»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba

Ez a hely a poénkodásra, viccelődésre vagy akármilyen témára, aminél úgy érzed inkább ide való és nem más fórumba. Ide várjuk és ide zárjuk továbbá azokat a hozzászólásokat is, amikkel a tematizált fórumokban zajló témába vágó beszélgetéseket szétbombáznánk. Be lehet vonulni önként, és be lehet kerülni moderáció által. Ide lehet írni bármit, de ne feledjük: Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 288
 14284. Káplán 2015 dec 18. 14:38  
Mikor?
 14283. Bárónő 2015 dec 18. 14:10  
Kivel?
 14282. Káplán 2015 dec 17. 21:36  
Iszol Te rendesen? :)
 14281. Bárónő 2015 dec 17. 21:30  
Évekkel ezelőtt, mikor elolvastunk egy könyvet - mindegy milyet - kibeszéltük a haverokkal. Persze nem ilyen alfahullámos vagy szívcsakrás mesékre gondolok, hanem az emberi természet nyomorúságában is igaz emberi dolgokat művelőkről. (akik aztán mind meghaltak a végére)
Amiért mondom. szeretem a sakkot. A játékot. Sajnos csak olyan szinten tudom játszani, hogy egy hétéves kislány, akinek a múlt héten mutatták meg a lépéseket, na ő háromból kétszer megvert.
Cserébe én tudom miért úgy lép a huszár ahogy, miért más színű a futó feje, miért oldalra üt a gyalog, miért a világos kezd, stb. Röviden, mindenre van ésszerű magyarázatom. Magam találtam ki. A kutyát sem érdekli.  
Amiért szomorú. Merülni is szeretek. Persze, ha cserébe nem kell egy tanfolyamot, másik felszerelést, új iskolát vennem.
Nos hányan merülünk? ☺
 14280. Káplán 2015 dec 17. 18:29  
Van műfajom?
 14279. Garfield33 2015 dec 17. 13:45  
A haiku nem a te műfajod
 14278. Káplán 2015 dec 17. 10:38  
Valamiről lemaradtam?
 14277. Bárónő 2015 dec 15. 21:18  

Fodor Ákos: három negatív szó.
Nincs
semmi
baj.

Magyarul ez úgy hangzik:
Minden
rendben
van.
 14276. Bárónő 2015 okt 21. 22:49  
Jack london : Messze Földönből : A hercegnő. "Néhány perc múlva visszatért. Kellő mennyiségű sáros folyóvízbe szeszt kevert, hosszan ivott egyedül, és keserves rosszkedvében a tűzbe bámult.
- Igen, de... - nógatta a Kövér. - Mi történt azután?
- Ó - mondta a Hosszú. - A hercegnő hozzám jött feleségül, természetesen.
- Hiszen te voltál az egyetlen, aki életben maradtál, és nem volt ott semmiféle hercegnő! - kiáltotta hevesen Pofaszakáll, azzal alábbhanyatlott a hangja; zavart csend támadt.
A Hosszú meredten a tűzbe bámult.
Percival Delaney és Chancey Delarouse egymásra néztek. Nyugodtan, ünnepélyes csendben, egyik a fél kezével a másik fél kezének segítve, összegöngyölték, bekötözték batyuikat. Vállukra vetették, és némán kimentek a tűz fényköréből. Csak akkor eredt meg a szavuk, amikor a vasúti töltés tetejére felkapaszkodtak.
- Ezt úriember nem tette volna - mondta Pofaszakáll.
- Ezt úriember nem tette volna - hagyta rá a Kövér."


Kicsit ilyen társaságom van.☺

 14275. Bunny 2015 okt 21. 17:17  
Ó, és nem szakadt le az ég :P
 14274. Vanek 2015 okt 20. 17:17  
Atyaég, ma már 18 hozzászólás volt, pedig még csak negyed hat van. Le fog olvadni a szerver.
 14273. Garfield33 2015 okt 20. 13:19  
Aha, emelt órát kellett kérnem a pszichológusomnál.
 14272. Garfield33 2015 okt 20. 13:18  
Jaj drága Bunny...

Hát dehogyis kérem én számon. Ha neked jobb egy buli, ahol mindenkit ismersz, mint az agárdi, ahol csak kb 40 embert, akkor oda mész. Főleg, ha km-ben is sokkal közelebb van.

Persze kicsit fáj a szívünk, hogy nem vagy kíváncsi ránk, de Te azért nekünk nagyon hiányzol!
 14271. Káplán 2015 okt 20. 12:19  
Na Szőrös Macska erre rászaladtál.
 14270. Bunny 2015 okt 19. 22:05  
Nem, mert ami bulira te gondolsz azzal az a baj, hogy az ott lévő emberek nagyrészét látásból esetleg hallomásból ismerem, azt a néhányat akit pedig jobban, velük találkozom más búváros összejöveteleken. Nem érezném túl jól magam. Meg aztán számomra a búvár összejövetel nem veszettkutyázásból áll (nincs vele gondom, ne értsd félre csak nem az én stílusom), inkább a Tengeri Só jellegű klubestékre gondoltam (egy kezemen meg tudom számolni, hányról hiányoztam mióta búvár vagyok), azt hiányolom. Sajna más nem hiányolta, jó ideje nincs, mégse nagyon kérdezgetik az emberek miért nincs, mit tehetnénk hogy legyen, stb. Pécsre meg azért nem mentem a bálba -amíg volt- mert a dresscode számomra kizáró ok. De pl. Szegedre elmentem, amikor meghívtak a Mantások, ott nem volt semmi ruházati kódex, nem partyzás volt hanem klubélet, pizzéria és egy sör. És azért évente 1-2 búváros "bulin" azért még én is ott vagyok, csak látod ebből látszik, hogy másfele orientálódunk, mert nem futunk ezeket össze. Pedig jó lenne néha veletek is találkozni, dehát ez van. Sokszor felmerült már, hogy el kéne menni legalább pár órára, dehát csak Puskint tudnám erre idézni. 
Szóval nem, nem ég le a bőr a képemről, mert azt gondolom nem bort iszom és vizet prédikálok. Tettem én elég sokat a hazai búvárközéletért, de annyit mindenképp, hogy minimum meglepő számonkérni rajtam azt, hogy nem járok el minden búvárbulira.
 14269. Garfield33 2015 okt 19. 14:44  
Túl azon, hogy korrekten összefoglaltad a jelenséget, nem ég le a bőr a képedről????
Hányszor nem jöttél már el mondvacsinált okoból és valódi lustaságból az évente szokásos legalább 3 búvárbulira?
 14268. Káplán 2015 okt 19. 09:14  
"Én örülnék neki, ha újra előtérbe kerülne még az én életemben a személyes találkozás pl. És az odavezető úton újra visszatérnének az emberek a régi jó bejáratott fórumokra is. Már ha azok még léteznek persze."
Elmentem  egy meghirdetett búvártalálkozóra.
Hatan voltunk (mint a gonoszok) .
És nem beszélve arról, hogy volt egy kimondotttan búvárokat megcélzó hely a Nagyvárad tér közelében.
Az érdeklődés hiánya felszámolta.
Talán kényelmesebb az érintőképernyőt babrálni.
És soikszor kamu nevek mögé bújni.
 14267. Bárónő 2015 okt 18. 17:15  
Igazad lehet.

A telefonnal jártam így. Volt vagy 450 név már benne és ...tik-tak tik-tak és a felismerés hogy értelmetlen. Most 55 és ha hívnak: Itt vagy a városban? Szaladj be beszélgetünk..... Pont elég.
(azért ennyi, mert ennyi került a simkártyára 94-ben és ezek nem is változtakazóta sem. Másban sem.)
 14266. Bunny 2015 okt 18. 12:28  
Szerintem nincs messze ilyen komoly dolog mögötte.
Pár éve amikor egy társaság beszélgetni akart online nyilvánosan azt különféle fórumokon tette. Index fórum, speciális oldalak fórumai, ahova csoportosult a nép. Azelőtt meg voltak a HIX szerű -főleg kockáknak- napi összefoglalású email alapú levelezőlistás izék. Azelőtt meg összegyűltek az emberek a művházakban hetente pár alkalommal, és személyesen beszélgettek.

Aztán jött a fb, és mindenki elkezdte ott osztani a gondolatait. Először csak a kutyáról, kajáról, vagy csak simán emlékkönyvként használva, aztán a fotókat is oda töltötte már fel, végül ahogy egyre több mindenre a fb-ot használják az emberek már egyre kevésbé mentek máshova. Nem véletlen mondják, hogy a fb felfalta az internetet, sőt sokat már az internet alatt a fb-ot értik. És cukiberg erre folyamatosan rátesz egy-egy lapáttal, elviszi a chat-et, a hang és video kommunikációt, a képeket és próbálja a videókat is benyelni, most a legújabb ötlete, hogy a webshopokat is felszámolja. Mindent be akar darálni, ami eddig sok-sok különálló szolgáltatás volt most a fb alatt lesz elérhető. És ez nagyon-nagyon nem jó véleményem szerint, de ez más kérdés.

Persze teljesen mást nyújt a fb, mint egy jó fórum, hiszen ott egy régi dolgot megtalálni lehetetlen, egy fb-ra feltett informatív anyagot, fotót, videót soha senki nem fogja megtalálni ellentétben egy fórummal, stb. De a világ annyira csak a mostanról szól, hogy igazából senkit nem érdekel. Akkor és ott leírta, jópáran látták, lájkolták, beszéltek róla 1 max 2 napot, és utána örökre eltűnt az internet mocsarában. Mivel a többség állandóan rajta lóg a mobiljával, így azonnal értesül, gyorsan reagál, gyorsan lecseng és senkit nem érdekel tovább. Mondjuk a legtöbb post nem is ér többet, csak így aztán végképp értelmetlen bármi magvasat leírni.

A mi fórumunk addig volt aktív, amíg a napi csevegés, ökörködés itt zajlott. Ez  bevonzotta a népet, és ennek farvizén a komolyabb témák is megéltek. Ez most a fb postolásra tevődött és megszűnt. Szó nincs arról, hogy azért mert XY megbántotta Z-t, stb. Ilyen mindig is volt, és lesz is.

Én remélem, hogy kicsit vissza lehet forgatni az idő kerekét, és előbb-utóbb az emberiség rájön, hogy ez a mesterséges butítás főleg nem ilyen centralizált módon nem a mi érdekeinket szolgálja. Én örülnék neki, ha újra előtérbe kerülne még az én életemben a személyes találkozás pl. És az odavezető úton újra visszatérnének az emberek a régi jó bejáratott fórumokra is. Már ha azok még léteznek persze.
 14265. Bárónő 2015 okt 17. 21:52  
Ahogy én látom:  Bármilyen (gondolom én) sportról legyen szó már a megfogalmazásból az jön le, hogy helyosztás. Jobb, rosszabb, phb, kth, stb. Na ez pont nem fontos. Nekem. De. Láttam egy weboldalt. Az emberke neve alatt felsorolva egy rakás túró, nudli, tócsni nevű képesítés, miszerint is ez az ember aztán vagy valaki vagy még annál is több, nagyobb, képzettebb, búvár lenne a szerencsétlen ha még a kopoltyúja is kinőne .. amit meg még nem tud azt most találja majd még ki és próbálja ostoba módon rámsózni.
Amiért példaként mondom: a barátaim csak merülnek. Néha még pityókásan is. Nem tudom kinek milyen csillag díszíti a hátsóját vagy mellbimbóját (ja mert ilyet láttam), de nem is érdekel. Ami igen: ne legyen gondom rá.
A fórum azért lett csendes - és ez igaz az egész webre, mert kutyánál is rosszabbak vagyunk. Nemcsak morgunk, harapnánk is. ( mai napig bánt a tudat, hogy szegény doktornőnek letrógeroltam a kocsiját, pedig... no el is maradt a "bárónő" lelkével egyetemben. Már a lelkemen szárad.)  Amíg ez nem változik addig az emberek nem beszélgetni akarnak csupán beszélni. Nem vitatkozni csak dogmákat isteníteni.
Pedig ez az egész csak Vicc, tréfa, móka. Nem kellene olyan véresen komolyan venni.
 14264. Garfield33 2015 okt 15. 09:16  
Púpnak a hátamra...
 14263. Vanek 2015 okt 14. 16:26  
Dísznek, mi másnak?
Mikor lesz új bázisotok?
Mi van a múzeummal?
 14262. Thomasbuvar 2015 okt 14. 16:22  
Vanek! Minek neked az a szett? A nyakadra tekernéd? ;)
 14261. Thomasbuvar 2015 okt 14. 12:45  
Hova-hova?... :)
 14260. Edka 2015 okt 14. 10:28  
Szia mindenki.
Nu, egy októberibe én is beszállok. Évente egy bejelentkezés, rémes, pár éve nem volt nap, hogy ne jártam volna erre.
6 év után ünnepélyesen kilépek a Hovanemutazunkazidén klubból! :D Hurrrráááá!!!!!
 14259. Garfield33 2015 okt 01. 12:19  
Jól érzed, te fészbúk bérenc
 14258. Garfield33 2015 okt 01. 12:19  
Októbeeeeeeeeer
 14257. Vanek 2015 sze 30. 18:09  
Látom irigyek vagytok, magatoknak is akartatok a szeptemberi hozzászólásból.
Remélem októberben tapintatosabbak lesztek.
 14256. Bunny 2015 sze 30. 16:32  
Hahaha, érzem az élcet a hangodban!
 14255. Garfield33 2015 sze 30. 12:56  
Kevéééés
 14254. Thomasbuvar 2015 sze 30. 12:22  
Pedig önjelöltek azért akadnak... Itt vagyok pl. én is. :) 

 14253. Garfield33 2015 sze 30. 12:12  
Sajna annyira komoly és szakmai lett a DC, hogy a hüjjékre már nincs szükség.
 14252. Luciferin 2015 sze 30. 08:43  
...és még csak el sem sietted :-(
 14251. Bunny 2015 sze 30. 08:19  
Grand hotel lett az egész világ :)
 14250. Vanek 2015 sze 30. 06:28  
Enyém a szeptemberi hozzászólás! :-).
(Vagyis inkább :-(( )
 14249. Káplán 2015 aug 03. 08:09  
Nyaligep :)
 14248. Bunny 2015 aug 01. 07:37  
Hát nem igazán, most se vagyunk rajta jelen igazából, ha megnézed a dc oldalát. Max pár cikket postolunk rá, nekem sincs igazán régóta fb-on, kb. akkor csináltam amikor beintegráltam a dc-be. A többség akkor már 2-3 éve aktívan használta. Az meg, hogy Rudolf csinált csoportokat és oda is postolgat, meg blogot ír inkább, igazából nem innen vett el forgalmat. Plusz azokban a csoportokban sincs igazán semmi, egy-egy napra felkapnak valamit, megy pár hozzászólásnyi csámcsogás rajta és ennyi, köszönőviszonyba sincs az itteni (volt) fórumélettel.
Nem, az emberek szoktak rá a fb-ra, és már gyk. semmi mást nem néznek, a GH-s ökörködés meg eltűnt ha megnézed. Az nincs ott a FB-on sem, itt sincs, egyszerűen az embereknek nincs már ideje ilyesmire véleményem szerint. Valamit megoszt, esetleg nyom egy like-ot, mintezt lehetőleg a mobilról félúton valahová, kb. ennyi a közösségi tevékenység. Egyébként meg rohanás, meló, túlélés. Ez látszik a szavazókedven, a képküldés is mindig necces. Rabszolgásodott az ország és ez sajnos visszaütött a mi kis közösségünkre is.
De egyébként ez nemzetközi trend, ahogy írtam az internet kezd egyenlő lenni a fb-kal, és ezzel egyidőben el is laposodott kissé. Reméljük majd valamikor visszarendeződik kicsit, és méginkább remélem, hogy mi is még itt leszünk, hogy újabb aranykort élhessen meg a fórumunk :)
 14247. elche 2015 júl 31. 21:58  
Kell nekünk mozogni mindenfele, ez van. A gyors változás ebben a szférában teljesen szokványos, azért ahhoz képest szép ideje talpon vagyunk, így vagy úgy.
 14246. Vanek 2015 júl 31. 21:56  
Öö, izé, és nem ti kezdtetek átvonulni a zukiberg szemetére? Mer' akkor nem illik panaszkodni...
Mondjuk én visszasírom a dc-t, dehát ez van. :-((
Reméljük lesz még belőle élő oldal.
 14245. Luciferin 2015 júl 31. 21:38  
23688
Ha jól látom... :-)
 14244. elche 2015 júl 31. 21:32  
Azt szerintem mind sejtjük, kinek volt a legtöbb hozzászólása.:)
 14243. Luciferin 2015 júl 31. 21:07  
Ahhoz én alig több mint 4000-el járultam csak hozzá....
 14242. Bunny 2015 júl 31. 14:46  
Ha jól rémlik, bővel 500 felett volt a csúcsidőben a napi. Azért az kemény volt. Bele kellett raknom a kódba mindenféle fékeket, mert volt, hogy ezredmásodpercre azonos időben ment el két hozzászólás, és beduplázott a sorszám. Na mostanság sajnos ilyen gond nincs, zukiberg önfeljelentőgépe szépen bezabálta a teljes hazai internetet. És a nemzetközi nagyrészét is.
 14241. elche 2015 júl 31. 14:29  
Csak összejött valahogy az a több, mint százötvenezer hozzászólás...:) Régi szép idők.
 14240. zwaan 2015 júl 31. 13:06  
Jééé, de rég jártam erre. Látom, időnként fel-felbukkan néhány kedves ismerős. Pont valamelyik este nosztalgiáztam a zuramnak, aki alig ippenvóter (special thanks to Luci és az ő utolérhetetlen segédjének, nme-nek) lévén épp a divecenter.hu-t bogarászta, hogy volt idő, amikor egy nap összehoztunk 300 hsz-t.
 14239. Luciferin 2015 júl 17. 08:10  
Egyszer úgy is az lesz... Vagy valami hasonló...
Már túl lennék rajta...
:-)
Ezután (ha nem felejtem el) csak életmentőnek hívlak... :-) :-)
 14238. Vanek 2015 júl 17. 06:08  
Hálátlan.
Merültünk és az első lépcsődbe gabalyodott egy félelmetes kötél, más néven damil. Én észleltem a veszélyt, jeleztem neked, majd fáradtságot nem kímélve hősies munkával levágtam rólad, minden veszéllyel dacolva. Ha akkor én nem vagyok ott, mostanra a snecik kazabáltak volna a szépséges szárazruhádból és csontjaidon csigák marakodnának!
 14237. Luciferin 2015 júl 16. 11:56  
???
Az már tényleg régen lehetett. Nem is emlékszem mire utalsz.
Talán hoztad az uszonyomat?
:-)
 14236. Káplán 2015 júl 15. 19:30  
Mi van? Kiengedtetek Titeket ?
 14235. kovax 2015 júl 15. 14:45  
és ha ebben az ütemben haladsz, akár már a századforduló elött is el tudsz olvasni egy emilt...
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 288
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tobia Kebir

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés