»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 . . . 707
 29397. nedori 2010 júl 19. 23:02  
Bohóc - az istállóban az a baj, hogy hiányzik a karám és enyhe zűrzavar leledzik és emelkedik a kaka.
Dupla - Holle anyóval meg az a baj, hogy egyformán terít és ezt a geológiailag nehezen kialakult dombok nehezen viselik. Mert miért én töltsem fel az Alföldet, ha a szél elfújja.
 29396. Garfield33 2010 júl 19. 22:46  
Azért téged sem mindig hasonlítanak felsőtestileg Kevin Sorbo-hoz, tesókám, hát légy hálás   (ő volt az az istállófiú, aki nagynyomásúval kipucálta a paripaszállást, nemdebár?
Az irodalmi alapműveltség pedig dettó fontos, javaslom a "Nézsonra járt nyalkás brigyók" vagy az "Iső zabernyák hettyeg.." kezdetű opus esténkénti olvasgatását.
 29395. DUPLA 2010 júl 19. 22:04  
Hiába terítesz ki pár hernyót, a madarak ettől még nem fognak ingyé dolgozni. (Bár sejtettem, hogy ez a terv.) Garázs vidéken is van, nekem is, de nem a Holle anyó lakik benne, mert leküldtem Felsőzsolcára.
A Bokros-kolbász kép(zavar) plakátért kiált, de nem hiszem, hogy megtűrné az istálló.
 29394. zwaan 2010 júl 19. 21:31  
Nekem nincs. A Mátraalján, falu szélén lakó öreg nénémnek van. :-)
 29393. aron5 2010 júl 19. 21:27  
van őzikéd?! :)
 29392. zwaan 2010 júl 19. 21:23  
Tessék, és még engem szóltak meg az Öreg néne őzikéje miatt! Pedig a Kokasdi népmeséket még elő sem vettem. :-)
 29391. bohóchal 2010 júl 19. 20:50  
Rovarirtás mechanikus. Részben kézzel leszedjük a hernyókat a kolbászbokorról, részben télen etetjük a madarakat, hogy nyáron ingyér dolgozzanak nekünk. De lehet venni mindenféle igazi vidéki húst és fűszereket, be is lehet gyúrni a kolbászt, bélbe tölteni (a célszerszámmal ellátott csehszlovák húsdaráló erre is alkalmas, nemcsak a betörők agyonverésére), szikkasztani, füstölőbe rakni (bükkfa), és enni, amíg belédfér. Ez is jó módszer. Shagrára ilyet vittem, bírta volna a meleget is, de elfogyott. A kerítéses kolbász viszont még várat magára, amíg Augiász istállóját ki nem takarítjuk - de addig úgysincs az embernek étvágya.
Ami pedig a jégverést illeti - úgy látszik, ódon imáim errefelé beváltak. Pedig garázsom is van. Ha hozzájutsz, javaslom a Hegyet láték, lőtőt lépék c. kisded gyűjteményt. Ezek szerint az hatásos, és néprajzilag is művelt leszel.
 29390. nedori 2010 júl 19. 19:26  
Keress egy főzdét a környékeden. Ez a legtutibb recept. Otthon meg ne próbálkozz vele, mert büdös lesz, meg megvakulsz. Mellesleg nagyon sok gyümi köll a pályinkához. Én a helyedben mégis a lekvár felé hajlanék.
 29389. Aladár 2010 júl 19. 18:41  
Nincs ebben semmi trükk, ellenben meséld csak el nekünk, h Dájmond hogyan mondaná el a rozéfröcccs receptjét....
 29388. Aladár 2010 júl 19. 18:38  
A lekvár főzéskor sajnos nem segíthettem anyukámnak, mert szerinte az nem gyereknek való. Így aztán nem is tudom sajnos, hogy azt hogyan kell főzni.
 29387. Vanek 2010 júl 19. 17:53  
Ali kedves! Úgy hallottam, hogy nagyon finom lekvárt tudsz főzni. Leírnád a receptjét? Hátha démon mégis inkább azt főz pályinka helyett...
 29386. zwaan 2010 júl 19. 17:51  
A jó pálinka egyik legfontosabb tulajdonsága: megáll benne a kanál. :-)  Eperből legalább olyan finom, mint barackból.
 29385. azarabdémon 2010 júl 19. 17:50  
nagyon gyanús, valami bűzlik itten'.
még utána kell gondolnom, hol itt a trükk.

 29384. Garfield33 2010 júl 19. 17:32  
MOndomén, buta vagy.
Ez a Pote-Mix recipéje!
 29383. kovax 2010 júl 19. 17:30  
http://www.origo.hu/tudomany/20100719-uj-melytengeri-allatfajokat-fedeztek-fel-az-ausztral-koralltengeren.html
 29382. Aladár 2010 júl 19. 17:29  
Ne rontsd itt a potya pálinka businessemet.
 29381. Garfield33 2010 júl 19. 17:23  
Bu-ta-A-li, bu-ta-A-li....!!!!!!!!!!!!
 29380. Aladár 2010 júl 19. 16:52  
Pálinka recept a'la Ali familia:

Balack forró vízbe bedobál, kissé megfőz, majd a megpunnyadt barack meghámoz. Ekkor elővesszük nagyanyánktól örökölt üstünket, és beledobáljuk a barack. Részemről nem adunk hozzá cukor, de valaki szok'. Ha van lyukas fakanál, azzal kever, ha nincs, csak tele fakanalunk, akkor csudálatos bi- és tricepszünk lesz a művelet végére, sőt, hasizmainkat is fejlesztjük. Figyelem, a főzés alatt folyamatosan keverjük-keverjük! Barack rotty-rotty, fő-fő. Mikor elkészült, akkor a pálinkát a korábban meleg vízbe áztatott, jól elmosott befőttes üvegekbe porciózva, jól lezárjuk celofánnal vagy befőttesüveg kupakkal (nem szalicilozunk!). Ekkor minden üveget szárazdunsztba teszünk. Az én anyukám ezt paplanok között, az ágyneműtartóban oldotta meg. Mikor a lekik pálinkák kihűltek (kb 2-3 nap), szólunk Alinak, h gyere Ali, igyál egy kis pálinka! Ekkor más dolgunk nincs, mint Ali kezébe egy leveses kanalat adni, nézni, ahogy kieszi a pálinka a befőttesüvegből, és örülni annak, h pálinkánk ily nagy sikert aratott.

Váljék kedves egészségünkre!
 29379. aron5 2010 júl 19. 16:31  
végy egy kiló pálinkát... valahogy így kezdődik?
 29378. azarabdémon 2010 júl 19. 16:27  
Gondolom, meleg van nálatok.. Pálinkarecept, mondom pálinka!  P mint pálinka, Á mint (p)Álinka, L mint (pá)Linka, stb.

Kompótkalandorok kíméljenek.

 29377. Aladár 2010 júl 19. 16:17  
Lekváááááár. Linzerbe bele, finom-finom!
 29376. OG-Lee 2010 júl 19. 16:10  
Befőtt esetleg? Hmmm?
 29375. Garfield33 2010 júl 19. 16:10  
Edd meg gyumolcskent.
Tudom, szokatlan lesz, de talan meg ra is kapsz...
 29374. azarabdémon 2010 júl 19. 16:05  
mint minden kóbászt, ezt is be lehet majd kapni..

ui. nincs valakinek egy jó pálinkareceptje? van pár kiló barackom...

 29373. zwaan 2010 júl 19. 13:22  
A türelem rózsát terem...De, ha kedvező EUR árfolyamot is, akkor te varázsló vagy. :-)
 29372. OG-Lee 2010 júl 19. 13:19  
Türelmes vagyok :)
 29371. zwaan 2010 júl 19. 13:18  
Vagy amikor már muszáj lesz, bármennyiért. :-)))
 29370. OG-Lee 2010 júl 19. 13:16  
275-ért fogok venni. :)
 29369. Mirci 2010 júl 19. 13:11  
Viszont már csak 288 :-)))
 29368. Garfield33 2010 júl 19. 12:47  
:-))
Eszem azt az allegórikus társalágsotokat...
 29367. DUPLA 2010 júl 19. 12:20  
Hát persze. Kár, hogy a kolbászmag ára a rovarirtás közben úgy felmegy, hogy közben bászmeggé alakul. A jégverés elleni imáról írhatnál valami bővebbet, mert legutóbb az Allianznál semmit sem tudtak erről. ők inkább a garázst javasolták.
 29366. Garfield33 2010 júl 19. 12:18  
Bocsi, tudom. Egyrészt teljesen likvid vagy, másrészt nem iszol gagyi pálinkát és kocsmába sem jársz.
 29365. pygmy 2010 júl 19. 12:08  
Szerintem ez egy tök hülye példa volt :P
 29364. Garfield33 2010 júl 19. 12:04  
Mintha némi előjelei azért lettek volna a dolognak.
Pl ha pygmy odajárna az én kocsmámba és tudnám, hogy már az anyja sem ad neki kölcsön pénzt, akkor biza én sem adnék neki még a rosszabik pálinkámból sem hitelre. (Sajna, ez hipotetikus példa, mert kocsmám sincsen, és a kerítés sem szárazkolbászból van - igaz, cserébe most frissen festve)
 29363. Mirci 2010 júl 19. 11:49  
Most 289 a középár. Sztem ez csak ilyen egynapos hisztéria lesz (pláne mert én is váltanék a héten), tegnap mindenki azt mondta, hogy húúúúúúúúú, zuhanni fog a forint. Önbeteljesítők. Holnapra kialusszák.
 29362. pygmy 2010 júl 19. 11:46  
Akkor segítek: anno 278, most 289. De a több, nem jobb!:)
 29361. Luciferin 2010 júl 19. 11:44  
Nem én tájékozatlan vagyok.
...és miután térben utaznék gondoltam megkérdezem, hogy mi újság.
:-)
 29360. OG-Lee 2010 júl 19. 11:32  
Mi vagy te, időutazó?
 29359. pygmy 2010 júl 19. 11:20  
A szüret, igaz, később jön, de pálinkát már lehet főzni... búvárbarát intézkedés :P Garfield is biztos megkönnyebbült:)
 29358. Luciferin 2010 júl 19. 11:19  
Mennyi  is most az euró???
...és csütörtökön mennyi volt?
 29357. bohóchal 2010 júl 19. 11:15  
"Arról tudsz valamit, hogy mikor kell szüretelni a kolbászt a kerítésről?" (Dupla, 29323)

Már engedelmet, de előbb el kell takarítani a romokat, pénzt kell csiholni az építkezéshez, újra fel kell építeni a kerítést magát, keresni kell jóféle kolbászmagot, azt elvetni, a növénykét táplálni, öntözni. gondozni, a kártevőket elhajtani róla, a jégverés ellen imádkozni, a termést megérni hagyni.
A szüret csak azután jön.
 29356. Aladár 2010 júl 19. 10:26  
Amit az útlevelünkre vesz a gyutifríben....
 29355. zwaan 2010 júl 19. 09:34  
De, ha nincs türelmed kivárni, akkor ősszel meghívhatsz belőle minket egy Bambira a reptéren.
 29354. Garfield33 2010 júl 19. 09:32  
Persze, megvárom, míg fölé megy az árfolyam és akkor eladom!
 29353. pygmy 2010 júl 19. 09:30  
És remélem, mind gyűrött és szakadt... az indonézek azt szeretik:P
 29352. Aladár 2010 júl 19. 09:28  
Az ilyen kincsekhez ragaszkodni kell! Sose add ki a kezedből! Remélem, jó sok van belőle...
 29351. Garfield33 2010 júl 19. 09:05  
Az nincs, de szívesen adok neked 2002-es USD-t 249 forintért
 29350. Aladár 2010 júl 19. 08:54  
Basszus, én meg halogattam a váltást...most vehetek a fekete piacon. Van valakinek baráti áron eladó ojrója?
 29349. pygmy 2010 júl 19. 08:25  
Már megint 290 környékén az EURO...
 29348. kovax 2010 júl 18. 21:09  
egy . de az is el akar utazni:-)
Első   1 . . . 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés