»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-07-03 Eldőlt, kié a legszebb csiga és mi az új téma

Megmondjuk a frankót: kiderül, mit választottatok legjobb csiga fotónak, és diktatórikusan eldőlt, mi lesz a következő téma.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Garfield33 2007 júl 04. 19:12  
Én látom ám a fejlődést: az Adrián még csak a vakud nem működött, aztán a Vörösön már a géped sem...

Tényleg, nem csináltunk rólad fotót a víz alatt a beázott gépeddel? Az most jó lenne a következő fordulóra: "Búvár magán kívül, roncs kamerával..."
 16. Darth-Digilog 2007 júl 04. 17:32  
Kedves démon!
Természetesen örülök, hogy küldtél képet és Bunny is nagyon örül. Nem rád morogtam, hogy miért küldted be a felvételed (én sem a legjobb felvételeimet küldöm, ha észrevetted eddig, hogy lehessen azt is fikázni), azzal nincs is semmi baj, sőt bíztatnálak, hogy csak így tovább. De az előkelő helyeddel nem értek egyet. Szerintem: igen a tenger kék, de a csiga nem. Annak vannak színei és illene megmutatni. Az senkit nem érdekelhet (csak a barátokat és rokonokat), hogy miért nincsenek színei, egy képnek, hogy nem volt vakud, lemerült az aksid, nem volt kedved bekapcsolni. Ez már bizony magánügy. Egy képnek akkor is meg kell állnia a helyét, ha nem állsz ott mellette és mondod, hogy hát igazából nem igy akartad, meg úgy nézett volna ki eredetileg, meg stb....

RK-nak mit mondjak? Személyesen sok mindent megbeszéltünk már, együtt voltunk a versenyen. Nem értem miért ezt a képet küldte be. Talán nem akarta amit beadott a Submarine versenybe?

VMiki felvétele kompozíciólag teljesen hibás. Egy felülről fotózott csiga felfelé megy a néző számára egy szivacson, persze nem is derűl ki rögtön, hogy ez egy csiga,mert nincs is rajta túl sok részlet. Szóval csak a szinei jók, de attól még nem kép egy kép. Sajnos nála is, mint nálam is nem igazán fotógén a csiga, illetve nehéz azzá tenni.

Vállaltam azt a hálátlan  szerepet, amit Zorro nem akar felvállalni, hogy kicsit próbálok én lenni a szakmaibb szem a versenyen, és a fő kritikus. Ez szerintem mindenkinek aki szeretne fejlődni érdeke. És nem kell mindig elfogadni amit írok lehet vele vitatkozni. Én kb. 18 éve tanulom a fotózást és egyre jobban tudom, mennyire nem tudok még sok mindent.
 15. Bunny 2007 júl 04. 12:45  
Javasolnám az adminnak, hogy a következő versenyen csak az eredményhirdetés után jelenjen meg a beküldő nick-je, így elkerülhető analóg-dialóg első hozzászólásának setét gyanúja, miszerint baráti alapon megy a szavazás.


EZt természetesen ő sem komolyan gondolta, nem kell véresen komolyan venni a dolgokat! Anonimitásról a főfórumon nyilatkoztam...
 14. Bunny 2007 júl 04. 12:44  
Analóg is elmondta a véleményét, a szavazók is, szóval szerintem ez így kerek. Szerintem ez a szép a közönség szavazásban, hogy néha olyan eredmény jön ki, amire nem számított a szakértő gárda.
Erre van amúgy az a megoldás, hogy közönség és szakmabeli értékelés van mint a németeknél, csak ehez először nekünk is kéne egy olyan több fős zsűri, aki havonta rászánja az időt a korrekt értékelésre.
Na ez egyenlőre nincs meg, így marad a közönség véleménye.

Analóg papát amúgy is azért tartjuk, hogy fikázza a képeket :) (meg  csinálja a tiramisut, tényleg meg kéne már látogatni ... )
 13. azarabdémon 2007 júl 04. 11:52  
Szia analog-dialog,
elnézésedet kérem, hogy felkavartam kedélyeidet a csigás képemmel (...).

Tudom, hogy nem egy remekül sikerült képpel indultam, és azt is tudom, hogy kék színű a kép (jesszus! mint a tenger!). Sajnos nem működött a vakum krk-i kirándulásom idején... Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy beküldöm a csigámat, hisz ez itt nem egy world-wide fotóverseny (bocs Bunny és Che), hanem egy magamfajtánál jobb és magamfajta amatőrök versenye. Azt is feltételezem, hogy a szervezők annak örülnek, minél több kép érkezik, hisz nagyobb lesz a választék.

Valakik -rosszízlésűek! ejj!- azonban szavaztak a képre, nemcsak enyémre, hanem az általad még kifogásolt VMikire és RK-ra.
Kedves analog-dialog, azt már láttam, hogy kváziföldbedöngöléshez néha nagy kedved van, de páran sokkal jobban örülnénk, ha elmondanád, hogy szerinted miért NEM jó RK vagy Vmiki képe. 

Javasolnám az adminnak, hogy a következő versenyen csak az eredményhirdetés után jelenjen meg a beküldő nick-je, így elkerülhető analóg-dialóg első hozzászólásának setét gyanúja, miszerint baráti alapon megy a szavazás.

Ui. Mellékelek még vakutlan csigákat. Csak neked, csak most, hisz a következő versenyen úcccsem tudok indulni: nincs fotóm olyasmiről, ami a víz alatt van, bár nem oda való, él és élettelen. Brrrr. :)




 12. Darth-Digilog 2007 júl 04. 10:32  
A vigyor annak szólt, hgy az én szavazatom nélkül is. A legjobb felvétel szerintem is a tied volt.

A Submarine verseny, meg ugye most 8 merülésből állt, és ezen idő alatt kellett volna 12 jó képet készíteni, fejenként (6 makro-6nagylátó)! Mint írtam, nekem átlagosan 10 merülésenként sikerül egyet csinálnom (versenyszintűt), tehát gyakorlatilag meg volt a lehetősége, hogy egy jót sem tudok sem én sem a többiek csinálni, bár belátható, hogy ennek a matematikai valószinűsége elég kicsi. Annak viszont még kisebb, hogy mindenki megcsinálja a 6-6 jó képet, így 72 kiváló képből tud majd válogatni a zsűri. Makróban lelkesebb volt a társaság és mindenki valahogy betuszkolta a 6 képét, nagylátóban már kritikusabbak voltunk magunkkal (kivéve Zook) és nem is lett meg a 36 felvétel. A bajnokságon elsősorban feltőrekvő "ifjúság" vesz részt, ami azt jelenti, hogy bizony lesznek gyengébb felvételek is. Bár most úgy alakult, hogy Zorro kollega aki nagyon profi és jómagam is részt vettünk a versenyen (én csak kényszerből,mert 2 versenyző kiesett az utsó pillanatban a versenyből), mégis az összetett győztes -ha lenne ilyen- egy ifjú titán lett, akivel lassanként számolni kell, persze csak akkor ha megtanulja, hogy nagyon vacak képeket nem rak be a versenyre, ha nem muszáj. :-). Két versenyzőnk a zsűri döntése alapján, nem jutott be egy képpel sem az első 6 helyre,de biztos vagyok, hogy sokat tanultak viszont a versenyen (ebből az egyik fotós pedig első lett az egyik kategóriában egy kis kompakttal tavaly!)

Vegyél gépet a kezedbe lécci-lécci máskor is, jó szemed van! Én csak azért vagyok ily kritikus néha, mert amikor  olyan dolgokat  olvasok, amik teljesen ellentétesek a fotózás , a jó kép készítés szabályaival, akkor felbosszantom magam, hogy könyörgöm olvasson már legalább el egy fotós könyvet aki itt kijelent dolgokat. Ne kelljen már azon vitatkozni, hogy a homogén háttér fontos-e vagy sem. És ne szavazzunk már olyan felvételre, ami tiszta kék nincs is megvakuzva, és nincs is benne koncepció, miért így készült.
 11. elche 2007 júl 03. 20:14  
Egyébként hogy lássuk, mik is lesznek a submarine verseny közönségkedvencei, szavazni kellene minél több embernek. Gyűlnek a pontok már, de minél több, annál jobb.
 10. nme 2007 júl 03. 17:49  
Kösz mindenkinek a gratulációt.
 9. nme 2007 júl 03. 17:28  
" Gratulálok nme-nek, megérdemelt győzelem volt az én szavazatom nélkül is. :-)  "

A vigyor a végén annak szól, hogy "megérdemelt"???? volt a győzelem, vagy annak, hogy a Te szavazatod nélkül is? :))) 
Látod, mégis szavaznod kellett volna, lehet hogy másképp alakultak volna akkor a helyezések.

A Submarine fotósversenyén is található néhány "gyengécskébb" kép is, mégis elindult a fotós, mégis szavaz a zsűri. És átfedés is van a képek közt. Akkor tényleg ennyire gyenge volt ez a verseny, hogy nem találtál benne 3 olyan képet, amire azt mondhatod, hogy na jó, ebben a mezőnyben ez a legjobb, ez a második és ez a harmadik?
Kérlek, félre ne érts, nem akarlak cikizni :) Tényleg jó, hogy kritikus vagy, hisz éppen ezt várjuk tőletek hozzáértőktől, ennek is köszönhetően jutunk előbbre, csak nekünk kis emlékképeket gyártó amatőröknek az rettentő lehangoló volt, hogy annyira érdemtelenek a képeink, hogy még szavazásra sem méltóak. :(

Tehát jöjjön az építő jellegű kritika továbbra is, de ha szebben csomagolnád egy kicsit, azzal kevésbé vennéd el a kedvünket/kedvemet, hogy még egyszer fényképezőgépet vegyek a kezembe :)
 8. fokszy 2007 júl 03. 15:59  
grats! szép kép
 7. FOGAR 2007 júl 03. 13:34  
Gratulálok nme!
 6. Thomasbuvar 2007 júl 03. 10:29  
Köszi, és nem csak neked! :-)
Azért nem vagyok vigasztalhatatlan, talán képes vagyok megbírkózni az engem ért lelki traumával. :-)
 5. Jules 2007 júl 03. 10:23  
Nálam te voltál az első:-) Ha ez vigasztal:-)))))))))
 4. Thomasbuvar 2007 júl 03. 10:22  
Itt is gratulálok a győztesnek és a duplázásért külön elismerésem!
"A semmi ágán" pontszámán magam is meglepődtem. Nem azarabdémonnal van természetesen bajom, de a fotóját nem sokra értékeltem. Ugyanakkor csodálkozom, hogy egyes képek, amiket én jobbnak láttam a többinél, nincsenek az első 7-ben (10-ben). Érdekes, hogy mennyire eltérően ítélünk meg dolgokat...
 3. Bunny 2007 júl 03. 10:19  
Ilyen a közönség szavazás. Sajnos azok az emberek, akik szakmailag értékelték volna a képeket tüntetően nem szavaztak, és láthatod tényleg 1-2 pont döntött. Ez nem országgyűlési választás, itt tényleg minden ember szavazata számít.
 2. elche 2007 júl 03. 09:55  
A baráti alapon elért eredmény szvsz teljesen kizárt, sokunknak van itt ismerősei, ha csak ezen múlna, erősen torzulnának az eredmények. Arra leszek kíváncsi, hogy a Submarine verseny "hivatalos" eredménye és a közönségszavazás mennyire esik egybe, szerintem lesznek eltérések. Az átlag nézelődős búvár, ha elfogadjuk hogy van ilyen kategória, másként ítél mint a szakértő. Az ítélete ugyanolyan jó, de a kép véleményezés arról szól, hogy attól mert egy kép valamilyen szempontból érdekes a laikusnak, még lehet kritizálni. Szerintem egyszerűen egy helyzet érdekessége, vagy az, hogy valamilyen emléket idéz, már könnyen eredményezhet szavazatot akármennyire sikerült képeknek.
Mellesleg nem gondoltam, hogy ilyen nehéz kategória a csigás...
 1. Darth-Digilog 2007 júl 03. 09:45  
Gratulálok nme-nek, megérdemelt győzelem volt az én szavazatom nélkül is. :-)  RK úrnak nagy szerencséje van ezzel a 2. hellyel (szerintem nem megérdemelt), és VMiki meg azarabdémon pontszámait végképp nem értem. Kék háttér tényleg elég egy kis pirossal meg sárgával, hogy elájuljunk? Máskor meg még szinek sem kellenek, minek ez a vaku felkiáltással pontozunk? Ezt valaki magyarázza meg nekem! Lécci-lécci-lécci! A 10. helyen végzett felvétel (nyal-nyal) mely pontjában rosszabb mint a semmi ágán cimű felvétel? Én ezt nem tudom megmagyarázni magamnak! Kiváncsi vagyok a válaszokra! Ugye nem baráti alapon dőlnek el a dolgok?
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés