»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389
 42. fokszy 2007 már 30. 11:02  
Photoshopban ki van nagyon otthon? Nekem egy CS-em van magyar nyelvű és valahogy az élesítéssel nem boldogulok.tudna valaki tippet adni?
 41. Bunny 2007 már 30. 10:49  
Igen, ő árulta, de nem tudom eladta-e. Tudom javasolni, nekem nagyon bejött, 90%-ban azzal merülök. Igaz sz*r képeket is csinálok mostanság :D
 40. Garfield33 2007 már 30. 10:47  
Te Nyuszi!

Nem rémlik, múltkor valaki árulta a Rainox 0.5x-ösét. Talán NLQ?
Csinálnék egy a zasszonynak egy nagylátót májusra.
 39. fokszy 2007 már 30. 10:42  
Összze kellene írni ezeket és lehetne mazsolázni. hétvégén én is gondolkozom majd rajta és megírom a tippeim. Nyilván lehetne olyan témákat is megadni, amik a nagyobb versenyeket is szoktak lenni pl. környzetvédelem, tenger és az ember stb
majd összeszedek még ilyeneket
 38. fokszy 2007 már 30. 10:39  
A tauchen-est nem ismerem, csak az unterwasser-est. Hát a havi nyeremény az nem nagy. Annyi hogy megjelenk egyszer az első tíz kép az újságban. Év végén meg csinálnak a legjobb 12-ből egy naptárat. Természetesen a képekért a fotósok a megjelent kép méretével arányosan kapnak honoráriumot, de ettől nem lesz gazdag senki. Volt egy 2. helyezett képem tavaly azzal a képpel ami náélatok is fent van a képtárban az S57-es roncsról. Az megjelent kb. 10*8 cm méretben, arra kaptam 36€-t. Tehát inkább a büszkeség a fizettség, mint a pénz. Az év végi győztes meghírdetését még csak ebben az évben kezdték. Tavaly nem volt ilyen.
Azonban, ha jól emlékszem, akkor a nyertes most egy egzotikus búvárutat nyerhet. De mint mondtam a szakértői zsűri itt a mérvadó, amit nem tudsz manipulálni. Az meg persze, hogy esetleg a saját ismerőseiket hozzák ki győztesnek nics kizárva, de ez ellen sajnos nem lehet tenni.
Az unterwasser a téma kifogyását és kevés nevezőt úgy orvosolja, hogy a témákat úgy orvosolja, hogy a témákat úgy definiálja, hogy abba sok mindent lehessen beleérteni. Pl. az áprilisi kiírása Szempillanatok mottó alatt fut. Ebbe szemekről készült képeket ugyanúgy bele lehet gondolni mint olyan pillanatképeket, amik inkább a kreativitásukkal tűnnek ki. Tehát tág határok kell szabni a témánál. Szerintem
 37. elche 2007 már 30. 10:28  
Hát sorolok én még szívesen általános témákat, ami még egy darabig elég lenne: 10 fok alatt, Lágykorall, Medence, Halraj, Szemtől szemben, Felszín a víz alól...:)
 36. Bunny 2007 már 30. 10:25  
Az jutott eszembe, ha mondjuk 2 hét forgás van és előre tudjuk a következő forduló témáját az azért is jó, mert aki hosszabb időre elmegy megteheti, hogy elküldi a következő fordulóra is a képét, nem kell itthon lennie. És azért 1 hónapnál tovább csak nem megy el az ember.
 35. Bunny 2007 már 30. 10:20  
Viszont az általános témákból meg gyorsan kifogynánk, nem? Persze nagyon kontrétumot sem lehet, szóval ezen is kezdhetünk agyalni jól.

Fokszy: Németeknél gondolom durva nyeremény van, ha ennyire csalnak?
 34. elche 2007 már 30. 10:07  
A havi talán tényleg lassú egy kicsit, én a két hétre szavaznék a magam részéről.
Értékelés? Hm. Kérjük fel zsűrinek Analógot, és akkor egyből ki is zárjuk a versenyből.:))))
Alapvetően két megoldást látnék. Az egyik az, hogy amikor összegyűltek a képek, kivitáztuk magunkat (mert azt nyilván már a feltöltés időszakában lehet), mindenki megnevezhet egy képet mint győztest. Pontok összesítése pofonegyszerű: legtöbb szavazat nyer. Ha éves versenyt akarunk, akkor a havi első 3 pontot kap összetettben, a második kettőt, a harmadik egyet. A többieknek pedig a részvétel dicsőségével gazdagodnak.:)
A fenti szavazás akár úgy is megoldható, hogy a nevezési idő lejártával egyszerűen felkerül egy szavazólap, amit csak regisztrált tagok láthatnak, és aztán hajrá.
A mittudomén 1-5 közötti pontértékelős rendszer nagyon szép, csak alighanem idegbajt kapnánk kiértékeléskor.:) Meg abban sem vagyok biztos, hogy ha lenne mondjuk 23 nevezett kép, mindenki minden fotót lelkiismeretesen lepontozna. Értelme viszont csak úgy lenne. Persze lehet pontozás is, de akkor zsűrizős módszer kellene hozzá.

Témák: szerintem az ötleteket már össze lehet gyűjteni. Olyan általánosabb dolgok kellenek, amihez könnyebben talál mindenki fotót a sajátjai között. Pl. Lábasfejű, Roncs és ember, Bohóchal, Kukucs, Édesvíz Magyarország, stb.
 33. fokszy 2007 már 30. 10:05  
A német oldalakkal az a probléma, hogy elég nagy teret biztosít az eredmények mesterséges alakítására. Ilyen például a www.tauchen.de havi versenye, amin regisztrált tagok szavzhatnak csak a képekre. Rendszeresen panaszkodnak, hogy megnőtt a regisztrált tagok száma. De  az underwaterphotography.com odalon is olvastam erről a jelenségről. ők ha jól enlékszem egy úgy próbálnak a manipulatív szavazatok elkerülését kiküszöbölni, hogy kizárják a gyanus beadványt, azt meg is jelölik. Na de ne legyünk már ennyire szkeptikusak.
Az Unterwasser jól csinálja. Van nekik egy szakértői zsűriük, ami feltételezem, hogy objektív. Meg lehet persze a tagoknak is egymás képeire szavazni. Mindenesetre a nagy havi és végső soron az éves eredményeknél csak a szakértői pontozást veszik figyelembe.
Én azt javasolnám, ha a Bumbival, meg a Násfay Bélával és pl Analóggal fémjelzett zsűri mondaná el pontokra kivetítetítve a véleményét a beadott képekről. ( a zsűri felállása az OB eredményei szerint változhatnának)
Én úgy gondolom, hogy ennyit szívesen megtesznek az utánpótlás ápolásáért (pár Analóg fenekén még talán megvan az a bizonyos tojásburkolat, csak tudnám, hogyan tud merülnivele? :-) )

Szerintem is legyen egy téma és legyen meghírdetve rögtön a következő is. Így az embernek van ideje keresgélni vagy alkotni. Szerintem 2 hetes forgással legyen. Így biztosíthatjuk, hogy a zsűri jeles tagjainak is lesz ideje a képekkel fooglakozni két vakációjuk között.

mi a vélemény?
 32. Bunny 2007 már 30. 08:56  
Imádlak, rátapintottál a lényegre :)

Félretéve a tréfát, akik a külföldi oldalakon aktívak, mint Zook papa pl. lehetne nézni, hogy hol mit csinálnak, összegezzük, átszabjuk ahogy a magyar viszonyoknak megfelel és megcsináljuk a tutit. Aztán majd jön sírva az unterwasser, hogy legyen már német verziója a dc-nek mert a mi rendszerünket akarják használni :)
Tényleg, német oldalakat is, főleg mert én pl. a a Zimmer frein kívül elég limitált német nyelvtudással rendelkezem :D

Én a magam nem tartom jónak a túl nagy pörgetést, mert

1. hamar elfogy a téma
2. aki esetleg elmegy 1-1 hétre neadjisten hosszabb időre az lemarad
3. Ahogy ElChe is mondta, annyira sokan azért nem vagyunk egyenlőre aktív fotósok

Számomra ami szimpatikus az a havi vagy 2 hetes forgás. De ez a dolog nem RÓLAM hanem RÓLUNK szól, tehát úgy lesz ahogy a többség akarja.
Tekintettel arra, hogy a képtárakhoz van fórum, ahol a tetejében láthat, hogy melyik képhez szólt az ember hozzá tökéletesen alkalmas lesz számunkra az a módszer, hogy nyitok fordulónként egy-egy képtárat, ahová a versenyzőknek adok feltöltési jogot (ugyanis ez a képtár már képes arra, hogy albumonként több embert szabályozható jogsultsággal! kezeljen). A hozzá tartozó fórumban pedig lehet értékelni a képeket, véleményezni, tehát ide cask a versennyel kapcsolatosan szólnánk hozzá.

Fordulónként valami pontrendszer is kéne, és évente lehetne bajnokot hirdetni, akiknek valami DC-s ajándékot én tutira megigérek, de remélem vagyok olyan kapcsolatban boltokkal, bázisokkal hogy leeshet valami tényleg értékes is.

EZ a "nagy" fórum meg persze a nem versenyhez kapcsolt fotós, videós témákra továbbra is használhat.
 31. áááááávadász 2007 már 30. 00:07  
én ugyan nem fotózok, de a téma kijelölése mehetne szavazással. akinek téma javaslata van, az bedobja a fórumra. ez a táma a következő heti szavazásno részt venne. minden héten a korábban még nem nyert témákra lehet szavazni, és a győztes lenne a következő hét témája. a régóta meglévő, de nem nyertes témák adott idő után lekerülnének a listáról.
ez azért jó mert én találtam ki, meg mert a nyul megint állhat neki programozni.

6ás
 30. fokszy 2007 már 29. 22:48  
ajjaj! szereztem egy rossz pontot?!
:-)
arról elfeledkeztem. bocsesz. azt a versenyt nem követtem figyelemmel
De való igaz amit el kell ismerni azt el kell ismerni
 29. elche 2007 már 29. 22:43  
Gyűlnek az ötletek, összegzem az eddiegieket: a versenyre egy harminc perces időtartam alatt lehet felküldeni képeket, mindig más mondhatja meg az aktuális témát, és maximum egy kép küldhető fel személyenként.:))) Akkor mondom én az első versenyfeladatot: két muréna egy fotón Fuerteventurán.:)))

Tetszik, ez leegyszerűsíti a győztes megállapításának kilétét!:)

Az egy képen még hezitálnék azért, ez alapvetően a közreműködők kedvétől függ. A három nap szerintem kevés, minimum egy hetet mondanék. A tematikus versengést azért pártolom, mert úgy sokkal jobban összemérhetőek a fotók, csak aztán majd jön valaki olyan témákkal, hogy Bali meg Palau.:) Szóval azt kellene kitalálni, hogyan dőljön el az aktuális téma? Régebben működött az ötletbörzés is, persze, sőt, akár újra elő is lehetne venni a témákat, születhettek új fotók, lehetnek új érdeklődők.
 28. Zook 2007 már 29. 22:31  
jaj mar, irulok, pirulok :) dehogynem vagytok nemes ellenfelek mind egy szalig :) sot!

(meg nem is lattam ilyen szepen osszeszedve a multamat...es a submarine buvarfotosversenyrol mar szo sem esik? az mar kerem smafu???)


:D
 27. fokszy 2007 már 29. 22:17  
Jó neki! én is már nagyon búvárlóg modeban állítanám az uszonyaim
 26. fokszy 2007 már 29. 22:16  
én is amondó lennék, hgy jó ha megvan adva egy téma
 25. Kékbálna 2007 már 29. 22:07  
Az unterwasser-en egy képet engednek fel. Szerintem is elég az egy kép és jó ha van téma. Halraj, polip stb...
 24. elche 2007 már 29. 21:55  
Olyan régen hallottam róla, hogy szerintem most valahol külföldön van és éppen Búvárlóg.:)
 23. fokszy 2007 már 29. 21:53  
:-)
ő még mindíg Analóg vagy már Digilóg?
 22. elche 2007 már 29. 21:47  
Jó, hogy te is beszállsz, most már azt kell mondjam, az érdeklődés kezd meggyőző lenni. A lehetőséget pedig használjuk ki gyorsan pár egynapos versenyre és némi okoskodásra amíg lehet, mert még befut Analóg is...:)
 21. elche 2007 már 29. 21:35  
Amatőr a magyar búvárfotós világban szinte mindenki.:) De szerintem az mindőnkre igaz, hogy egy-egy sikerültebb képünk (pláne 640 pixeles méretben), egy kis vágással, utómunkával van azért.

A továbbiakat akkor kitaláljuk, a szavazáson én magam eltöprengtem, és.... A részleteket egyelőre nem árulom el.:)
 20. fokszy 2007 már 29. 21:30  
á látom már hiányoltok! .-)
én is szívesen részt vennék egy ilyen megmérettetésen, na persze, hogy eséllyel is induljunk a Dombités a többieket nem kellene meghívni. :-)
Zook ne vedd zo(o)kon de akinek már a wetpixel. com-on wolt potw-je és az Underwater Images and Video Competition 2007-es versenyén volt kategória győzelme az sem tekinthet minket méltó ellenfélnek
jah, a IX BF OB 3. helyezésedet Édesvizi Felvételek kategóriában majdnem ki is hagytam.
 19. Thomasbuvar 2007 már 29. 21:12  
Én amatőr szinten beszállnék és támogatom a megmérettetést.
 18. elche 2007 már 29. 20:47  
Három napot hagysz a dologra? Ejha, talán egy kicsit túlértékeled a fotósok hajlandóságát a részvételre.:)
Ezen fórumon eddig összesen öt ember szólt hozzá, abból ketten Bunnyval honlapgazdák is vagyunk, tehát marad három. Szóval először lássuk, mekkora a kedv.:)))))
(Tudom, te szorgalmas vagy, és az aktuális vetélkedés meghirdetése után fél órával már küldenéd is a jelöltedet.:)))) )
 17. Zook 2007 már 29. 20:23  
Van egy nagyon jol bevalt rendszer egy masik kedvenc oldalamon, ott is mindenki ket kepet tehet fel egy megadott temaban, egy heten keresztul, majd egy kovetkezo heten keresztul tart a szavazas. Szavazhatnak tagok es szavazhatnak regisztralatlan latogatok is (a tagok szavazatai tobbet nyomnak a latban). Ami jol mukodik azt szerintem okos dolog atvenni, esetleg kicsit fejleszteni, adaptalni.

Jelen esetben arra gondolok, h lehetne pl itt ugy, h mindenki 1 kepet tolthet fel hetfotol szerda ejfelig majd onnantol vasarnap ejfelig szavazas. Kevesebben vagyunk mint ott, jobban is porogne. Es jol meggondolod azt az EGY kepet!

Remek kezdemenyezes, varom!
zook
 16. elche 2007 már 29. 17:08  
Elnézést, rosszra válaszoltam.:)))))
Majd a profik elmondják.:) De gondolom ez egy plugin, amivel a RAW formátumú képeket lehet kezelni PhotoShopban. Már persze azokhoz a gépekhez, amelyek nem csak JPG, hanem RAW formátumban is tudnak dolgozni.
 15. miki54 2007 már 29. 17:04  
Ezt értem.Ez igy jól hangzik.De a Bunny rakott fel egy linket azt nemtom mire lehet használni!!
rawplugin????
 14. elche 2007 már 29. 16:57  
Ki hogy fogja fel. Nyilván rendszeresen bővülnek a galériáink, de azért jó egy olyan, ahol egy hónapban összejön 20-25 tényleg erős kép, amiből lehet tanulni, amit lehet elemezni, és beszélhetünk arról kinek melyik tetszik és miért.
No meg ez nem egy komoly országos bajnokság. Akár kisebb tapasztalattal, egyszerűbb felszereléssel is összejöhet egy-egy jó kép, amit szívesen megmutat az ember egy értőbb közösségnek, akik tudnak építő jellegű kritikát mondani róla.
Ráadásul van benne egy kis játék, egészséges versengés.

Működni nyilván csak akkor fog, ha lesz résztvevő. De hogy ne "nyomja agyon" valaki egy hiperportfólióval a dolgot, limitálni kellene, mondjuk maximum 2 kép/főben az egy hónapban nevezhető képeket. (Természetesen saját galériájába ezeken túl mindenkit annyit tesz fel, amennyit akar.) Az is kérdés, hogy legyen-e téma, vagy indulásként inkább még ne, lássuk, mennyire van kedv a részvételre. Egyébként hasonló játékos vetélkedés már volt az indexes fórumon, csak hát visszabogarászni a hozzászólások között messze nem olyan egyszerű, mint egy galériában látni a képeket.
 13. miki54 2007 már 29. 16:41  
Bocsi de ebben a témában kezdő vagyok.Mire jó ez????
 12. RK853 2007 már 29. 16:32  
Végre egy jó ötlet! Nálunk ez még úgysem divat. Én szorgalmaznám!
 11. Bunny 2007 már 29. 16:18  
Srácok, most hogy van saját fórum meg minden. Arra gondoltam, mi lenne a véleményetek, ha csinálnánk házi versenyt, ahogy a "nagy" fotós weblapokon? Még az is lehet, hogy valami nyereményt össze lehetne grundolni rá. Vélemény, ötletek? Hónap képe, mindenki küldene egy limitált mennyiséget?
 10. Zook 2007 már 26. 16:44  
ááá utolert!!!

:)


 9. Bunny 2007 már 26. 16:21  
Ja, van 3.7-es rawplugin. De jó, gondolom csak a szokásos pár gép támogatás, semmi használható.

http://download.adobe.com/pub/adobe/photoshop/cameraraw/win/3.x/Camera_Raw_3_7.zip

Ha valaki vágyik rá, ne kelljen keresgetni. Windowsra...
 8. RK853 2007 már 26. 15:52  
szóval már itt pörög ezerrel ZookKolléga!
 7. Bunny 2007 már 26. 15:51  
Ja értem, csak mert azt írtad, hogy a tiff úgy van ahogy kiesett a gépből.
Tényleg minap töltött a photoshop valami új raw plugint, meg sem néztem mit tud.
 6. Zook 2007 már 26. 15:43  
hogyne lenne modositott, kedves alnev moge bujo bunny? nem mindent tudsz rawban allitani...legalabbis ugy mondom inkabb: nem ertek annyira hozza, h rawban allitsak mindent, habar mostansag vannak mar kecsegteto eredmenyeim a calibrate menupont alatt, ahol szinenkent tudsz hue-t es saturationt allitani...
 5. teszt 2007 már 26. 14:28  
Ezt nem értem, mi értelme egy tiff-et elrakni a raw mellé, ha nem módosított kép?
Bunny voltam álnéven
 4. Zook 2007 már 26. 14:17  
jaja, nehez kerdes... en a nagymeretu eltenni szant allomanyokat nem is elesitem, a nef mellett elrakott eredeti meretu tiff file ugy van ahogy kiesett a gepbol. majd a kis kepek miutan elnyertek vegso meretuket, akkor elesitodnek a legutolso lepeskent (mert ugye valtozo pixelszamnal felesleges lenne ujra es ujra megcsinalni, csak rontana az egeszen)
 3. elche 2007 már 26. 13:05  
Ez a túlélesítés számomra állandó kérdés. Én élesnek szeretem képeket, pedig néha magam is látom, túlzásba esek...
 2. Zook 2007 már 26. 12:52  
oje, pl nem rozsaszinre hangolta volna a csigan az eletteret, no de ismerve a nyulat nem csodalkozik semmin. velemenye szerint a kepet azert keszitjuk, h megmutassuk, mit latunk lent. es mivel zook csodalatos kepen lathato mekkmester ezt a hajocsavaros kepet nem egy edesvizi toban keszitette el, jogosnak iteli a kep hangolasat. tovabba az sem artana, ha az unsharp mask illetve smart sharpen szurokkel nevezett nyul kicsit jobban ismerkedne, akkor jobban elerhetne termeszetes hatasokat, mert kerem, ez a csavar tul lett elesitve, errol nem nyitok vitat. tovabba nehez julius caesarket fogalmazni :)
 1. Bunny 2007 már 26. 11:32  
                                                                 Sziasztok fotósok!

Szeretném megmutatni, mivel nyúj többet ez a fórum mint amit eddig használtunk. A betűformázás mellett (vastag, dőlt, aláhúzott) legfontosabb, hogy mostmár úgy tudjuk a hozzászólást megszerkeszteni, hogy amit itt a beírásban látsz az úgy is fog kinézni. Ellentétben az index-szel, ahol ... hát ez egy kicsit esetleges volt.
JA, és persze nem csak internet explorer alatt, megy minden opea, ff sőt mac safari alatt is.

Például nézzünk egy kis photoshop-ot. A jobb oldali kép a RAW-ba berakott jpg kép. Baloldalt pedig az látható, hogy egy kis raw mahinálás után mi jött ki belőle. Zook persze még tuningolt volna a képet őt ismerve :D

  
              Ilyen lett                            Ilyen volt

Két vaku, Canon S70, meg Raynox 0.5-ös nagylátó saját betokozásba. Ja, van is erről képem, Zook bácsi csinálta rólam, a móka kedvéért ezt most jobbra igazítom.

Szóval amint látjátok igencsak kultúráltan meg lehet szerkeszteni a hozzászólást, a képeket pedig rákattintva meg lehet nézni nagyban is, ez jelenleg 640x640 px méret, de a fórum átméretezi a képet természetesen, nem kell vele küzdened.

 
Első   1 . . . 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Marsa Alam / Gota Marsa Alam

Egypt, Red Sea

7/11 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.1) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés roncs merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés