»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 . . . 707
 8345. Edka 2008 aug 11. 13:58  
A recept már megvan, csak új néven regisztrálni kell ha valaki úgy érzi ideje a csapatépítésnek :-)
 8344. Edka 2008 aug 11. 13:56  
:-)
 8343. Garfield33 2008 aug 11. 13:54  
Magam is sajnáltam kissé.
Ha az ember nem veszi komolyan, akkor az ilyesmi szórakoztató is tud lenni. Már nem önmagában, hanem a hozzászólásokra adott válaszokban megbúvó finom, sőt néha cizellált humor és írónia által.
Nem beszélve arról, hogy volt egy kis csapatépítő jellege is a dolognak.
Még visszajöhet...
Ámbár nem valószínű...
 8342. Garfield33 2008 aug 11. 13:47  
Edka!!!!!

Nálam is akad valószínüleg egypár illegal software a gépen, de nem is akarok hozzá filozófiát gyártani.
Ezzel az erővel tollat és papírt is lopni kellene, hogy könyvet írhass...  :-)

 8341. Luciferin 2008 aug 11. 13:44  
József Attila ma már nem időszerű.
Sajnos... :-((((
 8340. hopposztkopp 2008 aug 11. 13:42  
Pedig minden rendes királyságban van egy udvari... Most egy évet is várhatunk a következőre.
 8339. Edka 2008 aug 11. 13:41  
Ja kérem, nem mindenkinek van/volt ilyen szaftos kis állása, nekem nem fizettek a könyv(eim)ért, a tördelésért, a szerkesztésért, a tipográfiáért stb. ill. egy este meg lehetett vacsorázni az árát, olyan kis soványka píz volt. A tisztesség ilyen esetekben pénz kérdés is (nem szélesíteném ki a kérdést általános etikai plénummá, csak maradjunk a könyvírásnál). Ha felkínálnak x programot 2000.-Ft-ért, amely egyébként 300.000 pénzbe kerül, és szögény közalkalmazott vagy éhbérért, de dolgozni szeretnél és tudsz is, akkor mit töszöl?
1.- Kivárod amíg lesz a munkehelyednek rá pénze (kizárt dolog, utópisztikus), - nem járható.
2.- Lemondasz a könyv megírásáról, hisz nincsenek meg hozzá a feltételek, és jajgatsz, hogy ilyen ez az ország meg olyan, milyen nagyon szörnyű, hogy semmit sem lehet tenni... stb. - (nekem) nem járható, nem szeretek rinyálni.
3. - Keresel valami jó kis pályázatot, és riadtan szembesülsz vele, hogy komoly intézményi önrészt kell felmutatni, amire életbe lép az 1. pont, - nem járható.
4. - Keresel egy szponzort, aki esetleg támogat, - nem járható, (már Michelangelonak is sok baja volt a pápával, mindig kért valamit cserébe), de egyébként sem állnak sorban, hogy jaj, de szeretném támogatni az xy... kutatást, mégis mennyi pénz kellene? (utópisztikus) - nem járható. (Legutóbb a MOL is elegánsan elküldött a francba, pedig olyan jól kitaláltam a pályázatot, azóta nem ott tankolok. :-) )
5. - Szól egy barátod, hogy ugyan, csak ennyi kéne? Egy program miatt búsulsz? nesze, itt van, ez a kódja, de ne mondd meg senkinek kitől van. - nem járható, mert a tisztesség ugye...
Na, hogy is van az, hogy tisztességesen dolgozni akarsz? De nincs mivel és miből? Gondolom minden multi és cégtulajdonos és szoftveríró, ha erre jár mélységes megvetéssel gondol rám. El fogom viselni. :-) A fenti említett program azidőtájt, mikor szükségem volt rá, féléves fizetésembe került volna. Nem volt járható út.
Jut eszembe nagyszerű költőnktől: "Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis. Miért ne legyek....stb"
Na de ez nem ez az eset. :-) Szerintem.

Ali. Igaz. Nagyon rámférni egy kis lazázás a vízben. De még hogy!
Garf, jaja, igaz ami igaz. :-)
 8338. Garfield33 2008 aug 11. 13:13  
És az még a kisebb baj, hogy ő már régen merült, de hogy az aptyuk mostanság jött vissza a Vörösről,azt nehéz tolerálni...
Ez már akkor látszott, amikor jól rámászott szegény maszatra.
 8337. Aladár 2008 aug 11. 13:12  
Igazából csak azért írtam, mert láthatóan meglepődtél azon, hogy a felhívásodra nem jelentkeztek lelkesen, és kissé ingerültnek is tűnsz. Biztos a merülések hiánya az oka.
 8336. Garfield33 2008 aug 11. 13:11  
Az győzelemhez nem szükséges jól teniszezni. Egyszerűen csak okosan kell megválasztani az ellenfeleket.
 8335. Jules 2008 aug 11. 13:03  
Ez nehéz kérdés. Jómagam pl. tényleg megvettem azokat a szoftvereket, amelyekkel a filmeket csinálom, és amelyekkel korábban könyveket csináltam, egyszerűen azért, mert azon szoftverek segítségével készült munkákért pénzt kaptam. Ha nincs szoftver, akkor nem tudtam volna a munkát sem elvégezni. Persze, le lehet tölteni mindent, egy-két kivétellel, de egy bizonyos határ után már ez így tisztességesebb - szerintem.
 8334. DUPLA 2008 aug 11. 12:50  
Azt hittem a cracker az a benarkózott hecker. :-)
 8333. Jules 2008 aug 11. 12:45  
hacker (hecker):

Magyar Wikipédia:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hacker

A Hacker kifejezés alatt olyan számítástechnikai szakembert értünk, aki bizonyos informatikai rendszerek működését a publikus avagy a mindenki számára elérhető szint fölött ismeri.

Ezek a szakemberek gyakorlatilag a számítástechnika egy adott vagy több részének rendkívül magas szintjén vannak, nagyon gyakran ők azok, akik "létrehozzák" azokat az eljárásokat amik alapján a számítógépek vagy a hálózatok működnek. A szó eredeti jelentésében olyan nagy tudású szakembert jelentett, aki szakmáját lelkesedésből is űzte, akár "művészi" gondossággal; számos való történetet és "legendát" találunk a hackerekről, akik lehetetlennek látszó dolgokat voltak képesek előhozni egy-egy eszközből.

A számítástechnika és a hálózatok elterjedésével, illetve a hálózati elérés akadémiai (tudományos) használata helyett megjelenő kereskedelmi szolgáltatás jellegű változásával a nagy szaktudással rendelkező emberek összetétele is megváltozott. A nagy tudású szakember mélyen ismeri a számítástechnikai rendszereket, ezáltal képes lehet egy adott rendszerbe "betörni" (azt illetéktelenül használni), avagy amennyiben valamilyen motiváció hatására cselekszik, képes onnan információt a saját maga vagy mások számára eltulajdonítani.

Ezek a szakemberek gyakorlatilag a számítástechnika egy adott vagy több részének rendkívül magas szintjén vannak, amelyet folyamatos önképzéssel arra a szintre fejlesztenek, amikor már önmaguk fedezik fel az adott biztonsági réseket egy adott operációs rendszeren,- avagy az interneten meglévő kommunikációs szabályrendszerek, protokollok mechanizmusának biztonsági hibáira jönnek rá. (Nem összetévesztendő ezzel a relatíve kis csoporttal a vandálok és bűnözők jelentősen nagyobb csoportja, akik a hackerek [vagy sokkal gyakrabban a rosszindulatú hackerekre használt kifejezéssel: crackerek] által létrehozott eszközök és eljárások - valójában szakképzettség vagy tudás nélküli - felhasználásával okoz kárt, vagy követ el bűncselekményeket.)

A jelenkori terminológiában - főként a sajtónak felróhatóan - a "hacker" szót hol a "klasszikus hacker-ekre", hol a "crackerekre", leggyakrabban pedig a komoly szaktudás nélküli internetes vandálokra és bűnözőkre használják, általában a szakemberek tiltakozását figyelmen kívül hagyva, és így a szó jelentése fokozatosan eltolódik a média által használt (eredetileg hibás) értelmezés felé.
 8332. Edka 2008 aug 11. 12:45  
Csak nem nyertetek? Olyan nehéz lenne elhinni :-)
Ali, számos programot fel is kell törni ahhoz, hogy használják, nem elég lemásolni, persze ezt csak úgy hallottam... :-) (a lopás azér' kicsit erős, jó jó tudom a hiv. magyarázatot, nem kell senkinek jól elmagyarázni, köszi, de ha a netről le lehet tölteni csak úgy, vagy elmehecc a boltba megvenni, akkor van aki a saját zsebe ellensége?) Ej, de becsületes ma mindenki ha szoftverekről van szó.
 8331. Aladár 2008 aug 11. 12:30  
Milyen harcias tetszik lenni! Mellesleg szerintem sem hecker az, aki illegális szoftvert használ, az csak sima tolvaj. A heckelés egy másik bűncselekmény...
 8330. Garfield33 2008 aug 11. 11:49  
Nem volt eső ( csak szombat reggel).
És mi az, hogy teniszvereség?
 8329. Vanek 2008 aug 11. 10:30  
Pláne, ha jön érte Fülig Jimmy és visszakéri. :-))
Persze hallgatni sem mindig arany, de a visszavágás is gyakran csak olaj a tűzre...
 8328. DUPLA 2008 aug 11. 10:27  
A magántitkári habitus alapja, hogy egy szavad se legyen, ha kést találsz a hátadban.
Jelzem, az agresszív hallgatás nagyon hatékony, ám de (pölö nekem) egyáltalán nem elsajátítható tudomány.:-)
 8327. Vanek 2008 aug 11. 10:27  
Válasz a kérdésedre: a család még múlt szerdán elutazott három napra Balcsira. Igaz velem együtt. Tudod ideje volt elvinni vitorlázni a kisebbik fiamat is, mielőtt reklamálni kezd, hogy őt már sose visszük vízre?! Mert hajózni muszáj (szokták esztet művelt külföldijül is mondani, de magyarul is elég értelmesen hangzik).
Aztán szombaton tényleg "eladtuk" a nagyobbik kicsit, hogy a kisebbikkel elmehessünk egy esküvőre. Tudod, azt is meg kell mutatni egy ifjú úrnak, hogy mi az, amitől nagyon óvakodjon...
Így a vasárnap egy picúrral igen pihentetően telt. Úgyhogy reszkessetek :-))
 8326. elche 2008 aug 11. 10:24  
Na álljunk meg egy szóra, teljesen nyugodtan mondhatom, legális a gépemen az oprendszer, a vágó szoftverért fizettem, nem Photoshopot vagy MS Office-t használok, hanem ingyenes szoftvert, amelyek tudása hasonló és a céljaimnak pont megfelelnek. Az én gépemen nincs nem legális program, és jó ideje át is álltam a lopott cuccokról az ingyenesekre. De ha lenne is; ez azért nem hekkelés. Mellesleg egy videót egyetlen helyről eltüntetni a neten eléggé értelmetlen, mert nyilván sok más videomegosztón fenn van ugyanez, vagy más, hasonlóan fura videók.
 8325. Edka 2008 aug 11. 10:20  
"Az informatikus nem egyenlő a hekkerrel", na ne izélj, komolyan? Hányan használnak jogtiszta szoftvereket? Van kicsi hekker, meg nagyon hekker, valahol mind hekkelgetünk, nem gondolod? Ki így, ki úgy. Már csak ha az otthoni gépekre gondolok..., a photoshopokra, nem sorolom, te mind súlyos pénzekért vetted meg? Hiszi a piszi.
A régészeket most hagyjuk, mert még ötletet adsz az új rendeletekhez, már nem sok híjja, hogy ezt a gondolatot valaki jogszabályba rendezze, brrr. mivé is lesz a világ.
Jól van Vanek apu, igazad van, ezentúl agyonhallgatom a bosszantó témákat. Majd csak akkor jelentkezem legközelebb, ha olyan dologról van szó, ami marhára nem érdekel :-))) Esetleg ha nagyon nem bírom befogni, annyit odaírhatok: "Nem reagálok! Uff!" Ha?
 8324. DUPLA 2008 aug 11. 10:17  
Van más különbség is. Az informatikus megmagyarázza a tudását, a hecker meg alkalmazza. Egyes vélemények szerint a tehetséges informatikus szinonimája a hecker.:-) Ezért van az, hogy pl. a CIA-nál jól fizető informatikusi állást kizárólag úgy lehet elnyerni, hogy előbb meghekkeled szájtjukat és lenyúlod a fizetési listát.
Amúgy van egy ártalmatlan ágazatuk is, őket úgy hívják: hecc-ker, (mindegy, hogy kisker, vagy nagyker).
 8323. Vanek 2008 aug 11. 10:09  
Szerintem a tiltakozásnak időnként a legjobb módja, hogy nem kell megnézni, vagy ha láttad, nem linkeled be, nem terjeszted, hogy még többen szörnyülködhessenek rajta, meg tiltakozhassanak ellene. Mert abból a csókának csak az jön le, hogy jéé, pörög a nézettségszám, fasza, akkó még összedobunk pár ilyet. Szerintem.
Ugyanígy a moszat-féle beszólogatásokra is szerintem az a leghatékonyabb megoldás, ha senki nem reagál rá.
 8322. elche 2008 aug 11. 10:05  
Az informatikus nem egyenlő a hekkerrel, sőt, nagyon nem. Kb. olyan, mint ha valaki azt mondaná egy régésznek, hogy lopjon el pár értékes régi műalkotást, hiszen tudja, hogyan kell ezeket az ősi cuccokat kezelni.:)
Hidd el, a legtöbb ember azért elolvassa azokat a kommentárokat. Én is így tettem...
 8321. Bunny 2008 aug 11. 10:00  
Dunakanyarban hekk? Én azt hittem ez az őskorból megmaradt, eredeti hungarikum balatoni hal? Egy élet tudása dőlt romokba nálam most ... lehet nincs húsvéti nyúl, télapó és fogtündér sem? Ugye vannak, legalább ezek?!
 8320. Edka 2008 aug 11. 09:42  
Hehe, jó sokat pihenhettél a hétvégén :-), csak nem elutazott a család?
(Reméltem, hogy addig nyaggatom a témát, hogy valaki végül csinál valamit, de Nlq ázik, Garf nyilván nyalogatja a sebeit az esős teniszvereség után, Bunny lovat adogat, sehol egy komoly hekkevő informatikus.)
 8319. bekabela 2008 aug 11. 09:32  
Namégecce! Köszi, megnézem.
 8318. bekabela 2008 aug 11. 09:31  
Köszi. megnézem
 8317. Vanek 2008 aug 11. 09:17  
Hát úgy köll, hogy fogsz egy pecabotot, kimész a Dunapartra a Dunakanyarba és fogsz egy hekket. Aztán a kifogott hekket beleteszed az oviscsoport által agyagból formázott kőmedencédbe és lefotózod jól, hogy mindenki láthassa, milyen jó hekker vagy. Aztán egye fene, megsütheted, ha van hozzá gusztusod... :-)
 8316. Edka 2008 aug 11. 09:11  
A hekkelés, tkp. vízi dolog, mert ugye a hekk egy nagyon fincsi hal, itt a Duna-kanyarban is jól kifogják a tengeri halakat a Dunából, és finoman megsütik, koviubival tálalják. Szóval meghekkelni valamit, az a búvárnak a hallal való foglalatoskodását jelenti. Tehát legális, és csinájja mán meg valaki! (vagy mondja meg hogy köll) :-)
 8315. Vanek 2008 aug 11. 08:48  
Mert a barmok nem tudnak lovagolni, ezért leesnek a lóról, jól összetörik magukat és megtudják mi az a szenvedés. Bunny tudja, hogyan kell elegánsan bosszút állni...
 8314. Luciferin 2008 aug 11. 08:38  
A tengeri kígyók a "hátul méregfogas" kígyók közé tartoznak. Ezeket kevésbé tartják veszélyesnek mint az elöl méregfogasakat, mert a harapási technikájuk rosszabb hatásfokú. Aztán még rövid is a méregfoguk, ami megint azért jó mert kisebb valószínűséggel ér el mélyebben fekvő ereket. Ezenkívül a tengeri kígyók zömében zsákmányszerzésre használják a mérgüket nem védekezésre.
Aztán ha egyszer az életben találkoznék eggyel mérhetetlenül tisztelném...
:-))
 8313. Speibl 2008 aug 11. 08:37  
Bezzeg, ha nyúl lenne......

:P
 8312. Edka 2008 aug 11. 08:33  
Kedves Bunny!
Most miért jó az neked, ha lovat adsz a barmok alá a nagy tolerancia jegyében? Inkább hackelnéd meg azt a lapot, ahelyett, hogy a búvárlegendák nyomába eredsz :-))
 8311. Bunny 2008 aug 11. 08:25  
Macska nem hülye, nem fog megfulladni, úszni meg jobbára tudnak :)
Egyébként halált idéz elő. Most akkor erre van valami kézzelfogható, alátámasztott, idézhető tudományos állásfoglalás, vagy a végén kiderül, hogy ez a néhányszor felfújod utána megdöglik dolog is csak egy a búvár legendák közül? Akkor sem szép dolog dobálni, nem is kérdés, engem az érdekel, hogy ebbe tényleg belehal-e.

Emlékszem pl. ausztráliában azt mondták a tengeri kígyó nem veszélyes az emberre, mert a pici szája miatt csak az ujjak közötti vékony bőrt tudja megharapni, ezt nagyon sokfelől azóta is hallom. Aztán azt is hallottam ez totál sületlenség, simán meg tudna marni bárhol ha akar. Gyanítom nem egy olyan búvárlegenda van, ami nem is igaz ...
 8310. Edka 2008 aug 11. 08:03  
Hááát, nem hiszem, hogy az elég lenne. Mintahogy én sem olvastam el, azt sem tudtam, hogy vannak ott vélemények, nyilván más sem. Így aztán hihetik azt sokan, hogy ez normális és jópofa dolog, holott állatkínzás és halált idéz elő.
A macskás videóban tényleg nem tűnik idegesnek a macsek. De mi van, ha visszavágyik, beugrik a vízbe és nagyot néz mielőtt megfullad, hogy most miért nincs ájer?
 8309. Bunny 2008 aug 10. 23:19  
Nem t'om, nekem semmi bajom ezzel a filmmel, láthatólag a macskának sem. Amúgy meg jópofa, ahogy összedolgozták a több filmet valami történet-féleségbe.
 8308. elche 2008 aug 10. 22:36  
A véleményem a videó alatti kommentárokat olvasva az, hogy megkapják ott a megérdemelt elmarasztalásokat.
 8307. Speibl 2008 aug 10. 22:23  
Ez talán jobb????
http://www.metacafe.com/watch/1589741/scuba_cat/


Hát ezek oroszok igazi f........, b..........., stb.

Itt székelnek: http://www.videodive.com/index.shtml
 8306. Edka 2008 aug 10. 21:34  
Felhívás!!!
Talán valahogy reagálhatnánk is erre a videóra. Nem lehet meghackelni? Vagy letiltani? Vagy legalább belepiszkálni, hogy ne terjessze ezt a jópofának látszó aljasságot. Valami jó lelkű búvár-informatikus tehetne ezért a gömböcökért ezzel valamit. Jogi képviselőnk is akad (igaz Vasmacs?) aki majd jól megmenti a büntetés alól, ha elkapnák. :-)
 8305. gangi 2008 aug 10. 20:17  
Az ember a legnagyobb állat szoktuk ugye mondani  de szerintem rosszabb mint bármilyen állat.
A sárga ruhás mókus szívesen nyakon vágnám, megbírná...
 8304. hopposztkopp 2008 aug 10. 20:15  
Nekem anno még Bumbi mondta, hogy ilyet már fényképezni sem szabad és a közelében lehetőleg nem riogatni, mert valóban belepusztul. (1995) Viszont jutalomképpen kinyithatná a kaput a Pamplonai bikafuttatáskor lehetőleg vörösbe öltözve.
 8303. Jules 2008 aug 10. 14:23  
és alacsony a kerítés....
 8302. Edka 2008 aug 10. 13:47  
Olyanok is vannak akik emberi koponyát kilakkozva feltesznek a szekrény tetejére, vagy gorilla tenyérből hamutartót vesznek, stb. Pl. a cápauszony leves (ugye az élő levágott uszonyú cápát soxor visszadobják a vízbe, és hosszú kínlódás után hal meg), vagy a japán delfin öbölmészárlás, merthogy megeszik előlük a halakat, vagy .... sorolhatnám.
Nem kommentálom.
Nagy az Isten állatkertje! :-(
 8301. Edka 2008 aug 10. 13:43  
Szeretném velük ugyanezt csinálni, avval a sárgaruhással, pofozni, pörgetni, pattogtatni, elszédíteni, mondjuk ha cetcápa lennék, de legalábbis valami óriási mammut méretű példány, hogy érezze a méretkülönbséget, így csinálnék a sárga ruhás búvárbarmokkal, vajon akkor eszébe jutna valami? Úgy hallottam, hogy egy-egy ilyen felfújódás után el is pusztulnak ezek a halak. :-(
 8300. Jules 2008 aug 10. 11:47  
Nem, nem... Persze, láttam, sajnos...
 8299. hopposztkopp 2008 aug 10. 11:29  
Ha most azt mondod te még nem is hallottál ilyen emberekről..... Búvárujságok tucatjaiban volt ilyen kép, ismerősök gyűjtenek otthon ilyet kitömve, minden hajóban lóg néhány a kormány közelében stb. Az jobb? Mert?
 8298. Jules 2008 aug 10. 11:20  
?
 8297. hopposztkopp 2008 aug 10. 11:12  
Mi nem is iosmerünk ilyeneket ugye? Név szerint?
 8296. istvanv 2008 aug 10. 10:51  
Ez az állatkínzás kategóriában indulhatna!
Első   1 . . . 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés