»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 . . . 707
 7645. nme 2008 júl 30. 12:55  
Dehogy happoljuk, együtt lepjük meg (el?) őket. Biztos jobban örülnének, ha egy kosszal lennének túl rajtunk :)
Tudom, hogy nálad van a csempészáru, de aztán nem ám elszívni, mert nem tesz jót neked!
 7644. elche 2008 júl 30. 12:39  
Maradjunk annyiban, a videóra is próbáltam azért dolgozni, és jutott is érdekes makrós felvétel. Az egyik élőlényről még nem tudom micsoda, most próbálom előkeresni majd valami szakkönyvből. És láttam egy nagyon érdekes, kicsi, kompakt kamerát, fullHD, kellemes tokkal, minden állítható rajta, és az ára is hibátlan. De csak laptopon láttam a felvételeket, tehát még végleges ítéletet nem mondok.
Ja, a Magic filter pedig messze jobb, mint az Ikelite tok filtere, szerintem... Meg az is kiderült, hogy a videózáshoz is jól jöhet egy ügyes modell, Bunny párja például szépen mozgott, nem integetett meg vigyorgott a kamerába, végre van normális búváros felvételem is. Végeredményekről persze majd csak később. A képekről már többet tudok: Zook nem bírt magával, és a repülőn is a portfólióját igazgatta. DD-nek egyszerűbb dolga lesz, mert egy nagyságrenddel kevesebb képet csinált: borzasztóan tudatosan dolgozik. Mondhatni, videós szemmel is elgondolkodtató és tanulságos a tudatosság, de Zook ötletességéből is tudtam tanulni. Bunnynak és 2winsnek is volt szép képe, remélem, hogy nekik sem volt haszontalan a kis közös kaland.
 7643. elche 2008 júl 30. 12:34  
Azért megnéztelek volna ebben a "fürdőgatyás" vízben a szárazruháddal.:)
 7642. Bunny 2008 júl 30. 12:28  
Forgatás ide meg oda, én ugy 2 hetet toltam le egy DUI cuccban, és én magam is azt tapasztaltam, a mares dragonfly nyuszimellényem stabilitását még csak alulról sem súrolta a hátlebegtetős. Lehet persze azt mondani, hogy nem tudom használni, ami igaz is, bár a kölcsönadók kiképeztek a használatára, és 2 hét sok idő.
garf: 500 :D
 7641. Garfield33 2008 júl 30. 12:23  
Csak azért hoztam az Anubis hasonlatot, mert az ugyebár a Sakál(fejű)isten, én meg azt hallottam, hogy Holywood tervezi a Skorpiókirály folytatását Hiénakirály címmel, aminek a főszerepére The Rock helyett téged fognak felkérni.
Szumma szummárunk: útálunk a sok szafaridért   :-))
 7640. Garfield33 2008 júl 30. 12:19  
Hanyatt sem?
 7639. Jules 2008 júl 30. 12:19  
Így van, én is kis plusz súlyt használok, tudod, néha videózom :-D Súlyosbítva a szárazruhával...

Szóval egy wingben a levegő áramlik egy oldalról a másikra. Ha elfordulsz, a levegő átáramlik a másik oldalra, ami fentebb van, és ottmarad. A lenti részen nem marad levegő, tehát nem fordít sehova.
 7638. Garfield33 2008 júl 30. 12:18  
Szóval akkor összejött az út. Nem mondom, hogy nem irigyeltünk benneteketm egyrészt az itteni időjárás miatt, másrészt a munka/merülés reláció alapján (hogy a festők utáni rendrakást ne is említsem).
Majd gondolom a fotósok löknek nekünk valai koncot, de kíváncsi lennék a te felvételeidre is. Ésszégyelld magad, hogy a "sok kis apróságot láttam" helyett nem "sok kis apróságot videóztam"-ot írtál, mert azért vetted a makrolencsét, ha jól tudom.
Mindenesetre jó, hogy már itthon vagytok, lassan a többiek is letudják a tervezett utakat, és ha atengercsendje is visszajött Sulawesiről, akkor végre MI indulunk  :-))

Én is a Cressi felé tolom a zasszonyt...
 7637. Garfield33 2008 júl 30. 12:10  
Az a nagy helyzet, hogy egy jól kisúlyozott búvárnál (éláne mélyeben) alig van levegő a jacketben. Így aztán nem is gond, hogy az ember bármilyen testhelyzetet felvegyen vele, hisz alig emel.
Mi viszont (nme is meg én is) gyakran tulsúlyozzuk magunkat, direkt, hogy a homokos placcon dolgozva az ember kényelmesen és stabilan lenn tudjon maradni; így a jacketben is több levegő van (ami 2-3 kiló túlsúlynál, pláne sekély helyen már mindenképp hasra akarna fordítani)

No ez az eszmefuttatás, de tényleg meg kellene egyszer próbálni... Mint ahogy megpróbáltam Szudánban a bruno Mares Quatroját meg a Nyúl hasított gumibelsőjét is, aztán úgy döntöttem: maradok a saját régi vacak uszonyomnál.
 7636. Jules 2008 júl 30. 12:02  
Szept. 15-ig sajna sehova sem tudok menni. Egyedül az aug 23-24. hétvége nem jó. Ez persze nektek jó:-)
 7635. elche 2008 júl 30. 11:57  
Nabila Ebeid. Szerintem nagyon szerencsés választás volt: kis csapatunknak még szinte túl nagy is volt, a kaja remek (de tényleg!), és Memóval abszolút jól összecsiszolódtunk. Teljesen elégedettek voltunk vele, sokkal jobb vezetőt nem kaphattunk volna. Egyébként minden a helyén volt, működött... Fantasztikus szervezőtehetségem miatt a többiek a hátam mögött valószínűleg úgy hívtak, Big Daddy. Vagy azért, mert az első napokban kissé atyáskodóba mentem át? Mindegy. Nagyon élveztem a kameramentes merüléseket, sok kis apróságot láttam, és azt hiszem örök életre emlék lesz, hogy két merülésen én voltam DD modellje (nagyon bénáztam) a Salem Expressen. És az is élmény volt, hogy Zook, 2twins, Bunny képeit is az elsők közt láthattam.
Videózásból kevesebb volt, pár óra anyagom lett, a végeredemény még kétséges. De most semmi hiányérzet nincs bennem, láttunk pár tényleg nagyon kellemes merülőhelyet (a Tobya Soraya lett a közönségdíjas), nagyon jó időnk volt, és a víz meg 28 fokos... DD-vel pedig a felszínen sincs unalmas pillanat.:)))))
nme: mi is készültünk Svájcba, elhappoljátok előlünk a szállást? Hát szép.:) Írj, a túra előtt felvetődött kérésed ügyében én vagyok az illetékes. És továbbra is könnyű, súlyintegrált Cressi, foreva'!:)
 7634. Garfield33 2008 júl 30. 11:49  
Nabila
 7633. nme 2008 júl 30. 11:40  
Augusztusra gondolatban fontolgatunk egy rövidebb Svájci barangolást, még az sem lehetetlen, hogy "szavadon fogunk". Vagy éppen, pont azon a hévégén nem leszel ott?  :)))))  (Privátban egyeztetünk majd.)
 7632. nlq 2008 júl 30. 11:35  
melyik hajoval voltatok???
 7631. nme 2008 júl 30. 11:33  
Köszi, igazán nagyon rendes vagy, amit persze eddig is tudtam!
De téged, ill. a méretedet ismerve nem tudok olyan széles határok közti állítási lehetőséget elképzelni egy mellényről, ami mindkettőnknek jó lenne :)  Nekem S-es kellene, ha jól tippelem a Tiéd meg tán L-nél is nagyobb?
Ha meg elforog rajtam (ami valószínű), oda az elfogulatlan ítélőképességem.

( Meg aztán hova lenne a régi hírnevem, ha most hideg vízben merülnék, mégha csak próbaképpen is? Ja, és fagyálló redóm sincs ...  
És az is kevéssé valószínű, a Te utazási szokásaidat ismerve, hogy októberig, amire kell majd az új cuccom, neked beleférne két superlastminute túrád közé hogy kölcsönadd a tiedet :))))  )
 7630. elche 2008 júl 30. 11:32  
Hát bizony, idehaza. De szállodáról szó sem volt! Mivel a gép 7.45-kor indult, az előző hajnalon 6.30-tól még belefért így merülés, a sztahanovistáknak így jött össze a 20. A csapatot nem kommentálom, az eredményeket nem összegzem, szerintem szuper volt a túra. Kellemes merülések, és ami igazán jó volt, hogy Safagában, ami csak egy ugrás Hurhadától, már az is meglepő volt, ha egy merülőhelyen egyetlen másik búvárhajót láttunk. Utolsó hajnalban a Gota Abu Ramadánál merültünk, egyetlen csoportként. Mire indultunk a kikötőbe, 16 vagy 17 másik hajó ért oda...
 7629. Jules 2008 júl 30. 11:30  
Megmérem...
 7628. Jules 2008 júl 30. 11:30  
Nem volt hosszú a post :-)

Szóval Garfi azt írta, kb 200-ig kerestek mellényt. Legyen könnyű, súlyintegrált, legyen sok zsebe. S legyen ugye fotósbarát - legyen stabil, ahogy beállítom, úgy tartson. S volt már rossz tapasztalat már dzsekivel.

Jómagam használtam sima átlagdzsekit, DiveRite bandázsolt duplawinget, Black Diamond-ot, meg a Halcyonból egy és többpalackos verziót. Nekem az utóbbiak jöttek be (lehet utángyártott is persze). Ahogy írtad, puding próbája az evés. Tudok olyan helyet mondani neked, ahol ki tudod próbálni az utóbbi verziókat, vízben is. Persze fontos, hogy a próba kellően alapos legyen (tehát ne tíz perc). Aki feladja rád, tudja elmagyarázni, mit hova kell tenni, hogyan kell beállítani. Ha kiugrotok hozzám :-D lesz próbalehetőség, + az útba eső nagy boltban számos cucc van (scubashop.ch), de a próbát Bp-n is meg lehet oldani. De mielőtt bármit vennél, egy próba tényleg nem árt...

Szóval, a helyzet most nehezebb, mint pl. egy első dzseki vásárlásnál, mert vannak elvárásait, és ahhoz kell megtalálni a tökéletes alanyt. Attól, hogy egy megoldás még ismeretlen, lehet jó - és tényleg lehet mindenféle helyzetben stabilan lebegni a cuccal. A levegő abban is tud mászkálni, s ha akarsz, akkor állva lebegsz, vagy épp fejjel lefelé. Teljesen úgy lehet összeállítani, ahogy az egyén szeretné. Kicsi zsebbel, nagy zsebbel, bójával vagy anélkül, súlyzsebbel vagy anélkül, trimsúlyokkal, kislámpával stb. Gyakorlatilag bármilyen mérethez beállítható.

Nekem az a bajom a hagyományos cuccal, hogy ott eleve adott a cucc szabása, elrendezése, egyensúlya stb. Szorít vagy túl tág, ha fújsz bele ki tudja honnan megy ki a levegő, ha valami elromlik rajta, vélhetően az egész kidobható, vagy nehezen javítható. Az másik verzió viszont egy moduláris felépítésű rendszer, és sokoldalúan használható. Téged nem érint, de pl. ha egy OW vesz egy ilyet első dzsekiként majd pár év múlva látja, hogy ő pl. teket merülne, nem kell új dzsekit vennie, max egy nagyobb winget. Fotós-videósnál nagy előnyt ad, hogy teljesen szabad marad a tested elöl-oldalt, három vékony heveder és kész. Akkora zsebet tehetsz fel oldalra, amibe a komplett tok belefér (persze vakukarok nélkül:-)).

De, próba-cseresznye...
 7627. nlq 2008 júl 30. 11:07  
szerintem probalj meg 1 hatlebegtetost...  ha gondolod odaadom az uj black diamondomat probald meg  (eleg szeles merethatarok kozott allithato, tehat jo lesz neked) igaz ez nem egy konnyu darab, de hogy a hatlebegest megprobald arra nagyon jo...

a hatlebegtetossel ugyanugy meg tudod oldani a barmilyen testhelyzetet, en pl imadok vele hanyatt uszni :)



 7626. nlq 2008 júl 30. 11:02  
merd meg legyszi, aztan kivonom a kb megsaccolt az acel hattamla sulyat :) (ha jol tudom kb 2,5-3kg)
 7625. nme 2008 júl 30. 10:30  
Nos, csak hogy helyére tegyük a dolgokat egy kis háttér-információ jacket ügyben.
Mivel még életemben nem merültem mással, mint hagyományos mellénnyel, így a nem tetszik a hátlebegtetős jacket szöveg nem egészen igaz.
Abszolút ismeretlen nekem, soha nem próbáltam ilyet és nehezen tudom elképzelni egy wingről, hogy azon kívül, hogy pofára fordítva stabilan tart, más pozícióban is lehet benne merülni. Ha azt írod, hogy ez hülyeség, én természetesen elhiszem, hisz Te ilyet használsz, de ugye a puding próbája is az evés.....
Mivel arra nem látok esélyt, hogy egy ilyet kipróbáljak a víz alatt, mennyire komfortos az nekem, így nem igazán merem megkockáztatni, hogy látatlanba ezt vegyek, és az első túrán derül ki, hogy nem oké. Akkor ezt is betehetem a másik vadi új, de nem jó mellé a pincébe, arról nem is beszélve, hogy a túrát viszont ezzel kell végig nyomnom :(

Sajna nagyon hisztis vagyok a megszokott dolgaimra, és ha azok nem jól működnek, vagy nem úgy, ahogy addig, akkor eléggé felhúzom az agyam ezen, ami a környezetemre is rossz hatással van. Nos ezért ragaszkodik a zuram is a hagyományos mellényhez, mert nem akar rosszat magának :)  Szegény, rajta csattan először, ha nem jó a gépem, a vakum, a jacketem, stb....  Az már csak duma, hogy ki mit mondott erről a típusról, tudja, hogy neki is az a jó, ha nekem is minden rendben működik. Nos ennyi a családi háttérből és már érted is miért írta Garf, hogy nekem nem tecc, meg női elhatározás, meg egyebek.

Visszatérve a kiinduláshoz: mivel rendszeresen forgok, oldalazok, függőlegesen "állok" vagy háton lebegek a fotózás miatt a vízben, ezért megszoktam, hogy tökéletes súlyozás mellett (nem övvel, mert attól sajna fáj a derekam) nem fordít semerre a cuccom. Mindenféle előkészítés nélkül egyik pillanartról a másikra azt csinálok amit akarok. Ezért gondoltuk, hogy nem kellene eltérni a már jól bevált technikától, hanem abból kellene megtalálni egy könnyűsúlyú mellényt.  Neten láttam is vagy 5-6 kifejezetten ilyen "utazó barát" fajtát (Beuchat Voyager, Cressi Aqualight R, v. Flex, Tusa Passage, SeaQuest Passport, stb.) és én kis naív, azt hittem, hogy ezeket élőben is sikerül megnéznem Pest valamelyik búvárboltjában. Azt ugyan nem reméltem, hogy esetleg még a méretemben is lesz, de hogy egyetlen ilyen típust sem látok majd, azt azért álmomban sem gondoltam.
Nos ennyi a BCD vásárlásom története, nem jutottam előbbre :(  
Nem tud valaki olyan emberkéről, aki a régi, egyszerű, de 450 merülést kibírt jacketem zsebét meg tudná varrni, ill. újat tudna helyette tenni rá ?   :))))))

(Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.)
 7624. Jules 2008 júl 30. 05:59  
Hehe. Épp ez az. Egy wingnek többek között az az egyik előnye, hogy be tudod magad állítani pl. 70 fokra, és utána úgy is tart. Stabil tudsz maradni. Saját tapasztalat. :-) Persze nem bandázsolt winggről beszélek, azt kevésbé ajánlanám.
Persze ha egyéb szubjektív okok miatt nem tetszik vkinek a rendszer, akkor nagyon nincs mit tenni.

Súly: én csak acél-háttmlát tudok megmérni...  
 7623. nlq 2008 júl 30. 01:02  
tippeltem...
 7622. Garfield33 2008 júl 29. 23:44  
Ha belegondolok, hogy szegény Bunny meg Che meg a többiek most a szálloda halljában ülve várja a transzferbuszt, ami a reptérre viszi őket. És hogy hajnalban hazaérve a társaság egy része - spórolandó a szabival - dolgozni megy, szinte aludni sem tudok.
Szegénykéim...
 7621. Garfield33 2008 júl 29. 23:41  
Nem tudom, hogy te szoktál-e pl 70 fokban úszni sokáig (mint pl én az Umbrián). El nem hiszem, ha a hátadon van az összes levegő, akkor bármely szögben gond nélkül stabilan meg tudsz maradni.
Amúgy beszéltem már sok emberrel, akiknek ez volt (köztük oktatókkal, sőt gyakorló búvárboltossal, aki a saját árujáról beszélt le) és merültem is nagyon sok ilyesmit használóval: a többség azt mondta, hogy a rengeteg előnye mellett ez egy apró hátránya a cuccnak (ami a búvárok nagy részét nem is érinti).
Meg aztán nme-nek nem tecc a dolog, és a női elhatározás, az, mint tudjuk, szent.
 7620. Garfield33 2008 júl 29. 23:34  
Várd csak ki az 1 hetedet!!!!!
Hmmm, ezexerint a Meta-Anubist kapásból értetted...
 7619. nlq 2008 júl 29. 22:59  
Valaki meg tudna merni egy alu hattamlat hevederekkel, nem tul nagy lufival, 1 palackos adapterrel, nehany (2-3) zsebbel, nehany D gyuruvel osszesen mennyi lehet sulyban???

azt tudom, hogy az alu hattamla kb 90 deka
 7618. nlq 2008 júl 29. 22:54  
jelenleg meg 1 het...

de szivesen latok akcios ajanlatokat aug 13tol 1 het idotartamra... :)

illetve ossze van pakolva, tehat akar a kovetkezo 1 oraban is johet ajanlat a ma ejszakai repulore :)
(max karomkodni fog 1-2 vevom... )
 7617. Jules 2008 júl 29. 21:51  
:-D A háttámláról sokaknak a tek ugrik be, pedig nem csak ott használható. Majd írj, ha sikerült kipróbálni...
 7616. atengercsendje 2008 júl 29. 20:58  
Fontolgatom a kérdést. Legközelebb megpróbálom.
 7615. Jules 2008 júl 29. 15:55  
Te is próbálj ki (fel) egy háttámlás verziót. Minthogy ott nincsenek méretek (S, M, L stb), így bármekkorára be lehet állítani, bármilyen kicsire és bármilyen nagyra (csak a heveder hossza szabja meg...)

Több boltban is ki lehet próbálni, mindenképpen ajánlom... Ha másért nem, csak a kíváncsiság kedvéért.
 7614. Jules 2008 júl 29. 15:52  
Ezt ki mondta neked? És elhitted? Most komolyan... Mitől fotós (videós)barát egy BC?

Merült már nme hátlebegtetős cuccban? Vagy háttámlás-wingges cuccban?
 7613. Garfield33 2008 júl 29. 14:54  
Remélem, sztrájk lesz....

Amúgy 1 hét vagy 2, kedves Meta-Anubis ?
 7612. optibandi 2008 júl 29. 14:52  
Talán Szürkebarát :-))
 7611. Garfield33 2008 júl 29. 14:51  
Anya 2 kiló körül keresgél. És nem kell néki hátlebegtetős, mert az nem annyira fotósbarát.
 7610. Garfield33 2008 júl 29. 14:49  
Kérdeznék valamit: hol tartasz merülésszámban?
Mert az folyamatosan javul, még a 200. merülés után is.
Esetleg az lehet még kérdés, hogyan úszol. Szépen vizszintesen, vagy lóg a lábad. Mert az utóbbi esetben sokkal nagyobb a menetellenállásod. És az uszonymozdulat is érdekes: normál uszonyozással (az gond, mert abban jócskán mozog a combizom és az zabálja a zoxigént) vagy békázva.

Azért menj csak el ahhoz a tüdőgyógyászhoz, mi meg majd jó megmagyarázzuk az eredményeidet  :-)
A nőkön meg ne csodálkozz, 2/3 testsúly mellet persze, hogy kevesebb ájer kell nekik.

Ja, az a 45-ös pulzus, ha nem is hibernált állapot, de egy kicsit kevéske az átlagos 60-70-hez képest.
 7609. optibandi 2008 júl 29. 14:46  
Nekem wingem van és a súlyokat (vékony ruhához 4kg kell) én is a palacktartó övre teszem. Csak akkor furcsa, ha a hossztengejyem körül forgolódok, akkor egy picit megbillent, de normál esetben, vízszintes testtartásnál és a felszínen sem fordít semerre sem.
Vastagabb pl. 5mm-es ruhához 3-3kg súlya súlyzsebekbe az övre és 1-1kg hátra. Pont tökély.
 7608. nlq 2008 júl 29. 14:37  
zeagle hatlebegtetosoket nezzetek meg szerintem van olyan ami sulyzsebes es 6pound alatt van a sulya (~3kg)
 7607. Garfield33 2008 júl 29. 14:34  
Az rendben, de ha mind a hátára pakolja a súlyt, akkor úgy jár, mint teknős(béka) a parton: ha a hátára fordul, úgy marad  :-)
 7606. Luciferin 2008 júl 29. 14:24  
Pisztoly lövőnek menj ilyen pulzussal ne búvárnak :-)). Szerintem fog még javulni jelentősen a levegőfogyasztásod. Jó egy ilyen 54 kg-os alacsony vérnyomású a háznál, lesz mindig aki ad levegőt...
:-))
 7605. nlq 2008 júl 29. 14:19  
meg szebben hangzik, hogy alig tobb mint 1 het mulva indulok a repterre :)
 7604. nlq 2008 júl 29. 14:17  
nem is sumakolom el!
 7603. csi68 2008 júl 29. 14:00  
Szia Lucifer!
Pulzusom 45 prcenként, azaz 1/perc (nem l).
Feleség alacsony vérnyomású, 54 kg-os leányzó.
 7602. Luciferin 2008 júl 29. 13:39  
Bár nem nekem szólt, de...
A pulzust darabra mérik 80 körül szokott lenni (72).
A 45 l/perc az micsoda???
Ha levegőfogyasztás az sok. 20-szal szoktak átlagban számolni.
A feleség adatai is kellenének :-) bocs.
Egy 60 kilós alacsony vérnyomású leányzóval sohasem fogod tudni felvenni a versenyt. És persze tudni kell azt is, hogy ez nem verseny. Neki ennyi, neked meg annyi a fogyasztásod. 40 perc fölötti merülés azért nem tragédia. :-)
 7601. csi68 2008 júl 29. 11:23  
Garfield33!
90 kg, 130/70 vérnyomás, 45 1/perc pulzus. Nem fotóztam, nyugodtan, a csoporttal együtt úsztam.
Ja! Feleségem 20 perccel tovább merült és 90 bart hozott fel (én 46 perc + 20 bar). Napokban bejelentkeztem tüdőgyógyászhoz, aki azt mondta, mindent megmér, de még nem tudja mit is kezd az eredménnyel...
Jó kilátás...
 7600. PDIC 2008 júl 29. 11:14  
Lehet kapni olyan súlyzsebet, amit a palack hevederére lehet szerelni. Ha pl. 2 zsebben van összesen 4 kiló, akkor az övre már nem sok kell. ( Amúgy akár 4 ilyen zseb is elfér a palck mellett)
 7599. atengercsendje 2008 júl 29. 10:43  
Nem könnyű kérdés ez a mellény. Nekem még az is probléma, hogy nagyon kicsi vagyok, minden mellény nagy rám, tehát esélytelen, hogy kényelmes legyen.
 7598. Garfield33 2008 júl 29. 10:37  
Nagy mellénye!

A gép a régi-új, tehát gyakorlatilag "megjavítottuk" az elázottat.

Jacketet pedig úgy kerestünk, hogy nagyon könnyű legyen, mert ugyebár manapság mindig a súllyal van gond a repülőn. Igen ám, de ami könnyű, az általában egyszerű is és főleg nem súlyzsebes. Szóval még nincs meg a tuti megoldás, jópárat felpróbált, de úgy gondolom, valamiből engednie kell. Vagy a súlyzsebből, vagy a minusz kilókból. Én találtam neki egy szupert, a CRESSI S 111 R típust, de az ne a könnyűek közül való. Majd eldönti...
 7597. atengercsendje 2008 júl 29. 10:07  
Gonosz, gonosz Garfield!
Gratulálunk nme új gépéhez. És végül milyen mellénye lett?
 7596. Garfield33 2008 júl 29. 09:38  
Ma hajnalban meggyöttek a Dupláék, asszem.
És a fotós banda sem merül ma már, mert éjjel repülnek haza. De szépen is hangzik...
Első   1 . . . 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Korall Gardeen

Sudan

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 18m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés