»» ««
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ

Olyan víz alatt készült fotókat várunk, amelyeken legalább három, karakteresen eltérő szín dominál egyetlen, vagy több, de egy fajba tartozó, színes élőlényen. Tehát legalább három színnel büszkélkedő élőlényekről készült fotókat várunk, illetve az egy fajból való, de két különböző színváltozatú egyedeket is elfogadjuk.
Szavazni lehet : augusztus 29. 21.00 óráig.

Megnézem a(z) 2007 Sokszínű víz alatti világ albumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6
 87. Bunny 2007 aug 09. 21:10  
Az első foruló a kedvenc képekről szólt, nyilván senkinek nem a 3. rostás képek között van a kedvence, úgyhogy felmentést kap Archi.  Egyébként meg pl. Analóg is elmondta, ő sem az OB-s képet küldi ide, tehát tényleg korrektek. A szomorú persze az, hogy amíg nálam a 3. rostás képek tényleg kukák, náluk meg mondjuk azért estek ki, mert az amúgy tökéletes expós stb. képen nem úgy csillan a szem, stb.

Egyébként pedig szerintem azért is fontos, hogy pl. ősemberné, ARchi, analóg, Zorro bocs ha valaki kiamardt küldött képet, és NAGYON REMÉLEM NEM ILYESZTETTE EL ez a kis vélemény ütközetés, mert így láthatunk akkor is képet démonunk által "profi"-nak nevezett búvárfotósoktól, ha épp nincs kiállítás.

Tehát úgy gondolom ezzel mindenki nyer, de főleg MI, olvasók. Én legalábbis így látom ...
 86. Garfield33 2007 aug 09. 20:13  
Az szerintem mindenkinek feltűnt, hogy a "nagykuyák" nem a portfoliójuk csúcsát küldik be a háziversenyre, tehát fair playből 5-ös.

De. Nem szép tőled, hogy az első fordulóban szereplő 3. rostás képedet rásóztad a Submarine-re címlapfotónak  :-)  
 85. Garfield33 2007 aug 09. 20:08  
Profi az szerintem, aki láthatóan profi képeket csinál. Vagytok azért ti itt egypáran.
 84. Garfield33 2007 aug 09. 20:06  
Azt is tedd hozzá, hogy még a célzólámpádban sem volt elem, tehát alapvetően vakon kellett lövöldöznöd a mandarinokra...
 83. Archi 2007 aug 09. 18:21  
Sziasztok!
Wow megkora élet!! Lássuk is: Profi szerintem az aki a jövedelmének a több, mint 50%-át a fényképek eladása, publikálása teszi ki. Ha ezt nézzük akkor Mo. nincs ilyen sajnos. Sok újság azt gonolja h milyen jó nekem h megjelenhetnek a képeim persze jó... csak ebből nehéz kenyeret venni, nem h még csúcs fényképező felszerelést. Én ha elmegyek tényleg használom ezt a dolgozni kifejezést mert én mindent alárendelek ekkor a fkép elkészítésének nekem ez nem hobbi merülés ha látok valamit akkor rálövök lesz ami lesz, hanem tudatos a témára rákészülve a legjobat, újszerűt kihozni.

Profi és Amatőr verseny: Lehet h jó lenne de ameddig ilyen kevesen indúlnak akkor kár lenne. Kérdezem legalább van 25 DSLR az országban de biztos több ők hol vannak??? Miért nem küldenek??? Én a 3. rostás kéepeket küldöm ide nem szeretnék nyerni :))) de mindenképpen becsülöm a kezdeményezést gondolom Analóg sem a pályazati képeit küldi :))
 82. nme 2007 aug 09. 18:13  
Bunny: De, csakis azért, hogy elrettentő példaként tudd mutogatni :)




Analog-dialog (80): jól értem, ezt nekem írtad?
Kösz a "bíztatást", igyekszem, de tudod nem én voltam mindig az első, és ez valószínűleg nagyon sokszor így lesz még. Amúgy meg miért is könnyíteném meg a dolgod azzal, hogy eleve olyan képet küldök, amit magam is vacaknak találok? :)

Azarabdémon: köszi a figyelmeztetést. Bunny a 64-es szösszenetében utalt rá, hogy engem kizárna valamiből. Én is a jutalom útból való kizárásra tippelek :)

 81. istvanv 2007 aug 09. 16:17  
Tudod, hogy tetszenek a képeid, tőlem tudod...
Vágni nem mertem volna./Nem is kell/
Tudod, akkor is küldök képet ha csak esélytelent találok...
Nincs harag?
 80. Darth-Digilog 2007 aug 09. 16:03  
Szerintem is, legalább végre egyszer nem te leszel az első.:-)
 79. azarabdémon 2007 aug 09. 15:59  
Elnézést, nem tudtam, hogy ez a téma már lerágott csont.
Az üzenetem egyébként biztosan nem ment jól át - sem pozitív, sem negatív tartalmat nem szántam neki adni, "acsarkodás"-t (?) keresve sem találok benne, valamint játéknak fogtam, fogom és fogom felfogni.

Ezúton hívnám fel nme figyelmét, hogy nem zörög a haraszt... szóval rákérdeznék én erre a pápuai útra.....
 78. Bunny 2007 aug 09. 15:41  
Na dobd be ide legalább, mit sikerült alkotni :)
 77. Bunny 2007 aug 09. 15:39  
Mi azt a felfogást követjük, amit analóg is kiválóan leírt. Ez játék, kezdőknek lehetőség hogy megmutassák a képüket amiről el lehet mélázni a publikumnak mi benne a rossz, mit csináljon máshogy, a haladóbbak meg szívhatják a fogukat, miért kapott X kép sok pontot, az Y meg kevesebbet :)
Ráérünk akkor acsarkodni a kiíráson, szétválasztáson, stb. ha mondjuk egy hetes Pápua utat lehet nyerni fordulónként. Én is küldök képet, pedig én eleve nem nyerhetek, és sok kompaktos is. Ez játék!
És nagyon jó, hogy Archi Analóg Zorro ősember/né sötöbö is küld képet, és én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ők nyernek, ahogy az eddigi példák is mutatták. De tényleg, erről már sokat beszéltünk.

A lényeg, marad ahogy volt, fogd fel játéknak és keresgesd a képet amit beadsz!
 76. nme 2007 aug 09. 15:37  
Nagyon szép kép.

Én is szerettem volna valami  hasonlót (mármint ami tőlem telhet) alkotni, de sajna "kicsit" gyengébb képeim vannak csak ezekről a gyönyörűségekről.
Az az igazság, hogy a mandarinhalak fotózásakor éreztem eddig leginkább a masinám és saját korlátaim.
Csak lebegtem-feküdtem a halott korallok és a nagyágyúkkal felszerelkezett igazi fotósok közt a bal kettesen :)  és erősen úgy éreztem, mintha hamupipőkeként bekerültem volna a bálba, csak elfelejtettek szép ruhát adni nekem.
Mivel ezek a kis halacskák csak egy-egy röpke pillanatra mutatták meg magukat, hol itt, hol ott, nem igazán volt lehetőségem rákészülni, beállítani, komponálni. Csak nyomtam a gombot rendületlenül és átkoztam a gépem amiért 2 exponálás közt olyan sok idő telt el.
Mivel tudtam, csak ez az egy lehetőségem van a fotózásukra, mindenképpen meg akartam örökíteni magamnak ezt az aktust. Hááát, nem vagyok túl büszke az eredményre :)

Igy aztán különösen egyetértek veled mint amatőr búvár(fotós???), amikor ezeket írod: "Nászfelúszást szépen elkapni nagy kihívás a búvárfotósok számára. Már az is öröm, ha egy jó portréfelvétel sikerül."

Neked sikerült, gratula!
 75. elche 2007 aug 09. 15:35  
Nézd, ez a kezdet kezdetén felmerült kérdés volt, ami egyszer már ki lett tárgyalva, ezért vagyunk kíváncsiak az új érvekre. Nagy nyomás sem a nevesebb fotósok, sem a kedvtelésiek részéről nem volt arra, hogy változtassunk, és az eddigi gyakorlat szerint ez be is vált. Eddig mondjuk a 17 képes mezőny volt a legkisebb, ha józan becslések szerint ebből lesz 4 "profi" meg 13 "amatőr" képes mezőny, szerintem nem fog előrébb vinni semmit. Gyanítom, nme például nem a profi kategóriába sorolta volna magát előzetesen, és így szétválasztott mezőnynél nem két győzelme lenne, hanem két győzelme az amatőrök között, ami azért nem hangzik ugyanúgy...
 74. Bunny 2007 aug 09. 15:33  
Jah kérem, így könnyű ... akkor marad ami volt, nincs szétválasztás.
 73. Bunny 2007 aug 09. 15:30  
Ha végre megkapom az unterwassertől a képemért a pénzt, akkor ez azt jelenti, már cask 4 képemet kell kiválasztaniuk, és profi vagyok? Nem is tudtam, hogy ekkora király vagyok >:->
 72. azarabdémon 2007 aug 09. 15:29  
Én ennél többet nem akarok írni erről, valamint nem ismerem, mely nick mögött ki rejtőzik.
Szerintem amit írtam, teljesen világos - valaki vagy megérti, vagy ... vagy nem akarja érteni.
 71. elche 2007 aug 09. 15:29  
A hivatásos fotós szerintem attól hivatásos, hogy a képei eladásából él. A felsoroltak közül nem tudom, hányan tartoznak ide, de a korábbi négy versenyünkön közülük egyetlen ember indult. Szétválasztást egyébként nem támogatom semmilyen szinten, de most már a kíváncsiság kedvéért meghallgatnám, hogy az egyes fotósok (Zook, analog-dialog, Archi, osember, zorro, RK, többiek) nyilatkoznának, ők hová sorolnák magukat.
 70. Bunny 2007 aug 09. 15:27  
Jó lesz kútfőből, vagy akár felhasználhatod az eddigi 4 forduló képeit is, hogy lásd kik indultak.
Névsort kérek, kiket vennél külön a többiektől, mert profi. Jó lesznek a nicknevek is.
 69. azarabdémon 2007 aug 09. 15:24  
Lexikonból másoljam ki vagy kútfőből írjam neked? ....

Igyekszem egy példával szemléltetni: a  Submarine legutóbbi számában Dugongföld kalandjairól volt ismét egy színes cikk Násfaytól, melyben végig úgy írt a merüléseikről, hogy ők DOLGOZTAK. Nem hobbimerültek, hanem DOLGOZTAK. Mint ahogy Kiss Gábor is dolgozik az Erzsébet-pataknál és Selmeczi is dolgozni megy trópusokra stb.
No, szerinted ez melyik kategória lenne?
Igeeeeen, igeeeeeeen, ez a profi.
 68. Jules 2007 aug 09. 15:24  
Külföldön az a profi, legalábbis egy definíció szerint, aki már legalább 5-ször kapott pénzt a képeiért/esetleg ebből él. ha jól emlékszem, valamelyik verseny kiiírásában efféle kitétel szerepelt. Meg az, hogy valaki profi, ezt úgyis tudja magáról:-)))
 67. Bunny 2007 aug 09. 15:17  
Ok, világosíts fel, kit sorolnál a "profi" kategóriába.
 66. azarabdémon 2007 aug 09. 15:16  
Tudtam, hogy nem lesz kritika nélkül a javaslatom, ámde sosem törekedtem az olcsó népszerűségre.. :)
Nem értem a kérdésed, mi alapján szedjük szét a mezőnyt, OB vagy nem OB, szép kép vagy nem szép kép.
Azt hittem, a "profi" és az "amatőr" főnevek jelentése világos.
 65. Darth-Digilog 2007 aug 09. 15:13  
Szerintem sem kell szétszedni, a profik nem is szeretnének itt egymással versenyezni -már bocsánat a kifejezésért- de amatőr zsűrivel. Ez így egy jópofa játék, lehet szidni a másikat, a zsűrit, vitatkozni, és nem kell 100 %-osan komolyan venni. Nekem ez így tök jó, bár szerintem még dobogós sem voltam soha. :-(
 64. Bunny 2007 aug 09. 14:59  
Mellesleg mi alapján szednénk szét a mezőnyt? Ki nyert OB-t? Akkor elég szűk lenne a profi kategória. Vagy ki ért el helyezést OB-n? Pl. RK kolléga nem ért el, pedig igazán gyönyörű képei vannak. Vagy DSLR-kompakt? Ugyanmár, hiszen nem egy DSLR-es képet láttam már ami alulmúlta a kompakt képeket.
Vagy szép kép, nem szép kép? Pont ez a verseny illetve a fórumos beszélgetések mutatják, hogy ami egy profi zsűri számára feltétel azt a közönség nagy ívbe magasról ...
De ha azt látjuk, sorozatban viszik az első helyet bizonyos feltételnek megfelelő emberek, majd lépünk.

Egyenlőre egy ilyen feltételt tudok kiírni, Canon S70-nel fotózó női fotósokat külön kell venni, mert csúnyán elverték a mezőnyt ;-D
 63. Bunny 2007 aug 09. 14:53  
Persze, de a lényeg a lényeg, hogy egyenlőre semmi nem mutatja, hogy a profi (-fotós -géppel rendelkező -helyekre járó stb) bármi előnyt élvezne a házi versenyen, ezért nincs értelme szétszedni. Jelenleg úgy néz ki, van egyanalóg gépes nyertes, 2x egy kompak nyert, és egy D200, és mindegyik a hobbi kategóriás (bár zook már néha elcsípett egy-egy potya wakatobit meg plecsnit :D ).
 62. Darth-Digilog 2007 aug 09. 14:44  
Azért remélem nem gondolod, hogy csak az éles kép, meg a tökéletes expo különböztet meg egy profit egy amatörtől. Szerintem a képalkotás fontosabb tudomány mint a gép ismerete.
 61. Bunny 2007 aug 09. 14:37  
Ezzel az okfejtéssel egy gond van. Eddig 4-ből 4 alkalommal hobbibúvár nyert , pedig indultak (fél)hivatásos fotós is minden fordulóban. EZ közönség szavazás, ahol ahogy a tapasztaltak is mutatják nem feltétlenül az nyer, akinek a pengeéles képe és tökéletes expója van.
 60. azarabdémon 2007 aug 09. 14:29  
Mit szólnátok egy profi és egy amatőr kategóriához, ugyanazon versenykiíráson belül? Nekem ez így kicsit sántít, hogy hobbibúvárok hobbifotói egy kalap alatt mérkőznek meg (fél)hivatásos fotósok képeivel.
 59. Bunny 2007 aug 09. 12:40  
Dehogy neheztelek, csak én is ismerem a programot és szeretem magam beállítani mi hogy nézzen ki. Aztán max másnak nem tetszik :D Küggyé képet a versenyre inkább!
 58. istvanv 2007 aug 09. 12:38  
Igen Photoshop, de csak egy-két automatikus korrekció...
A kép akkor is a Tiéd, semmit nem tettem hozzá ami ne lett volna benne.

Sajnos BuNnY neheztel, elnézést kérek Tőle ezúton is!
 57. Bunny 2007 aug 09. 12:36  
Nem olyan bonyolult ez, bár kétségtelen mivel sok mindent tud ezért sok lehetőség is van.
Rámész a képedre, és a kép alatt ott van mindenféle információ. A legalsó sor végén az osemberne és a Megtekintve mellett van egy [SZERK] rész. Arra kattintva tudod szerkeszteni a képed adatait, címét, leírását, technikai adatokat, stb.
Egyébként a kezdőlapról elérhető egy Súgó, ahol próbáltam leírást adni a weblaphoz, ezt folyamatosanpofozgatom, de a képtáras rész már többé-kevésbé használható.
/Sugo
A képtárak rész alatt találsz infót a verseny kiírásról, lebonyolításról és a képtár használatról.

Igyekszem úgy szervezni az oldalt, hogy logikus legyen, és ne legyen bonyolult, remélem egyszer majdcsak sikerül elérnem ezt :D
 56. Darth-Digilog 2007 aug 09. 12:25  
Csak meg akartam dícsérni, mert nagyon tetszett az írása. Bár D egy kicsit túl volt benne dimenzionálva. :-)
 55. osemberne 2007 aug 09. 12:22  
Nem akarom, hogy Analógnak valami baja essen, inkább nem szólok az ősembernek.
 54. osemberne 2007 aug 09. 12:21  
Nem azért mondom, de tapasztalatlan víz alatti fotósok nehezen igazodnak ki elsőre ezen a bonyolult honlapon. Gyengébbek kedvéért több magyarázat kellene.

 53. Bunny 2007 aug 09. 12:16  
Igazából most sem jóhelyre került, mert a képhez kellett volna írni ( SZERK link), de megcsináltam én kézzel.
 52. osemberne 2007 aug 09. 12:15  
Bocs, de a Bunny verte ki belőlem, hogy címet kell adni, meg leírást. Pedig ilyen szakértők előtt, mint Garfield 33, tők fölösleges szövegelni. Egyébként majdnem: jobb 2-es fekvőhely.
 51. Garfield33 2007 aug 09. 12:14  
Hát még videóval milyen nehéz elkapni őket.
 50. Bunny 2007 aug 09. 12:12  
A cél egyébként pont az lett volna, hogy az ilyen sokszínű élőlények kerüljenek elő, császárhal, picasso, csodaszines csigák (!), ilyesmi. Persze a kiírásnak minden beküldött kép megfelel, nem is kérdés ez.
 49. osemberne 2007 aug 09. 12:10  
A kép címe: "Mandarinhal" Az aprócska, újjnyi nagyságú mandarinhalak talán a legszínesebb halak a víz alatti világban. A Nyugat-Indo-Pacifikus térségben élnek. Nem könnyű őket fotózni, hiszen csak alkonyatkor,  vagy derengő holdfényben bujnak elő a korallbozót mélyéről (amit leárnyékolt búvárlámpával próbálunk utánozni), mert partnereket keresnek a nászfelúszáshoz. Nászfelúszást szépen elkapni nagy kihívás a búvárfotósok számára. Már az is öröm, ha egy jó portréfelvétel sikerül.
 48. 2twins 2007 aug 09. 12:06  
azt hiszem kezd színorgiába fulladni a min 3 szín. Az utóbbiaknál a 100 szín kategória is teljesül. Na nem mintha baj lenne
 47. Poooly 2007 aug 09. 12:03  
Szia,
semmi gond, így tanul az ember:)
A fényképeimet Nero Photosnap-el szoktam minimálisan módosítani, mert őszintén szólva nem nagyon értek a fotózáshoz és a képszerkesztéshez...de igyekszem...
A fő vonal a búvárkodás...Az általad módosított kép valóban sokkal szebb mint az én nyers képem.

Photoshop?

üdv,
poooly
 46. Garfield33 2007 aug 09. 11:49  
Hát mégis raktál fel?
 45. admin 2007 aug 09. 11:49  
szerénykedik csak ...
 44. Garfield33 2007 aug 09. 11:45  
Na ne szórakozz, analóg!
Nem rossz a kép, de nincs rajta egy kanyi homogén háttér sem...
 43. Darth-Digilog 2007 aug 09. 11:10  
Már nincs is kedvem ezek után képet beküldeni. :-)
És kedves osemberne, osember is fog küldeni képet?
 42. VasMacska 2007 aug 09. 11:08  
és micsoda kép! kössétek fel a nemzeti lobogóst,  a harmadik hely a szavazati listámon még üres:-)
 41. Garfield33 2007 aug 09. 10:53  
Ha jól tippelek, újabb nőnemű személy csatlakozott a versenyhez.
Tippelhetek a helyszínről: Lembeh-szoros, döglött korall előtti rész bal 2-es fekvőhely?
 40. Zook 2007 aug 09. 10:42  
es raadasul micsoda versenyzo! welcome!
 39. Bunny 2007 aug 09. 10:32  
Hohó, új versenyző a színen - ez a hal azthiszem tökéletesen megfelel a kiírásnak :)
 38. ADC 2007 aug 08. 21:17  
:-)
Első   1 2 3 4 5 6
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés