»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 389
 19144. Vanek 2015 dec 13. 20:24  
Ezzel csak nem azt akarod mondani, hogy nem dolgoztam meg érte?!?!?!
 19143. Bunny 2015 dec 04. 12:09  
Miért nem szoktál szavazni? Egyrészt nem kötelező a sajátra, én pl. SOHA nem szavazok saját képre, ha úgy érzem valahova helyezném akkor azt a helyet kihagyom. Másrészt pedig 5 helyet kell kiosztani, tehát még ha sajátodra is szavaznál, van további 4 hely más képnek.
Szóval igenis kérném a szavazást is a képküldőktől. Lehet sajátra is szavazni, lehet a saját képet nem csak első helyre rakni, szóval a nem szavazáson kívül vannak még alternatívák.

@vanek: Ha megdolgozol érte, lehet róla szó hogy megkapd a beragadt ajándékokal. Egyébként főleg könyvek. A lehúzásban azért nincs igazad, mert DD nem csak annyit ír, hogy szar-szar-fos-szar-elmegy-emlékkép. Akit pedig komolyabban érdekel a véleménye, szerintem ha a fórumban rákérdez, előbb-utóbb kap választ. Semmi nem tiltja, hogy verseny után diskurzus alakuljon ki az előző havi képekről, akár úgy is, hogy a kezdő fotós berakja a képet, hogy bővebb segítséget kér.
 19142. macok 2015 dec 03. 23:10  
Vagy versenyző vagyok, vagy zsűri, nem?
 19141. macok 2015 dec 03. 21:04  
Ha lesz verseny, én küldök. Szavazni meg nem szoktam, hisz saját képre hülyeség.
 19140. horvathv 2015 dec 03. 18:12  
Hát én a magam részéről mindig a verseny mellett vagyok, voltam. Én nagyon sokat köszönhetek ennek az oldalnak, ha nem lenne a Dc talán soha nem is vittem volna gépet a víz alá. A közeli ismerősi köreimben nincs senki aki személyes tanácsokkal látna el, miden kapcsolatom ez volt(van) a víz alatti fotózással . Az itt megismert emberek, bár személyesen csak néhányukkal találkoztam egy kézfogás erelyéig, mégis ha kellett segítettek, szintén ezen a fórumon keresztül.
Megnéztem több mint 50 havi versenyre küldtem valami képfélét, a havi szavazást is csak elvétve hagyom ki. A saját lehetőségeimhez képest az eszközeimet is próbáltam fejleszteni, de amennyit én merülök, még 5 év után sincs belőle egy kiforrott, kipróbált, komplett működö rendszer. Az elmúlt 3-4 évben volt, hogy egyáltalán nem merültem, volt hogy az éves túra első merülésén ázott el a gép (persze pörölycápák 4-5 merülésen is 1-2 méterre), és volt hogy a következő évben a túra 2/3-án vártuk az előző évi közelséget, de csak a kékbe voltak 10-11 merülés ment el kattintás nélkül... Idén ez az 1 túra volt Egyiptomban, sem egy Adria, sem kiruccanás a sógorokhoz nem volt...(hogy miért nem ér rá senki merülni, egy másik történet)
Az otthon a ládácskában pihenő géppel pedig nem készülnek fevételek. A régi képeket pedig nem igazán érdemes elküldeni szakmai értékelésre, eddig is csak becsületből keresgettem olyan képeket, amikre valahogyan rá lehet fogni, hogy a havi témába valók.
Tehát-bár mindenkit arra bíztatnék, hogy folytatódjon a havi verseny, és küldjetek képeket-sajnos majd csak akkor fogok ismét küldeni, ha sikerül majd olyan képeket készítenem, amik valóban érdemesek lesznek rá. A havi szavazatommal addig is hozzájárulok az eredmények kialakulásához, és a győzteseknek gratuláni sem felejtek el, és megköszönni DD idejét, amit ránk szán.
 19139. Vanek 2015 dec 03. 18:06  
Metil-alkoholra, vagy izopropil-alkoholra gondoltál? :-))

Tényleg Bunny! Ha már ott punnyad egy csomó át nem vett ajándék a polcodon, akkor nem akarod azokat elküldeni nekem? Csak hogy növeld a szavazókedvemet, no meg hogy végre rend legyen a polcodon. Az se baj, ha lámpa... :-))
 19138. Garfield33 2015 dec 03. 17:58  
Ha szavazni kell, egy mellette
Bunny, milyen ajandek a nyertesnek? Alkohol van benne?
 19137. Vanek 2015 dec 03. 17:02  
Ha véletlenül bejönne a 15 szavazóból 10 haver a gagyi képre eset, szerintem akkor sem dőlne össze a világ.

Egyébként szerintem - legalábbis részben - pont a viszonylag magas színvonal, ami csökkenti a képküldési kedvet. Az évek során szépen kialakult, hogy páran úgymond "kinőtték magukat", tehetségük, képességük is megvolt, meg lehetőségük (merülésszám/jó helyek) is a jó képekhez. A bírálatok is ebbe az irányba tolták el a képküldést, ami egyfelől jó, másrészt viszont a szerényebb képességekkel/lehetőségekkel rendelkező amatőrök kedvét szép lassan elvehette a képküldéstől, hogy eleve esélytelennek érezte magát és a számára oly kedves képet pedig egy legyintéssel "csak egy vacak emlékkép" minősítéssel illették.
A focis hasonlatodnál maradva persze biztosan motiváló lehet Messivel együtt rúgni a bőrt, egy határig, de ha ez azzal jár, hogy az addig oly izgalmas és hangulatos haveri sörmeccsekből egyoldalú soknullás gyalázás lesz (mert Messi túl komolyan veszi a feladatot), akkor előbb-utóbb senkinek sem (vagy csak nagyon keveseknek) lesz kedve meccselni.
Persze a néhány lelkes megmaradó szakmailag sokat profitálhat az ügyből, amíg el nem olvad az egész verseny, mint ahol most tartunk...
 19136. Bunny 2015 dec 03. 12:26  
Ezeket már mind megjártuk. Volt ajándék, jónéhány azóta is a polcomon várja, hogy elvigye a nyertes. Anno már azért is volt morgás, hogy miért megint lámpa az ajándék. Elhagytuk, senki nem hiányolta. Volt, hogy szavazók között sorsoltuk, semmivel nem volt több szavazat. Fb-ra is kiraktuk a versenyt, a szavazást de egyébként kétlem, hogy lenne olyan búvárfotós, aki nem tudna a versenyről, és egy "látogatott" búvárcsoportból értesülne a létezéséről. Emellett nem hiszem, hogy létezne annál nagyobb motiváció egy fotós számára, hogy az ő képéről egy profi véleményt mond és több százan megnézik. Gondold el, ha egy falusi focista együtt rúghatná a bőrt Messi-vel, vajon az lenne a nagyobb motiváció vagy egy tábla csoki?
Nem hiszem, hogy lenne bármi, amit nem próbáltunk volna meg, úgyhogy én ezen már túl vagyok.
A kérdés ezért szólt hozzátok, ti, a képküldők akarjátok-e folytatni vagy sem.
Nekünk nem nagy meló, ha DD is vállalja a jövő évet is, akkor minden maradhat. De amikor azt látom, hogy 15 képre 16 szavazó jut, sajnos el kell gondolkoznom a verseny komolyságáról. Mert jön XY egy vérgagyi képpel, szól 10 havernak és bármilyen képpel nyert. És egy ilyen eset után tuti, hogy lesz egy csomó ember aki besértődik - joggal, és minket hibáztat. Ezzel nem tippeket akarok adni, de sajnos ez egy valós veszély.
Régen volt azért 50-60 szavazó, az se sok a többszázas napi cikkolvasóhoz képest, de mégiscsak adott valami egyensúlyt.
 19135. Garfield33 2015 dec 03. 09:26  
Tudod, van aki hipermarketbe szeret járni, néhányan meg a kis boltokba.
Más a légkör...

Amúgy ha van 15 ember, aki szívesen küld képet, van a kellemes modorú, lágyszívű maistro, aki értékeli, és van 60 ember, aki megnézi (majd a fele szavaz is), az miért baj? Valszeg az oldal működtetőit sem terheli halálra ez a verseny.

Én bújom a cukkerberget, is.
Akinek ez itt nem tetszik, vagy uncsinak találja, nézegesse csak a FB-ot.
 19134. Beige 2015 dec 02. 19:56  
Tudom hogy ne illík itt ilyet mondani, de nekem azt tanították hogy széllel szembe nem pisilünk mert megisszuk a levét. Tehát Facebook. Vannak látogatott búvár csoportok, valahogy be kéne integrálni oda.
Esetleg valahogy érdekellté tenni a szavazást valamilyen ajándékkal, nem nagy dologra kéne gondolni.
Ha akicsit felpörögne a szavazó kedv lehet hogy jönne több fotó, több sponzor stb.
 19133. Vanek 2015 dec 02. 18:54  
Így kívülállóként azt látom, hogy sajnos kb. ez az egyetlen dolog, ami még úgy-ahogy életben tartja a DC-t, ami elég sajnálatos. Tehát semmiképp nem hagynám abba a helyetekben.

Az alacsony képszám külön történet...
 19132. Garfield33 2015 dec 02. 15:34  
Nekem még mindig izgi, hogy van egy ilyen verseny, mert legalább havonta egyszer keresgélek képet.
Ha ez sem lenne, ennyit sem tennék.

 19131. Bunny 2015 dec 01. 12:46  
Szeretnék egy kis brainstormingot indítani a fotósverseny ügyében. Ti nem látjátok (bár a pontok alapján lehet sejteni) de mi igen, a lelkesedés elég kevés. A képküldés még csak-csak megy, a 15 kép körüli szám nem katasztrófális, bár több olyan fotósról is tudunk, aki mostanában mellőzi a versenyt sajnos. Ami igazán gond az a szavazási kedv. Amikor annyi ember szavaz nagyságrendileg ahány képet küld, az egy kicsit komolytalanná teszi a versenyt, hiszen így az eredmény messze nem objektív.
Gyorsan hozzáteszem nem volt egy olyan fordulónk sem, ahol olyan kép nyert volna ami nem érdemelte meg!

Érdekelne a véleményetek, mi legyen.
Van-e még lelkesedés egyáltalán a verseny iránt, vagy csak becsületből küldtök?
Van-e értelme a szavazásnak ilyen szavazókedv mellett, vagy hagyjuk a csudába?

Igen, minden évben felmerül a téma, de nem szeretnénk, hogy kötelezettségként működjön a dolog, vagy nevetségessé váljon egy esetleges irreális eredményt hozó fordulóval. Láttunk már erre példát más újság versenyén, nem szeretnénk hasonló cipőbe járni.
 19130. macok 2015 nov 30. 17:58  
 19129. Bunny 2015 nov 08. 08:24  
Nem tudom az ÉTF hogy néz ki szervezőileg, finanszírozásilag ... de az tény, hogy a búvár vonalon mindenki puszira dolgozik.
 19128. macok 2015 nov 07. 14:21  
Igaz, az én nevemet eddig jól írták. ;)
 19127. istvanv 2015 nov 07. 14:02  
Ha ezt Váczi Márk írta volna még megérteném...
 19126. macok 2015 nov 07. 12:52  
Azért annyira nem rossz a helyzet. Meg örüljünk, hogy van szervezö, aki évek óta csinálja, zsüri, kiadvány, kiállítások stb...
 19125. istvanv 2015 nov 07. 11:52  
Mióta figyelem a Naturart működését, azt látom csak a fotósok profik. A szervezés és lebonyolítás kétségbe ejtően dilettáns amatőr módon zajlik....
 19124. elche 2015 nov 06. 20:10  
Kicsit elkapkodtad...
"További kategóriák feltöltés alatt..."
 19123. Zook 2015 nov 06. 15:08  
Ugy latom, vegre kitettek a listat, ime a Canon - Az Év Természetfotósa 2015 hivatalos vegeredmenye.

Gratula mindenkinek!
 19122. Zook 2015 nov 06. 08:04  
Tenyleg, nem is tippeltek rosszul: a Vesturhron elotti teruletet mindig elonti a dagaly, a kocsag meg vizadar! Macok, egy zseni vagy! DD reszkess, the challenge is on! :)))))
 19121. Bunny 2015 nov 06. 07:13  
Ez annyira ezoterikus, meg zen, meg ... ööö ... zoral!
 19120. macok 2015 nov 06. 01:35  
Mivel nem kérték be a szerzôktôl azt az infot, h búvármerülés során készült-e a kép, így nem rosszul számoltak, hanem csak rosszul tippeltek.
 19119. Zook 2015 nov 05. 14:50  
Aki szamit, benne van. Muhaha. Na de mindegy is, megoldodott :D Ami viszont erdekesseg, a dijaim megoszlasa, ezt figyeld:

csikohal (viz alatt)
louilla (viz alatt/viz felett)
vesturhorn (hegy, viz felett)
koncentracio (madar, eppen all de tud repulni, eeerted)

hat ez milyen ezoterikus sor mar, mi? muhaha!
 19118. Bunny 2015 nov 05. 14:15  
Dehogynem, sőt túl erősségük, beleszámolnak mindent, még azt is amit nem kell :)
 19117. Zook 2015 nov 05. 10:14  
Lehet, hogy meg mindig szamolgatnak. Nem erosseguk, ugy tunik ;)
 19116. horvathv 2015 nov 05. 07:54  
Én is gratulálok minden díjazottnak! Ha lesz valami link, ahol meg lehet nézni a díjazottakat kategóriák szerint, majd dobjátok fel lécci...
 19115. Bunny 2015 nov 05. 07:46  
NOs akkor gratulálunk az év búvárfotósának , és minden díjazottnak! Ha végre találunk megbízható forrást, biztos cikkben is megtesszük, csak hát ez nem rajtuk múlik ugyebár. Ez nem a DC verseny, ahol minden információ elérhető könnyedén ...
 19114. Darth-Digilog 2015 nov 04. 22:43  
Köszi Zook! Hiába úriembernek születni kell! 😀😁😂😃
 19113. Zook 2015 nov 04. 21:55  
Akkor, hogy ne fel-informaciok legyenek: iden Elod Laci nyerte az Ev Buvarfotosa cimet, volt kisebb kozjatek, mert elszamoltak a pontokat es hoztak kellemetlen helyzetbe kettonket, de mostanra tisztazodott. Gratula DD!
 19112. Balage 2015 nov 04. 21:39  
Ezt most likeolnám! :D
 19111. elche 2015 nov 04. 20:45  
Igen, a werk kategóriában láttam a nevét feltüntetve. Ha indulnék ÉTF-en, oda neveznék, mert abban van a legtöbb korrekt fotóm. Egy.:)
 19110. Balage 2015 nov 04. 17:59  
Most hallottam, nem láttam, csak hallottam, hogy Lörincz Ferinek is falon van képe!   Nagy nagy Gratu neki is! :)
 19109. macok 2015 nov 04. 11:30  
Én is alulinformált vagyok, nem tudtam elmenni a díjátadóra, mert épp Balin vagyok. Csak annyit láttam, Amit az index,origo,mno közölt. Gratulálok minden díjazottnak!
 19108. elche 2015 nov 04. 10:43  
Én inkább mást kérdeznék csendben: fenn van bárhol a teljes eredménylista? Én ott voltam a díjátadón, de csakis ezért tudom, kinek voltak ott fotói, mert egyébként a sajtóbeszámolók hiányosak (ami jogos, válogatnak, hiszen a rengeteg kategória összes helyezett képét biztos nem közlik le egy halomban), másrészt az ÉTF oldalán nem látok semmit...
 19107. Zook 2015 nov 04. 07:51  
Sracok ne mar. Balage olvasott egy cikket es az alapjan gratulalt. Az, hogy a cikk egy kivonat, nem tudta. Ami infoja volt, az alapjan gratulalt, ennyi. Sztem.
 19106. Balage 2015 nov 04. 07:12  
Kedves Dani!  Értem a cinikusságod okát, amit Te teremtettél meg, de most nincs semmi köze ehhez annak amit irtam!  
Az INDEX-en olvastam a cikket az ETF ről, és ott vízalatti fotókból csak a Macok képe van megemlítve!  
Ha láttam volna a többieket, akkor természetesen mindenkinek gratuláltam volna!

Utólag is elnézést kérek tudatlanságom miatt a többiektől!  
Természetesen örülök, hogy ennyi ismerős kapott elismerést!  
Gratulálok a Násfay Béla bácsinak , Marikának, Maráczi Lacinak, Tökölyi Csabának, és Előd Lacinak is természetesen.

Ha valalkit kihagytam volna, a gyenge médiaközlés miatt, akkor a jövőben pótolom!

 19105. Zook 2015 nov 04. 06:57  
Macok mindig a TOP, ez mar csak termeszetes ;)

Gratula DD es gratula a tobbieknek is, Marika, Bela bacsi, Maraczi Laci, juhuhu!
 19104. Archi 2015 nov 04. 06:37  
Meg mintha Nasfay Marika es Bela bacsi is ott lett volna, es Maraczi Laci is, de ertjuk hogy Macok a top :))
 19103. macok 2015 nov 04. 01:36  
Köszi! Meg mintha Zook és DD is elért volna ezt-azt. :)
 19102. Balage 2015 nov 03. 19:57  
Gratula Macoknak az ETF-en elért helyezéshez!  Ismét van vízalatti fotós a top-ban!  YEPPPP
 19101. Bunny 2015 okt 30. 13:15  
Ne feledjétek, ma lehet utoljára szavazni az ehavi képekre! Aki még nem tette meg, és szeretné a véleményét ezen a módon elmondani, ragadja meg a kínálkozó lehetőséget :D
 19100. OG-Lee 2015 okt 25. 18:42  
Szerintem tökéletes választás a 1080p (Full HD). Azt még jól lehet szerkeszteni. Viszont a 30 helyett a 25, vagy inkább az 50p-t választanám. A 30 az amerikai szabvány, ha jól tudom. Európában a 25 a standard. 50-el pedig folamatosabb lesz a felvétel, valamint tudsz kicsit lassítani utólag. Javasolnék hozzá 2 jó lámpát is, hogy legyenek színeid. Ha erre nincs lehetőséged, a Backscatter féle vörös szűrő csodákat művel még akár 20m-en is.
 19099. Garfield33 2015 okt 21. 20:10  
pontyosan
 19098. Bunny 2015 okt 21. 17:19  
Ezt nem is tudtam, hogy sokkal több fény kell. De végül is teljesen logikus, hiszen fele vagy mégkevesebb ideig van megvilágítva az érzékelő.
 19097. söpilaci 2015 okt 20. 17:31  
T Zsíros Úr!
Kicsit későn láttam meg a szűrő problémádat. (tegeződést kezdeményezek, biztosan több tavaszt értem már meg).
A válaszom: Fotosub.hu B p.Király u 91
www.fotosub.hu

Elméletben és gyakorlatban is szívesen segítek, akár a tokra illeszthető keret elkészítésében is.
sophen.laszlo@gmail.com
06309410480
Üdvözlettel: söpilaci

 19096. Garfield33 2015 okt 20. 13:24  
1440-et a laptopok fele le sem játssza. Ha nem kell csúcsminőség, akkor a 720p bőven jó. Könnyebb és gyorsabb vágni is utána.
30p az alap, ha nem akarsz lassítást, nem is kell több, ahogy a Nyúl mondta. De 60-120-nál sokkal több fény kell ugyanahhoz a minőséghez.
 19095. Bunny 2015 okt 19. 22:17  
Én nem vagyok videós, gopro-m sincs, csak laikusként.
A 1440p-nek mi értelme, milyen felbontás az, mivel kompatibilis? Nem fullHD, nem 4K, szóval nem értem mire jó, én biztos mellőzném. Normál esetben a 30fps, 1080p-t használnám, ha pedig olyan a téma akkor a több fps-t. Persze előre nehéz kitalálni, mikor kell lassítás :) Esetleg ha bírja a kártya lehet 60, az már elbír lassítást, utólag meg úgyis vágod, kódolod, akkor vissza lehet venni 30-ra. Gondolom nagyobb fps-eknél már jönnek a felbontás korlátozások, de úgy rémlik a 60-at bírja FHD-ben.
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 389
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 3.495 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés