»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás

Ez a fórum hivatott a búvárfelszerelésekről szóló eszmecserék helyszíneként szolgálni: itt lehet kérdezni ki mit ajánl vagy nem ajánl, mit szeret vagy sem. Megoszthatóak a jó vagy rossz tapasztalatok és minden a felszerelésekről.
Ebbe a fórumba várjuk a házibarkács ötleteket, eszmecseréket is.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 . . . 142
 4798. nedori 2010 sze 06. 10:36  
Jaja, most nézem. Nem is tudtam, hogy van ez a változata is. Én a pisztolyost azért is kedvelem, mert nincs semmi nagy karmozdulat, ugyanúgy viselhetem bal kézen a computert, mint az órát. Sokan azt ajánlják, hogy pont az inflátorcső miatt ajánlott bal kézen a computer. De mivel én ilyen western-stílusban nyomulok a pisztoly miatt, lazán hordom bal kézen a computert.
 4797. picco 2010 sze 06. 09:33  
Sziasztok Hölgy búvárok! Csak pár gondolat: Nálam is leütközött a Ti problémátok. Néhány hölgy ismerősöm már kisérletező kedvébe van évek óta. Én szívesen adtam kölcsön bármelyik mellényt. De mindig vissza kanyarodtunk arra,hogy a hátlebegtetős a legtutibb. Súlyintegrált egyszerű kivitel. Ha felcsúszás jelentkezik akkor a jól bevált alsó heveder felrakásával megszűnik! ( Amúgy megjegyezném , hogy minden ember alkata más. Nekünk férfiaknak sem jó-kényelmes minden mellény.) Csináltunk egy kisérletezgetős délutánt még tavaly, de első dolog a pontos kisúlyozás volt. (Hamar lekerült 2-4-6 kg is) Aztán könnyebb volt a hölgyeknek is a férfi cuccal merülni. De egyöntetű döntés volt , hogy a hátlebegtetős a legkomfortosabb! Én mindig kipróbáltatok párat, mielött a végleges kiválasztásra kerül , mert pénzt kidobni kár egy kényelmetlen cuccért. Sajna már kifelé megyünk a jó időből, de még nem késő egy ilyen szombatot össze hozni egy hozzátok közeli tóba! Picco
 4796. Bunny 2010 sze 06. 09:11  
Én barátnőmnek is ilyen van, csak sima Pearl (a tied amúgy I3) - ez inflátoros, annak, aki a hagyományos kialakítást kedveli. Ezen felül ua. pepitában mint a tied, és ő is kedveli. Én nőként biztos ilyent vennék.
 4795. Mirci 2010 sze 06. 08:57  
Én már egy jó ideje keresem az ideális női mellényt...
Na jó, az utóbbi időben egy kicsit leálltam a dologgal...

Mindig kölcsönzök valamit - persze csak férfi cuccokat lehet kölcsönözni - az a baj velük, hogy lent a csípőn van az övvonal, nekem meg magasan a derekam, szóval a vízben az egész cucc egyből fölugrik a nyakamba... És elkezd forogni, szóval egész merülés alatt igazgatom, csatolgatom, stb...  Súlyintegráltnál külön gond, hogy nagyobb mozdulatokra a súlyok is olyan magasra kerülnek, hogy fejreállok.

Sztem a nőies alakú nőkre totál nem jó egy ffi jacket, a női ideálisnak magasan van az övvonala és a súlyok az alatt vannak a csípő magasságában. Nekem nem szempont a rózsaszín hímzés, sőt ezért nem vettem nedori által ajánlott aqualungot. És ha találtatok valami tutit, számoljatok be nekem is ;-)))
 4794. nedori 2010 sze 06. 07:18  
Szia! Nekem női jacket-em van, Aqualung iPearl, itt a DC-n is találsz róla leírást ha rákeresel, tavaly volt cikk róla. Sokan (főleg férfiak) ódzkodnak tőle, leginkább mert nem infltátorcsöves, hanem pisztolyos, de én nagyon szeretem. Félretéve azt a nem mellékes körülményt, hogy a dizájnja is nőies (hímzett, plusz rózsaszín dekor) ha női szemmel nézem (mert hogy nézném máshogy) akkor a legnagyobb előnyét abban látom, hogy rendkívül kényelmes, totál felfújt állapotában sem érzem azt, hogy fűzőben lennék. Ha az asszony közepes, vagy méretes tüdővel rendelkezik, akkor a mellrész női kialakítását (én cickótartós Barbie-mellénynek hívom) imádni fogja. Egyebekben osztom azt a nézetet, hogy ha van rá lehetőség, próbáljon ki az asszony több női jacket-eket (annyira nincs még sokféle), s az alapján döntsetek.
 4793. elche 2010 sze 05. 23:23  
Jól látod, a búvárbázisok nagyobb tételben vásárolják az egyszerű, de strapabíró mellényeket (és reduktorokat, uszonyokat, stb.), míg mi magunknak azért inkább a jobbat választjuk.
Próbálni talán úgy lehet legegyszerűben, ha olyan búvárokkal utazol, akinek hátlebegtetős mellénye van és egy-egy merülésre cserélsz velük. Ezért is jók a tavi merülések, az ember nyugodtabban szánja az időt kísérletezésre.
 4792. rezgaras 2010 sze 05. 23:17  
Köszönöm a válaszokat. Valóban ki szeretném magam is próbálni a hátlebegtetôeset, de mint írtam, még nem voltam olyan búvárközpontban, ahol tartottak volna ilyet. Eddig úgy láttam, a búvárközpontok leginkább az ún. "oktató mellényeket" tartják raktáron, azokat kölcsönzik ki. Gondolom ennek olyan okai lehetnek, hogy:
- a legtöbb búvárközpont oktatással is foglalkozik, nyilván ahhoz való szerelést tart raktáron
- az ilyen "oktató mellények" igen tartós anyagból készülnek, hosszú életre számíthatnak
- egyszerüek, mint a faék

Egy búvárközpontnál a súly nem szempont, hiszen helyben van.

andoati írta:
> Alaphelyzetben csak egy minimálissal kell többet dolgozni lábbal, hogy  egyenesben maradj

Ezt nem egészen értem. Mit értesz azon, hogy "alaphelyzetben"? Függôlegesen a víz alatt? Éppen úgy gondolnám, hogy a hátlebegtetôs mellény ilyen helyzetben kevésbé hajlamos a hátrabillenésre, mint a hagyományos. Akkor viszont miért kellene többet dolgozni? Vagy a víz felszínén? Hanyatt?

 4791. elche 2010 sze 05. 18:12  
Cressiben ez a méret biztosan L.
Egyébként a Cressi nálam a korrekt árú és jó kategóriában van, a Scubapro szerintem kicsit drága, a Mares meg jó, de hogy éppen mennyibe kerülnek a mellényei azt nem tudom. Aquastart nem javaslom.
 4790. Hexen 2010 sze 05. 17:23  
Szia. nekem speciel azok a dzsekik váltak be amik fogták a derekamat és nem lógtak rá a csípőmre. teljesen mindegy volt, hogy női vagy férfi jacket volt... amit most szoktam kölcsönözni az egy seemann sub jacket.a derekamig ér, ha felfújom felfekszik teljesen és nem nyom elöl. erre mondjuk érdemes a nőknem odafigyelni.  csajokat nem nyomjuk össze. :)


TGábor.


Erősen függ a jacket választás az alakodtól. pl a scubapro jacketek egyenes szabásúak, hosszúak. nőknek pl nem ajánlanám. az a lényeg, hoyg amikor felfújod akkor körbe fogjon. már ha hagyományosat választasz... a megfelelő méret kiválasztása éa a jacket beállítása is fontos. jártam már úgy, hoyg merülés alatt a palackot könyökkel kellett a helyén tartanom, mert a jacket kicsit nagy volt rám és forgott az egész, mint a ringlispil..
 4789. TGábor 2010 sze 05. 16:59  
[jacket]


Sziasztok,


köszi a válaszokat! Ez alapján szűkítem a listámat. Tehát hasznosnak találjátok az integrált súlyt; ízlés dolga, de inkább hátlebegtetős; valamint L-es méret lesz valószínűleg jó nekem (de ezt majd úgyis személyesen), stb.. Mi a véleményetek ezekről a márkákról?
- Mares
- Cressi
- Aquastar
- Scubapro
- egyéb?
(90e HUF alatt gondolkodok, első mellény lesz)
Az Aquastar-ról nem sokat hallottam, pedig jó áron lehet hozzájutni.  De a másik három márka is érdekel.


kösz, Gábor

 4788. andoati 2010 sze 05. 14:49  
Halihó!

Nekem hátlebegtetős mellényem van. Alaphelyzetben csak egy minimálissal kell többet dolgozni lábbal, hogy egyenesben maradj. Ha meg hátra dőlsz, kényelmesen tudsz tempózni. Kipróbáltam mát nagy hullámzásban is, nem volt semmi gond.
 4787. Lozsa 2010 sze 05. 14:29  
Női jacketben mik a legfőbb különbségek? Feleségemnek szeretnék venni, de úgy látom a női változatok mindíg dárgábbak. Érdemes?
 4786. Bali 2010 sze 04. 20:36  
Szia!

Nem dönt előre úgy ahogy elképzeled hídd el, próbáld ki! Minimális a forgató hatása, a víz alatt viszont sokkal könnyebb benne lebegni.
A víz felszínén kicsit hátradőlve belefeküdsz a mellénybe még sokkal kényelmesebb is. Persze ez az én tapasztalatom és véleményem! Hidd el ha DIR rendszer mindenáron a biztonságos merülésre törekszik mindenek felett, nem támogatná az ilyen típusú mellényeket. A súlyok elosztása, hogy hogyan trimmeled fontos viszont nagyon az ilyen típusú jacketeknél, mert talán nagyobb a jelentőségük a forgató hatás miatt. Ezt ki kell kisérletezni, neked mi kényelmes mi ideális.
A hagyományossal kezdtem jómagam is, azt is nagyon szerettem. Remélem segítettem valamennyit!

 4785. kovax 2010 sze 04. 20:05  
azon vagyok,bunker :-)
 4784. Garfield33 2010 sze 04. 20:03  
Akkor meg is tanulhatnál...
 4783. kovax 2010 sze 04. 17:04  
költői kérdés volt.  mert én már tudom hogy az enyém mit csinál.  szerintem jól csinálja.  én nagyon szeretek benne merülni
 4782. elche 2010 sze 04. 16:48  
A hibrid nem dönt arcra, felszínen inkább a hagyományoshoz hasonló, egyébként a hátlebegtetősök többsége sem vészes. Szó nincs arról, hogy a fenn az ember az életéért küzdene. Főleg, mert úgyis van még levegő a palackban normál esetben és a búvár sem eszméletlen.:)
Sokkal fontosabb a víz alatti viselkedés, hiszen azért elvileg mégiscsak ott töltünk sokkal több időt búvárcuccban, nem a hajólétra mellett. A hátlebegtetősben értelemszerűen elég szabad a mozgás, de kicsit más tartásban úszik a búvár. Szerintem ezt akárki meg tudja szokni, de hogy szeretjük-e vagy sem, az más kérdés. Én szeretem a hátlebegtetős cuccokat, de pár száz merülést toltam már hagyományosban is, szóval ez is jó, az is jó.:)
 4781. kovax 2010 sze 04. 16:21  
akkor az enyémnek mit kellene csinálni?  mert a dragon az hibrid.  a palack két oldalán is van "légzsák"
 4780. rezgaras 2010 sze 04. 15:29  
Én is egy mellényen gondolkodom. Persze az az igazság, hogy eddig még nagyon nem volt rá szükség, mert vagy a klubét használom, vagy pedig bérlek egyet a helyszínen - így nincs gond a szállítással sem.

Az a probléma, hogy hátsó lebegtetéses (back flotation - ez elvileg NEM wing, de ha jól értem, hasonlók a tulajdonságai!) fajtára gondoltam, konkrétan a LiteHawk-ra. De még sohasem próbáltam ki ilyet, az összes eddigi mellény, amiben merültem, az a szokványos kivitel volt. Ki szeretném próbálni elsôsorban azért, hogy mennyire zavaró a felszínen az "arcrafordító" hatás. Merthogy állítólag a hagyományos mellény automatikusan hanyatt fordít a felszínen és kinyomja az ember száját a víz fölé, míg a hátsó lebegtetésesek nem, azokkal úgy is fel lehet érkezni, hogy az ember pofája van lefelé és a hullámzásban esetleg nem is könnyü visszafordulni. Csakhogy eddig még sehol sem volt ilyen típusú mellény, ahol merültem.

Vagy fölösleges az egész cirkusz, semmi jelentôsége?

 4779. paja100 2010 sze 03. 21:40  
hali ha adnátok méreteket és rajzot akkor meg tudnám csináltatni
mert sajna ilyenekkel van tele a cégem:) cnc-marogépek.stb   ha tudtok valamit irjatok mailt itt nem akarok erröl irni:) csao.paja
 4778. Vanek 2010 sze 03. 21:28  
Először is azt kell eldöntened, hogy hibridet, vagy winget akarsz...
Ugye?! >:->>
 4777. Garfield33 2010 sze 03. 13:28  
Köszi, rendes vagy, de én vennék egyet, mert utána fúrom-faragom.
Azt  meg gondolom a kölcsöncuccon nem szeretnéd  :-)
 4776. Bali 2010 sze 03. 13:24  
Hali Gábor!

Tapasztalataim alapján azt javaslom neked, hogy próbálj ki amennyi féle mellényt csak tudsz. Egy-egy merülésre kérd el ismerőseidtől, jobb egy teljesen tökéletest venni ami a testalkatodnak megfelelő, mint rájönni, hogy az olcsóbban vett végülis nem olyan jó és veheted az újat.

Érdemes e mellett teszt oldalakat olvasni amiből van dögivel amerikai és német oldalakon, beszámolókkal eygütt, hogy melyik mellénynek mi lehet a típushibája. Alapjában véve manapság rossz mellényt már nehéz találni, inkább az ár-érték a kérdéses. Számos mellény ausztriában jelentősen olcsóbb. Én anno az első mellényemet közel 50ezer ft-al olcsóbban vettem meg, mint amennyibe a helyi képviseletnél került.
Mindenképpen súlyintegráltat vegyél, mert a jövőben kényelmesebb merüléselet fog nyújtani. A súlyzseb rendszerre azonban figyelj, gyorsan oldható legyen, de véletlenül se olyan ami magától is könnyen kiold. Ez a probléma régebbi jacketeknél fordult inkább elő. Az emelőképesség meglátásom szerint nem annyira mérvadó dolog. Nem jó a minél nagyobb szemlélet.  A gyártó mérettáblázat alapján megadja mi a testalkatodnak a megfelelő. A túl nagy emelőképesség,túl nagy ballont (légeteret) igényel, aminek az ellenállása a víz alatt jelentős lehet és pl. egy áramlattal szembeni úszásnál jelentősen megnővelheti a fogyasztásod.
Kérdés lehet, hogy fájós e a hátad. Mert a többiek által javasolt könnyített jacketeknek általában nincs erős merev háttámlájuk ami a palack terhelését egyenletesebben elosztja a hátadon. Merev gerivtámasszal jacketek viszont nehezebbek.
Jómagam áttértem a hátlebegtetős wingekre, mert kényelmesebbnek találtam mindegyiknél és nagyobb stabilitást biztosít fotózásnál, a sokak által említett felszini beforgatásos hiányosságot nem tapasztaltam, csak az előnyeit. (szabadságérzet, nem terheli a derekam stb.)
Ami egy valakinek kényelmes az másnak biztos nem ezért próbálgass ha van lehetőséged rá. Először mindenáron egy cressit néztem ki magamnak amit mindenki Istenített, de a víz alatt nekem kényelmetlen volt és ezek után esett a választásom egy seaquestre ami eredetileg nem is érdekelt aztán jó pár merülésen kiválló társam lett.

Ennyi infóval talán jól elbizonytalanítottalak..:-)) Jó keresgélést!





 4775. zaja 2010 sze 03. 13:24  
nekem van ikelite és ultralight is. Oda tudom adni kölcsönbe.
 4774. zwaan 2010 sze 03. 13:20  
Szia,

Nekem Scubapro T-Force van, nagyon masszív cucc. Lehet, hogy hozzám kicsit túlságosan is masszív. De, ha megnövök, akkor elcserélem kovax Dragonjára.
 4773. kovax 2010 sze 03. 13:05  
én  mares dragont  használok. 1000 cordura ,alutex , nagyon kitalált súlyzsebrendszer,nagyon kényelmes párnázat, jól kézreálló és jól használható inflátor, acél gyűrük, trimmzsebek, marha nagyot emel,( L méret)  igaz viszont hogy nem könnyű,  de az az egyöntetü vélemény, hogy nagyon strapabíró darab.  el nem adnám
 4772. OG-Lee 2010 sze 03. 12:39  
Szia Gábor!

Üdv itt a fórumon.
Csak egyetlen tapasztalatom van. Seaquest Latitude. Egy alap súlyintegrált jacket. Kb 200 merülés van benne. Hibátlan és imádom!

Üdv:

Laci
 4771. Garfield33 2010 sze 03. 12:39  
Köszi, az esztergálás az uccsó lehetőség (de fennáll, csak az még fémszínű lesz, az eloxálás meg nem megy nálunk falun).
De szokott lenni olyan, hogy valaki vett egy hosszabb kart, vagy épp rövidet, ami aztán nem kellett. Nekem gey új karhoz kellene vakukar kiinduló bázisnak, van is két gyári csavaros nagy valami, de az nehéz. Abból meg tudnám csinálni, de gyári cuccot nem kellene megölni.

Szóval ha valakinek van elfekvő, akkor megvenném. Anno egyszer egy szafarin valaki adott párat valakinek csak úgy. Ez a megoldás is jöhet  :-)
 4770. Gustyi 2010 sze 03. 11:42  
Mibe kerül amúgy egy ilyen? Ha van valakinek mintája és megéri esztergáltatni akkor nekem hozzá emberem
 4769. Gustyi 2010 sze 03. 11:41  
Esztergáltas egyet.
 4768. Bunny 2010 sze 03. 11:37  
Eldobandó? Ember, tudod te mennyibe kerül ez? Egyébként ha csináltatni akarsz, egy srófra jár az agyunk ... ha jutsz valamire, majd keress. Kell egy jó CNC esztergályos, ami nekem sajnos nincs ...
 4767. Bunny 2010 sze 03. 11:35  
Maximálisan egyetértek. Ha az ember nem munkára (oktatás, DM) használja, egy sima nejlon anyagú, integrált könyű mellény tökéletes választás. Ha az ember vigyáz a felszerelésére és karbantartja, nagyon sokáig jó lehet. Az én maresemben van vagy 600 merülés, lassan tíz éves és tökéletes állapotban van eltekintve némi fakulástól. Igaz minden túra után elmosva, kiszárítva, egyébként is értékként kezelve.
 4766. Garfield33 2010 sze 03. 11:04  
Embörök.
Eljött az ideje ismét, hogy McGyverkednem kell. Ez már csak az én sorsom.
Kellene hozzá egy darab dupla golyós vakukar (vagy két szimpla), lehetőleg valami masszívabb, nem könnyített szárral. Valami ilyesmi



Van valakinek eldobandó, elfekvő ilyen tétele? Ezért nem szívesen rendelnék külföldről.
 4765. Luciferin 2010 sze 03. 10:57  
Végre egy okos ember. Tanácsot kér, majd leírja, hogy 92 kiló. Így azért meggondolják egyesek, hogy milyen tanácsot adjanak neki.
:-)))
 4764. elche 2010 sze 03. 10:27  
Pont a te méretedben van egy egészen kiváló sportbúvármellényem eladó, nagyszerű áron.:)
Szóval legyen súlyintegrált, ez szerintem alap. Azt hiszem, hogy a te magasságoddal-súlyoddal úgyis L méretű mellényt veszel, annak elég lesz az emelőképessége. De ez kizárólag testalkat kérdése! Próbáld meg, ha jó rád, jó, ha nem, akkor nem, és teljesen mindegy milyen méret van ráírva. Az anyagát illetően... Jó az ezres cordura, de ha nem merülsz olyan rettentő sokat, azt is inkább repülős úton, akkor inkább legyen könnyű. Szinte minden márkának van könnyített mellénye.
 4763. TGábor 2010 sze 03. 10:20  
[jacket]


Sziasztok,


most regisztráltam, hogy kérdezzek, ez az első hozzászólásom, ezért csak remélem, jó helyen teszem fel a kérdésemet. :)


Még nincs a hátam mögött túl sok merülés (cca. 30) és bővíteném a saját felszerelésemet egy mellénnyel. Elég sokat böngésztem a neten, beszélgettem emberekkel, hogy milyet érdemes vennem, de szinte mindenki elfogult volt a sajátjával, h az a legjobb vagy azt vegyem meg. :) Netem meg inkább csak leírásokat találtam az egyes mellényekről, hogy melyik éppmostkifejlesztett tulajdonsága miképp változtatja meg az életem. :) Ezért kérem ki mégtöbb ember véleményt.

Nem merülök túl intenzíven és azt is inkább élvezeti jellegel, úgyhogy nem vagyok fogékony a nűansznyi különbségekre, nem használnám ki őket. (Persze bóvlit sem akarok venni, legyen D gyűrűje, de nem kell 6-8.) Szóval egy belépőszintű mellényt keresek jó ár/érték aránnyal, amire ha vigyázok hosszú évekig jó lesz.


1. Mit ajánlotok, mit vegyek figyelembe mindenféleképpen? (pl. anyag, hagyományos vagy hátlebegtetős, méret, felhajtóerő, ólomzseb, stb?)

2. Hogy mekkora méretű mellényt veszek, az mitől függ? Pusztán a testalkatomtól?

3. Egy mellény Bouncy Lift Capacity értéke mikor jó nekem?
(92kg, 174cm magas vagyok, mekkora méretű kellhet nekem?)


kösz az iránymutatást,
Gábor

 4762. Thomasbuvar 2010 sze 03. 10:01  
GH...
 4761. kovax 2010 sze 03. 09:59  
te kis ügyes táncoslábu
 4760. Thomasbuvar 2010 sze 03. 09:57  
Én értettem...
 4759. Garfield33 2010 sze 03. 09:52  
Ja, hogy te csak oroszul tucc.
Verést ígértem a csávónak...
 4758. Thomasbuvar 2010 sze 03. 09:04  
Gonosz vagy és értelmezhetetlen! Valójában én tudom, hogy kedves cicus vagy és jó(nagy)pofa... :)
 4757. Garfield33 2010 sze 03. 08:48  
Én tudok, mindenki megelégedésére.
Már el is küldtem hozzád két sales munkatársamat, Igort és Boriszt. Viszik a top kollekciót.
Lesz náluk Across The Room, Out of The Window és a csúcsmodell AngelWing is. Választhatsz...
 4756. paja100 2010 sze 02. 23:53  
de most komolyan keresek:) senki nem tuds egiteni?:) várom az emailokat.paja
 4755. OG-Lee 2010 sze 02. 23:45  
Barom :-)
 4754. kovax 2010 sze 02. 23:30  
elüldöztél megin egy reménybeli vevőmet:-(
 4753. paja100 2010 sze 02. 23:10  
szeretem amikor vicceltek:)
de sajna tényleg keresek
de látom a poén oldalon vagyok:)

akkor máshol kell keresnem de azért köszike mindnkinek
.paja

 4752. Vanek 2010 sze 02. 22:32  
Francba, 15 ezerért tudnék egyet, de sajnos ez kívül esik a megadott kereten. :(
 4751. paja100 2010 sze 02. 20:54  
sziasztok 20e-ft tol
40e ft-ig keresnék mono winget
 4750. paja100 2010 sze 02. 20:50  
20-40 ig:)



 4749. elche 2010 sze 02. 20:49  
Mennyiért kellene? Mondj egy irányárat, akkor több ember tudna rá lépni.
Első   1 . . . 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 . . . 142
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Middle Reef

Egypt, Red Sea

3/7 db alapján:érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoknagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés