»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 390
 19151. T.Gabor 2015 dec 20. 18:15  
Rákerestem az ajánlott gépekre, de még az olcsóbbik G16 is drágább, mint a tükrös Pentaxom :(
Létezik olyan gép, ami tokkal, vakuval kijön 150.000 ft-ból?
 19150. Bunny 2015 dec 20. 17:55  
Vagy ha tovább akarsz lépni a kompakt vonalról, de nem milliós kategóriába, akkor a MILC se rossz választás. Olympus, Panasonic aránylag emberi áron van pl.
 19149. T.Gabor 2015 dec 19. 11:30  
Köszi, megnézem őket :)
 19148. macok 2015 dec 18. 22:22  
Vagy a canon g sorozat,pl. G16
 19147. macok 2015 dec 18. 22:20  
Pl. Sony rx 100 mk iv
 19146. T.Gabor 2015 dec 18. 20:07  
Sziasztok!

Érdekel a vízalatti fotózás, ehhez keresek kamerát. Van egy Pentax k 50-em, de ahhoz nem lehet tokot kapni. Milyen gépet tudnátok ajánlani, aminek van kézi beállítási lehetősége, tud nyers formátumban menteni, és lehet hozzá vakut külső is használni. Lehetöleg ne milliós ajánlatokkal bombázzatok, szeretném alacsony költségvetésből kihozni!
Előre is köszönök minden segítséget.
 19145. Bunny 2015 dec 16. 19:08  
Ha valakit érdekel, most INGYEN tölthető pár napig:
most-ingyen-regisztralhato-a-tenorshares-photo-recovery-kepvisszaallito-szoftver
Bármikor jól jöhet ... ja, trial a program, de a doc fájlban van a regisztációhoz szükséges infó.
 19144. Vanek 2015 dec 13. 20:24  
Ezzel csak nem azt akarod mondani, hogy nem dolgoztam meg érte?!?!?!
 19143. Bunny 2015 dec 04. 12:09  
Miért nem szoktál szavazni? Egyrészt nem kötelező a sajátra, én pl. SOHA nem szavazok saját képre, ha úgy érzem valahova helyezném akkor azt a helyet kihagyom. Másrészt pedig 5 helyet kell kiosztani, tehát még ha sajátodra is szavaznál, van további 4 hely más képnek.
Szóval igenis kérném a szavazást is a képküldőktől. Lehet sajátra is szavazni, lehet a saját képet nem csak első helyre rakni, szóval a nem szavazáson kívül vannak még alternatívák.

@vanek: Ha megdolgozol érte, lehet róla szó hogy megkapd a beragadt ajándékokal. Egyébként főleg könyvek. A lehúzásban azért nincs igazad, mert DD nem csak annyit ír, hogy szar-szar-fos-szar-elmegy-emlékkép. Akit pedig komolyabban érdekel a véleménye, szerintem ha a fórumban rákérdez, előbb-utóbb kap választ. Semmi nem tiltja, hogy verseny után diskurzus alakuljon ki az előző havi képekről, akár úgy is, hogy a kezdő fotós berakja a képet, hogy bővebb segítséget kér.
 19142. macok 2015 dec 03. 23:10  
Vagy versenyző vagyok, vagy zsűri, nem?
 19141. macok 2015 dec 03. 21:04  
Ha lesz verseny, én küldök. Szavazni meg nem szoktam, hisz saját képre hülyeség.
 19140. horvathv 2015 dec 03. 18:12  
Hát én a magam részéről mindig a verseny mellett vagyok, voltam. Én nagyon sokat köszönhetek ennek az oldalnak, ha nem lenne a Dc talán soha nem is vittem volna gépet a víz alá. A közeli ismerősi köreimben nincs senki aki személyes tanácsokkal látna el, miden kapcsolatom ez volt(van) a víz alatti fotózással . Az itt megismert emberek, bár személyesen csak néhányukkal találkoztam egy kézfogás erelyéig, mégis ha kellett segítettek, szintén ezen a fórumon keresztül.
Megnéztem több mint 50 havi versenyre küldtem valami képfélét, a havi szavazást is csak elvétve hagyom ki. A saját lehetőségeimhez képest az eszközeimet is próbáltam fejleszteni, de amennyit én merülök, még 5 év után sincs belőle egy kiforrott, kipróbált, komplett működö rendszer. Az elmúlt 3-4 évben volt, hogy egyáltalán nem merültem, volt hogy az éves túra első merülésén ázott el a gép (persze pörölycápák 4-5 merülésen is 1-2 méterre), és volt hogy a következő évben a túra 2/3-án vártuk az előző évi közelséget, de csak a kékbe voltak 10-11 merülés ment el kattintás nélkül... Idén ez az 1 túra volt Egyiptomban, sem egy Adria, sem kiruccanás a sógorokhoz nem volt...(hogy miért nem ér rá senki merülni, egy másik történet)
Az otthon a ládácskában pihenő géppel pedig nem készülnek fevételek. A régi képeket pedig nem igazán érdemes elküldeni szakmai értékelésre, eddig is csak becsületből keresgettem olyan képeket, amikre valahogyan rá lehet fogni, hogy a havi témába valók.
Tehát-bár mindenkit arra bíztatnék, hogy folytatódjon a havi verseny, és küldjetek képeket-sajnos majd csak akkor fogok ismét küldeni, ha sikerül majd olyan képeket készítenem, amik valóban érdemesek lesznek rá. A havi szavazatommal addig is hozzájárulok az eredmények kialakulásához, és a győzteseknek gratuláni sem felejtek el, és megköszönni DD idejét, amit ránk szán.
 19139. Vanek 2015 dec 03. 18:06  
Metil-alkoholra, vagy izopropil-alkoholra gondoltál? :-))

Tényleg Bunny! Ha már ott punnyad egy csomó át nem vett ajándék a polcodon, akkor nem akarod azokat elküldeni nekem? Csak hogy növeld a szavazókedvemet, no meg hogy végre rend legyen a polcodon. Az se baj, ha lámpa... :-))
 19138. Garfield33 2015 dec 03. 17:58  
Ha szavazni kell, egy mellette
Bunny, milyen ajandek a nyertesnek? Alkohol van benne?
 19137. Vanek 2015 dec 03. 17:02  
Ha véletlenül bejönne a 15 szavazóból 10 haver a gagyi képre eset, szerintem akkor sem dőlne össze a világ.

Egyébként szerintem - legalábbis részben - pont a viszonylag magas színvonal, ami csökkenti a képküldési kedvet. Az évek során szépen kialakult, hogy páran úgymond "kinőtték magukat", tehetségük, képességük is megvolt, meg lehetőségük (merülésszám/jó helyek) is a jó képekhez. A bírálatok is ebbe az irányba tolták el a képküldést, ami egyfelől jó, másrészt viszont a szerényebb képességekkel/lehetőségekkel rendelkező amatőrök kedvét szép lassan elvehette a képküldéstől, hogy eleve esélytelennek érezte magát és a számára oly kedves képet pedig egy legyintéssel "csak egy vacak emlékkép" minősítéssel illették.
A focis hasonlatodnál maradva persze biztosan motiváló lehet Messivel együtt rúgni a bőrt, egy határig, de ha ez azzal jár, hogy az addig oly izgalmas és hangulatos haveri sörmeccsekből egyoldalú soknullás gyalázás lesz (mert Messi túl komolyan veszi a feladatot), akkor előbb-utóbb senkinek sem (vagy csak nagyon keveseknek) lesz kedve meccselni.
Persze a néhány lelkes megmaradó szakmailag sokat profitálhat az ügyből, amíg el nem olvad az egész verseny, mint ahol most tartunk...
 19136. Bunny 2015 dec 03. 12:26  
Ezeket már mind megjártuk. Volt ajándék, jónéhány azóta is a polcomon várja, hogy elvigye a nyertes. Anno már azért is volt morgás, hogy miért megint lámpa az ajándék. Elhagytuk, senki nem hiányolta. Volt, hogy szavazók között sorsoltuk, semmivel nem volt több szavazat. Fb-ra is kiraktuk a versenyt, a szavazást de egyébként kétlem, hogy lenne olyan búvárfotós, aki nem tudna a versenyről, és egy "látogatott" búvárcsoportból értesülne a létezéséről. Emellett nem hiszem, hogy létezne annál nagyobb motiváció egy fotós számára, hogy az ő képéről egy profi véleményt mond és több százan megnézik. Gondold el, ha egy falusi focista együtt rúghatná a bőrt Messi-vel, vajon az lenne a nagyobb motiváció vagy egy tábla csoki?
Nem hiszem, hogy lenne bármi, amit nem próbáltunk volna meg, úgyhogy én ezen már túl vagyok.
A kérdés ezért szólt hozzátok, ti, a képküldők akarjátok-e folytatni vagy sem.
Nekünk nem nagy meló, ha DD is vállalja a jövő évet is, akkor minden maradhat. De amikor azt látom, hogy 15 képre 16 szavazó jut, sajnos el kell gondolkoznom a verseny komolyságáról. Mert jön XY egy vérgagyi képpel, szól 10 havernak és bármilyen képpel nyert. És egy ilyen eset után tuti, hogy lesz egy csomó ember aki besértődik - joggal, és minket hibáztat. Ezzel nem tippeket akarok adni, de sajnos ez egy valós veszély.
Régen volt azért 50-60 szavazó, az se sok a többszázas napi cikkolvasóhoz képest, de mégiscsak adott valami egyensúlyt.
 19135. Garfield33 2015 dec 03. 09:26  
Tudod, van aki hipermarketbe szeret járni, néhányan meg a kis boltokba.
Más a légkör...

Amúgy ha van 15 ember, aki szívesen küld képet, van a kellemes modorú, lágyszívű maistro, aki értékeli, és van 60 ember, aki megnézi (majd a fele szavaz is), az miért baj? Valszeg az oldal működtetőit sem terheli halálra ez a verseny.

Én bújom a cukkerberget, is.
Akinek ez itt nem tetszik, vagy uncsinak találja, nézegesse csak a FB-ot.
 19134. Beige 2015 dec 02. 19:56  
Tudom hogy ne illík itt ilyet mondani, de nekem azt tanították hogy széllel szembe nem pisilünk mert megisszuk a levét. Tehát Facebook. Vannak látogatott búvár csoportok, valahogy be kéne integrálni oda.
Esetleg valahogy érdekellté tenni a szavazást valamilyen ajándékkal, nem nagy dologra kéne gondolni.
Ha akicsit felpörögne a szavazó kedv lehet hogy jönne több fotó, több sponzor stb.
 19133. Vanek 2015 dec 02. 18:54  
Így kívülállóként azt látom, hogy sajnos kb. ez az egyetlen dolog, ami még úgy-ahogy életben tartja a DC-t, ami elég sajnálatos. Tehát semmiképp nem hagynám abba a helyetekben.

Az alacsony képszám külön történet...
 19132. Garfield33 2015 dec 02. 15:34  
Nekem még mindig izgi, hogy van egy ilyen verseny, mert legalább havonta egyszer keresgélek képet.
Ha ez sem lenne, ennyit sem tennék.

 19131. Bunny 2015 dec 01. 12:46  
Szeretnék egy kis brainstormingot indítani a fotósverseny ügyében. Ti nem látjátok (bár a pontok alapján lehet sejteni) de mi igen, a lelkesedés elég kevés. A képküldés még csak-csak megy, a 15 kép körüli szám nem katasztrófális, bár több olyan fotósról is tudunk, aki mostanában mellőzi a versenyt sajnos. Ami igazán gond az a szavazási kedv. Amikor annyi ember szavaz nagyságrendileg ahány képet küld, az egy kicsit komolytalanná teszi a versenyt, hiszen így az eredmény messze nem objektív.
Gyorsan hozzáteszem nem volt egy olyan fordulónk sem, ahol olyan kép nyert volna ami nem érdemelte meg!

Érdekelne a véleményetek, mi legyen.
Van-e még lelkesedés egyáltalán a verseny iránt, vagy csak becsületből küldtök?
Van-e értelme a szavazásnak ilyen szavazókedv mellett, vagy hagyjuk a csudába?

Igen, minden évben felmerül a téma, de nem szeretnénk, hogy kötelezettségként működjön a dolog, vagy nevetségessé váljon egy esetleges irreális eredményt hozó fordulóval. Láttunk már erre példát más újság versenyén, nem szeretnénk hasonló cipőbe járni.
 19130. macok 2015 nov 30. 17:58  
 19129. Bunny 2015 nov 08. 08:24  
Nem tudom az ÉTF hogy néz ki szervezőileg, finanszírozásilag ... de az tény, hogy a búvár vonalon mindenki puszira dolgozik.
 19128. macok 2015 nov 07. 14:21  
Igaz, az én nevemet eddig jól írták. ;)
 19127. istvanv 2015 nov 07. 14:02  
Ha ezt Váczi Márk írta volna még megérteném...
 19126. macok 2015 nov 07. 12:52  
Azért annyira nem rossz a helyzet. Meg örüljünk, hogy van szervezö, aki évek óta csinálja, zsüri, kiadvány, kiállítások stb...
 19125. istvanv 2015 nov 07. 11:52  
Mióta figyelem a Naturart működését, azt látom csak a fotósok profik. A szervezés és lebonyolítás kétségbe ejtően dilettáns amatőr módon zajlik....
 19124. elche 2015 nov 06. 20:10  
Kicsit elkapkodtad...
"További kategóriák feltöltés alatt..."
 19123. Zook 2015 nov 06. 15:08  
Ugy latom, vegre kitettek a listat, ime a Canon - Az Év Természetfotósa 2015 hivatalos vegeredmenye.

Gratula mindenkinek!
 19122. Zook 2015 nov 06. 08:04  
Tenyleg, nem is tippeltek rosszul: a Vesturhron elotti teruletet mindig elonti a dagaly, a kocsag meg vizadar! Macok, egy zseni vagy! DD reszkess, the challenge is on! :)))))
 19121. Bunny 2015 nov 06. 07:13  
Ez annyira ezoterikus, meg zen, meg ... ööö ... zoral!
 19120. macok 2015 nov 06. 01:35  
Mivel nem kérték be a szerzôktôl azt az infot, h búvármerülés során készült-e a kép, így nem rosszul számoltak, hanem csak rosszul tippeltek.
 19119. Zook 2015 nov 05. 14:50  
Aki szamit, benne van. Muhaha. Na de mindegy is, megoldodott :D Ami viszont erdekesseg, a dijaim megoszlasa, ezt figyeld:

csikohal (viz alatt)
louilla (viz alatt/viz felett)
vesturhorn (hegy, viz felett)
koncentracio (madar, eppen all de tud repulni, eeerted)

hat ez milyen ezoterikus sor mar, mi? muhaha!
 19118. Bunny 2015 nov 05. 14:15  
Dehogynem, sőt túl erősségük, beleszámolnak mindent, még azt is amit nem kell :)
 19117. Zook 2015 nov 05. 10:14  
Lehet, hogy meg mindig szamolgatnak. Nem erosseguk, ugy tunik ;)
 19116. horvathv 2015 nov 05. 07:54  
Én is gratulálok minden díjazottnak! Ha lesz valami link, ahol meg lehet nézni a díjazottakat kategóriák szerint, majd dobjátok fel lécci...
 19115. Bunny 2015 nov 05. 07:46  
NOs akkor gratulálunk az év búvárfotósának , és minden díjazottnak! Ha végre találunk megbízható forrást, biztos cikkben is megtesszük, csak hát ez nem rajtuk múlik ugyebár. Ez nem a DC verseny, ahol minden információ elérhető könnyedén ...
 19114. Darth-Digilog 2015 nov 04. 22:43  
Köszi Zook! Hiába úriembernek születni kell! 😀😁😂😃
 19113. Zook 2015 nov 04. 21:55  
Akkor, hogy ne fel-informaciok legyenek: iden Elod Laci nyerte az Ev Buvarfotosa cimet, volt kisebb kozjatek, mert elszamoltak a pontokat es hoztak kellemetlen helyzetbe kettonket, de mostanra tisztazodott. Gratula DD!
 19112. Balage 2015 nov 04. 21:39  
Ezt most likeolnám! :D
 19111. elche 2015 nov 04. 20:45  
Igen, a werk kategóriában láttam a nevét feltüntetve. Ha indulnék ÉTF-en, oda neveznék, mert abban van a legtöbb korrekt fotóm. Egy.:)
 19110. Balage 2015 nov 04. 17:59  
Most hallottam, nem láttam, csak hallottam, hogy Lörincz Ferinek is falon van képe!   Nagy nagy Gratu neki is! :)
 19109. macok 2015 nov 04. 11:30  
Én is alulinformált vagyok, nem tudtam elmenni a díjátadóra, mert épp Balin vagyok. Csak annyit láttam, Amit az index,origo,mno közölt. Gratulálok minden díjazottnak!
 19108. elche 2015 nov 04. 10:43  
Én inkább mást kérdeznék csendben: fenn van bárhol a teljes eredménylista? Én ott voltam a díjátadón, de csakis ezért tudom, kinek voltak ott fotói, mert egyébként a sajtóbeszámolók hiányosak (ami jogos, válogatnak, hiszen a rengeteg kategória összes helyezett képét biztos nem közlik le egy halomban), másrészt az ÉTF oldalán nem látok semmit...
 19107. Zook 2015 nov 04. 07:51  
Sracok ne mar. Balage olvasott egy cikket es az alapjan gratulalt. Az, hogy a cikk egy kivonat, nem tudta. Ami infoja volt, az alapjan gratulalt, ennyi. Sztem.
 19106. Balage 2015 nov 04. 07:12  
Kedves Dani!  Értem a cinikusságod okát, amit Te teremtettél meg, de most nincs semmi köze ehhez annak amit irtam!  
Az INDEX-en olvastam a cikket az ETF ről, és ott vízalatti fotókból csak a Macok képe van megemlítve!  
Ha láttam volna a többieket, akkor természetesen mindenkinek gratuláltam volna!

Utólag is elnézést kérek tudatlanságom miatt a többiektől!  
Természetesen örülök, hogy ennyi ismerős kapott elismerést!  
Gratulálok a Násfay Béla bácsinak , Marikának, Maráczi Lacinak, Tökölyi Csabának, és Előd Lacinak is természetesen.

Ha valalkit kihagytam volna, a gyenge médiaközlés miatt, akkor a jövőben pótolom!

 19105. Zook 2015 nov 04. 06:57  
Macok mindig a TOP, ez mar csak termeszetes ;)

Gratula DD es gratula a tobbieknek is, Marika, Bela bacsi, Maraczi Laci, juhuhu!
 19104. Archi 2015 nov 04. 06:37  
Meg mintha Nasfay Marika es Bela bacsi is ott lett volna, es Maraczi Laci is, de ertjuk hogy Macok a top :))
 19103. macok 2015 nov 04. 01:36  
Köszi! Meg mintha Zook és DD is elért volna ezt-azt. :)
 19102. Balage 2015 nov 03. 19:57  
Gratula Macoknak az ETF-en elért helyezéshez!  Ismét van vízalatti fotós a top-ban!  YEPPPP
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Marsa Alam / Gota Marsa Alam

Egypt, Red Sea

7/11 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.1) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés roncs merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés