»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-06 Magyar búvár balesete az Adrián

Szomorú eseményről kaptunk hírt, de a részletekről még keveset tudunk.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2
 51. Bunny 2007 júl 24. 17:41  
Elnézést, de elég nyomatéskosan kértem, hogy a fórumon fejezzük be a beszélgetést. Bocsánat minden érintettől, de a hozzászólásokat töröltem, és áthelyeztem az általános fórumba. A beszélgetés érdekes, és helye van, DE NEM ITT. Mégegyszer elnézést, hogy élnem kellett a moderátori jogaimmal. Tudom, törölhettem volna többet is, de szerintem ez is elég volt.

Tartuk meg ezt a fórumot innentől a részvétnyilvánításoknak illetve a konkrét esettel kapcsolatos TÉNYEK közlésére.
 47. Hexen 2007 júl 24. 15:06  
Először is szeretném részvétemet nyilvánítani Miklós családjának és barátainak és kívánok nekik sok erőt a továbbiakhoz.
*** hozzászólás további része törölve ***
 38. carp 2007 júl 23. 23:52  
Azt megköszönnénk ha egy jelenlevő is elmondaná, hogy mi is történhetett odakinnt. Vagy kérem küldjön egy e-mailt akinek van valami információja.
Köszi vasmacska de apám halála után kihagyom a búvárkodást :(
 37. VMiki 2007 júl 23. 23:00  

őszinte részvétem!

Mikit tavaly ismertük meg bázisunkon, amikor még első uszonycsapásait próbálgatta. Hamarosan a búvárkodás szerelmese lett, és közvetlen, vidám, vicces természete miatt nagyon megszerettük tündéri kislányával együtt. A hír rettenetesen lesújtott bennünket is, és izgatottan várjuk a vizsgálat részleteit, hogy tanulságul szolgáljon mind a búvárok, mind a bázisok és a kollégák számára.

Mikitől egy vidám emlékképpel búcsúzom. A fotót Mali Plavniknál készítettem róla és vidám csapatáról. Miki a bal alsó búvár.

 





 36. miki54 2007 júl 19. 06:13  
Hivatalos jelentés még nincsen, és ha én kapok is, nem az én tisztem ennek publikálása. Egyelőre csak egy urna van, ami Miki hamvait tartalmazza, és szeretnénk tőle szük családi körben végső búcsút venni.
 35. Bunny 2007 júl 18. 21:57  
Ha már a hivatalos eredménynél tartunk, Ha Miki élettárs esetleg ismét benéznél a fórumra, légyszives vedd fel felünk a kapcsolatot. Mindenképpen szeretnénk a dolog végére járni, mégiscsak egy fórumtársunkról van szó, és valószínűleg ha valakinek, hát neked illene kapnod valami hivatalos jelentést.

Én magam már vagy 5 variációt hallottam, nem szivesen találgatnék, de úgy gondolom mindenkinek az az érdeke, hogy kiderüljön az igazság, ezért végső esetben ezekből próbáljuk meg kiszűrni a feltételezett eseményeket. Mert a tanulságokat le kell vonni, hogy ne kelljen még egy ilyen hírt leközölnünk :(

Esetleg jelentkezhetne valaki, aki ott volt és hajlandó elmondani, mi is történt. Az igazság mindig jobb, mint a vad találgatások, és mint mondottam abból van elég sok.
 34. VasMacska 2007 júl 18. 18:03  
Úgy gondolom, ha bárhol bármi elhagzik, ami arra jó és alkalmas, hogy amikor kell, valakinek eszébe jusson, hogy pl. ezt a merülést nem szabad bevállalni, mert ehhez hasonló esetből már volt emberéletet követelő baleset, akkor ennek helye van bárhol. Ha felmerül valahol bármelyikünkben a gyanú, hogy aki le akar vinni vajon van-e neki megfelelő képesítése és ezáltal megfelelő mentési képessége a vezetőnek aki magát annak nevezteti , már megérte a hozzászólása Hapcionnak. Nem hiszem, hogy béármi bántó lett volna benne- én legalábbis nem érzékeltem azt. ( azt hiszem legtöbbünk béketűrésében a kánikulának van erősen csökkentő ereje)

Ami pedig a hivatalos verziót illeti, nos szóljon már legyen szives, aki a nem túl régen, a Miskolc melleti tóban bekövetkezett baleset hivatalos vizsgálatának eredményéről tud, vagy akár az annak idején nagy port felvert barlangi merülési baleset hivatalos verziójáról tud, mármint értve ez alatt, hogy a hatósági vizsgálat mit állapított meg, van-e olyan személy aki elmarasztalaható a bekövetkezett balesetért, és netán az ott felmerült, gondolom egészen nagy költségek megfizetésére köteleztetett.

Természetesen az elhunyt búvártársunk halála felett mindannyian megrendüléssel gyászolunk, és együttérzünk itthagyott szeretteivel.

De ez az a fórum, ahol le kell vonni egy baleset tanulságait, és mindannyiunk életének megtartása érdekében közzé kell tenni a tényeket - már ha ezek hozzáférhetőek lesznek. És egy ilyen biztos ténynek látszik Hapcion közlése: " a merülés vezetője nem rendelkezett IANTD oktatói minősítéssel "

De ez csak az én véleményem. Nem akarom a fejemre vonni senki haragját, és senkit nem akartam megbántani.

Egyébként üdvözlöm köreinkben carp-ot, és kívánom neki, hogy minél hamarabb legyen ő is búvár, mert valószínűleg örömét leli majd ebben a tevékenységben ő is. ( már ha igaz a személyi adatlapos közlése)
 33. carp 2007 júl 18. 11:10  
Kedves búvárok, vagy nem kedvesek.
Fontos itt egymással vitatkoznotok? Egy ember meghalt, ti meg itt tépitek egymást. Kis együttérzés lehetne bennetek. Hogyha nem a baleset körülményéhez van információtok, akkor azt egy másik topicban is meglehet vitatni nem?
 32. Hapcion 2007 júl 18. 02:16  
Sziasztok,búvárbrekit megszüntettem,ezen a néven lehet szidni ezután:-)
 31. búvárbéka 2007 júl 18. 01:57  
Húha,lemaradtam picit.Eszem ágában sem volt IANTD reklámot csinálni egy búvártársunk balesetéből.Nem is kívánok nagyon mentegetőzn,amiért beleírtam hogy nem volt még oktatói minősítése a vezetőnek,az csupán az volt szükség mert hozzánk már úgy jutott el a hír hogy IANTD oktató vezette a túrát,ami jelenleg mondhatjuk hogy mindegy,számunkra azonban fontos a baleset megítélése szempontjából.Amiért konkrétumok helyett általánosságokat írok annak az az oka hogy a hivatalos verzió még nem látott napvilágot,amit leírtam az pedig sajnos sok merülésnél amit látok megállja a helyét.Csak legutolsó hétvége tek tanfolyamán hangzott el egy mono palackkal rendelkező kolléga szájából,aki végigkísérte a merülésünket,hogy "minek ennyi cucc,még 20 bar maradt a palackban midőn kijöttem".A merüléshez szerencse is kell...
Amúgy nem sűrűn fórumozok,kellaz idő az oktatásra meg a merülésekre (na ez volt egy bújtatott reklám :-).Egyébként nem szoktam különösebben reklámozni a technikai mélymerülést,meggyőződésem hogy sok búvárnak egyáltalán nem való,akinek meg igen,az rendszertől függetlenül ( TDI,IANTD,stb.) megtalálja azt ahol megtanulhatja hogyan nőhetnek a túlélési esélyei.TELE A NEOPRÉNCSIZMIM AZ ÉVRőL ÉVRE EMBEREK ÉLETÉBE KERÜLő MERÜLÉSEKKEL!!Csupán ennyi,a névért bocsesz,mikor regisztráltam nem olvastam előtte a hozzászólásokat és néhány ismerősöm búvárbékáz,így lettem azzá ami.Vitatkozni meg nyugodtan lehet,amíg nem a felmenőket emlegetjük semmi gáz:-)Na ez jó hosszú hülyeségre sikeredett,lefárasztott az Újhegyi uszi.Szép álmokat!
 30. nlq 2007 júl 17. 09:51  
jo lenne ezt a forumot nem vitatkozasra hasznalni!

legyen bennetek annyi kegyelet es joerzes, hogy ezt nem itt es nem igy targyaljatok ki!

Bunny szerintem ki kellene moderalni a vitat erről a forumról 

[NLQ: EZ már le lett zárva, épp te feszegeted. - Szerk]
 29. Bunny 2007 júl 16. 19:53  
HA lesz HIVATALOS információ, itt nálunk fogod először megtalálni, legalábbis azon leszünk. Amíg csak hallunk ezt-azt, addig inkább semmit nem közlünk. Kegyeletből sem, meg egyébként sem szeretünk leírni olyant, amit nem ellenőriztünk a lehetőségeinkhez képest maximálisan.
 28. Bali 2007 júl 16. 15:15  
Valaki újabb információval nem rendelkezik,  hogy mi is vezetett a tragédiához?
 27. békabúvár 2007 júl 16. 12:44  
Ebben viszont teljesen igazad van.
 26. Darth-Digilog 2007 júl 16. 12:41  
És mi lenne ha nem itt folytatnátok a vitát? Szerintem nem itt van a helye.
 25. békabúvár 2007 júl 16. 12:38  

T. MrBig

Engem meg az háborított fel, hogy a kolléga beírása sejtet, különösen a jó lenne ha tudatosulna... kezdetű részben, anélkül hogy tényeket közölne, ezáltal szerintem nem felel meg a beírás az általad is emlegetett kivánalmaknak, még akkor sem, ha úgy általában egyébként van igazság az álláspontjában, hogy valaki egy ilyen tragédiánál azt tartja említésre fontosnak, hogy a merülés vezetője milyen oktatói minősítéssel nem rendelkezett, ennek megítélése megint egyéni ízlés kérdése.
 24. MrBig 2007 júl 16. 11:51  
Hello!
Szintén, őszinte részvétem a családnak és a hozzátartozóknak!

T. Békabúvár!
Nem tudomhogyan jutott eszedbe ez az INTD "reklám"?
A történet szerintem "reklám"nak semmiképp nem nevezhető!
Az erre utalásod, na az ízléstelen!
Bizonyára te is, meg más is hallott egyet s mást a sajnálatos balesetről,
de mint már korábban valaki nagyon bölcsen már utalt rá először írjon róla
valaki vagy hivatalos forrásra hivatkozva, vagy valamely érintett...
Ha ez megtörtént, utána valóban érdemes lenne átbeszélni a történetet és
akkor értelmet nyer Búvárbéka barátom beírása is!
Egyébként nagyfiú, bizonyára megvédi majd magát is, csak engem is felháborított
a beírásod!

hi
Mr.Big
 23. Bunny 2007 júl 16. 08:23  
Bár nem tisztem megvédeni senkit, szerintem csak azért lett megemlítve a rendszer, mert a merülést vezető búvár ott szeretne oktatói minősítést szerezni.
 22. békabúvár 2007 júl 16. 02:08  
Kedves inverz nickname-os kolléga :
Itt egy valódi búvárbalesteről folyik a szó, ha tudsz valamit akkor írd le korrektül,ha nem, akkor az az általános társalgás témakörébe tartozik. Itt burkolt INTD reklámot előadni izléstelen.
 21. búvárbéka 2007 júl 12. 23:11  
Sziasztok,
a családnak őszinte részvétem,nagyon sajnálom Miklóst.A hírekkel ellentétben a merülés vezetője nem rendelkezett IANTD oktatói minősítéssel,bár ez a baleset tényén sajnos nem változtat.Sajnálom hogy szinte minden év meghozza a maga "technikai" balesetét,már ha ezt technikai merülésnek szeretném nevezni.Jó lenne ha tudatosulna búvárainkban hogy egy Halcyon wing és egy dupla palack még nem óvja meg senkinek az életét,bár igen hasznos lehet ha tudjuk hogyan használjuk és mire.Továbbra is csak a játékszabályok szigorú betartása biztosíthatja mindenkinek hogy olyan fizikai állapotban kerüljön a partra,ahogy bement,esetleg kicsit fáradtabban:( Okoskodásnak tűnhet,de nézzetek körül az uszodákban,vízpartokon,miket és mivel,milyen képzettséggel merülnek búvárok ,szerencsére általában megússzák ezeket a túrákat.Szomorú a kép.
 20. Grelex 2007 júl 12. 16:02  
őszinte részvétem.
Ilyenkor, mint családos ember, mindíg elgondolkodom, hogy engem is várnak még fent, nem kell semmi veszély.
Kíváncsi lennék a többiekkel egyetemben, hogy pontosan mi is történt.
 19. Búváranna 2007 júl 11. 19:31  
őszinte részvétem!!! Ha bármiben segíteni tudnék (orvosszakértői vélemény, búvárorvosi segítség, kérlek hívj (06-30-269-9436), vagy írj (gobl@baromedical.hu).  Szeretném én is - a többi topikozó búvártárssal együtt - , hogy tudd, nem vagy egyedül; segítünk, amiben tudunk! Szeretettel: Anna
 18. Búváranna 2007 júl 11. 19:27  
őszinte részvétem!!!
 17. békabúvár 2007 júl 11. 10:54  
őszinte részvétem.
 16. Jules 2007 júl 09. 17:04  
őszinte részvétem,

ugyan személyesen sosem találkoztunk, de néhányszor váltottunk e-mailt Miklóssal... Nagyon-nagyon szomorú vagyok.

S. Gy.
 15. Cha-cha 2007 júl 09. 10:51  
Szervusztok.
Cha-cha vagyok egy olyan topic-ból (Kos sziget), ahol Miki is családtag volt nálunk. A "család" nevében szeretném kifejezni Miki családja felé szívből jövő, mély együttérzésünket, fájdalmukban egy emberként osztozunk. Sokkolt minket a hír, mindannyian nagyon szerettük Mikit, sokszor megörvendeztetett minket búvár történeteivel. Tudjuk, hogy mennyire várták a kislánnyal együtt Horvátországot, számolta vissza a napokat.  És mi alig vártuk, hogy visszajöjjön. Nyugodjék békében.
A Kos topic tagjai nevében : Cha-cha
 14. Bunny 2007 júl 09. 09:31  
Sajtóközlemény  A horvátországi Uvala Stivasnica-ban működő Veliko Plavetnilo -Kékség Búvárbázis vezetősége megrendülten nyilvánítja őszinte együttérzését T.M. (53 éves) budapesti búvártásunk halála miatt az elhunyt családja és az őt ismerő búvártársak felé.
A részletek még nem világosak, a baleset körülményeit illetően a horvát rendőrség a merülőtársak bevonásával jelenleg is vizsgálatot folytat.
A búvárbázist a vizsgálat nem találta semmiben felelősnek, a munka tovább folytatására azonnal engedélyt kaptunk. Ez év július 4-én a Stivasnica öbölben egy négy fős társaság Advance Nitrox merülést hajtott végre, saját felelősségére. A csoportot saját társuk B.M instruktor vezette. A merülés végén azonban csak hárman tértek vissza biztosító hajónkhoz.
Annak ellenére, hogy a horvát hatóságok bevonásával azonnal megkezdtük a kutatást, az sajnos nem vezetett eredményre, mivel a felszínre érkező búvártársak nem tudták meghatározni szerencsétlenül járt társuk helyzetét.Végül a hatósági búvárok 30 méteres mélységben, 50 méterre a parttól találták meg majdnem 24 órával a merülés megkezdése után.
Mivel bázisunk munkatársa nem vett részt a merülésben, a további részletekről nincs tudomásunk.

Társaságunk minden tagját megrázta a tragédia. T. M. családjával, barátaival mélyen együtt érzünk.
 13. miki54 2007 júl 09. 09:05  
Talán ma újra elindulnak a hivatalok, és ha visszakapják az útlevelet, elindulnak haza. Már nagyon türelmetlen mindenki. Idegörlő ez a várakozás.
 12. Bunny 2007 júl 09. 08:45  
Szia, kaptatok már bármi eredményt, sikerült a kislányodnak végre hazajutni?
 11. márk 2007 júl 08. 10:40  
Részvétem a hozzátartozóknak
 10. sziszi 2007 júl 07. 21:19  
oszinten sajnalom a tortenteket a Te Miklosoddal.  Reszvetem!
 9. miki54 2007 júl 07. 21:07  
Nem.
 8. sziszi 2007 júl 07. 20:49  
remelem nem Medek Miklos a Miklos, akirol szo van... ???
 7. Zook 2007 júl 07. 20:21  
mely es oszinte reszvetem... :(
 6. nlq 2007 júl 07. 20:01  
őszinte részvétem!

teljesen le vagyok döbbenve, most az elöbb fogtam csak fel hogy a Miklós barátomról szól a hir :(
amennyiben lehetseges szeretnek majd a temetesre elmenni kerem jelezzetek iranyomba, akar emailen is

Udv
nlq
 5. miki54 2007 júl 07. 12:04  
Én az elhunyt élettársa vagyok. Köszönöm a részvétnyilvánítást. Én sajnos munkahelyi problémáim miatt Bp-n maradtam, és itt értesültem a tragikus eseményekről. Részleteket nem tudok. Egyelőre semmi hír, csak annyi, hogy megtörtént a boncolás. Részletes jegyzőkönyv csak hetek múlva várható. A lányom még mindig Horvátországban van, mert a búvártársak még nem kapták vissza az útlevelüket.
 4. Bunny 2007 júl 06. 22:35  
Mindig szomorú ha egy sporttárs, főleg ha ismerős eltávozik. Mint minden halálesettel végződő történetnél, itt is kusza a történet és hallani mindenféle információkat, mi azt  vállaljuk, hogy csak akkor fogunk az ügyről nyilatkozni, ha első kézből származó információkat tudunk közölni. Mindenképpen kerüljük a bulváros rémhír terjesztést, stb. Bízom benne, hogy ténylegesen megszólalnak a merülő társak, és természetesen a bázis is, mert úgy gondolom mindenkinek az az érdeke, hogy az igazság kerüljön a köztudatba és ne féligazságokon alapuló mendemondák.

A hozzátartozóknak pedig magam is részvétem ...
 3. csirke 2007 júl 06. 22:02  
Technikai merülést csináltak, négyen indultak. Ma végezték a boncolást, mely talán kideríti a halál tényleges okát. Mindegyikünket megrázott a tragédia az ott levők közül. Egy hat éves kislány maradt apa nélkül... Kilencen voltunk a csapatban, jó lenne, ha a három búvár közül valamelyik mesélné el a történteket tanulságként. A dekóban kezelt búvár jól van. A nyomozás még folyik.
A szomorú csapattársak nevében SzE
 2. elche 2007 júl 06. 21:55  
Az eredeti forrás horvát nyelvű volt, butaságot nem akartam fordítani. Híreszteléseket pedig nyilván nem írunk le, de talán majd többet fogunk tudni hamarosan. Az áldozatról kaptam egy olyan információt, ami alapján azt gondolom, sajnos fórumtársunk volt... Sok balesetről olvasok, de amikor egy emberről van szó, akit személyesen is ismerek (még ha felületesen is), nyilván én is máshogy élem meg. Már ha nem tévedek. Bár valaki így is, úgy is gyászol...
Részvétem a hozzátartozóknak...
 1. ADC 2007 júl 06. 21:09  
ők most akkor mit is csináltak? Kíváncsi vagyok a részletekre. Nagyon sajnálom szerencsétlen bajbajutottakat.
Első   1 2
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés