»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 . . . 707
 7145. elche 2008 júl 14. 09:42  
Mert alig találhat a nagyvilágon szegény OW olyan helyet, ahol a maga 10-15 merülésével már nem tud érdekeset látni 18 méternél sekélyebb vízben?:) Lehet, én nem vagyok sikeres ember, de az utóbbi időben szinte az összes merülésem 20 méternél sekélyebb volt. Adrián csúsztunk le egy-két alkalommal ez alá, de itt is volt sekély, Vörös-tengeren meg csak sekély volt. Most hó végén se fogunk mélységi rekordokat dönteni.:)
 7144. atengercsendje 2008 júl 14. 09:30  
Mai szemmel én is istenkísértésnek tartom az első merüléseimet. Én PADI style-ban tanultam és egyszerre tettem le, az OWD-t és az AOWD-t. Azért, mert az oktató azt mondta, hogy így szokás. És én elhittem. (ma már nem hiszek minden oktatónak) Első nap OWD, második nap AOWD, Baron Gautsch 40 m 14 fokos víz.....  A fiam velem együtt, ugyanígy. Nagyon büszke voltam a kártyáimra, aztán a következő 100 merülésen lassanként megtanultam, amit kellett..... Ha akkor többet tudtam volna a merülésről, valószínűleg nem így csinálom. Most mentőbúvári végzettségem van, de mennyi mindent kellene még tanulnom és gyakorolnom, hogy szükség esetén jól tudjam használni ezt a papírdarabot..... Rengeteget.
Ugyanakkor az OWD 18 m-es max. mélysége erősen korlátoz. Sok merülőhelyre egyáltalán nem lehet menni. Lehet, hogy igazatok van, és nem is kell tapasztalat híján, de ez néha az egész csoportra kihat, akikkel merülsz.
 7143. Bunny 2008 júl 14. 09:17  
Ó igen, a szaudi térségről mindenféle infót örömmel vennénk!
 7142. Mirci 2008 júl 14. 09:11  
Köszi :-))) Nagyon kíváncsi lennék, mennyivel másabb a "leharcolt" Egyiptomnál.
A tanfolyamokat illetően pedig saját tempódban haladj. Mindenképp érdemes "továbbtanulni", de 5 merülés után haladóra menni tényleg kicsit túlzás... Nekem kb. 40 merülésem volt, mikor rescue diver lettem.
(lionfish=tűzhal)
 7141. Edka 2008 júl 14. 09:01  
Hát... én sem oktató nem vagyok, sem hátlebegtetős tapasztalatom nincs, sőt sok merülésem sem, csupán 150 körül. DE: ha ilyen merülési "tapasztalataid" (inkább próbálkozások) vannak, akkor először igenis tapasztalatot kellene először gyűjtened. A magam részéről azt gondolom, hogy 50 merülés alatt marhaság egyáltalán gondolni is az aowd-re. El Che ismét a szokásos finomsággal jelezte, hogy nem javallt, de valójában nedves ruhában megdöbbentő a bokasúly használata. Ha megtanulsz jól lebegni, majd megérted.
Az aowd elvégezhető hamar, hisz sok helyen van aki együtt teszi le az owd-vel (brrrr....), csak az a kérdésem, hogy minek? Volt már itt sok szó a kártyagyűjtögetésről, szíved joga, hogy ezt teszed-e, hisz láttunk már 50 merüléses oktatót is, illetve mesterbúvárt. A kártya kiadása sajnos sok helyen nem tapasztalat és képesség, hanem pénz dolga. Az itteni tanácsok esetleg az életedet ment(het)ik meg, s vészhelyzetben tökmindegy volt-e pénzed különböző kártyákra.
Szóval én várnék a helyedben, s a lent megfogalmazott tanácson eltöprengenék, hogy merülj sokat és tapasztalj sokat. Pl. erős hullámzásban, áramlatban, hogyan tudod tartani a mélységedet, tudsz-e közel úszni a korallfalhoz úgy, hogy hozzá sem érsz, tudsz-e úgy merülni közvetlenül a homokos tengerfenék fölött, hogy nem vered föl a homokot, tudsz-e úgy megállni egy helyben, hogy megfigyelsz egy apró rákot közelről, de semmit nem pusztítasz el magad körül stb.
Én kb. 80 merülés után tettem le az adv.-t, és szerintem korábban nem is lett volna helyénvaló.
jó merüléseket
Edka
 7140. pokica 2008 júl 14. 08:54  
Igen ott. Most itt élek a férjemmel. Sok szép hal van és korall. Láttam már kőhalat, oroszlánhalat, murénát és valami nagy halat, aminek hatalmas fogai voltak. Az Al-Biladi strandon levő merülőhely a legjobb és a legszebb.Jeddah-ban élek. Majd teszek fel képeket.
 7139. Bunny 2008 júl 14. 08:40  
Szó se róla, ez így van, barátnőm így 100 felett gondolkozott el az advanceden, és több barátom szintén 100 után gondolta, hogy mostmár jöhet az. Ez persze lehet kicsit túlzás, de a 9 merüléses advanced búvár - hááát, kártya ide vagy oda én sem kezelném máshogy, mint egy sima OW-t.
Persze tudom én hogy megy ez, az oktató sulykolja a tanulóba, hogy gyere aowd, aztán csinálj rescue-t mert az fontos, és mostmár a DM igazán semmiség. Amerikából jött merülőtársaim 99%-a DM volt, pedig a büdös életben nem akart dolgozni búvárként, egyszerűen végig zavarták a létrán, minha enélkül nem is lenne valódi búvár.
 7138. Mirci 2008 júl 14. 08:36  
Te amúgy Szaúd-Arábiában merülgetsz???
Mesélhetnél ezt-azt... Pláne, ha már belejössz...
 7137. pokica 2008 júl 14. 08:17  
Hát igen A tanfolyamon volt, hogy olyan mellényt kaptam, amiből nem ment ki elegendő levegő merüléskor és a víz alatt is éreztem, hogy mindig felfele akarok jönni. Az oktatóm a víz alatt még tett rám plusz súlyt és kézzel még nyomkodta a mellényemet, hogy jöjjön ki a levegő. Ráadásul ez az utolsó merülésnél volt.
A töblet súly arra jó volt, hogy tényleg a víz alatt maradtam, de amikor el kellett kezdeni úszkálni, akkor viszont a Bcd-be levegőt kellett engednem, mert húzott lefele. A víz tetején pedig rossz volt. 7 font súlyt tett rám pluszba.
A legelső merülésnél 14 fonttal merültem és egy másfajta mellénnyel. Ezzel jó volt. Egyből tudtam merülni és a víz alatt is stabil voltam. Ja és itt is a lábamon volt az 1-1 kg.
 7136. Peetry 2008 júl 13. 23:18  
Nekem Beuchatból van hasonló felépítésű, az 1/3-2/3-ot énis tudom ajánlani. Ég és föld a tanfolyáson használt nem súlyintegrált dzsekikhez képest. Én nem hittem el, hogy lehet ilyen jó egy mellény mikor először merültem benne. De szerintem ha 9 kilóval merülsz akkor 1 kiló ide vagy oda mindegy (mmint hátul-oldalt), arra figyelj hogy oldalanként legyen egyenlően elosztva. Főleg ha kezdő vagy kellemetlen ha tekerni akar a mellény.
Nade amihez igazán hozzá akartam szólni... én abszolut nem vagyok tapasztalt búvár és nem ismerlek, ahogy a tudásodat se, de nem ajánlom, hogy 5 merülés után neki akarjál vágni az AOWD-nek. Isten óvjon attól, hogy ítélkezzek, de pont magad írtad, hogy vonzzanak a roncsok, stb. Ott meg azért jobb ha az ember már tisztában van egy-két dologgal. Én az AOWD-t kb 25 merülés után csináltam meg, amit lehet sokan még mindig korainak tartanak.
Szerintem jobb ha merülgetsz a friss OWD kártyáddal, találkozol emberekkel, beszélgetsz, tapasztalatokat szerzel, és legfőképp gyakorolsz, megtanulod kezelni a saját felszerelésed. Nem biztos hogy 10 merüléses AOWD búvárként roncsok közelében a helyed. Amikor az Advanced roncsmerülését csináltuk a Peltaltison, beakadt a konzolom a korlátba.
Megmondom kerek-perec meghűlt bennem a szar is mert nem tudtam, hogy mért nem haladok. Első reflexből nem tudtam kezelni, pedig azért 20onegynéhány merülés után illet volna. Jó persze nem volt gond, megoldottam, de rájöttem, hogy nagyon nem ott vagyok még fejben hogy ilyen helyekre mászkáljak.

Amúgy meg amit nlq is mondott, a súlyozást probáld meg belőni jól. Bár nemtom a 9 kiló mennyire sok, meg azt se hogy ő hogy, mivel megy 2 kilóval a vörösön. Én most utoljára 10-el mentem, igaz 5ös ruha+3as trikó volt.

Remélem nem mondtam rosszat, ez csak egy vélemény, de majd a nagyok pálcát törnek felettem:)
 7135. nlq 2008 júl 13. 21:53  
Szia!

nekem 1 kicsit soknak tunik a 9 kilo a 3 as ruhahoz szoval elsore szerintem a kiegyensulyozast probalgasd...

a sulyelosztast szerintem probalgasd, ahogy kenyelmes ugy hasznald...
(en regebben a wingbe tettem 1-1 kilot, es a sulyzsebekbe szinten 1-1kilot, alupalackkal zsebekbe 2-2 kilot)
de amiota megtanultam a voroson is 2 kiloval lemerulni, azt a sulyzsebbe teszem
 7134. OG-Lee 2008 júl 13. 15:27  
Szia!

Nekem a fele-fele jött be igazán. 1-1db 2 kilós az első zsebekbe, 1-1 pedig hátra a palack mellettibe. Szerintem az arányokkal variálj nyugodtan, aztán ahogy kényelmes. A lényeg, hogy a súlyok mennyiségét lődd be először.

Üdv:

Laci
 7133. pokica 2008 júl 13. 14:11  
Mégegyszer köszi.Majd megosztom első élményemet ezzel a mellénnyel.
 7132. elche 2008 júl 13. 14:05  
Biztos megvan az oka, ki miért használ bokasúlyt. Szárazruhás búvároknál egyértelmű, hiszen nekik az a jobb, ha a lábuk lentebb van, ne menjen a csizmarészbe levegő, de ettől függetlenül köztük se sokan használják. Hogy nedvesruhás búvároknál miért jó, nem tudom, hiszen fárasztóbb az úszás, és minél inkább vízszintes helyzetben úszik valaki, annál jobb. Egyszer valaki úgy magyarázta, egyszerűen "túl könnyű a lába", és neki csak így kényelmes, de szerintem a túlnyomó többségnek nem nagyon van erre szüksége. Ha kipróbálod a merülést lábsúly nélkül, és semmi gondot nem okoz az elhagyása, szerintem simán felejtsd el.

A hátlebegtetőssel alapvetően nem merülsz máshogy, mint a normál mellénnyel, feltéve, hogy jól vagy kisúlyozva, és így aztán csak kevés levegő van a mellényben. Szokni kell, de ez minden mellényre igaz, mert máshol van a zseb, a súlyzseb, az inflátor, no meg persze van hagyományos, hátlebegtetős és hibrid... Persze kell 1-2 merülés amíg összerázódsz vele, de ha a tanfolyam alatt nem voltak különösebb gondjaid a lebegéssel, akkor érzésem szerint nem lesz probléma. Mindenesetre vásárlás előtt lett volna jobb menni egy hasonló felépítésű mellénnyel egy "próbakört", mert azért az a biztos. A Cressi mellényeket én mindenesetre szeretem, bár ezt a típust nem ismerem konkrétan. Ha olyan minőségű, mint a többi, akkor nem lesz vele baj.
 7131. pokica 2008 júl 13. 13:53  
Köszi. Tehát később elhagyhatom(vagy már most is) a bokasúlyokat? Egyébként az oktatóm is bokasúlyal merült.
Azt mondták, hogy 1-3 merülés kell, ahhoz, hogy megszokjam a hátlebegtetős mellényt. Már várom, hogy milyen lesz. Ha meglesz az 5 merülésem, akkor megyek az Advanced-re is. Érdekel az éjszakai, a roncs és a hajós merülés.
 7130. elche 2008 júl 13. 13:38  
Szervusz,
Nem sok nedvesruhást láttam még bokasúllyal merülni (szerintem kényelmetlen is, el is veszhet, és a korallzátonyoknál éppen az a jó, ha a láb nem lenn van, ahol hozzáérhet bármihez), ez azért eléggé megváltoztatja a tipikus súlyelosztást.
Mindenképpen az integrált zsebben legyen több ólom, hiszen gyorsan oldani csak azt tudod. A 2/3-1/3 arány talán jó lehet.
Hogy több vagy kevesebb súly kell-e, ez sokmindentől függ. Például mellény és mellény között abban is van különbség, hogy üresen semleges, negatív vagy pozitív lebegőképességű-e. Nyilván ami önmagától is pozitív, ahhoz több ólom kell. Ráadásul kezdő vagy, rövid időn belül amúgy is minden bizonnyal kevesebb súllyal merülsz, mint a tanfolyam alatt, tehát ez igazán beállni csak pár túra után fog. Akkor viszont meg már tart az ember olyan szinten, hogy plusz-mínusz 1-2 kilót tud kompenzálni, persze az ideális a mindig hibátlan súlyozás lenne.
 7129. pokica 2008 júl 13. 13:28  
Hali,
1 hete tettem le az open water vizsgát. Tehát eléggé kezdő vagyok.
Megvettem életem első felszerelését is. A mellényem cressi back jack, sherwood magnum SRB7300, sherwood octopusminibus és sherwood mérőmüszer.
A felszerelés megvásárlása előtt elég sok gyártói honlapot megnéztem, fórumokat olvastam, és pár mellényt felpróbáltam. Amikor tanultam nem hátlebegtetős mellényt használtunk. Kérdésem az, hogy a hátlebegtetős mellényeknél, hogyan kell a súlyozást elosztani, hogy ne forduljak orral előre a vízbe.
Az egyik eladó szerint 1/3-át kell a súlynak a palacknál levő wingbe tenni, a többit pedig az integrált súlytartóba. Ez igaz? A többi eladó nem tudott semmit sem mondani.
Volt egy oldal(neten)ahol tesztelték az egy ik hasonló hátlebegtetős mellényt és ott azt írta a tesztelést végrehajtó búvár, hogy kevesebb súlyt kellett használnia. Ez is igaz lehet?
3mm-es hosszú ruhám van, és eddig 16 pound súly volt a súlyövemen és 1-1 kg súly a bokámnál.
Elnézést ha butának tűnök, de tényleg kezdő vagyok.Remélem tudtok ebben segíteni.
Csütörtökön megyek merülni legközelebb.
 7128. Tigger 2008 júl 13. 09:24  
Aha, kezdem kapisgálni, miért kért seshat Joyt meg Cosmopolitant, vagymit ajiba odakintre! Biztos nincs autentikus forrása arról, miként kell preparálni a kagylókat a zuhanyzójába!:-D
Megjegyzem: Nekem is van kagylóm még anno, mikor halvány segédfogalmam sem volt róla, hogy nem kéne!
Sőt, az Adriáról hoztam haza tengeri csillagot és egyéb "finomságokat" is, igaz, élőt tán sohasem, de akkortájt meglehetősen büdes volt hetekig az erkélyem!
Ma már eszembe sem jut ilyesm, mivel öntudatos, tájékoz(ód)ott búvar lettem (vagy legalábbis szeretnék az lenni:-)! Na, ennyit erről...

Meglepetés, nőknek szól
 7127. elche 2008 júl 12. 11:49  
Jó ideje örlődöm egy cikken, ami hasonló dolgokat boncolgat, de nem akarok ilyesmiben túl didaktikus lenni. Szóval a kategorikus tiltás helyett/mellett a tájékozatás fontos, hogy mit miért nem érdemes csinálni. De a helyzet az, hogy a tengerparti nyaralók többsége nem búvár, és már nem egy női magazint láttam, ami arról ír, hogy érdemes elhelyezni a tengerből gyűjtött kagylókat, csigákat. Nem meglepő módon, ezeket többen olvassák mint a divecentert...
 7126. DUPLA 2008 júl 12. 11:07  
Az én toleranciám is világhíres. :-) Pl. minden kihozott tonna szemét után nálam is belefér, ha a vendég lenyúl egy kagylót. (A sorrend és az arányok persze nem felcserélehetőek.) De én már csak ilyen konzervatív maradok, mert  megfigyeltem, hogy a kagylókra rakódó trutyi csak a vitrinben zavaró, a tengerfenéken fel sem tűnik, sőt egész jól néz ki.
 7125. elche 2008 júl 12. 10:16  
Abszolút nem akartam bántani a vendéget, mert ha mondjuk nem búvár, hanem sznoris, igazán nem is valószínű, hogy tájékozottsága van ilyesmivel kapcsolatban. És egy-két csigaház nem feltétlenül a világ; a lényeg az, hogy tudjuk és értsük, miért nem szerencsés mondjuk a 160 négyzetméteres udvart kagylókkal, csigákkal burkolni.:) Ha az a kagyló már fenn van a felszínen, Pesten, akkor végülis ki lehet polírozni, és maradjon annak emlékéül a lakásban, hogy ez volt az utolsó. Szerintem.:)
 7124. DUPLA 2008 júl 12. 10:02  
Négertől kérsz naptejet.
Elche azt próbálta megértetni veled a maga utánozhatatlanul finom úri modorával, hogy itt viszonylag kis számban vannak, akik szakértői a tengeri "hulla"-kozmetikának.
 7123. zAcsKO 2008 júl 12. 09:45  
Nagyrészt üres csigaházak, pár centisek, meg üres kagylók amik  a part közelében voltak  a homokos tengerfenéken. Csak nem néznek ki szépen, mert üledékesek. Ezért kéne valami amivel le lehet oldani a rárakódott trutyit.
 7122. OG-Lee 2008 júl 12. 09:26  
Én a Maldív szafarin a kabinban a szekrény mögött találtam egy hatalmas cápa álkapcsot újságpapírba csomagolva. Kb 30 centi volt az átmérője. A szigeteken a boltokban árulják komoly pénzekért, de mégsem hoztam haza. Elkeserített a gondolat, hogy ezért megöltek egy cápát. Szomoró világ ez, hogy a .......... túristáknak mi a szép suvenir. :(
 7121. seshat 2008 júl 12. 07:15  
elche, te mindig olyan türelmesen es kedvesen valaszolsz:-D
en ilyen "igen? felhoztad a csigakat vazz, te kis "§$(/&" - tipus vagyok

pedig azert lassuk be, szep az disznek. jo, oke nem, maximum fürdöszobaba illik különben olyan lesz a lakas töle mint egy paleontologiai muzeum.

 7120. elche 2008 júl 11. 23:22  
Nekem úgy tanították, hogy igazság szerint még a legkisebb csigát, kagylót sem hozza fel a búvár a víz alól, ezért például nekem nincs is semmi ilyesmim otthon, nem vagyok járatos a tisztításukban... De talán sima víz és egy körömkefe is csodát tehet. Azért lenn többnyire minden szebb, érdemesebb otthagyni.:)
 7119. zAcsKO 2008 júl 11. 22:44  
hello, nem tudja valaki, hogy a tengerből összeszedett mindenféle csigákat, kagylókat hogyan lehet olyan szép tisztává varázsolni, mint amit a boltban árulnak? Búvárkodtam pár csigát, de csak egy kis sávban szépek (a legfrissebb növekedési rész), a többi részük üledékes, szürke színű. köszi
 7118. csergezerge 2008 júl 11. 21:08  
Arra gondoltam, hogy az öbölátúszásnál nincs meghirdetve, hogy felszínen, vagy víz alatt kell átúszni... de tudom, már késő a szervezés... pedig jó muri lett volna Tihanyba sörözni egy Füredi merülés után...

Jövőre??

A viziekkel az engedélyeztetést bevállalom.
 7117. azarabdémon 2008 júl 11. 15:07  
Hogyan is van az alma-és-a-fája hasonlat? ( ezt most nem arra értem, hogy vajon van-e neked is pöttyös alsógatyád...)
 7116. DUPLA 2008 júl 11. 11:20  
Hát ez az! Miközben a Padödö lebetegedett, és űr tátong a könnyűzenei piacon?:-) Tök gáz, hogy pénzkidobás ez az egész közgáz.
 7115. DUPLA 2008 júl 11. 11:15  
Büszke? Hát, így utólag... De azért elképzelem az emberek arcát, amikor pl. felszálltak a villamosra "forgatni" alsógatyában, gumicsizmában, ásókkal, kapákkal, vállra szerelhető magnóval...
 7114. DUPLA 2008 júl 11. 11:11  
Legyen inkább koviubi! Örülök, hogy sikerült.
 7113. Edka 2008 júl 11. 10:23  
Amiért persze jövök Duplának jónéhány sörrel!!! (Ígérem nem a 60.-Ft-os csigasör lesz az).
 7112. Edka 2008 júl 11. 10:00  
Na jó, ha már így, akkor elújságolom, hogy tegnap estére SIKERÜLT! megoldanom - igaz ugyan, hogy Dupla kézivezérlésével - a dolgot. Működik!!! Alig másfél-két nap küzdelem és némi véreres szem után, így tudományos karrierem fényesen ívelhet felfelé :-))), a korszerű technikát igámba hajtottam. (Bár a vakundokkal is ilyen jól menne a dolog.)
Azért access tanácsokért ne engem hívjatok! :-)
 7111. Bunny 2008 júl 11. 08:42  
Ebből látszik, hogy órásnak teremtett a jóisten. Fele annyi cuccból is megoldottad, ezek meg agyon bonyolították!
 7110. VasMacska 2008 júl 11. 08:33  
A kiváncsiság nem baj, csak nem mindig díjazzák. Pölö, amikor én kiskölyök voltam, én is nagyon kíváncsi voltam, és nagyon érdkelt, hogy minek mi van a belsjében. Így leginkább a nagyanyám kis asztali üveglapos oldalú órája érdekelt, mert annak egy rész látható is volt.  Szét is szedtem, sőőt, össze is szereltem!

Csak bizonyos kis lendkerekek, felhúzószerkezet, meg ilyenek nem fértek bele vissza....
 7109. Bunny 2008 júl 11. 08:26  
Végülis, én is mindig kibontom a dobozt és megnézem mi van benne. ő egy kicsit kiváncsibb természet ;-)
 7108. nlq 2008 júl 10. 23:51  
miert? ha mar ennyit utazott akkor tuzetesen meg kell nezni mit is vett :)
 7107. Bunny 2008 júl 10. 23:46  
És az ember mindjárt szét is szedte? Hát ezért kár volt rohannia.
 7106. Bunny 2008 júl 10. 23:44  
ide jöhet minden, az access tanfolyamtól a vakondírtásig (bocs Edka :P )
 7105. nlq 2008 júl 10. 23:31  
asszonta a Bunny hozzuk at ide...  bar nem igazan buvaros tema...

huje amcsik kepesek uj zelandra utazni hogy elobb legyen iphone 3G juk...
http://live.ifixit.com/Guide/First-Look/iPhone3G
 7104. Bunny 2008 júl 10. 22:18  
ha dorog, neufeld nem tetszik, ecséddel még próbálkozhatsz, itt is van némi szervezettség. Meg talán érdemes körbenézni a merülőhelyeknél, sok infó van ott. Pár telefon, vagy email ...
 7103. bora999 2008 júl 10. 21:35  
Köszi srácok
 7102. VasMacska 2008 júl 10. 19:13  
Látszik, hogy apja emlőin (sic!) nevelkedett:)))))
 7101. Jules 2008 júl 10. 18:32  
Nem mondod: saját gyermeked látható amott? Hajaj, mi lesz, ha felnőnek :-D
 7100. atengercsendje 2008 júl 10. 17:47  
Ez nagyon komoly! :) Még nem tértem magamhoz. :)
 7099. Garfield33 2008 júl 10. 17:36  
Én a helyedben büszke lennék.
 7098. Aladár 2008 júl 10. 16:42  
Hol találták ezt a zenét?
 7097. Garfield33 2008 júl 10. 16:24  
Lásd a 7073. hsz-t.
Dorog mindig elérhető.
 7096. bora999 2008 júl 10. 15:37  
Hi All !
A hétvégén szeretnénk merülni valahol Magyarországon, ha valaki tudna ajánlani merülőhelyet igazán hálás lennék.
Bár az idő rövidsége miatt nehéz leszervezni ezért szívesen csatlakoznánk bárkihez. Kedves sporik ha megy valaki kikapcsolódni és nem zavarja a társaságot + 3 búvár kérem jelezze!  Köszi mindenki
Első   1 . . . 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés