»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 . . . 390
 3296. Garfield33 2008 feb 02. 10:03  
No kérem, egy jó (kinek jó) javaslat:

1. Írjunk ki 3 - akércsak eddig - viszonylag szélesen értelmezhető témát erre az évre (mint a fotósnál) meg lehetne egy (vagy több) szabadon választott. Aztán úgyis mindenki megy merülni párszor, akkor tematikusan tud készülni vele. Pl egy tabai hét alatt 1 órányi JÓ felvételt nyugodtan lehet csinálni.

2. Mondjuk azt, hogy nyár közepéig legalább egyet le kellene adni, aztán október végére a maradékot; mindegy milyen sorrendben. Ez a szabály jót tenne a fegyelemnek. Aki nem küldi be pl az elsőt, az már egyet biztos bukott.

3. A verseny az év végén lenne, az utolsó két hónapban szavazva, de úgy, hogy kéthetente mindig csak az aktuális téma lenne szavazható (hogy ne únjon bele a nép). A 3 téma összpontja adná a végeredményt, ha valaki valamire nem küld, az az ő baja. A szabadon választottak külön versenyeznének.

4. Kellene valami komoly díj is (nem anyagilag, eszmeileg).
 3295. DUPLA 2008 feb 01. 17:30  
És mi a a nagyobb mezőny versenyjellegileg? Ha ketten 5-5 filmmel indulunk, vagy hárman 1-1-el?
 3294. elche 2008 feb 01. 17:26  
Azt vártuk? Én inkább a versenyjelleg erősítése miatt gondolom jobbnak a nagyobb mezőnyt, legalábbis e pillanatban így gondolom. A határidő betartását inkább attól vártam, hogy sokkal hosszabb időt próbáltunk hagyni a munkára. Nyilván a mostani tanácstalanságban benne van az is, hogy nekem sincs új, aktuális anyagom, tehát a 2-3 havonta rendezett fordulókhoz bizony 2-3 havonta rendelkezésre álló jó anyagok kellenének. A saját cuccaim újrafeldolgozásait, csak azért, hogy legyen mezőny, nem tartom jó megoldásnak. Emiatt is kell most azt mondanom, ha rövid határidővel bármit meghirdetnénk, abban én sem tudnék résztvenni. Nehéz ügy ez.
 3293. DUPLA 2008 feb 01. 17:19  
Oké. De még mindig nem értem, hogy ha már hárommal is problémás volt,  az öt filmes limittől miért gondoltuk, hogy javulnak a határidős teljesítések?

 3292. elche 2008 feb 01. 17:04  
Nos, akkor nézd meg jobban azt a cikket szeptember közepéről, amiben ez a pár sor szerepel...:)
"Többek kérésére módosul a videós verseny beadási határideje... az a döntés született, hogy a Big Blue címet kapó első fordulóra a művek 2007. október 1. éjfélig nevezhetőek."
 3291. DUPLA 2008 feb 01. 16:56  
Azért a tényeknek tartozunk annyival, hogy leszögezzük: Az első fordulóban valódi versenyt hirdettetek és senki nem mulasztott határidőt. A második fordulóra hoztál egy öt filmes limitet, ezért aztán senki sem számított versenyre, nem meglepő, hogy lazult a határidős fegyelem. Én speciel a filmem beküldése után két héttel értesültem, hogy nem matinére neveztem, hanem versenyre.

Szóval, csak azt akarom mondani, hogy ha nem vesszük komolyan a kíírást (ti. küldjetek filmet, aztán majd vagy lesz verseny, vagy nem) akkor nem kell meglepődni ha a versenyzői attitűd (fegyelem) is lelazul. A filmezéssel kapcsolatban hasonló motivációm vannak mint Garfnak és egyetértek vele abban, hogy egy dc-s filmturkálóba nem küldenék filmet, még akkor sem, ha év végén esetleg kihalásznak belőle.
 3290. Jules 2008 feb 01. 16:41  
Hehe, Ships extended edition ötlete ment a kukába... Míg a Moses esetében az újravágással tudtam jobbat csinálni (legalábbis szerintem), a Shipsnél most nem tudok jobbat csinálni...

Mondjuk új anyagom - merülés hiján ebben az évben nem lesz, a régiekből talán fabrikálok valamit.

Amit írtál, egyetértek, hasonlót javasoltam. Gyűljenek a filmek, aztán rendezünk egy nagy mészárlást... akarom mondani versenyt :-)
 3289. elche 2008 feb 01. 16:36  
Nagyon egyszerűen csak annyi: határidő. Majdnem három hónap lett volna eredetileg is, volt kétszeri hosszabbítás, mert egyébként egyetlen versenyfilm maradt volna. Ha a versenyt komolynak tartjuk, akkor bizony annál a határidőnél le kellett volna zárni. Mi itt egymást közt, haverileg megbeszéltük, dobjunk rá még egy keveset. Meg lehet ezt tenni; de tudod, akkor a "meghirdetjük, lebonyolítjuk" rendszert nem nevezhetjük hibátlannak. Én azért nem akarok kiírni még egyszer ilyen versenyt, mert én még azt is elfogadom, hogy csak mi érdeklődünk, de ha igazán mi sem, akkor mi van?... Mi van, ha Jules-nek nincs új anyaga (láttad, már megint a Shipshez nyúl, Mr Recycler:))), neked meg mondjuk túl sok az elfoglaltságod, és akkor maradunk ketten Garffal? Egyszerűen az életképességgel van gondom, a tervezhetőséggel. E pillanatban nem fest úgy, hogy ha akár jövő hétre, akár augusztusra kiírok akármilyen fordulót, arra biztosan kapok néhány, kiírásnak megfelelő filmet időben. Úgymond meg sem kell hirdetnem semmit, azt mondom itt a fórumon, a következő forduló témája mondjuk a Vörös-tenger, utána várom a filmeket az emailcímemre, aztán ha pár hónap alatt bejön pár, akkor az addigiakból lesz verseny, ha nem, akkor meg feledésbe merül. Szóval nem teszem ki a dc-re főoldalas hírnek, amikor itt egymás közt úgyis le tudjuk rendezni. Eszem ágában sincs fenyegetni meg könyörögni senkinek, aki szeretné megmutatni a filmjét, mutassa, szeretettel látjuk. Végülis ez egy önkéntes dolog.
 3288. DUPLA 2008 feb 01. 16:16  
Szerintem ezt a kérdést nem nekünk kell feltenni, Commandante. A jelenlegi szisztémát csak te és Bunny kritizáltátok. Én nem emlékszem olyanra hogy bármelyik fórumozó akár a színvonalat akár a versenyzők létszámát ki kérte volna magának, és nem tapasztaltam olyat sem, hogy Julesnek, Garfnak, vagy nekem promlémánk lett volna az "egymás közti elversenyezgetéssel". Úgy tudom - bár patikamérlegen adagoltad az információkat - az első forduló szavazási aktivitása sem a totális olvasói apátiát igazolta.

Szóval tulajdonképpen mi is a probléma ezzel a videósversennyel a jelenlegi formájában?
 3287. Jules 2008 feb 01. 15:16  
Verseny mindenképpen lenne! Cak nem több "kicsi" hanem egy "nagy", ahol sok film mérkőzne meg egymással.
 3286. elche 2008 feb 01. 15:00  
Oké, sokat rágtuk, de szerinted ez így jó, hogy mi hárman-négyen, akik cimborák is vagyunk, egymás közt elversenyezgetünk?
 3285. Garfield33 2008 feb 01. 14:27  
Már annyit rágcsáltuk a témát, hogy most csak egyet tennék hozzá:
Nekem, mint rövidfilmgyártó kisiparosnak, az a buli az egészben, hogy sokan megnézik és ha tetszik, akkor megdícsérnek érte, ha meg nem, talán mondanak a hibáiról valamit, ami segít a következőt jobban összehozni.
Tehát van valamiféle visszajelzés, és ha verseny, akkor látom azt is (ha még szóban kevés véleményt is fűztek hozzá), hogy másokhoz viszonyítva mire voltam képes.

Ha csak símán feltesszük a filmeket (csináltam már párszor), jobb esetben elhangzik egykét "jajdejó" meg "frankó", de ezért nem igazán fogok további hosszú éjszakákat átvirrasztani. Nekem jót tett a versengés (már hozzáállásilag) és szeretném, ha megmaradna. A hangsúly pedig ezen van, és nem azon, hogy első lesz az ember vagy ötödik (bár az sem mindegy). De ha jól csinálta, a következőt még jobban akarja, ha meg nem, akkor annál inkább.

Felőlem nyugodtan lehet szabadabb az időkorlát, de
- fordulónként valami témát
- meg kb évi 3 fordulót jónak látnék.
 3284. elche 2008 feb 01. 14:11  
Tehát videós verseny. Jules javasolta az évi egy, szemlerendszerben bonyolított dolgot, korlátozás és kötött téma nélkül. Ez sem rossz, csak pont nem az, ami miatt ez az egész dolog képbe került.
Mondom az én meglátásaimat. Első kérdés: kell-e szavazásos, versenyszerű lebonyolítás, vagy egyszerűen feldobjuk a témát és aztán várjuk a filmeket, amelyek belekerülnek egy videótár jellegű helyre, ahol bárki nézegetheti? Bár most is kap minden film szavazatot (persze van, aki többet, és van, aki kevesebbet), azt érzem, nem könnyű összemérni a filmeket, a neten megosztva azokat. Ha azt mondjuk filmet csinálni nem ugyanaz, mint képet (és ez igaz is), azért az is tény, hogy filmet értékelni is más, mint fotókat. 10-12 filmnél bizony már azon a határon ingadoznánk, hogy messze nem nézné mindenki a filmeket, legalábbis az összeset. Akkor meg nem értünk el sokat. Végülis a cél az lenne, hogy megmutassuk a munkáinkat, nem? Akár úgy is, hogy a filmekhez önálló vitafórum kapcsolódhatna, ahol adott film esztétikai-technikai ügyeit lehetne elemezni.

A jelenlegi időtartam korlátot azért tartom jónak, mert így van valami, amihez igazodni kell. Nem extra dolog ez, éppen elég verseny van a világon, ahol létezik ilyen, vagy még szigorúbb limit. Lehet az eltörlésén agyalni, de akkor tuti, hogy komoly értékeléseken alapuló versenyt nem lehet összehozni, mert akkor is lesz, aki két percet csinál, meg lesz, aki huszonkettőt.

Egyelőre ennyi, vitaindítónak.
 3283. Zook 2008 feb 01. 11:38  
nem, azt nem olvastam meg. de az elso tiz nezokepeit attekintve ezt gondolom...
 3282. fokszy 2008 feb 01. 10:26  
Ezt írták az értékelésbe Neked?
 3281. Zook 2008 feb 01. 09:58  
jaja, rk lenyomta a fritzeket! :)

(fokszy: azert, mert a kep amit kuldtem, utolag belegondolva nem ennek a kiirasnak felel meg, hanem valami forma kiirasnak esetleg. a reszlet tenyleg mast jelent. tudom is mit kellett volna kuldenem :) de lam, mennyit tanultam! )

grats RK!
 3280. fokszy 2008 feb 01. 09:48  
Gratulálok ősembernének a héziversenygyőzelméhez, tényleg nagyon szép a győztes képe.
Szintén gratulálok RK-nak az Unterwasser Details kiírásán elért második helyezésérét.

Megmondom őszintén nem értem, hogy Zook Unterwasseres képe miért nem került be az első tízbe, de sajnos nem hívtak meg a friccek megint a zsűribe.
:-)
Mégegyszer gratulálok mindenkinek!
 3279. elche 2008 jan 31. 10:37  
Jut eszembe, hogy azonos témából mit lehet kihozni, egy új brüsszeli élmény: a szépművészeti múzeum legalsó, -8-as szintjén, és a legfelső szinten is van egy-egy Szent Antal megkísértése c. kép. A lentit Salvador Dali, a felsőt Hieronymus Bosch festette, nagyon izgalmas mind a kettő, de egészen máshogy. Tanulságos volt.
 3278. Grelex 2008 jan 31. 09:52  
Én nem mondtam,  de már a szememnek se hiszek!
:-))
 3277. Garfield33 2008 jan 31. 09:28  
Láttad: a statiszta meg a kellék drága.
Óccsóbb a tenger, hidd el.
 3276. fokszy 2008 jan 31. 09:24  
klassz
ezek szerint Garf és Jules is a tropicáriumban forgatja az összes filmjét egy zöld vászonnal a háttérben
:-)
 3275. Luciferin 2008 jan 31. 08:48  
Söpi Laci a magyar búvárkodás egyik nagy örege, búvár oktató. Amúgy ezermester és mindenfélét kitalál és megszerel. Rengeteg víz alatti tok készítője (fényképezőgép, videó). Amúgy jó fej is.
 3274. Grelex 2008 jan 31. 08:44  
Csak 1 kis érdekesség!
Hogyan lehet a kevésből sokat készíteni!

http://www.indavideo.hu/video/D-day_a_partraszallas
Most, hogy megnéztem, ,világosabb lett, hogy a "videosok" hogyan adják a megfelelő időtartamot,meg a sok halat, búvárt, stb!
Nem elég az anyag? CTRL+C, majd CTRL+V, more, more more!
:-))
 3273. hunyi 2008 jan 31. 07:32  
Nagyon szépen megköszönném.
A címem        godozoli@nase.hu
 3272. hunyi 2008 jan 31. 07:31  
Igen, de attól én még nem tudom, hogy ki ő.
 3271. Darth-Digilog 2008 jan 30. 19:45  
Holnap találkozom Söpi Lacival, megkérdezem tőle, hogy meg tudja-e csinálni (valszeg igen) és megadhatom-e a számát (valszeg igen). Ha küldesz mailt akkor megírom az elérhetőségét.
 3270. Grelex 2008 jan 30. 16:21  
 3269. Bunny 2008 jan 30. 16:17  
a menüben fotós alapismeretek, miután rámentél az oldaluk kezdőlapjára.
 3268. gangi 2008 jan 30. 16:16  
Köszi urak  akkor most elkezdem ki mazsolázni.
 3267. Grelex 2008 jan 30. 16:07  
elche!
Tettem egy látogatást én is ott, és az említett link nem található!
http://www.fotovilag.hu/foto/cimlapok/alapok.htm
Meg lehet találni máshol is más formában?
 3266. fokszy 2008 jan 30. 15:41  
ha már itt tartunk én is ajánlom a portékámat: dobtam is egy mailt a címedre
 3265. elche 2008 jan 30. 15:38  
Bár ez az összeállítás pár hónapos:
/hirek/1250/Uj-kompakt-gepek
a DX-1G még most is szimpi. Szerintem hosszabb távon is kielégíti egy amatőr igényeit, de azt nem tudom, mennyibe kerül most.
 3264. Bunny 2008 jan 30. 15:33  
d200 ikelite tokban, véletlen van pont egy eladó :D
 3263. elche 2008 jan 30. 15:06  
Ez már elhangzott, csak ebből nem derül ki az úr pontos neve, elérhetősége. Én azért nem adom meg ezeket, mert nem is tudom...
 3262. gangi 2008 jan 30. 14:44  
Üdv
Olyan kérdésem lenne hogy milyen gépet ajánlatok egy  kezdőnek?
 3261. Zook 2008 jan 30. 13:50  
vaaagy, van eppen egy prima ikelite tok elado, ha gondolooood?
 3260. Bunny 2008 jan 30. 13:47  
Volt már rá ötlet, söpilaci ha jól emléxem.
 3259. hunyi 2008 jan 30. 13:42  
Akkor még egyszer megkérdezem.
Tud valaki segíteni abban a problémámban, hogy eltört az Oly 7070-es tokomnak a zoom rugója?????
Előre is köszönöm a segítséget.
 3258. Garfield33 2008 jan 30. 12:58  
Kösz fiúk, tényleg rendes gyerekek vagytok - lehet, hogy élni fogok valamelyik lehetőséggel.

Bár ezért van Isten, és én is okos vagyok: találtam egy 6V-os OSRAM Xenon cuccot, 30W, és a lámpámat amúgy is át akartam alakítani 6/12V-osra, tehát lassan talán összeáll a saját cucc is. Ha...
Sőt, nagy nehezen kinyomoztam, hogy a kamera tokomat ki gyártotta és megtaláltam az oldalán a nagylátómat (szettben) és rendeltem isa foltos mostani helyett. Most várom a választ

Az Amphibico egy kicsit nagy falat lenne - főleg méretileg (hogy az értéke miatti rettegésemet már ne is említsem). Sajna úgy néz ki, már így is szép túlsúllyal megyünk. De majd élek az ajánlattal egy merülés erejéig Szudánban (oda akkor nem nekem kell cipelnem :-)
 3257. DUPLA 2008 jan 30. 12:38  
Tényleg, jut eszembe: február - márciusban az Amphibico-szettem is munkanélküli. :-(((  Ha visszahozod Szudánra, az is viheted, legalább megtapasztalod az űrtechnikát.:-)
 3256. elche 2008 jan 29. 22:22  
Ha vészhelyzet van, tudod, hogy az enyémre kölcsönben számíthatsz.
 3255. Garfield33 2008 jan 28. 22:07  
Aludtam egyet Jules beszólására, és belegondoltam: mi lenne, ha lenne olcsón valahol valmi jó videóslámpa szett.
Nincs valakinek eladó? Vagy ötlet, hol keressek?
 3254. Luciferin 2008 jan 28. 15:00  
Fogkrém szemüveglencse polírozásra meglehetősen matt felületet ad (opálos). Egyszer egy barom kipróbálta a szemüvegemen :(.
Ujjacska ??? Te nézted már meg a mancsodat???
 3253. Garfield33 2008 jan 28. 14:18  
Fogkrém meg puha kendő (vagy ujjacska) és kencepence.
 3252. optibandi 2008 jan 28. 14:14  
A fogkefe a gyenge pont... :-)
 3251. Garfield33 2008 jan 28. 14:11  
De kenéskor a fogkrém görbülete tökéletesen megegyezik a lencséével  :-)
 3250. optibandi 2008 jan 28. 14:07  
Oly nagyon nem titok:
www.optikontakt.hu
Nagyon szívesen segítek amiben tudok, bár "csak" optikus/látszerész vagyok, így a müszeroptikában, mint pl. a fotóobjektívek nem vagyok teljesen kompatibilis.
Egy biztos, otthon se fogkrémmel se semmivel ne polírozzatok olyan felületet, aminek a képalkotásban szerepe van, ahhoz olyan célszereszám kell, aminek a görbülete pontosan megegyezik a "javítandó" felülettel.
 3249. Garfield33 2008 jan 28. 13:20  
Azt hiszem, mivel a víz alatti tokom is egy USA manufaktúrában készült, a lencse sem egy Zeiss, a rajta lévő védőréteg is gyengécske lehet.
Írtam nekik, hogy rendelnék egy tartalékot (meg égőt is a lámpámba), még nem méltattak válaszra...
 3248. vizidino 2008 jan 28. 13:03  
Amennyire tudom,  a fluoridion csak savas közegben bírja bántani az üveget. A fehérítő fogkrémek között ugyan van savas, de nem túlzottan, Bunny úrral egyetértve én nagyon meglepődnék ha pár percnyi kontakt alatt bármelyik fogkrém hatása meglátszana. Jobban félnék attól hogy némeyik nem  elég finom szemcseméretű, lencsét viszont még nem políroztam fogkrémmel úgyhogy gyakorlati infóm nincs.
 3247. -poszeidon- 2008 jan 28. 10:27  
SziasztokSzeretnék segítséget kérni, miszerint szeretnék vásárolni ÚJ, vagy nagyon jó állapotú HASZNÁLTPanasonic Lumix DMC-TZ 1-es digitális fényképezőgépet!Minden véleményt, vagy ötletet szívesen veszek!Előre is köszi,poszi
Első   1 . . . 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés