I. Búvároktatói találkozó sikerébôl kiindulva, jövôre a szervezô(k) ismét megrendezik az eseményt. Talán érdemes tisztába tenni a dolgokat.Tavaly a SUBMARINE fôszerkesztôjeként én szerveztem ezt az eseményt, méghozzá még szeptemberben megállapodtam a Hungexpo vezetésével, hogy a SPORT Kiállítás elôtti vagy utáni héten díjmentesen kapunk egy konferenciatermet erre a célra, csupán a vendéglátás részét kell nekünk állni fejenként 4-5.000 Ft-os áron. Szerencsére mindent dokumentáltunk. Októberben mikor elkezdtem mindezt propagálni ismerôseim körében (szerencsére akad tucatnyi tanú erre) H. K. jelenleg fôszervezôként tündöklô félig sem úriember elôhozakodott azzal az ötlettel, hogy nem jó a március, ekkor már minden oktató ezer felé szalad, túrázik, stb., legyen inkább januárban a találkozó. Elfogadtam az ötletét. Feltünôen készségesnek mutatkozott, hogy majd Ô segít a szervezésben, mert Ô mindenkit ismer, (mintha én nem), de hát segítsen, ha ennyivel is elôrébb vagyunk. A találkozó végén még gratulált, hogy legyen folytatás, Pistikém ezt nagyon f.... megszervezted. Aztán telik múlik az idô, kiderül, hogy már az elsô találkozót is ô szervezte, és most már a másodikat szervezi!!! 
 11. Garfield33 2007 nov 30. 13:46  
Szegény Bunny, csak az alapján itél, amit hall meg lát.
Mi, akik halljuk a háta mögött elhangzó véleményeket is, tudjuk jól, hogy a helyzet sokkal tragikusabb  .-)
 10. DUPLA 2007 nov 30. 13:43  
"(alapvetően akit ismerek jóban vagyok, szóval ...)"

Legalább tudom, miért kerülsz! Nem akarod megszakítani a folyamatot. :-)
(Nem hinném, hogy ott összefutunk, mind a kaja, mind a társaság vonatkozásában, több mint versenyképes az alternatíva) :-)

Egy ittas búvároktató pletykáinál pedig még a Győzike show is érdekesebb...
 9. Garfield33 2007 nov 30. 13:39  
Valószínüleg jónéhányan meg épp miattad nem  :-)
 8. Bunny 2007 nov 30. 13:33  
A kaját már dicsérte más, aki már volt ott, a társaság ... hát a barátnőm ott lesz, csak jólleszezik amíg mi konferenciáziunk, szóval egy ember már tuti :) De ez csak vicc, én tudom, hogy sok olyan oktató ott lesz, akivel jóban vagyok (alapvetően akit ismerek jóban vagyok, szóval ...), tehát kétlem, hogy rossz társaság lenne. Gondolom jópár fórumtárs is ott fog leledzeni, nyilván Te is jössz, már ha fel tudsz kelni a buli után elég korán :D

Este meg nagy sörözés egy jacuzziban a tervem az ottalvósokkal. Úgy hallottam eddig szinte mindenki jelezte, hogy ott akar maradni, ami érthető az 1. tali után, ahonnan én éjfélkor jöttem el, de akkor még javában tartott a dumaparty. Nincs is jobb az ittas búvároktatónál, sok pletykát meg lehet tudni tőlük, hehe :)
 7. DUPLA 2007 nov 30. 13:22  
Majd kiderül, hogy jól döntöttél-e?
 6. Bunny 2007 nov 30. 13:20  
Na igen, hát majd meglátjuk. Azért kétlem, hogy minden rendszer felszólal pl., nem tudom. Nyilván a szervezők végig gondolták, mire hogy lesz idő. Ha nem ... akkor a 3. találkozóra majd tudni fogják, mit kell másként csinálni :DD
Én amúgy is csak a kaja meg a társaság miatt megyek ;-)
 5. DUPLA 2007 nov 30. 13:10  
Akkor azért elég pörgős lesz. Tizenhárom iskola prezentál, ha csak 15 percet kapnak fejenként, ugrott a délelőtt.
És akkor még maradt kilenc téma délutánra, ez még akkor is soknak tűnik, ha olyan rövidek is lesznek benne, mint a minőségi búvároktatás Magyarországon című :-)
 4. Bunny 2007 nov 30. 11:39  
én erre nem vennék mérget, az 1. talin is egy terem volt. Viszont nyilván nem minden téma több órás, lesznek nyilván rövidek, lesznek amik vitát generálnak ... és hát reggeltől estik tart a konferencia, van azért ott "munkaóra" elég. Én magam pl. pontosan 5 percet kértem. Zuhanyozással :DD
 3. DUPLA 2007 nov 30. 09:48  
Gyanítom szekció ülések lesznek, tehát a témák többsége időben párhuzamosan, különböző helyiségekben zajlik, és lehet választani, vándorolni.
 2. Bunny 2007 nov 30. 09:03  
Melyik az oktatási rendszered? Ha ott van a listában, elvileg tudnia kell róla. Egyébként meg a cikk azért íródott, hogy azokban is tudjanak róla, akik valami oknál fogva nem kaptam még infót róla.

Termékbemutató úgy tudom úgy lesz, hogy ott lesz kiállítva a cucc, ha érdekel odamész és megnézed. HA JÓL TUDOM, de bővebben szerintem keresd a végén jelölt helyeket, tőlük biztosan minden információt megkapsz. Mi csak a "reklámozástban" segítünk, nem vagyunk szervezők, bár minden infót megkapunk mi is, de ezt egy telefonálás árán bármely oktató megkaphatja :D Emellett meg ha oktató vagy nyilván érdekelnek az újdonságok, a nagykerek ajánlata, hol-milyen áron vásárolhatsz, vagy nem?

Amit én az előzetes és a személyes mesélés alapján látok az az, hogy ha lehet idén még több energiát fektetnek a szervezésbe, hogy még jobb legyen. Megpróbálják a januári hibákat elkerülni hiányosságokat javítani, a lényeg az lesz mint volt - találkozzanak az oktatók, legyenek hasznos előadások, épüljenek kapcsolatok és érezzék jól magukat. A hely a weboldal alapján marha jó, a kaja szintén, én már csak ezért is elmegyek, sőt ott is alszom, aztán másnap barátnővel döglünk egy jót és jól megwellness-szük magunkat közben meg kitárgyaljuk a világ dolgait az ott alvó többi búvártársunkkal :)

Persze mint minden rendezvény, ez is azon múlik, hogy a résztvevők hogy álnak a dologhoz. Én hiszem, hogy ahogy az első, ez is egy hasznos rendezvény lesz, ha ott voltál emlékszel biztos, hogy milyen jó hangulatú banzáj volt, remélem most is az lesz.
 1. rg929 2007 nov 30. 08:18  
Érdekes szervezés, az én oktatási rendszerem hivatalosan nem tud az eseményről.
Kik lesznek a téma felelősök, előadók ? Ennyi program ilyen rövid idő alatt, és töbszöri étkezés, és termékbemutató !
Hol van a tavalyi sikeres szervező ?
Első   1 2
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gubal Island - Rosalie Moller Wreck

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés